Komende zaterdag: Geboeid event in Amsterdam!

2
Op zoek naar Surinaamse roots tijdens uniek evenement
Geboeid (EO) - Afl 1 - Ank de Vogel Muntslag en Dwight van van de Vijver

Op zaterdagmiddag 7 september a.s. organiseert de Evangelische Omroep in de Koningskerk een uniek evenement voor iedereen met een Surinaamse of Antilliaanse afkomst. Wie zijn of haar familiegeschiedenis wil onderzoeken, kan zich hier aanmelden en krijgt tijdens dit evenement advies van deskundigen. Ook vertelt psychiater Glenn Helberg over het belang van de zoektocht naar je roots en deelt Dwight van van de Vijver zijn persoonlijke verhaal. In het tv-programma ‘Geboeid – terug naar de plantage’ gaat Van van de Vijver op zoek naar het verleden van zijn voorouders in Suriname.

Dus: heb jij Surinaamse of Antilliaanse roots en komt jouw achternaam voor op onderstaande lijst met achternamen? Dan is de kans groot dat jouw voorouders, net als die van Dwight, als slaafgemaakten moesten werken op Plantage ’t Vertrouwen. Misschien sta je niet op de lijst, maar heb je wel vergelijkbare roots én interesse? Je bent bij deze uitgenodigd voor het Geboeid Event op zaterdagmiddag 7 september in de Koningskerk (Van ‘t Hofflaan 20) in Amsterdam.

Programma:
– Je ontmoet mensen die net als jij in hun familiegeschiedenis willen duiken.
– Je krijgt tips & tricks van deskundigen hoe je dit kunt aanpakken. Zowel de praktische als de emotionele kant van zo’n zoektocht worden belicht.
– Glenn Helberg komt spreken over het belang van de zoektocht naar je eigen roots en de rol van het slavernijverleden hierin. “Als je weet waar je oorsprong ligt realiseer je pas hoeveel impact dit heeft op je dagelijkse leven.”

Meld je nu aan voor dit event via de website van de EO. Let op: vol=vol! 

Staat jouw achternaam op deze lijst?
Alphen, Arco, Arend, Bas, Basel (van), Bertrand, Beurs, Beveren (van), Blanus, Boger, Bol (van der), Bolster, Boomstam, Bootsman, Boreel, Bouwland, Braaf, Brandlicht, Brauw (de)Brenoden, Briel (de), Brittenburg, Broers, Brom (de), Buis, Burg (de), Commok, Corsica, Croesan, Dokkum, Drieling, Foks, Friese, Geduld, Geluk, Gooiland, Goudenstein, Goudvink, Grimaldo, Groeneveld, Guldenhof, Gusman, Haan (de), Haar (ter), Hamel, Han (de), Hans, Hanswijk, Harenberg, Heiliger, Helbardier, Hoefel Jansen, Jelger, Jobar, Jobson, Judels, Juro, Kammen (van), Kastelein, Kiewiet, Kohier, Kraal, Kroone, Kuisch, Kundert, Lamberg, Liffio, Lunenberg, Malie, Maltas, Malvé, Maro (de), Maston, Meer, Meerveld, Nederrhijn, Ney (van), Noms, Oostzee, Oranje, Overkerk, Piekenier, Plancet, Plas, Polsburg, Praag, Rappo, Robol, Rommy, Rompan, Rotgans, Rusland, Sadelijn, Salamanca, Schade, Scheveningen, Schoonveld, Schuring, Sloot, Snoek, Solo, Steun, Stoppel, Straalsund, Stroeve, Stroom, Talberg, Teloor, Tenpas, Teune, Trouw, Valjaen, Verdun, Verrassing, Vlaanderen, Vrij, Vroom, Vuursch (de), Waerd (de), Waterland, Wezel, Wittevrouw, Zeilenmaker en Zetterman.

2 REACTIES

 1. En dan ? Als ik het verleden en met name het slavenverleden ontmoet en ontleed heb wat is dan de volgende stap ? Logischerwijs is de volgende stap om de koffers in te pakken en het leven voort te zetten daar waar psyche en geest tot rust komen want blijkbaar heeft de Antilliaan en de Surinamer nog steeds behoefte om iets dat al 300 jaar geleden plaatsvond te onderzoeken. En dat de EO hierachter zit is voor mij een teken om dit soort onderzoeken niet serieus te nemen. Wanneer wordt de VN ingeschakeld om hierover een oordeel te geven ?


  Maak melding

 2. Leuk voor de mensen die dat dan leuk vinden belangryker vindt ik wat ons in de toekomst tewachten staat
  where do we go from here ,daar heefd een ieder zyn eigen opvatting over en kent niemandt het concept
  het ydelle schepsel die claimt dat de almachtige hun de macht over alles heefd gegeven
  zo dat die zyn eigen fouten niet meer kan inzien en sinds Mozes vertrok ze elkaar nooit meer begrepen hebben


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.