Piranha’s maken weer slachtoffers, dc wil verbod op zwemmen

13
Vrouw gehapt piranha
De teen van de vrouw op het moment dat zij vervoerd werd voor medische behandeling.

Uitbaters van vakantieoorden langs de Surinamerivier in Para, mogen bezoekers niet meer in de rivier laten zwemmen. Dit komt op uitdrukkelijk verzoek van districtscommissaris van Para Armand Jurel, meldt radio 10. In een vraaggesprek met het radiostation zegt Jurel dat Piranha’s afgelopen weekenden weer slachtoffers hebben gemaakt.

“Niemand moet in het water gaan. Als mensen in het water gaan is het op eigen risico” aldus Jurel tegen Radio 10. Het commissariaat heeft alle exploitanten van vakantieoorden aangeschreven na opnieuw ellende met de roofvissen op diverse oorden.

Enkele weken geleden kwamen er ook al berichten van bezoekers van een Surinaams vakantieoord die waren gebeten door een piranha:

13 REACTIES

 1. Maar waar?????
  Alleen vakantieoorden langs de Suriname rivier??
  Geef de naam van het oord ook door waar dit geval heeft plaatsgevonden toch. Op die manier weten wij het beter. Het gaat niet meer om het schenden van de naam. Hier is er sprake van het schenden van de mensenrechten.
  Ik zou meer baat hebben aan wat meer openlijke informatie hoor.


  Maak melding

 2. Wow ,iedere keer als ik dit soort berichten lees, krijg ik kippenvel. Een jeugdkameraad van me is ergens in een plas of kreek op de weg naar Zanderij een erbarmelijke dood gestorven. Het was weliswaar geen officieel recreatieoord. De man is verscheurd door de piranha’s. Je zou met een piranha kunnen dealen. Effe een hapje en weg is de piranha. Echter, een school van piranha’s die het op je gemunt heeft, is een andere zaak. Spot niet met het water en bos. Een recreatieoord moet honderd procent veilig zijn. Hierbij gaan we ook uit van de individuele verantwoordelijkheid van de mens. De DC heeft groot gelijk. Beheerders van recreatieoorden moeten wel honderd procent veiligheid kunnen garanderen. Anders, niet doen. Bezoekers daarentegen moeten zich wel aan de veiligheidsvoorschriften houden. Een fatu is een fatu, het moet leuk blijven.


  Maak melding

 3. DC Jurel is het niet beter om de piranha,s te verbieden om in de rivier te zwemmen,het zijn toch die piranha,s die vervelend doen.of waarom geen verbod dat men nergens in de rivier mag zwemmen en wat als het niet in een recreatieoord zou gebeuren wat is dan je oplossing.


  Maak melding

 4. Het lijkt mij een prima idee om de regering aldaar een weekendje te sturen om te zwemmen….dan is het..piranha’s..meets piranha’s…!! Win …win situatie.


  Maak melding

 5. Ma hep ik gehoor dat die flees fan die pieraanjaa is lekker. Dang misgien die Sjieneese trouwler moet koome fisse op pieraanjaa in die Surinaam riefier.


  Maak melding

 6. Mijn broertje Damsco was gebeten in z’n ballen en pie mel door piranha’s en nu is hij een vrouw geworden. Hij heeft een gapende gat tussen zijn benen overgehouden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.