Startsein gegeven voor aanleg weg naar dorpen Maloko Kondre en Manjanbon

26
Startsein gegeven voor aanleg weg naar dorpen Maloko Kondre en Manjanbon

Districtscommissaris Kenya Pansa van Marowijne Zuid-West heeft op 16 augustus het officiële startsein gegeven voor de aanleg van de weg naar de dorpen Maloko Kondre en Manjanbon in het ressort Wanhatie. De aannemer is momenteel ook bezig met het rehabiliteren van de wegen naar de andere omliggende dorpen.

Pansa sprak in haar toespraak de hoop uit dat de werkzaamheden binnen de vastgestelde termijn uitgevoerd zullen worden zonder calamiteiten. De kapitein van het dorp Manjanbon Tom Joekoe en een basja van het dorp Maloko Kondre waren ook aanwezig om de plechtigheid persoonlijk mee te maken. De kapitein en de gemeenschap zijn heel blij dat er uiteindelijk een aanvang is gemaakt met de aanleg van de weg naar de dorpen.

De burgermoeder en haar delegatie hebben zich kort daarna samen met de aannemer georiënteerd in het gebied waar men bezig is met het rehabiliteren van de wegen naar de andere omliggende Surinaamse dorpen met name Lantiwee, Tamarin, Langa Oekoe 1 en 2, Pikien Santi en Pinatjami in het ressort Wanhatie.

Alle werkzaamheden worden geheel in opdracht van het commissariaat Marrowijne Zuid-West uitgevoerd met ondersteuning van de Ministerie van Defensie in Suriname. Het ministerie is ingekomen met zwaar materieel en mankracht, meldt het commissariaat.

26 REACTIES

 1. Dit alles voor zieltjes winnen en de domme surinamers nog dommer te maken. De verkiezingen komen eraan dus nu wordt alles aangepakt om te laten zien dat het vooruit gaat. Suriname is een failed state.


  Maak melding

 2. Er worden allen startseinen gegeven. Verder stopt het ook daarbij. Zo ook de weg van Alkmaar. Vorige week startsein gegeven. Daarna is het gestopt. Alle machines zijn al weggehaald.


  Maak melding

 3. Sommigen zijn zo dom dat het niet waard is om op hun reacties te reageren. Zoals ene Damsco die geen gelegenheid onbenut laat om mensen die kritiek op de regering hebben te kleineren. De weg van Tamenredjo naar Alkmaar is na 5 jaar nog steeds niet gemaakt. Reden ? Omdat in dat traject voornamelijk Hindoestanen wonen. Daarom laat de regering van Bouterse die mensen aan hun lot over. Zo zie je maar weer wie de grootste racisten zijn.


  Maak melding

 4. Men heeft het over ressort??? Weet men wel waarover hij/zij het heeft. Is men ervan op de hoogte hoe een ressort er daadwerkelijk uitziet??? Dit is echt de klok horen luiden maar men weet niet waar de klepel hangt. Deze vieze dorpen, waar men overal loopt te poepen en te pissen kun je geen ressort noemen. Even een kijkje nemen op Curacao om te zien wat men een ressort noemt en onder verstaat,hoe het er uit hoort te zien. Je ziet geen hutjes, mutjes en overal glimt. Gasten worden verwelkomt zonder beroofd te worden. Ressort laat men nu een keer goed nadenken en op onderzoek uit gaan wanneer men een project een ressort noemt. Dure woorden gebruiken om iets aan te duiden is een lachertje. Maak wegen volgens de gangbare eisen, veilige voet en fietspaden,
  verkeersborden, stoplichten, oversteekplaatsen, goede wegmarkeringen, wegen met trottoirbanden, desnoods een vangrail, aangewezen parkeerplaatsen. De bomen langs de kant van de weg snoeien,sloten langs de kant van de weg onderhouden. Het heel project voorzien van goede straat verlichting zodat men elkaar niet dood rijdt. Veilig verkeer staat voorop en niet iets roepen waarvan men de inhoudt niet weet of ooit gezien heeft.Ressort laten mensen niet lachten.

  Sarie Torie.


  Maak melding

 5. @boeboe bit sjori!!!!!

  Hoezo vieze dorpen en overal poepen/pissen??
  Liever hou je je mond dicht want ik hou van marrons.
  ZE zijn ook mensen hoezo zijn die dorpen vies???

  Hou aub je vettte nekkkkk dicht !!!
  DOOR deze stuk in je reakties kotst ik je meteen uit!!!

  Moro betre I gimi Wang marron inplaats🤔😉ano alla marron I foeroe !!


  Maak melding

 6. Jammer dat ik geen foto’s kan uploaden op waterkant, anders had ik elke maand een foto geupload van de vorderingen van de weg van Alkmaar. Daar was vorige week een startsein gegeven voor herbestrating. Ik woon n.l vlakbij en er gebeurd verder niets


  Maak melding

 7. Damsco kortzichtig teken figuur lees onderstaande en vraag hulp om het te begrijpen:

  De VES doet een krachtig beroep op De Nationale Assemblee om de “definitieve” overeenkomst die de regering van Suriname op 25 juli 2018 met Alcoa zou hebben bereikt af te wijzen en de regering op te roepen om met onmiddellijke ingang het proces van internationale arbitrage in te zetten.


  Maak melding

 8. Een beetje asfalt hier en daar zonder rekening te houden met allerlei andere aspecten en dat uitgerekent vlak voor de verkiezingen.

  Is dat ontwikkeling en vooruitgang ?

  Bouta-aanbidders haten Mama Sranang ! Bouterse verkracht Mama Sranang !

  Kondremang,
  Kies voor je land ! Bescherm je land ! Jouw land voedt jou en je gezin !


  Maak melding

 9. Dansco speciaal voor jouw mi boi:

  Een ander opmerkelijk verhaal is het bericht over het invliegen van nieuwe bankbiljetten, zogenaamd ter vervanging van oude bankbiljetten. Een bankbiljet heeft een gemiddelde levensduur van iets meer dan twee jaar (maar blijkbaar niet in Suriname). Het vermoeden bestaat dat men bezig is waardeloze SRD’s in omloop te brengen om de indruk te wekken dat het goed gaat. Dit is bij vorige regeringen met een NDP-signatuur ook gebeurd en we weten allemaal waartoe dat heeft geleid: devaluatie, chaos en inflatie!


  Maak melding

 10. Beste Mi lobi Sranang, wij zijn allemaal echte suries op bepaalde figuren na die tgv slechte thuis situaties niet ontwikkelt zijn, er bestaan namelijk geen domme mensen, mensen zijn niet ontwikkeld waardoor men mindere keuzes maakt in het eenmalige zijn op deze mooie aarde. Jammer.


  Maak melding

 11. Ja ook ik vind het jammer dat dit ten koste van natuur schoon gaat maar als het de vooruitgang van de twee dorpen ten goede komt heb ik daar niks tegen. De inwoners hebben hun goedkeuring gegeven dus wordt er iets van gemaakt. Jawel mensen het komt goed.


  Maak melding

 12. Met een tractor zelfs is er geen door komen in straten van productie gebieden.Maar de regering gaat wegen rehabiliteren van dorpen waar djoeka’s wonen.In het Suriname van vandaag krijgen de djoeka’s alles en mogen alles.


  Maak melding

 13. @Shaquel

  Sommige mensen en met name ndpers kiezen er bewust voor om niet beter te willen weten en niet beter te willen kunnen.
  Hoe kan je dan iemand noemen die tegen beter weten in toch bewust voor het verkeerde kiezen ? Een andere bescheiden benaming dan dom kan ik niet vinden. Iedereen heeft de kans om zich op de een of andere manier te ontwikkelen en zijn gezonde verstand te volgen.

  In dit geval alleen uit liefde voor Bouterse kiezen ze NDP terwijl men weet en dat is al vaker bewezen dat Bouterse geen optie is voor een beter Suriname.

  Ik lees vaker dat er wordt gevraagd naar “opbouwende kritiek” en oplossingen. Het probleem is dat een ndper niet tegen kritiek kan. Alle positieve oplossingen worden bewust genegeerd uit liefde voor Bouterse. Een ndper vindt Bouterse belangrijker dan zijn eigen gezonde verstand. Hoe moet je dan zo een iemand noemen ? Ja,Boutisten zijn extremisten. En iedereen weet wat een bezeten extremist kan doen.


  Maak melding

 14. Verkiezingsstunt. Waarom kon het niet eerder ??? Nu de verkiezingen eraan komen wordt men opeens wakker en probeert men mensen weer lekker te maken om voor de ndp te stemmen om ze na de verkiezingen prompt weer in de steek te laten.

  Is er wel een eerlijke openbare aanbesteding geweest voor dit project ??? Zo niet, dan zal er zoals gebruikelijk wel weer sprake zijn van corruptie en overfacturering.

  Wat kost dit project allemaal??? En hoeveel mensen wonen in de dorpen waar deze weg naartoe moet gaan ???
  Want naar mijn mening zou het op dit moment onverstandig zijn om vele miljoenen uit te geven aan de aanleg van een weg naar een dorp met maar 100 bewoners terwijl heel wat wegen in Paramaribo en Wanica waar de overgrote meerderheid v.d. bevolking woont in slechte staat verkeren.


  Maak melding

 15. waarom graaft men niet,,, eerst een sloot aan bij de kanten van de aan te leggen weg, zo het water direct van de weg weg stroomt, en niet op de weg blijft hangen.. na een tijdje is de weg ook al weer een zwamp..

  wie is de ir. drs, hiermee bezig..


  Maak melding

 16. Best mensen ik kon net uit Suriname, Centrum Paramaribo is helemaal verwaarloos. Het hard van Suriname is verwaarloos, overall losse stoeptegels, bouwvallig woning, zwervers. De Regering bezig met het aanleggen van een twee Hayway, terwijl in hun eigen huis waar de DNA zit en de visite kaart moet zijn voor toeristen stink zwaar verwaarloos zijn. Ik kan zien dat deze Rovers Bende Geen land kan draaien.

  PARAMARIBO STINKT en is ZWAAR VERWAARLOOS net als de MENSEN VAN REGERING PARTIJ.


  Maak melding

 17. Ondankbare en waardeloze reactie,s ook de mensen uit het binenland hebben het recht op en moeten in ontwikkeling gebracht worden ,dat gebeurt door wegen aan teleggen om zo contacten mee tekunnen leggen, en dat je op sommige plekken geurtjes heb ja dat kan gebeuren we wonen in een tropisch land meneer in europa heb je dat niet zo vaak mede door de kou ,maar hier verteerd alles heel snel, dus dan hoeft u niet zo te reageren


  Maak melding

 18. Rbrown
  en waar moet ik dankbaar voor zijn. Dankbaar dat ik niet genaaid wordt jullie. Donder op.
  ………ook de mensen in het binnenland enz… Ga eerst Nederlands leren. Dan kan je je beter uitdrukken
  Je schrijft een lo ka. Figuren zoals jij zorgen ervoor dat de djoeka met de nek worden aangekeken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.