Monteur ingesloten voor verkopen voertuig klant in Suriname

8
Man mishandelt ex-vrouw na woordenwisseling tussen haar en zijn nieuwe vriendin

De 31-jarige Gregory G. is afgelopen woensdag door de politie van het ressort Santo Boma aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie ingesloten voor verduistering. Dit nadat hij het voertuig van één van zijn klanten had verkocht, nadat die het had afgestaan voor reparatie en naar het buitenland vertrok.

Bij terugkeer deed de benadeelde op 18 augustus aangifte tegen Gregory van verduistering van zijn auto. Voordat hij vertrok gaf hij een geldbedrag voor de aanschaf van onderdelen aan de verdachte. Daarna vertrok hij voor enige tijd naar het buitenland.

De monteur verkocht de auto toen op eigen houtje en eigende zich het geld toe. De Surinaamse politie werkt nu aan de achterhaling van de koper en het terug vinden van het voertuig, meldt het Korps Politie Suriname.

8 REACTIES

 1. suris zijn door en door boeven, oplichters, moordenaars, schurken, je kunt ze voor geen cent vertrouwen je eigen familie niet,,.. ze bestelen je waar je er bij staat..


  Maak melding

 2. Wat een boef. Jammer dat de naam van die vent niet voluit wordt geplaatst zodat de rest v.d. samenleving ook op de hoede kan zijn voor deze ‘monteur’. Niemand zou ooit z’n auto ter reparatie moeten brengen bij die gast.


  Maak melding

 3. Kan mij niet voorstellen dat de benadeelde zijn kentekenbewijs en alle eigendomspapier heeft overhandigd aan deze monteur. Hoe is het mogelijk dat je zomaar een auto kan verkopen aan een ander zonder dat de huidige eigenaar de auto heeft laten overschrijven op naam van de koper. Trouwens alles is mogelijk is onze bananen republiek. Hoop dat de politie de auto vindt. Stelen van een ander is misdadig. Op sluiten dit stuk braaksel.
  Deze zogenaamde auto monteur is niet te vertrouwen. Zijn naam en bedrijf plus zijn foto in de kranten plaatsen zodat hij nooit meer iemand kan belazeren. Wat een hufter.


  Maak melding

 4. @Boeboe bit Sjorie
  De drie/vier volgende benamingen spelen een rol
  Althans zo heb ik het geleerd
  1. Houder
  2. Bezitter te goeder trouw
  3. Bezitter te kwader trouw
  4. Eigenaar

  De eigenaar is de man/vrouw die op vakantie is.
  Hij heeft zijn auto tijdelijk afgestaan aan een monteur.
  Ter reparatie. Maar is nu wel of niet de afspraak gemaakt
  dat de monteur de auto tijdens afwezigheid mocht gebruiken van de eigenaar. (vandaar de papieren)
  De monteur is nu de houder van de auto. Niets meer niets minder. Net als wanneer je tegen iemand zegt hou dit even voor me vast
  Hij is echter zijn boekje te buiten gegaan en heeft de auto verkocht.
  Nu komt het
  Als de koper een redelijk bedrag hiervoor heeft betaald dan is hij bezitter te goeder trouw geworden en dan kan de oorspronkelijke eigenaar naar zijn auto fluiten. Het is hard maar zo is het.
  Als de koper een veel te laag bedrag hiervoor heeft betaald dan is hij bezitter te kwader trouw geworden en kan de oorspronkelijke eigenaar zijn auto terugvorderen.
  Althans, zo heb ik het lang geleden geleerd


  Maak melding

 5. @pico dank voor je info.
  Het is een feit dat deze monteur totaal niet te vertrouwen is. Er hoort een systeem te komen die waterdicht is dat zo iets nooit meer mag en kan gebeuren. Een wet, want er wordt teveel gesjoemeld. Vraag mij af of deze zogenaamde monteur de nodige diploma’s heeft voor zijn bedrijfje en geregistreerd staat bij de Kamer van Koophandel als kleine zelfstandige.


  Maak melding

 6. Is toch erg wat er in Su gebeurd? Boeven, oplichters, rovers, moorden, noem maar op. Laatst ook gelezen dat een buschauffeur een 20 jarig meisje in Para verkrachtte. Dat meisje viel in slaap in de bus. Toen ze wakker werd, was de bus ergens geparkeerd, en bij uitstappen was de deur op slot. De jonge vrouw werd aan beide handen vastgehouden, geklapt en verkracht. Wat een verregaande brutalititeit. Mijn lijf, hoe durft deze man. Opsluiten die mafketel. WAT GEBEURD IN ONS MOOI SURINAME? Wat gaat in de mensen hun hoofd om. Hebzucht, kwaaddenkend, etc. Negativiteit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.