Dc-Collectief vergadert over bermen en gemeenschapsbos

11
Dc-Collectief vergadert over bermen en gemeenschapsbos
Foto: Ministerie van RO/Nationaal Informatie Instituut

De districtscommissarissen (dc’s) hebben in het jongste Dc-Collectief met minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) van gedachten gewisseld. Gesproken werd onder meer over de orde rond opstallen op de bermen en oplossingen voor problemen met de gemeenschapsbossen in Suriname. De vergadering die ook bekend staat als Dc Meeting, heeft op woensdag 28 augustus plaatsgevonden in het Multifunctioneel centrum van Onverwacht in het district Para.

Tijdens de vergadering zijn oplossingsstrategieën besproken voor de problemen rond de opstallen op de bermen. Hoewel dit probleem in sommige districten afneemt, blijkt het in andere districten juist een groeiend zorgpunt te worden. De dc’s hebben het platform ook aangegrepen om informatie uit te wisselen over de bewegingen van nieuwe stromen immigranten en hoe daarmee om te gaan. De minister is geïnformeerd over de te verwachten invloeden daarvan op de lokale gemeenschappen.

De bewindsman heeft gebruik gemaakt van de vergadering om de dc’s op de hoogte te stellen van de knelpunten, met betrekking tot Surinaamse gemeenschapsbossen en hoe hij denkt die op te lossen. De dc’s waren het niet altijd met de minister eens over de maatregelen om lokale gemeenschappen de ruimte te bieden in zee te gaan met ondernemers; En tegelijkertijd als overheid toe te zien op een goed beheer en juist gebruik van de middelen, die terugvloeien naar de dorpen. Een verhelderende toelichting van de minister aan de dc’s heeft voor veel begrip en steun gezorgd.

De gastheer, districtscommissaris van Para, Armand Jurel, kijkt terug op een geslaagde dc-meeting. Hij liet weten dat hij zeer ingenomen is met de uitkomsten van de problemen die zijn aangekaart en loofde minister Dikan voor de takt en diplomatie waarmee hij problemen aanpakt en oplost, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Het Dc-Collectief is een regulier platform voor de dc’s om met de minister van RO van gedachten te wisselen, over beleidsaangelegenheden en actualiteiten. Het volgende Dc Collectief is gepland voor september aanstaande.

11 REACTIES

 1. Al die commissies die ministers moeten adviseren en bijstaan met wijsheid zijn zeepbellen, nu weer nieuwe zeepbel in het leven geroepen.
  Straks is elke inwoner op enige wijze verbonden aan deze regering, broodheer, dus de stemmen zijn zo al binnen.


  Maak melding

 2. Distrikt Wanica en Saramacca, aanpakken wat betreft illegale berm toe eigeningen,bewoners denken dat de berm bij hun perceel behoort,en planten,bergen, allerlij onbevoegde zaken op de bermen.
  Bermen zijn vluchtstroken voor voetgangers/fietsers enz.enz. Dus mensen DC het is gerechtvaardigd beleid op los te laten, bewoners bewust van te maken, en vervolgens de onregelmatigheden geleidelijk ontruimen, met inachtneming van waarschuwingen.


  Maak melding

 3. Hoe zit met de CHINESE TRAWLERS of komt straks ook zo een heisa net als Alcoa om de hoek kijken.

  IK MIS DE TOPIC BETREFFENDE DE ECHTE ONDERWERPEN OP WATERKANT.

  Is waterkant NDP MOFO!


  Maak melding

 4. Waarom zijn bij de backtrack geen douane en politie gestationeerd? De Rode Kruis kan wel een vertegenwoordiger daar zetten om de Venezuelaanse vuchtelingen te registreren en medische help te gevsn. Nu Equa dor strenger wordt gaan ze nou richting G uayana en Suriname op.


  Maak melding

 5. Dus de dc’s gaan achter de kleine man aan rennen……lafaards zijn ze.Wanneer zijn ze van plan echte werk te doen?!
  Wanneer gaan ze de onderhandse vergunningen die verstrekt wordt aan loyalisten van de ndp en baasje , onderzoeken?!


  Maak melding

 6. Banabakba beleid sinds 2010. Het reshuffelen van ddb aka de dwaas bouta no jepi neks. Soso chaos en anarchie door zijn eigen corrupte geldzuchtige pionnen en marionetten. Het gehele ndp lichaam ( Ddb is de kop, de roverheid zijn de romp en armen, en het misdadig ddb minnend oerdom volk de benen en poten )is een vloek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.