Test met thermoplastische verf voor wegmarkering op Bosje brug

10
Parlementariër: brug over Surinamerivier beveiligen tegen suïcide
Foto: Wijdenboschbrug in Suriname - Screenshot uit filmpje surivision.nl

De Jules Wijdenboschbrug in Suriname moet conform de verkeersregels worden voorzien van wegmarkeringen. De Surinaamse Wegenautoriteit wil daarvoor in plaats van gewone wegenverf, zogenoemde thermoplastische verf gebruiken. Deze is wel duurder, maar gaat veel langer mee dan gewone wegenverf.

Omdat het vooraf nog niet bekend hoe de thermoplastische verf op de brug zal uitpakken, zal er maandag aanstaande een test hiermee worden uitgevoerd op de Bosje brug. De brug zal gedeeltelijk worden voorzien van deze verf en als het twee maanden goed blijft, zal de hele brug hiervan worden voorzien, zegt een hoofd van de Wegenautoriteit tegen Dagblad De Ware Tijd.

Thermoplast bestaat uit markeringen in kunststof die vrijwel op elk wegoppervlak eenvoudig kunnen worden aangebracht. Deze markeringen gaan 6 tot 8 keer langer mee dan op het wegdek aangebrachte geschilderde markeringen. Ook is het eenvoudig te monteren door één persoon met een borstel en een gasbrander.

Maandag zal de Wegenautoriteit vanaf 23.00u ’s avonds thermoplastische verf aanbrengen op een deel van de brug om na te gaan of het middel goed zal hechten aan de belangrijke oeververbinding. De werkzaamheden zullen dinsdag tot 04.00u in de ochtend plaatsvinden aan de kant van Meerzorg. 

Het is de bedoeling om na de testfase te kiezen voor het beste materiaal. Normale wegenverf blijft maar drie maanden intact. Thermoplastische verf gaat twee jaar mee en zal uiteindelijk een kostenbesparend effect hebben voor de Staat, schrijft dWT Online.

10 REACTIES

 1. De wegenautoriteit heeft nu pas het licht gezien. Ga zo door. Hopelijk wordt bosje brug afgesloten voor het verkeer, zodat het mannetje die de deze klus tot uitvoering gaat aanbrengen niet dood wordt gereden.


  Maak melding

 2. De wegen autoriteit gaat de verf op een deel van de brug aanbrengen en dan twee maanden aankijken de verf goed zal hechten . Met wat vooronderzoek in deze testfase helemaal niet nodig. Als je weet op welk materiaal de verf wordt aangebracht zal worden en de samenstelling van de verf weet ( kan makkelijk achterhaald worden bij de fabrikant) kun je zonder de testfase vaststellen of het wel of niet zal werken., daarvoor hoef je geen Einstein te zijn . Waarom weer zo Surinaams omslachtig te werk gaan ???


  Maak melding

 3. Het is nu eenmaal chinees verf.Dan ben je nooit zeker waaraan het zich hecht en welk ondergrond afstotend werkt.De chinezen onderzoeken hun producten nooit.Dat moet de consument maar doen.De chinees is voor als nog steeds goedkoop is duurkoop gebleken.


  Maak melding

 4. Deze is wel duurder, maar gaat veel langer mee dan gewone wegenverf. Huuu? Wang paarse parasiet mek wang bigi njang bakkadjeng. Ondertussen schijten en pissen ndp paria’ s hoe hun krotten een schilderbeurt te geven. Ai deng schijt en pis dee njange dee bari soso lobi ndp, a wiens baas e meki wi ka, no nonsens.


  Maak melding

 5. Laat idd de fabrikant ons vertellen wat wel en niet kan…deze Chinese die nu de staat heeft benaderd heeft vast steekpenning betaald…anders kom je toch niet uit op een test fase…was goedkoop …weer een potje gered…en dan roepen een besparing….


  Maak melding

 6. Zelfs iver verf gaan jullie je gal spuien….duidelijk vb “alle tijd vd wereld hebben” of te wel gepensioeneerded of uitkeribgtrekkers🙄

  Het is noodzekaleijk ivm veiligheid…wie s’avonds rijdt, kan het beamen.

  Overigens, er zijn veel betere oplossingen dan verf…ceramisch nateruaal of lichtstrookjes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.