Staatsziekenfonds Suriname opent Geneesmiddelen Infolijn

5

De Stichting Staatsziekenfonds in Suriname heeft afgelopen woensdag de SZF Geneesmiddelen Infolijn (GILLijn) geïntroduceerd. Via deze infolijn zal aan de verzekerden en dienstverleners informatie worden verstrekt over geneesmiddelen, de prijs, de beschikbaarheid van zo een medicijn en de apotheek waar het kan worden verkregen.

Steeds vaker wordt het SZF geconfronteerd met klachten van verzekerden ten aanzien van het betrekken van geneesmiddelen bij de diverse apotheken. De verzekerde krijgt onder andere te horen dat bepaalde medicijnen niet op het SZF-recept verkrijgbaar zijn, of dat de verzekerde ervoor zal moeten betalen.

Indien de apotheek een geneesmiddel duurder inkoopt, kan deze toestemming vragen aan de Stichting Staatsziekenfonds om het middel ten laste van het SZF aan de verzekerden te verstrekken. Iedereen kan gebruik maken van deze Geneesmiddelen Infolijn. De Stichting Staatsziekenfonds wil met deze GILLijn het contact tussen de verzekerden en de verschillende dienstverleners, waarmee zij een dienstverlenersovereenkomst heeft, verstevigen.

De GILLijn is van maandag tot en met vrijdag, vanaf 07.00 uur tot en met 15.00 uur, te bereiken op de volgende telefoonnummers: 597 850-6061 en 597 850-5682. Ook via de mail kan er informatie worden opgevraagd meldt het Surinaamse Nationaal Informatie Instituut.

5 REACTIES

 1. WAT HELPT TEGEN DIT:

  PARAMARIBO – Nieuwe onderhandelingen met Alcoa zijn niet meer mogelijk, hoe graag leden van het parlement dat ook willen. Na felle discussies in het parlement zei minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) dat parlement en regering niet anders kunnen dan te komen tot een acceptatiedocument.


  Maak melding

 2. De dictatuur is terug in het land.
  Het parlement wordt bij de grootste deal die ooit gesloten is voor het land verkocht voor een aantal toppers.
  Nu zullen de ogen van de ndp fanatici toch wel een keer opengaan zou je denken.

  Nee hoor want zelfs de schijnheilige Akiemboto heeft zich laten omkopen. Hij had moeten aankondigen af te treden omdat de wet is overtreden door de regerings delegatie. Maar nee hij denkt ook in Juni 2020 VP te kunnen worden dus is aan aan het oefen om corrupt gedrag aan te leren.


  Maak melding

 3. Deze Gillijn hoort 24 uur 7 dagen per week beschikbaar te zijn voor de gemeenschap. Wanneer houden zij nu op met dit kortzichtig gedoe. Mensen gaan niet enkel tijdens kantooruren naar een arts. Flauwekul gedoe. Doe je iets doe het dan direct goed. Ophouden met deze 7even mentaliteit. Mensen gaan ook in de nacht naar het ziekenhuis. Er horen apotheken ook in de nacht diensten te draaien. Openstelling en bereikbaarheid. Daarom sterven mensen bij bosjes hier. Weer een ongeorganiseerde bende. Wanneer gaan dingen hier goed lopen of moet de minister van Buza Yildiz weer bezoekers uit het buitenland vragen voor samenwerking. Moeten de buitenlandse minister het hier allemaal komen regelen???? Stelletje ezels en ezelinnen. Men denkt met dit soort handelingen 10 stappen vooruit te gaan, terwijl het 20 stappen achteruit gaat.

  Sarie Torie

  Sarie Torie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.