Illegale bouwsels op bermen nog steeds een probleem

12
Illegale bouwsels op bermen nog steeds een probleem
Foto: (c) Nationaal Informatie Instituut

Zowel aan de Burenstraat als aan de Anamoestraat heeft het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) illegale bouwsels op de berm laten slopen. Dit nadat ondanks diverse aanmaningen om al hetgeen dat zonder een geldige bouwvergunning is opgezet te slopen, de pandeigenaren geen gehoor gegeven hebben. Het bouwen op de berm en het bouwen tegen of op de grens is verboden.

Afdeling Bouw- en Woningtoezicht (BWT) van het ministerie is de bevoegde afdeling die optreedt, als de samenleving zich niet houdt aan de voorgeschreven regels die gelden voor het bouwen in Suriname. Samen met de bevoegde instanties voeren zij het werk uit. Het ministerie roept de Surinaamse samenleving wederom op de nodige regels en procedures, die op papier zijn vastgelegd, in acht te nemen voor het uitvoeren van diverse bouwwerkzaamheden.

Hiervoor kan men altijd terecht bij de afdeling voor de nodige informatie. De afdeling is te bereiken op het nummer 531491 en 464101. “Laat u zich eerst goed informeren door de medewerkers van de afdeling Bouw en Woningtoezicht alvorens u met het (ver)bouwen of renoveren van uw pand en schutting aanvangt”, meldt het ministerie.

12 REACTIES

 1. je buurman bouwt tegen de door jou geplaatste schutting terwijl zijn waterafvoer via zijn daken je betonnenschutting groen en zwart kleuren
  klagen bij de overheid noch bouwpolitie helpt geen snars want er wordt niets onernomen
  dus waarom zou dit nu wel helpen?


  Maak melding

 2. deze ministerie meet met 2 maten ,wat ik heel jammer vindt,het zit vol met ambtenaren die al heel lang daar
  zitten ,mensen die daar de boel vertragen en of tegen werken,en aan bepaalde gezinden eerder een verguning
  verlenen en in andere gevallen een ander maanden achter een verguning laten lopen
  Daar moet echt een eindt aan worden gemaakt


  Maak melding

 3. Die teringlijers die auto’s rijden parkeren zo beroerd dat je als voetganger op straat moet lopen.
  Ze hebben 💩met de voetganger.
  En dan heb je ook deze gasten die op de berm hun dingen willen opzetten.


  Maak melding

 4. Vraag mij stellig af of de krotwoningen in de binnenstad en omgeving ook onder de sloophamer gaan?
  Woningen en winkelpanden die uit ellende schots en scheef staan is ook een gevaar in onze samenleving. Dreigen zowat in te storten. Waterkant en Maagdenstraat bijvoorbeeld sommige woningen en winkels verkeren in erbarmelijke omstandigheden. Leuk aanblik voor de Toeristen.
  Wat doet de overheid hieraan?


  Maak melding

 5. AAN DE WITIWOJOSTRAAT TE GEYERSVLIJT ,,,VIS A VIS PAND No 33 WONEN MENSEN AL MEER DAN 20 JAAR OP DE BERM NAAST EEN VIEZE GOOT ZONDER DAT ER DAARTEGEN WORD OPGETREDEN….RARA HOE DAN ?


  Maak melding

 6. In een historische wet van Suriname staat dat je 60 voet van wegen, kanalen en rivieren vrij moet laten voor de overheid. Ik heb vastgesteld dat deze 60 voet bij verkoop van het perceel wordt doorverkocht. Als de overheid op zijn achterpoten gaat staan en deze 60 voet oftewel 20 meter opeist valt en behoorlijk veel te buldozeren. Denk maar aan de Kwattaweg. Mijn conclusie: wetten worden in Suriname niet nageleefd. Het bekendste geval is natuurlijk de terugroepwet. Ondanks de vele veroordelingen door de rechter wordt deze wet niet nageleefd.


  Maak melding

 7. De overheid heeft voor een deel dit probleem zelf gecreerd door toestemming te geven aan particulieren om te bouwen op o.a. de onderhoudsstrook langs een kanaal iets wat wettelijk gezien sowiezo NIET mag, ongeacht een toestemming van de D.C. of niet. Dus men moet niet met 2 maten meten.
  Bermen zijn onderdeel v.d. openbare weg en i.v.m. de verkeersveiligheid zou er daarop niet gebouwd of obstakels daarop gezet moeten worden.


  Maak melding

 8. alles moet in het hele land opgeruimd worden minimaal 5 meter van de grens paal gaan bouwen ook in de stad.. wat dacht je zelf van Albina wal waar men in de wind west bouwt ..
  op Lelydorp staan al die eet tentjes gewoon op de straat gebouw de d. c . ziet dat dagelijks en doet niks..

  alles moet weg voor einde deze regeer periode..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.