Bedrijfsactiviteiten Iamgold morgen weer van start

11
Ernstige rellen uitgebroken bij goudbedrijf in Suriname

De bedrijfsactiviteiten van goudbedrijf Rosebel Gold Mines/Iamgold in het district Brokopondo in Suriname worden morgen hervat. De mijnactiviteiten waren sinds 28 juli stopgezet, nadat ernstige rellen waren uitgebroken waarbij een illegale goudzoeker werd doodgeschoten

President Desi Bouterse heeft vrijdag een onderhoud gehad met de leiding van Iamgold. De topman van het bedrijf, Steve Letwin, is weer naar Suriname gekomen om zaken in orde te krijgen zodat het werk hervat kan worden. Daarnaast zijn ook besprekingen gevoerd met de bond om duidelijkheid te geven over het garanderen van de veiligheid van het personeel.

Het bedrijf draaide na 28 juli op een laag pitje en dat is niet goed voor het bedrijf. De Surinaamse operatie van Iamgold is belangrijk en zou goed zijn voor 30 procent van de totale operaties in de hele wereld. Een substantieel aandeel dus op 1 plek, waarbij problemen op die plek direct van invloed kunnen zijn op de beurskoers van het goudbedrijf.

11 REACTIES

 1. Wat zal er nu gebeuren met de 325 contractors die brodeloos zijn geworden als gevolg van de gewelddadige en criminele handelingen van een stel djoeka’s die ILLEGAAL goud willen mijnen en daarbij hun eigen leefmilieu ook nog eens vergiftigen met kwikgebruik. Die contractors moeten een schadevergoeding krijgen en het geld daarvoor moet komen uit de zakken van die djoeka’s die als een stel bokito’s tekeer waren gegaan. Dat is niet meer dan redelijk.


  Maak melding

 2. @ Jay,

  Je bent wel erg raciaal bezig. Met welk been ben je uit bed gestapt? Overigens niet de eerste keer dat jij zich op de raciale toer beweegt. Je kunt een onderwerp aanhalen zonder daarbij een bevolkingsgroep te beledigen. Het is ronduit schandelijk wat jij allemaal neerpent! Het bericht van jou is van nul en generlei waarde omdat jouw racisme de boventoon voert.


  Maak melding

 3. @ pakiratigri, het is gewoon de keiharde waarheid wat ik zeg. Als je me daarom “racistisch” wilt noemen als de stomme kleuter die je bent dan ga je je gang maar. Weet wel dat ik daarvan helemaal niet onder de indruk ben want iedereen die de keiharde waarheid spreekt wordt weggezet als zijnde een ‘racist’ door idioten die geen inhoudelijke discussie kunnen aangaan. Het grappigste is dat het vaak de blakkamangs/creolen zijn die ervan houden om de racisme kaart te trekken terwijl zij zelf juist de grootste racisten in SU zijn. Blijkbaar behoor jij ook tot die groep. Wel, ik ben een miljoen maal liever een zogenaamde racist dan een hersenloze aap. Doei SUKKEL.


  Maak melding

 4. @Jay ,

  Wel erg dat je het okay vindt een racist te zijn. Je hebt jezelf verraden. Welke vooruitgang wens je voor Suriname aangezien je op een precair onderdeel faalt? Stoer doen gaat je niets helpen.


  Maak melding

 5. Money talks, bullshit walks. Het maakt I Am Gold en de paarse roverheid olv van de allergrootse geliefde onberechte misdadiger geen ene moer uit wat betreft de rest. Dus komen ze weer met een paars sluwe sussertje tot de volgende bezetting. Zolang ndp de macht in handen heeft zullen ze alles doen om deze te behouden. Ze gaan die dorpelingen paars verwennen met pakketten en allerlei chinese struisterijen om zich koest te houden en dat allemaal onder het mom van eeh rust, vaderlandsliefde, nationalisme ie sabi tog, ondertussen gaan de mega leningen gestadig door, met als onderpand maagdelijk bos en grond. Na soso kwikvervuiling, armoede, devaluatie, anarchie en chaos is wat in het verschiet ligt. De ndp heeft bewezen niet te kunnen regeren, noch leiden, noch opbouwen. Integendeel zijn al haar maskers gevallen en is haar ware geaardheid nu wereldwijd bekend. De ndp staat voor moord, drugs, roof, misleiding, onrecht, armoede, leugens, fraude, loze beloften, schaarste, vernietiging en verkoop van land en volk. Hun liijder is in werkelijk heid een ware zoon des duivels gebleken, vol van leugens en onrecht, sluwheid en valse beloften vol paars bittere vruchten. Alleen onfatsoenlijke mensen, dieven, moordenaars, rovers, drugscriminelen, kortom allen wat de waarheid haten en de leugen dienen, zijn oerdomme, dwaze, idiote ndp zombies, met of zonder titel voor nun naam, gelovig of niet, arm of rijk, neks no fout. De ndp is een ware duivelse politieke religieuze sekte, met valse apostelen en profeten, die alle paars verarmde idioten 100% verdienen.


  Maak melding

 6. @ pakiratigitri, wanneer je zo stom bent dat je de betekenis van het woord “zogenaamd” niet snapt dan kan ik je ook niet helpen hoor. Kijk maar eens in de spiegel als je eens een echte racist wilt zien en de enigste die hier door de mand is gevallen als zijnde een domme aap dat ben jij en met dat soort fuguren ga ik m’n tijd niet verdoen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.