Petitie gestart om in VS vastzittende Singh(74) naar Nederland te krijgen

24
Surinaamse Nederlander die al 34 jaar in VS vastzit komt mogelijk vrij

Sieta Singh, de zus van Jaitsen Jainandun Singh die al 35 jaar mogelijk onschuldig vast zit in de Verenigde Staten, is een online petitie gestart om de 74-jarige man naar Nederland te krijgen. Onlangs besloot de Nederlandse overheid dat de Surinaamse Nederlander niet terug mag keren naar Nederland, omdat hij voorafgaand aan zijn arrestatie niet vijf jaar aaneengesloten in Nederland heeft gewoond. De petitie die hier te ondertekenen is luidt als volgt:

Sieta Singh, de zus van Singh en medestanders die ondertekenen constateren dat de Nederlandse minister Fred Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) zich wel inzet voor de terugkeer van de in Thailand gedetineerde coffeeshophouder Johan van Laarhoven en zijn vrouw– die net als Singh geen vijf jaar in Nederland heeft gewoond.

En dat de Nederlandse overheid niet bereid is met coulance naar de zaak van de 74-jarige Jaitsen Singh te kijken, die in de gevangenis kampt met een slechte gezondheid.

Zij verzoeken de Nederlandse overheid het maximale te doen om Jaitsen Singh terug te halen naar Nederland en gebruik te maken van de bevoegdheid van de minister om een uitzondering te maken.

Singh zit al 35 jaar mogelijk onschuldig vast in de Verenigde Staten. Hij werd in april 1984 gearresteerd op basis van de verklaring van één kroongetuige. Twee jaar later volgde de veroordeling: een celstraf van 56 jaren. Maar dit vonnis kwam door dubieuze omstandigheden tot stand. Dat zag ook de rechter: een herziening volgde in de jaren ’90.

Maar zijn vonnis is nooit aangepast. Nu heeft de Nederlandse overheid besloten dat hij niet terug mag keren naar Nederland, omdat hij voorafgaand aan zijn arrestatie hier niet vijf jaar aaneengesloten heeft gewoond.

De petitie ook tekenen kan hier.

24 REACTIES

 1. Er is in Holland al genoeg gespuis, oprotten met die mafkees.
  Laat die moordenaar maar lekker naar Suriname gaan, maar die willen hem natuurlijk ook niet hebben, en terrecht!

  Als je echt ontschuldig bent, dan had hij 35 jaar de tijd om er echt wat aan te doen.
  En opeens worden die parasieten wakker en dan MOETEN ze ook naar Holland, want zus en zo…

  Gewoon lekker laten rotten en de sleutel heel ver weg gooien, aan zijn rotkop te zien heeft hij toch niet lang meer te leven.
  Mag ik dat zeggen, JA dat mag ik zeggen.


  Maak melding

 2. En hij is Nederlander. Deze man moet nooit zijn voet zetten in Nederland. Uit alles blijkt dat Nederland geen moer om hem geeft. Ga naar Suriname of waar dan ook. Niet spotten met de leeftijd van mensen. Een instantie is God niet! Welke instantie waar dan ook ter wereld gaat zich beroepen op Goddelijke maatregelen? Diezelfde instantie heeft niets uitgevonden . Dus ook niet mensen levenslang achter de tralies houden. En de Amerikanen zijn bekend. De laatsten die een grote bek moeten hebben.


  Maak melding

 3. Hopelijk lul je ook zo met je dikdoenerij als je vader zo lang vast zit. Je lult met je karma zonder dat jij , overschreeuwer van het zuiverste soort, de voorgeschiedenis weet. De mensen die tegen hem een verklaring afgelegd hebben geven toe dat het een valse verklaring was. Zij werden gedwongen om deze man als dader aan te wijzen. Ja er zijn parasieten gelukkig hebben die nog een rechtvaardigheidsgevoel en vechten zij voor een onterecht veroordeelde. Je bent natuurlijk de tegenovergestelde van die parasieten; liever loop je hard weg en zoek je een plek om je te verbergen en laat je anderen het vuile werk opknappen… typisch een kakkalakka met je karma gelul


  Maak melding

 4. Kijk, zomaar gaat men je niet opsluiten, ook al is er sprake van een kroongetuige. Wat deze man daarvoor allemaal op zijn geweten heeft is onbekend. En ook karma werkt niet mee als men onschuldig is komt het vroeg of laat aan het licht. Dus schuldig of onschuldig, hij zal het wel verdiend hebben. Kijken we echter naar didibrie, de allergrootste moordenaar, bij verstek veroordeelde drugscrimineel, staatskasrover en zijn meedogenloze, gewetenloze, a – nationalistische paarse stinkend corrupte poepvliegen en parasieten, dan kan men ervan uitgaan dat a heri karma sani no e klop, en dat er behoorlijk oerdomme, debiele, idiote paars verworden slechte mensen wonen, in verworden misdaadstaat Suribabwe, waar criminelen en misdadigers de macht door deze ndp paria’ s is gegeven. Dus wet en recht gelden niet voor deze didibri en roversbende. In de VS zou baas 16x levenslang of meer hebben gekregen voor het moorden van zijn naaste medemensen en zijn aanhangers, net als zoon Dino, jarenlange opsluiting voor allerlei drugsdelicten en andere criminele activiteiten. Opa en oma taki, deng moerstront oerdomme ndp paria’ s zien het echter niet zo enalleen paars duivels ddb bezeten zombies, naast degenen die hem aan de macht houden, de vervloekte paars criminele elite drugsmaffia, gaan in 2020 krijsend weer voor vijf. Vijf om zich te verrijken en land en volk te plunderen en te verarmen en die paarse dombo’ s weer voor vijf voor nog meer armoede, misdaad, geestelijk en moreel verval. Misdaad loont in Suribabwe voor baas en roversbende, dankzij de domme ndp paria’s.


  Maak melding

 5. De beste is man afkomstig uit Suriname, die een tijdje in Nederland heeft gewoond en zes jaar na emigratie uit Nederland naar de VS veroordeeld is voor moord op zijn echtgenote en dochter. Waarom zou je die gast terug moeten halen. Dan moet dan gepamperd worden door de Nederlandse staat, nameljjk een huis, aow, zorg etc etc.
  Natuurlijk moet Nederland dit niet doen.
  Laat de Amerikanen dit oplossen. Het is Amerikaans probleem.


  Maak melding

 6. Familie van deze man… Nederland gaat hem niet helpen. Hij is een Surinaamse hindustaan dus voor Nederland is hij gewoon een buitenlander. En alles wat niet wit is al ben je in Nederland geboren en getogen maakt hun niets uit .Je bent alleen op papier een nederlander. Voor die witte hollander in Thailand maken ze een uitzondering omdat hij wit is. Beste zwarte / bruine mensen in Nederland hou je zelf niet meer voor de gek, ze zullen je nooit als een Nederlander zien. Dus WAKE THE FUCK UP.


  Maak melding

 7. Je zit niet voor zweetvoeten levenslang achter de tralies.
  Dus lekker laten zitten.
  Tenzij Suriname hem wil hebben, kan hij altijd nog president worden. Zelfde kaliber.


  Maak melding

 8. Amerika staat bekend als het land waar de meeste gerechtelijke dwalingen plaatsvinden. Er zijn ontzettend veel mensen die in dit land onschuldig tot heel lange celstraffen zijn veroordeeld. Vaak door een overijverige en vooringenomen officier van justitie die zo nodig moet scoren. Daar zijn er voorbeelden van genoeg . Denk maar aan het waargebeurd verhaal welke te zien is in de film “Now they see us” Ik heb geen feitelijke kennis van de zaak van de heer Singh dus kan er geen oordeel over vellen, maar ik vind dat de Nederlandse regering op humanitaire gronden enige inspanning mag doen om de man de laatste dagen van zijn leven menswaardig te laten afsluiten . Het zou toch enorm triest zijn als achteraf blijkt dat hij al die jaren onschuldig heeft vastgezeten.


  Maak melding

 9. Ik heb geprobeerd alle reacties te lezen en er worden woorden geschreven die elkaar niet vriendelijk gezind zijn. Dit platform is bedoeld om een reactie geven over de situatie van de veroordeelde. Ik lees dat er tav de veroordeling heel veel mis is gegaan. Ook dat er een herziening heeft plaatsgevonden. Ik vind het voor hem verdrietig dat daardoor geen herziening van de uitspraak van veroordeling heeft plaatsgevonden. Hopelijk komt er een oplossing voor hem die recht doet aan zijn positie.


  Maak melding

 10. Kijk ik vind dat je voor alle Surinamers moet vechten in een gevangenis in het buitenland om vrij te komen.
  Nederland kijk niet wat je gedaan hebt in het buitenland ze komen altijd op voor hun landgenoten en dat vind ik een goede zaak.
  van Dam hebben ze niet meer kunnen redden hij werd opgehangen in het buitenland.
  Surinamers moeten leren van elkaar te houden,er is maar één vlag in Suriname en dat is de Surinaamse vlag.


  Maak melding

 11. Lets Make Surinam Great Again. (WEG MET NDP)

  Nu volgt een mening

  Dit verhaal had ik in breden lijnen gevolg
  Herhaaldelijk gaf deze man aan dat hij onschuldig is.

  It feit is dat hij schuldig was bevonden, met gevolg dat hij moet brommen.. men moet geen medeleiding hebben met moordenaars

  Na 35 jaren in de lik wil deze beste heer zijn straf komen uitzitten in Nederland.. zijn Ex vrouw en eigen kind die hij vermoord heeft zijn ook al 35 jaar dood.. dat neemt met zich mee dat de nabestaanden ook al 35 jaar met verdriet rond lopen

  Risico van het vak.. als het zo is dat hij zijn ex vrouw en kind heeft laten omleggen laat hij maar rustig zijn straf dr uitzitten.. voor dat hij zijn daad had uitgevoerd.. heeft hij genoeg de tyd gehad om te kunnen na denken wat de gevolgen vr hem zouden zijn en vooral in een land als Amerika.


  Maak melding

 12. Nee lieve mensen, Nederland haalt liever criminele AlQaeda-leden binnen als asielzoeker dan een eigen onderdaan die valselijk lijkt te zijn beschuldigd. De Nederlandse minister wekt negatieve karma voor zichzelf op. Hij heeft de eed afgelegd om voor elke Nederlander – waar dan ook – op te komen, maar doet het tegenovergestelde. Karma go kiering mars.


  Maak melding

 13. Als je niet schuldig bent aan iets. Waarom vraag je dan of je je straf in een ander land mag uitzitten? Ff sinpel zijn, dan vraag je om vrijgelaten te worden niks meer en niks minder. Daarbij na zoveel jaar komt sie familie janken. Is het geld van pa opgemaakt?


  Maak melding

 14. Ja Jankfamilie, Delano had ook graag gewild dat zoonlief in Santo Boma zijn billen mocht slijten, maar de Yankees doen niet aan dat soort ruil. Ze gebruiken de buitenlandse gevangenen als testpersonen voor medicijnen.


  Maak melding

 15. TRIEST TRIEST TRIEST, wat ik leest is alleen maar wraak, discriminatie, boosheid en gif. Niemand vraagt zich af :
  is de man echt schuldig of onschuldig
  is er nog een onderzoek en verhoor onder de (eerlijke familie en bekenden)geweest
  is er ruzie, scheiding of relatieproblemen voor af geweest
  hoe lang heeft hij in Ned. gewoond voordat dit zich heeft afgespeeld
  DAN PAS KAN JE OORDELEN EN GAL SPUGEN OP ALLE GROOTHEDEN ONDANKS HUN TEKORTKOMINGEN EN VOORAL BEKROMPENHEID.JE HEBT SLANGEN MET 2 OF 3 KOPPEN ZO HEB JE MENSEN MET MEERDERE GEZICHTEN OF 101 PERSOONLIJKHEDEN.


  Maak melding

 16. De gemeende moordenaar hoort in de VS zijn verdiende straf tot zijn dood uitzitten. Regels zijn regels. Ned moet deze smeerlap niet helpen naar Ned te halen. Wij hebben hier moordenaars en zware criminelen genoeg. Sur zit overvol met zulke idiote.


  Maak melding

 17. Ja, men moet reageren op het artikel en jammer genoeg wordt dat vaak niet gedaan.
  Er zijn waterkant trollen die alles aangrijpen om te vertellen hoe ze mensen haten en hoe anderen naar Accra moeten verhuizen.
  Als het om iemand anders ging dan waren ze al uit hun holen gekropen en waren hun reacties niet van de lucht geweest.

  Over meneer Singh, als hij onschuldig is, hoop ik dat hij in vrijheid wordt gesteld.
  Maar waarom wil hij terug naar Nederland.
  Laat hem toch naar India gaan.

  Sorry dat was een grapje, want in India heb je het kastenstelsel.
  En als je tot laagste kaste behoort, mag je de riolen van Delhi schoon gaan maken.
  Elke dag sterven er mensen door de gassen en de uitwerpselen van de elite.

  Daarom mag een ieder dankbaar zijn dat we in Suriname zijn terecht gekomen. Niemand is beter dan een ander.
  Eén vlag, één mama Sranan.
  Laten we er trots op zijn.


  Maak melding

 18. Lully v. W.
  Deze heeft ze onschuld niet aangetoont en er zijn teveel belastende bewijzen oogevoerd waarom heeft niemand zich al die jaren druk gemaakt en nu ineens wel.
  Hypocryten zijn mensen.
  Laat hem lekker daar zitten hij kan niet in deze wereld leven net als aee djoeka’s niet en NDP aangangers


  Maak melding

 19. Heeft project innocence met hem gewerkt?
  Wat zijn de resultaten van de parole hearings?
  SU was toch deel van het koninkrijk der Nederlanden. Raar dat het niet telt.

  De familie moet msar lobiyen in congress of de president. Trump is anti- buitenlanders. Zo vergeet hem maar.Verhooit geld.


  Maak melding

 20. Onterecht veroordeeld. Corruptie door de staatsaanklager. Valse getuigenis. Gestolen bewijzen. Een onschuldige man verliest zijn gezin op gruwelijke wijze en wordt onterecht veroordeeld. Waar kan dat gebeuren behalve in Amerika? In Nederland natuurlijk!
  Het Nederlandsche ministerie hebben die andere man met blanke huid in Thailand wel geholpen. En dat was een vieze drugsdealer.
  Het Nederlands en Amerikaans rechtssysteem geeft niets om mensen met donkere huid. Ze gaan die man niet helpen en hij zal tragisch sterven, net zoals zoveel donkere mensen wegens de Nederlandse en Amerikaanse regeringen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.