Start uitbetaling kinderbijslag Saramacca morgen

10
uitbetaling algemene kinderbijslag (AKB)

De uitbetaling van de Algemene Kinderbijslag (AKB) over 2018 in het district Saramacca begint morgen. Op deze dag wordt ook een aanvang gemaakt in het district Commewijne. Dit laat het ministerie van Sociale Zaken in Suriname weten in een bekendmaking. Elk kind heeft recht op SRD 600 aan kinderbijslag. Dat is voor een periode van 1 jaar. Per maand is dat SRD 50.

Ouders kunnen hun kinderen registeren bij Bureau Algemene Kinderbijslag aan de Gemenelandsweg 112. Bij het registreren moeten zij hun familieboek, twee pasfoto’s en een gezinsuittreksel meenemen. Ook kinderen van ambtenaren komen in aanmerking voor kinderbijslag. De ouders van deze kinderen moeten hun zaken regelen via de afdeling personeelszaken van het departement waar zij te werk zijn gesteld.

De betaling van AKB gaat door tot 16 september 2019. Per ressort in de verschillende districten worden de Surinaamse ouders opgeroepen om de sociale ondersteuning aan kinderen in ontvangst te nemen. Hier treft u het schema van de uitbetalingen in Saramacca.

10 REACTIES

 1. Anno augustus 2019 moeten mensen lijfelijk hun AKB ophalen. Ik zou graag willen weten waarom dit zo moet zijn. Overigens ,niet alleen deze gevallen ,maar alle gevallen waarbij je gewoon in de rij moet gaan staan om een toeslag in ontvangst te nemen. Zo ouderwets is Suriname toch niet?


  Maak melding

 2. Neen, dit is de manier om al die overtollige ambtenaren van Suriname, benoemd door Bouta, aan het werk te houden. Ja en deze ambtenaren, bang voor verlies van hun baan, zullen op Bouta stemmen. Bouta is de boel aan het chanteren,


  Maak melding

 3. Dit moet toch een geautomatiseerd proces zijn/worden, dan zielig in de rij staan, wanneer is dit 3ewereldse gedoe in Suriname nou een keer afgelopen in mijn tijd was het in de rij staan voor een fles liter olie en zakje uie, het CIS tijdperk van Eddy Bruma, tot in mijn jeudige geheugen zie die zelfde rijen mensen bij balies staan, of het nou in het ziekenhuis is, bij de banken zijn, CBB is en overal en waar, stop een keer ermee.


  Maak melding

 4. Er kwamen verkiezingen en er zou een burger regering komen.Eddy Bruma als adviseur van de NMR,NATIONALE MILITAIRE RAAD,de junta die de macht had,wist teveel van de duistere zaken van de militairen.Hij werd voor de verkiezingen dood geslagen gevonden in zijn woning.Tot nu toe zijn de daders niet gevonden.
  Als men nagaat dat het bestands minimum gesteld is op SRD 1400 dan is de Srd 600 een heleboel geld voor de suri’s.


  Maak melding

 5. er moet een wet komen, waarbij je voor max. 4 kinderen kinderbijslag kan krijgen..
  dan kan je beter deze 4 kinderen verzorgen, onderhouden.., en niet alla dol elke week één er bij nemen..
  in Europa is het dood normaal, dat elke gezin twee ’s drie kinderen heeft.. bij de blaks is het ontelbaar..


  Maak melding

 6. Ndp omkoperij!
  Geef de surinamers een pleister voor hun wonden en ze zijn blij met de cover up.
  Ze hebben geen zin om voor altijd te genezen van hun wonden,nee ze zijn blij met ndp afdankertjes.
  Surinamers willen jullie voor altijd genezen dan kom de straten op en stuur deze corrupte,criminele en incompetente ndp regering naar huis.Echt, je moet echt de surinamers uit hun huizen sleuren om te gaan protesteren.Ze gaan niet van zelf komen,ze zijn eerder blij dat ze in lange rijen moeten gaan staan om afdankertjes in ontvangst te nemen.
  Surinamers jullie maken recht voor het ontvangen van kinderbijslag,jullie hoeven daarvoor geen begi – begi te gaan.Ai mo Gado, surinamers met hun begi-begi mentaliteit…ze leren het nooit.


  Maak melding

 7. De algemene kinderbijslag kan toch op hun bankrekening worden overgemaakt. Waarom moet men in de rij er voor gaan staan. Het lijkt of je aan het bedelen bent. Foei toch regering van Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.