Wederom tientallen buschauffeurs beboet en vergunningen ingetrokken

13
Buschauffeurs gecontroleerd door ministerie OWT&C in Suriname

Maandagochtend hebben politieambtenaren van de afdeling Algemene Surveillance Dienst samen met ambtenaren van het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme 21 buschauffeurs in Suriname beboet en 36 vergunningen ingetrokken.

De redactie verneemt dat er is opgetreden tegen chauffeurs die rijden op de route van Lijn 8, Lijn 9, PS, PE en PSB. De Surinaamse buschauffeurs zijn beboet voor verschillende overtredingen. De lijnbusvergunningen zijn ingetrokken omdat de chauffeurs geen chauffeurskaart hebben.

Een woordvoerder van het Korps Politie Suriname laat weten dat het de laatste tijden gebleken is dat lijnbussen bestuurd worden door chauffeurs die de leeftijd daarvoor nog niet hebben bereikt of niet beschikken over een chauffeurskaart. De woordvoerder benadrukt dat om een lijnbus te mogen besturen de chauffeur tenminste 23 jaar oud zijn en zich moet laten registeren bij het ministerie voor een chauffeurskaart.

13 REACTIES

 1. Ai! Ai! Kis’ den moi! Ordening op zaken. Er is wel een top honderd van allerlei zaken die gefikst moeten worden. Een telmachine voldoet niet. Op zijn minst heb je Excel nodig. Dus we gaan excelleren! Have a good day.


  Maak melding

 2. De buschauffeurs denken boven de wet te staan. Ze zetten 17 en 18 jarigen zelfs zonder rijbewijs om mensen te vervoeren. Ze spelen met mensen hun leven. Dit arrogant gedrag moet nu definitief ophouden. Vergunningen intrekken en gewoon beslag leggen op hun bussen.
  Dan krijgen of eisen deze gasten ook nog subsidie van de overheid. Hard optreden zonder aanzien des persoon is aanbevelingswaardig. Oprotten met deze
  hersenloze gasten. Het is een eis en plicht
  dat men zich aan de veiligheidsmaatregelen houdt. Die soort maakt van ons land een grote chaos.
  Geld verdienen over de ruggen van onze gemeenschap en zich niet aan de geldende regels houden. Flinke boetes geven. De bussen maken onze wegen ook kapot.
  De overheid heeft ook een taak om de wirwar van al deze wilde bussen met de wildebrassen achter het stuur in te dammen en gewoon weer de lanti bussen in te voeren. Is beter en zorgt voor veel meer rust en veiligheid in het verkeer.
  Lanti bus zal ervoor zorgen dat de inkomsten terug vloeien in landkas.


  Maak melding

 3. Er zijn te veel lijnbussen.. werd tyd dat de overheid ingreep.. ider chaufeur deed wat hem het beste uit kwam zOnder rekening te houden met die inzittende

  Die bus chaufeurs zijn zo gefocus op geld verdiennen
  Dat ze in de meeste gevallen de verkeers regels aan hun gympies lappen.. wat dat betreft een echte 3de werld land.


  Maak melding

 4. Het is baas en zijn roversbende dus niet gelukt om staatsbussen wederom in te zetten. Veel paarse mofina ndper’ s lopen hun dilalia slippers kapot, wanneer ze geen geld hebben om de bus te betalen. Ai opa taki, gaan jullie dus maar weer voor veif, dan krijgen jullie van baas gratis slippers, gemaakt van versleten autobanden, net als in Zimbabwe.


  Maak melding

 5. Hehe, het werd tijd, want dat gedoe met de buschauffeurs liep écht de spuigaten uit, het lijkt wel een vrijgevochten boel, men doet maar waar die zin in heeft, en wat betreft hun chaotisch en onveilig rijgedrag, dat is vreselijk gewoon, mensen leven op het spel zetten. Ik hoop dat ze zwaar beboet worden, en dat de politie vaker deze acties moet voeren


  Maak melding

 6. Almere pasi 27 augustus 2019 at 19:44
  NDP spotter ju MPP je bent een gekke hier in ons midden je neemt je telefoon om alleen stronterijen te schrijven scheid ermee uit klootzak

  Ai mi tjies joe ma pima dong blakka dnp dagoe mooi beet. Ai na so ndp dongkaw e reageer altijd dom en naief. Ndper’ s haten NDP bespotter want a waarheid tranga en aanbidden de duivelse NDP lijder didibri, a lee mofomang sa e meki deng ka dee nanga dee. Ai joe ma bigi olo tingi bongbong.


  Maak melding

 7. Snappen domme paarse idioten niet dat dit een oorzaak is van slecht economische belijd! Men heeft geen geld dus gaat men sjoemelen of roven,en stelen. En ook degene die vergunningen afgeeft heeft thuis niks te vreten dus die gaat ook bijverdienen door corrupt te zijn. Waar zijn al die jonge mannen die heel de dag niks te doen hebben geen werk,school,geen toekomst. Wel hangen stelen en bedelen maar demonstreren ho maar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.