Academisch Ziekenhuis Suriname opent gerenoveerde vleugel

34

Een mijlpaal voor het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Het bekende ziekenhuis in Suriname heeft vandaag formeel de totale zuidelijke vleugel van het beddenhuis geopend. “Na meer dan vijftig jaar openen wij vandaag met trots formeel de totale zuidelijke vleugel van het beddenhuis. Het gerehabiliteerd gedeelte van het huis is reeds versierd” meldt AZP.

Met de oplevering hiervan, is de totale zuidelijke vleugel van het ziekenhuis gerehabiliteerd. Volgens Algemeen directeur van het AZP, Claudia Redan, zijn er nog vele projecten die uitgevoerd moeten worden, waaronder een parkeerplaats.

De Surinaamse minister van financiën Gillmore Hoefdraad zegt dat er binnenkort 6 miljoen US$ zal worden vrijgemaakt uit de lening van de renovatie, voor nog uit te voeren projecten.

https://www.facebook.com/ABCSurinameOnline/videos/898658237174257/

34 REACTIES

 1. Natuurlijk middelen uit een lening…wat anders boefdraad…dacht ergens gelezen te hebben dat we aan ons plafond zaten met leningen.
  We hebben ook geen tegenwaarde staan dat betekend dat de koers zal afschuiven naar 1 op 20…mi gado..waar is de toekomst straks voor onze kinderen


  Maak melding

 2. Deze ziekenhuis allang gesloopt moeten worden, men timmert maar wat aan. ziekenhuis dateert uit de koloniale tijdperk en voldoet aan geen enkel zekerheids fundering.
  Had allang tegen de vlakte gemoeten, en een hyper moderne in plaatst gebouwd moeten worden.
  Maar goed Surinamers kunnen niet eens een speld vervaardigen laatstaan een modern ziekenhuis.


  Maak melding

 3. Ras maakt niet als het door middelen van Lening is gebeurt de Vorige gasten en de Vorige Regering kregen Miljoenen aan Ontwikkelingshulp waarom hebben ze het niet gedaan met Geld die ze kregen jij moet jouw schamen om nog over die Regering te praten AZP is in geen vijftig gerenoveerd is dat geen schande ik ben heel blij dat het na vijftig jaar een beurt heeft gehad deze gasten laten zien dat ze het kunnen ,Ras jij denkt nog steeds dat Nederland ontwikkelingshulp uit deel echt niet hun hebben het zelf moeilijk hier in de zorg volg jij geen Buitenland nieuws als ik jouw was zou ik dat beginnen te doen ,want kraait alleen maar onzin ,denkt jij dat de Zorg Gratis is hier in Nederland Zorg hier is heel erg duur Wist Jij niet hè ,mensen zijn bang of kunnen niet naar de tandarts want het is duur hier gaat alles met pakket ,alles is apart in de zorg ,hier wordt er bezuinig ,je kan niet meer langer in de ziekenhuis hier blijven als vroeger ,na Operatie als het kan de volgende dag Richting Huis daar mag jij verder uit zieken ,ik weet waar over ik praat ,bedden kosten geld hier in Nederland dus neem meer jouw tijd om alles te volgen voor dat jij jouw mening geeft ,NPS ,VHP ,Front heeft het niet kunnen Renoveren met ontwikkeling Geld ,deze gaan het lenen om het voor de Surinamers mooi te maken dat zei een Goede gezondheid zorg en een mooie ziekenhuis hebben 💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍soso lobi nanga 💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽💪🏽


  Maak melding

 4. En wat de koers betreft moet jij bij onze Hindoestaanse vrienden zijn ,nogmaals die Cambio’s moeten aan gepakt worden ,alles moet in SRD verkocht worden niks meer aan de Particulieren over laten. Alles moet terug gedraaid worden aan de staat ,want alles is nu in Handen van de Particulier in plaats van de Staat eigenbelang Mensen moeten spullen in Euro Of in Dollars betalen en de Mensen verdienen geen Euro of Dollars dat is al Fout dus Regering pakt die gasten,want hun maken het Land Kapot


  Maak melding

 5. Zei ik het niet.

  Zichtbare projecten om aandacht te trekken. Met gelikte marketing zieltjes winnen.

  Hoeveel er geleend is en wat het werkelijk heeft gekost. Maakt voor vele Surinamers niet uit.
  Dat het geleende geld met rente terug betaald moet worden wordt niet eens over nagedacht.
  Hoe er geld verdient moet worden om terug te kunnen betalen is al helemaal een ver van hun bed show.

  Ach, de-volgende -generatie- zoekt -het -maar -uit -mentaliteit. Hoefdraad heeft gelijk het is de mentaliteit niet verder denken, dom willen zijn.


  Maak melding

 6. Alles politiek betrekken ! Hoop maar dat het verplegend personeel patientvriendelijker wordt!! Want aso’s zijn ze wel, de goede uitgezonderd. Zelf bejaarden worden bestolen!! Directrice zit de hele dag in haar airco kamer. Vet salaris. Patient staat totaal niet centraal. Het is niet het mooie gebouw, maar personeel moet goed zijn.


  Maak melding

 7. Hardware, dat kunnen we wel. Ik maak mij zorgen om de wat zachtere zaken zoals klanttevredenheid, professionaliteit en winstgevendheid. Dat moeten we met zijn allen nog leren.


  Maak melding

 8. Klasse kamers, krijg je ook klasse zorg??? Deze vrouw roept maar wat, wij zullen zie voor hoe lang dit stand zal houden. Op welk niveau wordt er zorg geven??? De artsen zijn altijd zoek vooral in nood situaties, Vraag waar de arts is. Je krijgt te horen op vakantie en niemand neemt waar. Of de arts is gaan vissen. Oeng Libie mie.


  Maak melding

 9. prima dat er verbetert en gesaneerd wordt. Een zwager is ruim een jaar geleden in het AZP overleden onder erbarmelijke omstandigheden. Niet qua zorg, kennis, kunde, aandacht maar in een verroest bed in een erbarmelijk versleten ziekenhuis. Geen wonder dat Hooghart naar Colombia gaat, de pres naar Cuba etc.

  Dus een goede/ noodzakelijke stap.

  Het moet mij wel van het hart dat elke deur die vernieuwd is met een feestje geopend wordt en Hoefdraad eer claimt die hem wel het minste toekomt want zijn gebluf heeft onder tussen miljoenen gekost aan gemaakte plannen die JUIST NIET uitgevoerd worden of kunnen worden.


  Maak melding

 10. Off topic. Waarom heeft Waterkant geen aandacht voor de behandeling van de Brokopondo Overeenkomst

  Ik vind het optreden van Hopkinson heel interessant en stel vast dat Simons hemel en aarde aan het bewegen is om er nog iets van te maken.

  Heel bijzondere situatie aan het worden waar de regering gedekt door het applaus deel van de NDP heel hard aan het terug trekken is.
  Hopkinson lijkt de verbinding tussen alles bloot gelegd te hebben via het Sardjoe bedrijf dat Wartsila in Suriname vertegenwoordigd ofwel de sleutel leverancier van de HFO generator aandrijvingen, die bij EBS, Staatsolie Power Company Suriname, IAM Gold en Newmont staan.
  Sardjoe heeft een tegen gesteld belang. hoe slechter de Brokoponda Power Suplly is des te beter zijn Business voor Wartsila draait.


  Maak melding

 11. @Para Express,
  Gezondheidszorg kost geld, heel veel geld. Al de landen die heden tot de welvarende naties worden gerekend hebben ook een fase meegemaakt waarbij zij leningen hebben moeten sluiten om hun gezondheidszorg op een redelijk niveau te krijgen. Suriname is dus geen uitzondering op deze aardbol. Het is geen kwestie van zieltjes winnen maar een noodzaak dat het ziekenhuis wordt gemoderniseerd. Het is nog altijd een universitair ziekenhuis.


  Maak melding

 12. En zo kunnen we weer een stukje vooruitgang en accommodatie boeken. Dit valt onder de noemer primaire zorg. Het allerminste wat de staat een patiënt kan aanbieden. Uiteraard zal dit hand in hand moeten gaan met de nodige kwaliteit aan verzorging en behandeling. Er is nog een lange weg te gaan. Als individu is het belangrijk een stukje preventie daar waar mogelijk is ,op te bouwen. De (ongezonde) leefstijl van iemand kan ervoor zorgen dat hij/zij eerder in het ziekenhuis terechtkomt. Juist in een land als Suriname waar niet alles tiptop geregeld is ,zou de mens preventief te werk moeten gaan. Afsluitend ,het is vooruitgang en de lening hiervoor is gerechtvaardigd. Je had namelijk ook een lening kunnen aangaan of willen afsluiten om allerlei nutteloze projecten op te starten die hun doel nimmer bereikt hebben. Dat heeft deze regering wel vaker gedaan. In dit geval, neks no fout!


  Maak melding

 13. @RobG

  Het is heel belangrijk dat een regering investeert in zorg, onderwijs èn veiligheid ! En dat kost heel veel geld. Logisch.
  Dat snapt iedereen !
  Onderhoud kost ook veel geld ! Moet dat ook met geleend geld ?

  Denk toch a.u.b. verder na , de NDP heeft Suriname in een vicieuze cirkel gedraait.

  Feit blijft dat de NDP misbruik maakt van investeren in projecten. En dat willen mensen als u niet inzien. Mensen als u sluiten bewust hun ogen voor misbruik van Bouterse en zijn bende !

  Feit blijft dat de NDP een partij is zonder prioriteiten en discipline.

  Dat er voor bepaalde investeringen geleend moet worden dat is goed te begrijpen. Maar niet op deze wijze.
  Suriname leeft nu op de pof. Alles is geleend. Hoe zit het met de inkomsten van de staat ? Hoe zit het met de inkomsten van de burger ? Etc. Etc.

  Het is niet nodig om voor alles te lenen.
  Hoeveel kapitaal had de NDP tot beschikking ? En hoeveel kapitaal krijgt de NDP middeles leningen en kredieten ter beschikking ?

  Ontwikkeling en vooruitgang komt niet op deze manier !

  U vergelijkt nu er kritiek is weer met andere landen.
  Er zijn ook heel veel anderen landen waar er veel minder wordt geleend en waar er toch ontwikkeling, vooruitgang en welvaart is.
  Waarom kijkt u niet naar dat soort landen ? Of strekt uw kennis niet zo ver ?


  Maak melding

 14. @ RobG

  Even een paar kleine begrippen:
  Heeft u weleens gehoord van “evalueren” en “ROI” ?
  En weet u hoe dat effectief toegepast kan worden ?


  Maak melding

 15. Nederland gaat ook €1 miljard lenen volgen jullie geen nieuws uit Nederland en dat geld gaan ze in de Zorg en Onderwijs pompen dat jij dat het uit de staat kas van Nederland komt nee ,Echt niet en wie gaat het hier Betalen wij die in Nederland wonen gaan het terug moeten Betalen .jullie moeten meer naar Buitenhof kijken op de Zondag ,dan gaan jullie Anders praten hier op Waterkant p


  Maak melding

 16. En zo kunnen we weer een stukje vooruitgang en accommodatie boeken. Dit valt onder de noemer primaire zorg. Het allerminste wat de staat een patiënt kan aanbieden. Uiteraard zal dit hand in hand moeten gaan met de nodige kwaliteit aan verzorging en behandeling. Er is nog een lange weg te gaan. Als individu is het belangrijk een stukje preventie daar waar mogelijk is ,op te bouwen. De (ongezonde) leefstijl van iemand kan ervoor zorgen dat hij/zij eerder in het ziekenhuis terechtkomt. Juist in een land als Suriname waar niet alles tiptop geregeld is ,zou men preventief te werk moeten gaan. Afsluitend ,het is vooruitgang en de lening hiervoor is gerechtvaardigd. Je had namelijk ook een lening kunnen aangaan of willen afsluiten om allerlei nutteloze projecten op te starten die hun doel nimmer bereikt hebben. Dat heeft deze regering wel vaker gedaan. In dit geval, neks no fout!


  Maak melding

 17. De Surinaamse minister van financiën Gillmore Boefdraad zegt dat er binnenkort 6 miljoen US$ zal worden vrijgemaakt uit de lening van de renovatie, voor nog uit te voeren projecten. Natuurlijk zijn de werkelijke kosten veel lager, maar zoals normaal bij de opdrachtgevers en uitvoerders, wang bigi njang meki bakka, op kosten van land en volk en gelukkig ook de oerdomme ndp paria’ s, die niet eens over Paracythamol kunnen beschikken.


  Maak melding

 18. @Para Express,
  Ik bekijk het realistisch, daarom reageer ik noot op basis van emoties. In heel veel landen en dus ook in Suriname hebben overheidsfinanciën grote invloed op iedere burger. In veel landen betalen bijna alle mensen met uitzondering van kleine kinderen, op de een of andere wijze wel aan de overheid in de vorm van belastingen. In Suriname betaalt niet iedereen belastingen in welke vorm dan ook aan de overheid. Maar iedereen profiteert wel van de overheid. Bijvoorbeeld, straatverlichting, vuilophaal, onderhoud wegen en bruggen, het operationeel houden van ziekenhuizen,enz. De overheid in Suriname is op dit moment niet in staat om met eigen financiele middelen ( belastingen en baten ) de noodzakelijke investeringen te plegen in heel veel collectieve voorzieningen en diensten. Men is dus genoodzaakt om leningen aan te gaan om de modernisering van collectieve voorzieningen te financieren. De overheid in Suriname wilde in 2018 btw invoeren. Maar de bezwaren tegen de invoering van btw waren heel groot. Met de btw inkomsten was het de overheid mogelijk gelukt om de modernisering van het ziekenhuis zelf te betalen. Mensen moeten maar eerst goed nadenken alvorens met uit emoties gaat reageren.


  Maak melding

 19. Aan de kant van de kernkampweg brokkelt alles eraf nadat het een opknapbeurt had gehad is gewoon Gezichtsbedrog of een optische illusie deze hele show voordeel is nu dat je niet naar Cuba hoeft, je kan gewoon rustig in AZ nu dood gaan in een kamer dat geverfd is met verf 1% en vermengt met water 99%


  Maak melding

 20. @jojo
  “ Off topic. Waarom heeft Waterkant geen aandacht voor de behandeling van de Brokopondo Overeenkomst”

  Dat bevreemdt mij ook. Hopelijk besteden ze binnenkort wel aandacht aan deze voor Suriname zo belangrijke overeenkomst en minder aan verkeersongelukken


  Maak melding

 21. @Tjallie
  Ik denk dat waterkant explodeert als ze de Brokopondo overeenkomst op het forum plaatsen.

  Begint er namelijk op te lijken dat de Coalitie verdeeld is.
  !>> HVB stelt eisen aan de afhandeling.
  2>> Simons is duidelijk niet als er niet aan de regels van de DNA voldaan wordt ofwel Simons staat op de strepen van de DNA. zij laat het oordeel over aan de externe deskundigen waar zij gisten schijnbaar over uren maakte.
  3>> Jonge man Hopkinson kan nog een beetje fris door de materie heen kijken en ziet nu hoe Sardjoe achter de schermen altijd de lagende derde is via zijn handel en onderhoud tak.
  4>> Als je nu gestemd moet worden kunnen meerdere coalitie genoten niet voor stemmen en is de regering haar grip helemaal kwijt. hoe hard Bouva en Abdoel en Doekhi ook gaan staan liegen moeder Simons zal ze overrullen in de DNA en dan is er een constitutionele crisis als Bouerse doorgaat.

  Ik denk dat er echt de stukken vanaf vliegen terwijl het antwoord bij niet politieke mensen ligt die op de inhoud gaan / moeten beoordelen onder leiding van Simons.
  De deksel is van de beerput omdat Bouterse hier over geen grapjes kan maken omdat hij nu de rol van koloniaal vriendje toegespeeld krijgt.

  heel interessant schouwspel.


  Maak melding

 22. @ Jojo: Er zijn een heleboel zaken waar Waterkant geen aandacht voor heeft omdat ze waarschijnlijk niet passen in het concept van Waterkant.
  Je moet Waterkant zien als een soort Surinaams “Hart van Nederland” met allerlei klein nieuws. Verkeersongelukken, misdaad, mannen, jongetjes die stoute dingen met meisjes doen, sensatie, dat is het wel zo’n beetje. Kleine dingen uit het moederland waar naar mijn idee vooral in Nederland wonende Surinamers die verder niets te doen hebben belangstelling voor hebben. Het interessantst zijn niet de berichten maar de reacties.

  Als de berichten op Starnieuws bekijkt dan zie je wat je op Waterkant mist. Waarschijnlijk niet interessant voor de gemiddelde Waterkant bezoeker, te moeilijk. Jammer genoeg kun je bij Starnieuws niet reageren.


  Maak melding

 23. @jojo,
  U denkt / zoekt nog steeds een complot achter het vraagstuk van de beëindiging van de Brokopondo overeenkomst. Wanneer gaat u gevrijwaard van vooroordelen rationeel oordelen over dit vraagstuk? Deze regering zit met een erfenis van vorige VHP/NPS regeringen opgescheept. Er is wijsheid geboden om dit vraagstuk naar tevredenheid op te lossen.


  Maak melding

 24. @jojo

  Coalitieleden kunnen met goede argumenten tegen de uitkomsten van de onderhandelingen met Alcoa stemmen nu de deskundigen unaniem van oordeel zijn dat de uitkomsten niet in het belang van Suriname zijn.

  Om, tegen beter weten in, de historie in te gaan als landverrader en verkwanselaar van de belangen van je land gaat sommige coalitieleden te ver.
  Hopelijk zwichten ze niet voor de dreigementen van NDP beul Abrahams


  Maak melding

 25. @RobG
  Allereerst is er geen erfenis van de NPS en VHP. Een ieder was in 2008 aanwezig en er is DNA breed incl. NDP geoordeeld over de situatie BHP Biliton.
  Rusland las gisteren voor uit de correspondentie van zowel BHP Biliton als van Alcoa en haar beloften die zij deed met betrekking tot de overname van Biliton Suriname. Kort samen gevat er is een net, een correct en duidelijk dossier overgedragen in 2010.
  Alcoa beloofde contractueel alles in het werk te stellen voor een continuering. Er was voor het ontsluiten / investeren van Bakhuis feiltelijk slechts 1 discusisie punt namelijk energie en energie prijs, De eerste regering Bouterse heeft in haar wijsheid dit dossier laten liggen tot het te laat was.
  Nu zien we allerlei rare gedragingen om de waarheden te verhullen. Abdoel die heel onzakelijk over 2008 staat te liegen. Bouva die met een woordspel de afwijzing ban de MOU ontkent terwijl minister Dodson de afwijzing bevestigd heeft.

  Ik doe niet aan komploten maar. Ik zat gisteren met bewondering maar Hopkinson te kijken toen hij zijn 10 punten opbracht en zijn voor waarden voor voorstemmen noemde, Ik was verbaast toen Sapoen zijn stem kostbaar maakte en ik wist reeds dat Simons de regering duidelijk gemaakt had dat de DNA de baas was en een goede wet wilde en geen brodelwerk.
  Simons was gisteren dus heel druk met het echte werk terwijl de oppositie plus Sapoen plus Hopkinsom en Simons bepaalden dat er geen meerderheid meer was voor een slechte deal waarin Alcoa met het grootste gemaak gaten zou kunnen schieten. Alleen al op basis van rangorde van documenten. Een wet weegt zwaarder dan een bijlage of een transactie document.

  Beste RobG het is geen complotdenken te stellen dat niemand de regie had want de president, nog de vice president, nog de voorzitter van de DNA waren aanwezig.

  Zeker er is wijsheid geboden en die wijsheid zit allemaal in de brokopondo overeenkomst die af te dwingen is.
  Het is een drog reden dat er geen adequate milieu wetgeving inbesloten is want die is er internationaal genoeg. Wij kunnen allemaal vast stellen dat de leiders van de VHP en NPS als mede de heer Bee met wijsheid en gezag spreken over deze casus en dat mensen als Abdoel en Bouva maar wat krijsen of napraten en inhoudelijk niets bijdragen.
  Petje ad voor Hopkinson en by the way ook Akiemboto is een verstandige man.


  Maak melding

 26. Goede ontwikkeling, nu nog het Wanica Ziekenhuis realiseren en een ziekenhuis in Albina, Marowijne en op Commewijne bouwen en niet te vergeten in Apoera.


  Maak melding

 27. @ RobG
  U reageert uit liefde voor Bouterse en dat is een emotie ..

  U wilt de realiteit niet zien.

  @ Damsco

  Blaten helpt niet … ga je basisschool eerst maar afmaken ..


  Maak melding

 28. @ RobG

  Net als uw baas Bouterse draait u om de feiten heen, haalt van alles door elkaar en komt u met “los losie boro borie torie”

  Ik wens u heel veel sterkte ermee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.