Wageningen heeft nu ook eigen kunstgrasveld

18
Wageningen heeft nu ook eigen kunstgrasveld

Het rijstdistrict Nickerie met name Wageningen is ook voorzien van een multipurpose kunstgrasveld. De ingebruikname heeft op vrijdag 30 augustus in aanwezigheid van hoogwaardigheidsbekleders, bewoners en de jongeren van Wageningen plaatsgevonden. Dit kunstgrasveld is de zevende in de reeks van de velden die vanaf 2018 zijn aangelegd door het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken in Suriname. Het veld te Wageningen is gefinancierd door Baitali Group met als gedeeltelijke projectuitvoerder de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB).

Districtscommissaris van Nickerie, Nisha Kurban- Baboe, buurtvertegenwoordiger Rinesh Mangaldeen, Hanisha Jairam en DNA- lid William Waidoe zijn allen blij met de aanleg van het kunstgrasveld. Volgens hen kunnen de talenten van vooral Wageningen met deze faciliteit ontdekt en ontwikkeld worden, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Vertegenwoordiger van de KNVB, Johan Neeskens, en de directeur van Baitali Group, Farsi Khodabux, voelen zich beide vereerd dat zij de gelegenheid hebben gehad om een duurzame bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van vooral jongeren. Neeskens gaf aan dat er ook worldcoaches getraind zijn voor Wageningen die verantwoordelijk zijn voor de voetbal, sociale en maatschappelijke begeleiding van de jongeren.

Khodabux deelde mee dat in het kader van het maatschappelijk verantwoord ondernemen, zijn bedrijf gemeend had iets terug te doen voor de samenleving. De kans heeft het bedrijf daarom aangegrepen om het kunstgrasveld te financieren.

Gopal heeft tijdens haar toespraak aangegeven dat het een mijlpaal is voor het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken dat het zevende kunstgrasveld opgeleverd is. Met het beschikbaar stellen van faciliteiten wordt er op een duurzame manier talenten ontdekt en ontwikkeld die tevens ook zorgen voor een positieve ontwikkeling en algehele gezondheid van de mens.

De Surinaamse sportminister heeft haar dankbaarheid getoond aan alle actoren die het kunstgrasveld te Wageningen tot een feit hebben kunnen maken. Ook heeft zij de samenleving opgeroepen op zoveel als mogelijk gebruik te maken van het veld, teneinde een gezonde leefstijl verder te ontwikkelen.

18 REACTIES

 1. Surinamers so achterlijk en prehistorish. Is dit nou nieuws?
  Fred Flinstone would be proud.

  Bouw je eigen damn veld en onderhou het.
  Geen plastische toxic sh1t.
  We hebben gras, die europeanen niet, maar nomo nomo moeten we hun plastic grasveld bewonderen en overnemen. So sad.
  No love, belief or respect in eigen kunnen en product.


  Maak melding

 2. @ Waarheid, volkomen eens met uw stelling, als men de kinderen zelfs het gras lieten verbouwen hadden ze meer trots en gevoel voor hun voetbalveldt, en met blote voeten op dit plastic ding spelen geloof me 2e en 3e e graads brandt wonden want dat is niet tedoen
  ik vindt het een gemiste kans dat de overheidt deze afgekeurde rotzooi nog verspreidt, je reinste milieu aanslag is dit, Deze vook van wege milieu aspectelden worden niet meer in europa aangelegd om gezondheids redenen en het milieu aspect ook kun je in de felle zon er niet op spelen,ik zou ze maar al tegauw afbouwen


  Maak melding

 3. In de VS worden kunstgras in ovetdekte stadions en indoor voetbal gebruikt. In droge gebieden wordt ook nog wel kundtgras gebruikt voor voortuinen. Zo het wordt nog vaak gebruikt.


  Maak melding

 4. @Rbrownwerker
  Sa ye skrief boi?
  je skrief gemiste kans. Soort kans bing di dang. Of a kans no bing di toch ie mis a mang
  Wang tra sanie, sa na vook?
  iti wang tra sanie
  …..gezondheids redenen en het milieu aspect ook kun je in de felle zon er niet op spelen.
  dus if a faya en a song i brong ie hidi, nanga joe go a veld ik mik oeng kong sickie nog? en a slecht dja milieu
  Da ie no moes poer a veld ma poer a song.
  Ji skrief wang lo ka

  De echte picolaas


  Maak melding

 5. blaka boeboe:
  je komt steeds met dezelfde statement. V.b. Burn afobakadam. Weet jij dat achter en voor die dam duizenden boslandcreolen wonen. wie blijft er dan over om het komen regelen. JIJ MISSCHIEN.


  Maak melding

 6. @@@No Nonsense
  Deze blaka buba kan niet helpen. In plaats van de voorste gat is hij uit het achterste gat gekropen. Vandaar om een witte huid of blanke huid heeft hij zwarte huid en kan de kleur niet weerstaan. Uit wanhoop gaat hij op hindoestanen afreageren, wat een zielige poten zijn dat.


  Maak melding

 7. Je hebt natuurlijk vele soorten kunstgrasvelden.
  Welke er in Suriname liggen weet ik niet, maar
  zal Nederland de buidel trekken en het beste/minder schadelijke gras daar laten aanleggen?
  of zal Nederland de Surinaamse jeugd als proefpersoon gebruiken.
  of…

  Ik heb getraind en gevoetbald op kunstgras.
  – Na de training zaten je kleding en voetbalschoenen vol met kleine zwarte korrels.
  Die sloeg je natuurlijk goed af, maar wat bleek als je thuis je tas uitpakte vond je nog steeds veel van deze korrels. Ook mijn voetbalvrienden hadden hier last van
  – Voetballen op zondag.
  Op de eerste kunstgrasvelden was het een verschrikking. Je moest geen sliding maken, behalve als je een masochist was.
  Op de latere kunstgrasvelden was er niets aan de hand. Althans van buiten. Of het nog steeds je gezondheid aantast weet ik niet. Dan wordt het speculeren


  Maak melding

 8. @ Picolaas, dat er tydens het toetsen van het onderwerp zyn er op een ofandere wyze fouten in geslopen waardoor een deel van myn argumentatie is verwaardt,des al niet kan je met een beetje IQ nog volgen wat de toedracht van myn schryven is ,
  PS ,taal fout is geen fout ,dus hang hier niet de grote docent uit ,je overdryft heel veel of heb je een nederlandse taal tic


  Maak melding

 9. Surinaam heeft al veel grazen. En dan plastic grazen zetten voor voetbal spelen. Kan toch ook andere sport en spel dingens zetten. Niet alle kinders spelen voetbal. Zovele ruimte in Surinaam. Elke district plaatsje moet recreatie en sportgelegenheid hebben voor jong en oud. Maar dat is mijn mening met bescheiden.

  Salaam


  Maak melding

 10. Die Picolaas is echt een zielige figuur. Het schijnt dat hij de alias van de eerste Picolaas heeft gestolen. Niet reageren dus op deze misbaksel.

  Suriname kan zelf matten van kokosbladeren maken. Puur natuur, zonder kankerverwekkend spul. Heel gemeen van de KNVB om hun kankerspullen in Suriname te dumpen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.