Bond LVV motiveert inspecteurs in veldwerk

2
bond motiveert LVV inspecteurs
Foto: Ministerie van LVV

In navolging van het bezoek van minister Rabin Parmessar van LVV, heeft nu ook de werknemersbond van LVV, de voorlichters en inspecteurs in het veld een bezoek gebracht, met als doel hen te motiveren.

Zaterdag bracht de secretaris van de Bond een bezoek aan zijn leden in het veld met het doel hen een riem onder het hart te steken, bij het verrichten van hun veldwerk.De bewindsman die in deze periode 100% controle heeft geëist van alle exporten van groente en fruit vanuit Suriname naar het buitenland, wordt in zijn missie ondersteund door de Bond.

De secretaris van de bond geeft aan dat het in deze gaat om de werknemers van LVV die ervoor moeten zorgen dat het land Suriname behoed wordt van terugval in haar exporten. Een gemiddelde inspectieronde per product neemt ongeveer 2 à 3 uren in beslag. De Surinaamse veldwerkers zijn heel vroeg op pad, omdat er haast elke dag verzendingen zijn naar Europa.

De secretaris geeft verder aan achter het advies van de minister, om het controlesysteem effectiever te maken voor de werknemers, te staan. Er gaat veel mankracht en tijd in zitten.
Parmessar heeft enkele bedrijven reeds geadviseerd om een kwaliteitsmanager aan te trekken.

2 REACTIES

  1. Ken wel de uitdrukking” Een hart onder de riem te steken” maar dat verder terzijde.

    Nu een steekproef controle doen gaat over twee manden afgekeurde leveringen. Maar dan heeft Europa het weer gedaan natuurlijk. En denk erom de keuring wordt gedaan van de produkten die onderin de bak zitten. Let op mijn waarschuwing want dit gaat totaal verkeerd zoals men nu het veldwerk opzet.


    Maak melding

  2. Het lijkt wel een labor intensive business dit 100% controle van vruchten en groenten. De minister vreest dat het land veel geld gaat kosten.Dus het 100% controle moet anders. Meer kost effectief.

    Men zou denken dat de controle moet beginnen met een check op het veld door employees van het bedrijf met rapport en check bij een lvv ambtenaar. Bij een insecten plaag moet lvv optreden. Als alles goed gaat dan steek proeven bij lvv bij oogst en prep voor export. Zoiets.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.