Start uitbetaling kinderbijslag Commewijne dinsdag

15
uitbetaling algemene kinderbijslag (AKB)

De uitbetaling van de Algemene Kinderbijslag (AKB) over 2018 in het district Commewijne begint aanstaande dinsdag. Dit laat het ministerie van Sociale Zaken in Suriname weten in een bekendmaking. Elk kind heeft recht op SRD 600 aan kinderbijslag. Dat is voor een periode van 1 jaar. Per maand is dat SRD 50.

Ouders kunnen hun kinderen registeren bij Bureau Algemene Kinderbijslag aan de Gemenelandsweg 112. Bij het registreren moeten zij hun familieboek, twee pasfoto’s en een gezinsuittreksel meenemen. Ook kinderen van ambtenaren komen in aanmerking voor kinderbijslag. De ouders van deze kinderen moeten hun zaken regelen via de afdeling personeelszaken van het departement waar zij te werk zijn gesteld.

De betaling van AKB gaat door tot 16 september 2019. Per ressort in de verschillende districten worden de Surinaamse ouders opgeroepen om de sociale ondersteuning aan kinderen in ontvangst te nemen. Hier treft u het schema van de uitbetalingen in Commewijne.

15 REACTIES

 1. Dit bedrag is een schijntje. Weet men wel wat een kind kost per dag? Voeding, kleding, Gezondheidszorg, schoolspullen,sport, telefoonkosten, geld voor openbaar vervoer om naar school te kunnen gaan,Schoenen. En de prijzen rijzen dagelijks de pan uit. Hopelijk weten de ouders hoe zij een dubbeltje 10x moeten omdraaien om maandelijks uit te komen met 50 SRD per kind en dan krijgen zij 600 SRD voor een jaar. Schandelijk.
  Het wordt dan hoogtijd dat de vrouwen en de mannen aan de voorbehoedsmiddelen gaan.
  Deze regering zaait steeds meer armoede in ons land. Weg met deze f>ck regering.


  Maak melding

 2. Dit is een heel ouderwetse en achterhaalde manier van uit betalen. Als de overheid haar administratie op orde had , hoefde de uitbetaling van de kinderbijslag niet eens meer aangekondigd te worden . Op deze manier gaat er zoveel rompslomp mee gepaard. Familieboekje , pasfoto’s een gezinsuittreksel ; wat een gedoe allemaal. Het kan veel efficiΓ«nter. Met het aantal inwoners in Suriname moet het toch niet zo moeilijk zijn voor de overheid om een degelijke administratie bij te houden van wie wel en niet in aanmerking komen voor kinderbijslag . En dat je hiervoor nog in een lange rij moet gaan staan alsof je om een aalmoes smeekt is heel merkwaardig. Waarom kiest de overheid voor contante uitbetalingen en niet voor uitbetaling per bank ??? Dat is toch niet meer van deze tijd. Trouwens gezien de hoge prijzen van levensonderhoud is het bedrag van 600 SRD over een heel jaar echt een schijntje.


  Maak melding

 3. Trouwens waarom moeten de mensen worden opgeroepen om hun kinderbijslag te komen ophalen??? Al die lange rijen in de zon. Dit is wreed en pure mishandeling, onmenselijk. Hebben deze vrouwen geen bankrekening??? Staan deze vrouwen niet geregistreerd? Ze moeten alle paperassen meenemen als bewijs. Ondanks de modernisering blijft de Sociale dienst in de jaren nul hangen, met hun registratie. Mensen worden zo verplicht door dit ouderwetsgedrag. Hoe zit het met de digitalisering van de overheid????. Moet weer een minister van Buza uitgenodigd worden om hun te leren, hoe hiermee te werk te gaan? Hierdoor missen de moeders een werkdag, besteden hun kinderen uit aan derden,zodat zij voor een flut bedrag uren in een rij moeten gaan staan. Overschrijven op de mensen hun bankrekening bespaart veel energie en ergernis. Digitalisering hier is eentje van lik mijn schoenzolen.

  Sarie Torie


  Maak melding

 4. Liever “iets” dan niets !!
  Liever een “halve ei dan een lege dop” !!
  DUBAI van Misjieka-bakka, zal de Surinamers betere tijden brengen !!
  By the way: in Marowijne hebben de kinderen”dubbele kinderbijslag” ! Franse en Surinaamse !!


  Maak melding

 5. En dan wil Suriname als eerste land in de Caraibische zone..G5 netwerk installeren..maar digitale dienst verlening is nog niet op poten…Wat een contrast!!!


  Maak melding

 6. Zodra de olie van Elias gevonden is,dat is over enkele weken,komt er verbetering in de uitbetalingen.
  De drang hekken doen mij denken aan koeien die in de rij staan om de slachterij binnen te gaan.In Nederland hebben de boerderij koeien een naam en ze gehoorzamen de boer tot aan de dood.Voor Nederlanders zal dan de SRD 600 niet veel betekenen maar voor de Suri’s is dat een klein fortuin.


  Maak melding

 7. Was de moni karta niet geintroduceerd geworden om dit soort toestanden waarbij mensen in lange rijen moeten wachten voor een uitkering als een stel bedelaars te voorkomen ???? Wat is er met dat project gebeurt ??? Of is het een stille dood gestorven net zoals zoveel andere projecten van deze ka regering.


  Maak melding

 8. Jullie wonen niet in Suriname ,waar bemoeien jullie zicht mee ,hier in Nederland met zoveel Geld hebben ze Voedsel Bank ,daar hoor ik jullie niet over praten Een ontwikkeling Land Zo als Nederland waar jullie grote Hoogte van hebben Voedsel Bank πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚mensen pienaren ook hier Keihard 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭 dus laten jullie Suriname met Rust geen dingen gaan vergelijken want dan mag je ook geen Voedsel Bank hebben en daar staan ze ook in de Rij voor hun Voedsel ,VVD hier aan de regeer macht en hun hebben geen medelijden met niemand en als het ook aan hun ligt mogen alle buitenlanders terug naar hun land ,hun die denken Hollander te spelen ,de Surinamer die denken dat Holland van hun is πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚want ze laten het nu merken dat Nederland van de Hollander is en niet van de Buitenlanders .


  Maak melding

 9. Na wang bigi portie tjauwmin soso. Ai ndp vernietig a heri economie en samenleving vol misdaad en corruptie. Ndp is een criminele politieke sekte waar onberechte moordenaars, bij verstekveroordeelde drugsbonzen ( zoon is drugsbons) en staatskas rovers de macht is gegeven door oerdomme ndp paria’ s. De meest meedogenloze en gewtenloze president ooit, dankzij duivelse trawanten en hersenloze oerdomme paarse stommelingen. Leugen en onrecht is wat deze ndper’ s verdienen.


  Maak melding

 10. Goed voor ze, laat ze maar lekker wachten I de rij!!!! Ze hebben hierom gevraagd toch. Laat ze maar nog 5erbij krijgen. Ze zullen dan kruipend in de rij gaan moeten staan.


  Maak melding

 11. Wat een drukte baja. Kan het geld niet gewoon bancair worden overgemaakt. Dit voorkomt een heleboel rompslomp en werie ede’s. Sorry, dit klote systeem wordt gehandhaafd om ambtenaren aan het werk te houden. Teveel ambtenaren verhinderen vooruitgang en ontwikkeling. Ik schrok toen ik las dat vrijwel alle Coronianen ambtenaar zijn. Conclusie: In plaats van vooruit is dit district gedoemd achteruit te gaan. De beste en juiste vooruitgang van Coronie is Back to the Basics. Ga doen waarin jullie sterk waren: Honing, kokosnoten, Varken- en runderteelt en niet te vergeten landbouw.


  Maak melding

 12. Alleen ondankbare mensen. Als je niet in de velle zon wil staan in lange rijen dan moet je dat geld niet halen. Waarom ben je dan gaan inschrijven. Nu zeg je zo dat je in velle zon moet staan wachten maar wanneer je dat geld in je hand hebt dan zal je niet meer zo praten. Gezeur met jullie.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.