Surinaamse chefs doen mee aan culinair festival in België

10
Surinaamse chefs doen mee aan culinair festival in België

Een aantal Surinaamse chefs doet volgende maand mee aan het culinaire festival ‘Eat! Brussels, Drink! Bordeaux’ van België. Het evenement, dat dit jaar voor de achtste keer  wordt gehouden, vindt van 5 tot en met zondag 8 september plaats.

In het kader van de stedenband tussen Brussel en Paramaribo, heeft Suriname een uitnodiging ontvangen om te participeren in dit culinaire festijn, waar diverse landen ook aan deelnemen. Het menu dat Suriname gaat presenteren op het festival is al samengesteld. Het gaat om inheems, Javaanse, creools en Hindostaanse gerechten.

De delegatie van Suriname die naar het festival afreist, bestaat uit twaalf mensen onder wie vijf leden van de Suriname Chefs Associatie (SCA).

10 REACTIES

 1. Dat deelnemen aan culinaire competities moet thuis vruchten afwerpen. Zoals Michelin sterren voor de restaurants.cheffs. In iedergeval cheffs veel success.


  Maak melding

 2. Chefs doen.jullie je best. Laat je niet kennen, geen gekke dingen doen. Hou jullie hoofd omhoog. Wees er trots op dat jullie zijn uitgenodigd.Wens jullie heel veel succes.


  Maak melding

 3. Kijk zo kan Suriname positief op de kaart worden gezet. Surinaams eten is enorm lekker. Ik ken alleen nog geen drie stèrren restaurant hier in NL . Gezien de kwaliteit en de smaak van het eten is het zeker niet ondenkbaar dat je op termijn chique gaat uit eten in een sterren restaurant met een Surinaamse Menukaart.


  Maak melding

 4. @freddyyyy het Surinaams eten is heerlijk daarover bestaat geen twijfel. Alleen is de balans vaak zoek; te veel diverse soorten kruiden door elkaar gebruikt waardoor de smaak van bijvoorbeeld vlees verwaarloosd wordt. Enfin, je weet wat ik bedoel. Dacht trouwens dat een Surinaamse kok twee Michelin sterren heeft gehaald alleen weet ik niet of dit een Surinaams restaurant betreft. Waterkant heeft hier een item aan besteed.


  Maak melding

 5. Aanvulling De Surinaams-Hindoestaanse chefkok Soenil Bahadoer van restaurant De Lindehof in Nuenen heeft vanavond een nieuwe tweede Michelin-ster ontvangen. Dit jaar zijn er 19 restaurants met twee sterren en 97 met één ster bekroond. Van hen maakte Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen de meeste indruk schrijft De Telegraaf.

  Het artikel dateert uit 2014z


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.