Actievoerders bij kantoor SZF, politie voert vakbondsleider af

13
Actievoerders bij kantoor SZF, politie voert vakbondsleider af

Bij een actie van het personeel van Apotheek Ligeon NV is vakbondsleider Mike Sallons door de Surinaamse politie afgevoerd. Dit gebeurde rond 12.00u bij het hoofdkantoor van de Stichting Staatsziekenfonds Suriname aan de Frederik Derbystraat in Paramaribo.

Bronnen vertellen aan Waterkant dat het actievoerende personeel de inrit van het SZF bezet hield. Men weigerde om de inrit vrij te geven. De politie besloot toen om hard op te treden tegen de actievoerders. Daarbij werd Sallons afgevoerd en meegenomen naar bureau Keizerstraat.

De Ligeon Werknemers Organisatie, waarvan Sallons voorzitter is, had gisteren al haar leden en toekomstige leden opgeroepen om vandaag op de stoep van het SZF gebouw aanwezig te zijn voor een vergadering.

De politie is momenteel ter plekke om de orde te handhaven. Later meer.

UPDATE – Sallons werd tegen 14.00 u vanmiddag vrijgelaten door de politie. Beelden van zijn arrestatie:

https://www.facebook.com/ABCSurinameOnline/videos/1001529786844694/

13 REACTIES

 1. Het is niet duidelijk waarvoor men actie aan het voeren is. Een vergadering? Was deze gepland? Dan hoeft men geen actie te voeren, maar gewoon volgens afspraak om de tafel met elkaar te gaan zitten. Het lijkt wel een eenzijdig actie. Roep de hele bevolking op want zij hebben hier ook belang bij of niet soms?


  Maak melding

 2. Puur intimidatie en repressief beleid van de politie. Waarschijnlijk hebben ze opdracht van de paarse regering gekregen om op te treden. Vakbondsleiders in de boeien slaan zie je alleen maar gebeuren bij dictatoriale regimes.


  Maak melding

 3. Ipv vreedzame oplissingen, gaat men steeds voor confrontatie. Overleg , praten mensen, ooit gehoord van poldermodel ?? Soso fetie..voorbeeldfiguren zijn er helaas niet in sranang. Triest.


  Maak melding

 4. Ik zou ze gelijk allemaal ontslaan en nieuw personeel in dienst nemen…. zal je zien hoe gauw ze weer aan het werk gaan, er zijn genoeg mensen die het minder goed hebben die zitten te springen om te gaan werken en jullie maar tijd verspillen door actie te voeren. Zie ze daar staan die verwende lui, allen goed gevoed en goed uitziend… in geen direct verband valt af te leiden dat er honger wordt geleden, jullie hebben het veel te goed stelletje verwende kluit. Typisch Surinaams vandaar dat het land niet/nooit vooruit komt.


  Maak melding

 5. @Koos,
  Kan jij aan die dwazen van jou doorgeven dat het ” not done ” is om werknemers van vitale organisaties dwars te zitten bij de uitvoering van hun werkzaamheden. Het is een kwestie van onderhandelen wil je iets gedaan krijgen. Het ingrijpen van de politie is terecht.


  Maak melding

 6. Als je voor je rechten opkomt in dat narcoland wordt je met bruut geweld door de Bouta-Gestapo in elkaar geramd en afgevoerd. Remember de beelden uit 2017 met Hofwijks en Valies.
  Suriname is een gewelddadig dictatuur sinds 2010 toen de Bouta-maffia aan de macht kwam.


  Maak melding

 7. Koos jij moet eens ophouden met je ”neokolonialistisch gedrag” jij maakt inbreuk op de interne aangelegenheden van het land Suriname dat al sinds 1975 een soevereine staat is. Het volk heeft rust nodig, we willen af van het verdeel en heers politiek die jullie hebben geintroduceerd in Suriname en bevolkingsgroepen tegenover elkaar opzetten voor eigen gewin. En laat hier geen misverstand over bestaan, ik heb niks tegen jullie Nederlanders.


  Maak melding

 8. Prioriteit van de politie moet voortdurend zijn: bestrijding Zware Criminaliteit en niet hardhandig optreden tegen hard werkende arbeiders. Het politie corps zit vol TOP ZWARE CRIMINELEN. De Bermpartij vol TOP TOP TOP ZWARE CRIMINELEN. Hoe komen wij uit deze vicieuze cirkel. Na de verkiezing Mei 2020 kan begonnen worden met de oplossing van dit probleem. Er moet rigoreus gehandeld worden … ontslaan … opsluiten …. verbannen die handel naar … Duivels Eiland.

  Hasrat en directeur {SZF} moeten per onmiddelijke ingang op staande voet … oneervol … ontslagen worden !!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 9. Op DWT staat het uitgebreider.

  PARAMARIBO – Het personeel van Apotheek Ligeon houdt de ingang van SZF-hoofdkantoor bezet. Bondsvoorzitter Michael Sallons van de Ligeon Werknemers Organisatie is samen met zijn leden getogen naar het hoofdkantoor om aandacht te vragen voor de CAO-onderhandeling over 2019.
  De bond verwacht dat de waarschuwing wordt teruggedraaid die twee bondsleden hebben gehad voor het uitvoeren van vakbondswerk. Sallons zat voor de poort en is door de sterke arm gevraagd zich van de ingang te verwijderen. Zojuist heeft de pollitie de vakbondsleider hardhandig gearresteerd en afgevoerd.
  Ligeon is een dochteronderneming van SZF en heeft als directeur Humphrey Hasrat. Eerder in de ochtend kwam Hasrat binnen en liep het personeel voorbij. Het personeel wil directeur Rick Kromodihardjo in persoon spreken. De afdeling voorlichting gaf te kennen dat de directeur in een bespreking zit.

  Er is dus meer aan de hand dan het bericht van Waterkant.


  Maak melding

 10. Afvoeren…intimideren…afschieten van vakbondsmensen…klinkt niet helemaal nieuw.
  Komt in sommige bananenrepublieken voor.
  Lieve mensen laat het niet weer zover komen.


  Maak melding

 11. Ai boi om srd 4.000 lawsie srd’ s. Ndp wereklijk meki volk en gelukkig ook eigen domme ndp apria’ s, arm. Terwijl Ricky oogt als een vetgemeste varken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.