Kinderen wonen onder erbarmelijke omstandigheden in Surinaams kinderhuis

47
Kinderen wonen onder erbarmelijke omstandigheden 1

Kinderen van het kinderhuis Zout Der Aarde aan de Lolastraat in het Cupidoproject in Paramaribo, wonen onder zeer slechte omstandigheden. Dat is gisteren geconstateerd uit een onderzoek naar de leefomstandigheden door het districtscommissariaat van Paramaribo-Zuidwest. Het onderzoek is ingesteld nadat op social media een filmpje is verschenen van een jongeman die alarm slaat over de slechte situatie in het tehuis.

Zoals op de onderstaande foto’s te zien is, is de situatie zeer slecht te noemen. “Tijdens het onderzoek is gebleken dat het tehuis een tijdje niet is schoongemaakt. De slaapkamer, bad en toiletruimte zien er verschrikkelijk uit. Nergens van het tehuis is schoon, overal is het vies. Enkele kinderen moeten slapen op stukjes matrassen en sommige zelfs op de vieze vloer”, laat een bestuursambtenaar die ter plaatse was aan de redactie van Waterkant.Net weten.

De bestuursambtenaar laat verder optekenen dat de directeur van het tehuis de kinderen bij aankomst van de bestuurs en politieambtenaren had opgesloten in een kamer. Dit uit vrees dat zij alarm zouden slaan over hun vreselijke leefgenot. Echter kwam alles boven water toen zij stevig aan de tand werd gevoeld door de politie op de vraag waar de kinderen zijn.

De directeur als de kinderen hebben aangegeven dat zij druk doende bezig zijn te renoveren, vandaar alles zo rommelig eruit ziet. De bestuursambtenaar laat weten dat de bewering echter niet op waarheid berust. Dit omdat er niets van renovatie gebleken is. Een bron laat weten dat het tehuis subsidie krijgt van de overheid en de directeur al het geld ‘vreet’ en het tehuis en de kinderen verwaarloost. Volgens de bron is de huidige situatie al een hele tijd zo.

De districtscommissaris van Paramaribo-Zuidwest, het ministerie van Sociale Zaken en van Onderwijs in Suriname zijn geattendeerd over de aangetroffen situatie. Vernomen wordt dat er vandaag maatregelen getroffen zullen worden om zaken op orde te stellen in het tehuis. Daarnaast wordt er ook een onderzoek ingesteld over de bestemmingen van de subsidie.

47 REACTIES

 1. Laat ze direct bij de pleesident aan de Anton Drachtenweg gaan inwonen. First wife heeft toch zoveel barmhartigheid voor de armen. En pleesident hoeft niet naar binnenland om zijn barmhartigheid tentoon te stellen. En na nog 5 dan gaat dit op luxe in biafra lijken.


  Maak melding

 2. No spang,NDP komt graag helpen. Sommige mensen in Suriname wonen met zijn tweeën en hebben 4 auto’s een huis met 8 slaapkamers,maar iets voor je medemens doen dat is veel gevraagd. En vooral de surinaamse man en vrouw die geen verandwoording kennen naar hun buitenechtelijke kinderen en maar blijven kinderen maken.


  Maak melding

 3. En die volgevreten, fossiele “volkspresident”, speelt mooi weer in het binnenland en laat zich nergens anders meer zien. De schaamteloze LAFAARD.!!!!!!


  Maak melding

 4. Voorwaar ,voorwaar ,Suriname slaapt. Kijk eens naar de eerste alinea. “Het onderzoek is ingesteld nadat op Social Media een filmpje is verschenen van een jongeman die alarm slaat over de slechte situatie in het tehuis.” Wat heeft het ministerie van Sociale zaken al die tijd betekend? Ja ,subsidies toe bedelen tot er via de Social Media bekend wordt gemaakt dat er stront aan de knikker is. Maar hoe is dan de controle daarvoor geschied? Niet dus, want het moet eerst op Social Media verschijnen. Ok , liever laat dan nooit. Dit is wel een vingerwijzing naar dit ministerie. Het is ook een vingerwijzing naar andere actoren die min of meer toestaan, hetzij passief ,dan wel bewust , het groene licht geven aan erbarmelijke situaties .En dan praat je over kinderen? Mooi is dat! Wegwezen met de leiding!


  Maak melding

 5. Die directeur ontslag geven lijkt me een goed plan.
  Kijk die matrassen etc!!
  JE vreet die subsidie op en verwaarloosd mensen kinderen.
  Die arme kids zijn aan je toevertrouwd dat flik je dit met ze.
  Schaam je kapot als directeur!!!!!!!


  Maak melding

 6. Veel mensen zitten zonder werk in Suriname.
  Die zogenaamde directeur kon zelfs een zwerver of junki huren om schoonmaak werk daar te doen.
  Maar neeeeee je vreet die subsidie op en laat die kinderen in een varkensstal wonen.
  WAT voor een directeur ben je?
  In Nederland was je meteen ontslagen en terecht!!!
  En ze zouden alles van je afpakken wat je intussen gekocht hebt.

  Want je hebt gewoonweg die kids laten pinaren omdat je hebzuchtig bent.


  Maak melding

 7. Goed voor ze!!! Laat ze bij hun baas aankloppen. Waar blijft die teef nu. Ze is toch first Lady, precies zij eerst dan de rest
  Ze heeft niet voor niets de titel first lady.


  Maak melding

 8. Ram Singh
  Overal waar t niet goed gaat moet een leider zijn. Als dat ook in t binnenland nodig is dan ook.
  Laat de Surinamer proberen alvast € 10 pp en de rijken t meest te doneren.Er kunnen ook goederen gedoneerd worden..


  Maak melding

 9. Wel..Ik lees altijd comments hier van mensen die menen dat zij de enige zijn die hard werken en geld hebben. Ok. Mooi. Ik zou willen voorstellen. Wees een medemens en doneer goederen. En tegen de aller rijksten zeg ik, doe wat ipv te streven de grootste huizen te bouwen en zoveel mogelijk autos te kopenen altijd maar op reis te gaan. Want jullie betalen haast geen belasting, dus steel je ook van t volk en van de overheid.Je goederen kan je toch niet meenemen naar je graf..Dus doneer aan dit soort huizen..nanga greedy
  En de overheid. Shame on you. Dat je geen ambtenaren hebt, die op pad gaan om mistanden vast te stellen..maar eeuwig zgn reisjes voor t werk maken..
  Wat een schande!


  Maak melding

 10. Subsidies achterover drunken?Het huis en de kinderen kan he niet laten verdwijnen. Als je geen politieke dekking heb ga je de gevangenis in. Oliver Twist verschijnt in contemporary Su.


  Maak melding

 11. Schandalig. De directeur opsluiten. Sociale dienst van de overheid moet ook controle uitoefenen op dit soort instellingen. Krijgt subsidie en gebruikt dat geld voor zichzelf.


  Maak melding

 12. Ndp heeft alleen maar ellende gebracht. Steve Meye, Andre Misikeba en Breeveld hebben geen ene moer gedaan met het bijstaan en welzijn van kreupelen, blinden, doven en wezen. Ze heulen met onberechte moordenaars, drugscriminelen en staatskasrovers om den brode. Alle ma pima ndper’ s zijn verantwoordelijk voor het geesteloijk en moreel verval, de steeds stijgende moorden, drugscriminaliteiet, het legen van staatskas en verarming van land en volk. Opa taki, ndp van hoofd (ddb) tot vieze vuile stinkende voetzool ( ndp paria’ s) zijn te beklagen. Oma taki, ai na soso paarse armoede vloek.


  Maak melding

 13. A bloody shame! Het tehuis heet Bijbels ‘Het zout der aarde’ .. Hoe haalt de leiding het in hun hoofd om de kinderen zo goed als letterlijk in de str#nt te laten slapen/leven?? Het moet er vast, vreselijk stinken.. Een hond heeft het nog beter bij wijze van.. Mijn moeder hart bloedt, omdit zo te zien.. Maar dan nog dit, de verzorgers en de leiding die er werken.. Die moeten dit toch ook ruiken.. ??? Nee leiding, ga je schamen trek je conclusie en dien je ontslag in en laat er mensen gaan werken met hart voor de kinderen.. God slaapt niet..


  Maak melding

 14. Gelukkig kan Rob dit verklaren.
  Anders doet rBrownwerker dit wel.
  Zelfde persoon?
  De uitleg zal oa zijn dat onder Vene dit begonnen is en dat het de VHP is die opmerkelijk genoeg net nu dit naar buiten brengt.
  Bovendien is dit gezeur
  Die kinderen hebben een dak boven hun hoofd en het verschilt amper van hun eigen woning


  Maak melding

 15. Verzoek aan meneer Sardjoe.
  Als het goed is ben jij momenteel de rijkste Surinamer. En als het goed is heb je zelfs de president van Suriname in jouw macht, waardoor de eed die deze klootzak bij zijn ambtsaanvaarding heeft uitgesproken niets meer en niets minder is dan soep met balletjes,. Voorbeelden. die brug bij Carolina die jij kapot hebt geramd is nooit onder de aandacht van de rechter gebracht. En 2 die affaire van de Alcoa. mijn probleem wat heb jij gedaan als voorzitter van de parlementaire commissie. Niets, en wat heb jij gevangen voor het niets doen.Jij bent nu door de mand gevallen en intussen weet heel Suriname dat jij de grootste boef bent. probeer dus jouw weg naar de hemel te plaveien door al deze stichtingen met een deel van jouw ten onrechte verdiende gelden te subsidiëren. Eén ding is zeker : Bouterse is bang voor jou.


  Maak melding

 16. Niets nieuws. Het is allang bekend. Maar niemand doet er wat aan. De ndp paria’s ontginnen het binnenland en leggen nieuwe wegen aan in de jungel. En dat alleen om in mei 2020 stemmen binnen te halen. Hierna is alles weer dichtgegroeid.

  Bouta wacht op de rijke surinamers die het gaat sponseren voor de kinder weeshuizen.
  Of wordt er toch stilletjes gewacht op de surineds??


  Maak melding

 17. Dit is ook een vorm van KINDERMISHANDELING.
  Waar zijn de toezichthouders van zo een instelling?
  Elke dag denken de waardeloze politici , wat kan er nog meer gegraaid t.b.v.hun eigen zak. Dat is schandalig.
  Zo kan je niet omgaan met het volk van morgen.


  Maak melding

 18. @redskin;;

  Goed lezen is een vereiste.
  Wat jij schrijft, slaat totaal nergens op. Lees het bericht nog een keer, dan zal je ergens tegenkomen dat een bron gezegd heeft dat de directeur al het geld “vreet”. Deze zin is simpel Nederlands. Niet verstaanbaar voor jou???

  Integendeel: de Surinaamse bevolking is wel op z’n hoede. Als men niet zou geven om de kinderen, was er geen filmpje verschenen van de situatie op de Social media. Tegenwoordig merk je vaker dat er eerst situaties op de social media verschijnen, dan pas word er gehandeld.

  Dus, redskin, niet gauw geneigd zijn een reactie te plaatsen. Je zou beter moeten denken, want als jij een vinger wijst, wijzen er 3 naar jou.


  Maak melding

 19. Dit is verschrikkelijk, maar voor veel kinderen in Suriname is dit helaas normaal. Hebben we dan niet te hoge verwachtingen van dit weeshuis als het om hygiëne en vormen van deze kinderen gaat ?

  Ik zou die kinderen zelf laten schoonmaken. Is goed voor hun ontwikkeling. Ze ontwikkelen eigenschappen om hun kans op succes in de samenleving te vergroten.

  Als kleine jongen moest ik thuis ook flink aan de bak. Mijn vader maakte een wekelijkse schoonmaaklijst en iedereen boven 10 jaar had dan een taak. Ik ben er niet slechter van geworden.

  Het is een weeshuis, geen hotel. De kinderen zijn daar ook om wat te leren.


  Maak melding

 20. @ Frantz
  als jij het zo goed kan ga jij het dan doen.
  Zo te lezen zijn jouw verwachtingen omtrent hygiëne zeer laag.
  Ook van huis uit mee gekregen zeker.


  Maak melding

 21. Die rijke mensen met vele gelden en vele grote huizen kan die kinderen opvangen onderdak geven en eten en naar school laten gaan. Als jij heb tientallen huizen dan kan 1 huis beschikbaar stellen voor die kinderen. Kind is toekomst. Als jij oud ben met gratie Gods dan die kind kan jouw verzorgen. Enen hand was die andere. Salaam


  Maak melding

 22. Nina kan jij wel lezen met je ene paarse hersencel. Lees jij eerst goed dan snap je mijn commentaar. Ik hoop dat het lukt anders,blijf lekker dom. En misschien snap je waarom ik in India een school met 540 kinderen heb opgezet en niet in waardeloos hersenloos denkende Suriname . Of keur jij het goed wat in Suriname gebeurt met kinderen zonder ouders .Je had niks te zeggen en moest toch effe een waardeloos comment geven. Ik weet dat ik gelijk heb.


  Maak melding

 23. Jarenlang stuurde ik uit het buitenland containers met benodigdheden naar Suriname toe. Veel van die spullen kwamen terecht in weeshuizen ofwel niet want veel spullen werden door het inklarend douanepersoneel heimelijk uit de containers eruit gehaald. Bovendien waren de inklaringskosten niet mals hoor. De spullen werden aan mij gratis aangeboden en vervolgens zond ik het naar Suriname tbv armen en weeshuizen. Toen mij ter öre kwam dat veel spullen zich niet in de containers bevonden maar door de stelende dieven eruit gehaald werden stopte ik met mijn goede doelen project. Er is onder het kaoulo za zaka zaka Surinaamse volk geen erkenning of dankbaarheid.


  Maak melding

 24. Schaamteloze toestanden zeg…

  Dat de leiding & personeel van dit weeshuis ‘s-nachts nog lekker kan slapen… walchelijk gewoon.

  Ouderliefde kennen deze kinderen wellicht niet, en nu worden ze ook nog als beesten behandeld.

  En dat alles om de bankrekening van die volgevreten klootzak van een directeur te spekken.
  Als je niks kan en verder een volkomen nutteloos stuk zuurstofverspilling bent, kan je klaarblijkelijk altijd nog directeur worden van een weeshuis, ga gvd eens werken voor je geld. Je bent totaal ongeschikt, de verkeerde man op de verkeerde plaats, zoals zo velen.

  Alsublieft laat er een GOD bestaan en laat deze smerige hufter vannacht een pijnlijke dood sterven.
  Niemand zal er een traan om laten…
  En zijn familie de opgestreken subsidie laten terugbetalen met terugwerkende kracht.

  Een collecte voor deze kinderen zou op zijn plaats zijn, daar de regering alsmede de leiding van het weeshuis behoorlijke steken hebben laten vallen.
  Graag bij elke politicus langs gaan en dan met naam en toenaam vermelden wat en hoeveel er wordt gegeven uit EIGEN zak.

  Eigenlijk in en in triest, zo’n rijk land, een handjevol mensen en nog steeds niet in staat om wat kinderen normaal te voeden en een leefbaar onderkomen te geven.


  Maak melding

 25. De “directeur” is kennelijk geestelijk niet in orde, aub per direct het tehuis sluiten en de kinderen elders laten opvangen!! p.s. de “directeur laten opnemen in het pcs!!!


  Maak melding

 26. De mensen die een kindertehuis willen opzetten bedoelen het wel goed maar niet iedereen heeft de competenties en de (financiele)midddelen om een dergelijke organisatie operationeel te leiden. Er moeten strenge eisen worden gesteld aan dit soort initiatieven. De initiatiefnemers moeten een degelijk businessplan voor lange termijn achter de hand hebben. Daarnaast is het noodzakelijk dat het personeel pedagogisch goed geschoold is en er moet een keurmerk komen voor organisaties op dit gebied.


  Maak melding

 27. Het is weer een feit dat er verschrikkelijk wordt gesjoemeld met subsidies die men in eigen zakken steekt dan voor wat het bedoeld is. Wat een verschrikkelijk volk. Deze kinderen zijn er totaal niet beter vanaf gekomen en zijn met z’n allen hierdoor juist meer getraumatiseerd geraakt. Deze zogenaamde harteloze directeur heeft deze kinderen ernstig misbruikt om een beetje subsidie die hij voor prive doeleinde gebruikt.Hij is de duivel in levende lijve. Dit valt onder zware kindermishandeling. Kinderen hun gezondheid bewust in gevaar brengen. Hier zijn er geen goede woorden voor. Hoe kan een volwassen persoon dit onschuldige kinderen dit aandoen? Kinderen horen juist goed beschermd te worden. Je hoort altijd voor een kind klaar te staan en zijn/haar leven in goede banen te leiden totdat hij/zij een goede wereldburger wordt in onze maatschappij.
  Deze laag bij de grondse schofterige mentaliteit van deze zogenaamde directeur verdient een gevangenisstraf. Kindermishandeling dient men strafbaar te stellen in welke vorm dan ook.
  De overheid hoort een wet te maken, dan mensen niet klakkeloos kindertehuizen of opvanghuizen gaan beginnen zonder de nodige scholing en/of diploma’s. Elke idioot zonder goede bedoelingen kan een kindertehuis/opvang beginnen. Deze mensen hun achtergrond moet ook goed onderzocht worden. Er kloppen vaak veel dingen niet. Deze zogenaamde directeur heeft enkel de lagere school
  doorlopen. Verdient geld over de ruggen van deze kwetsbare kinderen. Schaamteloos, hersenloos.
  Dit tehuis dient direct geslopen te worden. Er wordt ook nog pertinent gelogen dat zij met een renovatie bezig zijn, terwijl dit nergens bekend of zichtbaar is.Wat een vuile oplichter. De matrassen waarop deze kinderen slapen is te erg voor worden.De kinderen slapen ook nog op de vloer. Vieze gore toiletten. Hij speelt letterlijk met de gezondheid van deze hulp behoevende kinderen.
  Als je als directeur al zo ver gaat om kinderen zo te gebruiken voor subsidie, vraag ik mij af of hij ze ook niet seksueel heeft misbruikt. Onbetrouwbare gast. Dit moet tot de bodem onderzocht worden. Het is raadzaal de politie en een kinderpsycholoog in te schakelen voor deze kinderen.Dan komt er veel meer aan het licht dan met zou denken.

  De tent plat gooien en de kinderen in een goed aangeschreven kindertehuis onderbrengen.

  Sarie Torie.


  Maak melding

 28. Wanneer ik alle commentaren lees kom ik maar tot één conclusie; beide ballen van de directeur eraf.

  Waarom!!!
  Omdat hij als ditecteur de enige verantwoordelijke is over de toestanden.
  En ja, comments hebben gelijk dat viezigheid niet direct gerelateerd is gebrek aan financiën, maar aan handen en inzet.
  Dan had de directeur zijn eigen handen moeten wapperen en anders zelf opstappen. Maar hij is gewoon een ndp paria.


  Maak melding

 29. Die kinderen hebben helaas geen familieleden die af en toe een kijkje komen nemen. Dus kan niemand alarm slaan over de ellendige toestand daar.

  De oorspronkelijke Picolaas.


  Maak melding

 30. De heren die her en der vrouwen met kinderen of zwanger achterlaten ziet u wat met die kinderen gebeurd
  Er moeten wel strikte regels zyn voor dergelyke tehuizen, en je moet ze ook niet volstouwen met kinderen maar een beperkt aantal, goedt dat hier aandacht voor gevraagd is want dit is niet goedt.
  ik verwacht dat er meer van dergelyke ongewenste mededelingen zullen volgen naar mate de verkiezing naderd,want inplaats van een positieve draai aan de maaschapy te geven zyn er mensen in onze samenleving die bewust situaties cre’eren of meewerken aan zulke toestanden om politiek gewin .wat jammer is
  dus Heren in het ASSEMBLE in plaats van lelyk tegen elkaar te lopen doen ,jullie moet wetten maken en jullie moeten er op toezien dat ze worden na geleefd
  kyk naar de mannen die hun kinderen in de steek laten bedenk daar wat op daar worden jullie toch voor betaald


  Maak melding

 31. Als ik zo naar de foto kijk, lijkt het alsof er nooit fatsoenlijk schoonmaak activiteiten plaats hebben gevonden. Het is een verwaarloosde rootzooi, enwel zelf gecreerd door de leiding van deze kinder te huis. Ik zou zeggen checken die administrieve boekhouding of er bestedingen zijn gedaan aan schoonmaak activiteiten. Zo niet dan is er fraude in het spel en verspillingen van belastinggelden. Roep ze terverantwoording.


  Maak melding

 32. Dankzij NDP verwordt het met de dag erger met land en volk. Oerdomme debiele idiote ndp paria’s zijn de werkelijke oorzaak van de vloek ddb en duivelse trawanten. Het gros van deze weeskinderen zijn afkomstig van ndper’s, onverantwoordelijk in handel en wandel, ook tenopzichte van zichzelf en kroost. Opa en oma taki, dja na Abra broki na schering en inslag wat betreft soortgelijke sociale wantoestanden. Leve de ndp.


  Maak melding

 33. @redskin;

  Boi, je laat me lachen hor.
  Baya….school???
  Wel, dan een mooie kans om deze kinderen te steunen. Waarom niet dan? Ipv vingers te wijzen.
  En oh ja, welke school? Heeft die school een naam? ….niet overtuigend hoor…


  Maak melding

 34. “Times for Kranti” 30 augustus 2019 at 00:35

  Je opmerking moet nog beoordeeld worden
  Als ik zo naar de foto kijk, lijkt het alsof er nooit fatsoenlijk schoonmaak activiteiten plaats hebben gevonden. Het is een verwaarloosde rootzooi, enwel zelf gecreerd door de leiding van deze kinder te huis. Ik zou zeggen checken die administrieve boekhouding of er bestedingen zijn gedaan aan schoonmaak activiteiten. Zo niet dan is er fraude in het spel en verspillingen van belastinggelden. Roep ze terverantwoording.


  Maak melding

 35. Dit komt ervan wanneer arme mensen op een onverantwoordelijke manier fokken als konijnen en kinderen blijven maken die ze niet behoorlijk kunnen verzorgen. Die kinderen worden dan vervolgens gedumpt in een kindertehuis met dit soort toestanden als gevolg.
  Het wordt hoog tijd voor de invoering van harde maatregelen als een verplichte sterillisatie van arme mensen na hun tweede kind zodat dit probleem effectief kan worden bestreden.


  Maak melding

 36. ik zoek
  mijn vader was ook een wees van 8 .
  en ik wil er iets voor terug doen—
  maar ik zoek weeskinderen die nu zaken doen(als ze groot zijn) doen–of willen doen-ook als ze groot zijn.
  ik begin met in Holland en dan Suriname ect ect.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.