Kwatta-aap die schade aanrichtte in Nickerie gevangen

16
kwatta-aap gevangen Nickerie

Leden van de afdeling Natuur Beheer en Conservation International hebben een ‘rebellerende’ kwatta-aap gevangen in het district Nickerie in Suriname. Dit nadat de aap sedert vorig week bezig is geweest schade aan te richten in de omgeving Nationaal Project. Apparatuur van burgers, voedingsmiddelen alsook een mandir in de omgeving hebben schade ondervonden van deze aap.

Middels verdoving is het geluk dit beschermde diersoort gevangen te nemen. De aap is inmiddels overgebracht naar Paramaribo. Na twee dagen van observatie bij een Surinaamse dierenarts zal het weer worden losgelaten in de natuur.

Districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe die sedert vorig week vaker klachten kreeg van schade aan goederen van burgers zegt blij te zijn met de vangst. Zij bedankt de afdeling Natuur Beheer en Conservation International voor hun inzet, meldt het Burger Informatie Centrum van Nickerie.

De kwatta-aap is een beschermde diersoort en wordt daarom ook afgeraden hem te houden als huisdier. Los van het feit dat het soms agressief kan worden is het overbrengen van ziektes door deze dieren op de mens erg groot. Dit lieten de deskundigen van Natuur Beheer en Conservation International doorschemeren.

16 REACTIES

 1. En wat gaat er gebeuren met de onbeschermde apen die overvallen plegen en overal dood en verderf zaaien?
  Hoe gaan ze dit oplossen???
  Heeft iemand een idee!!!


  Maak melding

 2. Natuur beheer zal de handen vol hebben als ze een kijkje nemen in het verkeer in Paramaribo
  velen hebben geen rijbewijs , trouwens deze aap ook niet ,
  Verder bedoel ik er NIETS MEE


  Maak melding

 3. Apen horen in het bos! Een aap is geen huisdier. Het staat misschien leuk op de foto. Yu nanga yu kes’kesi tap’ Facebook. Laten we volstaan met mensapen die je elke dag tegenkomt en ongeketend rondlopen. Groetjes van een mensaap.


  Maak melding

 4. Deze aap is waarschijnlijk aan het rebelleren geweest tegen de vernietiging/aantasting van zijn leef-omgeving. De mensen moeten zich afvragen waar zij mee bezig zijn, niet die aap.

  De oorspronkelijke Picolaas.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.