Surinaamse opa (73) die al 35 jaar in de VS vast zit mag niet naar Nederland

39
Surinaamse Nederlander die al 34 jaar in VS vastzit komt mogelijk vrij

De 73-jarige Surinaamse Nederlander Jaitsen Singh, die al 35 jaar vastzit in de Verenigde Staten, mag niet naar Nederland worden overgeplaatst. Nederland weigert de man omdat hij volgens het Nederlandse ministerie van Justitie en Veiligheid op het moment van zijn arrestatie in 1984 al langer dan vijf jaar niet meer in Nederland woonde.

De advocaat van Singh noemt de reden voor de afwijzing “vreemd”, gezien de recente inspanningen van minister Grapperhaus van Justitie om de Brabantse ex-coffeeshophouder Johan van Laarhoven, die vastzit in Thailand, naar Nederland over te brengen. Ook Van Laarhoven woonde op het moment van zijn arrestatie in 2014 al meer dan vijf jaar niet meer in Nederland.

Volgens advocaat Imamkhan is het een goede zaak dat Grapperhaus zich inzet voor Nederlandse gevangenen in het buitenland, maar ze stelt dat het gelijkheidsbeginsel geweld wordt aangedaan. “Het ministerie zegt: we mogen ons niet mengen in individuele gevallen, uit angst voor een aanzuigende werking. Maar hoe rijm je dat met de zaak-Van Laarhoven? In die zaak was er wellicht sprake van onrechtmatigheid, maar in de zaak-Singh heeft de overheid ook steken laten vallen.”

Singh werd in 1986 veroordeeld voor de huurmoord op zijn vrouw en dochter. Er zaten echter haken en ogen aan het proces: zo hebben de broer en de weduwe van een van de vermoedelijke daders een verklaring ondertekend, waarin staat dat de Nederlander niets met de moorden te maken had. Ook bleek de aanklager corrupt te zijn meldt de NOS. eerder was er nog sprake ervan dat hij vrij zou komen.

Singh schreef de afgelopen jaren meerdere brieven aan de minister van Justitie. Imamkhan noemt het teleurstellend dat de minister nooit op brieven van Singh heeft gereageerd. Datzelfde geldt voor het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat belast is met de consulaire bijstand van Nederlandse gedetineerden in het buitenland. “Minister Blok roept dat ze bezig zijn met stille diplomatie voor Singh, maar het is al 35 jaar stil.”

Meer hierover:

Hij zit al 33 jaar vast in de VS – waarschijnlijk onterecht. De Nederlandse overheid laat Jaitsen in de steek
De bewijzen voor zijn onschuld stapelen zich op, maar toch zit de Nederlander Jaitsen Singh al 33 jaar in een cel in de VS. ‘Laat een mede-Nederlander niet in de steek. help mij alstublieft!’

Ombudsman laatste hoop Nederlandse gevangene VS

Jaitsen Singh, de Nederlander die al 31 jaar mogelijk ten onrechte in de VS gevangen zit, krijgt twee maanden extra de tijd om via een procedure bij de Nationale Ombudsman overplaatsing naar Nederland te bewerkstelligen.

‘Minister van der Steur heeft mij hier levend begraven’
31 jaar zit de Nederlander Jaitsen Singh mogelijk ten onrechte vast in de Verenigde Staten voor de moord op zijn vrouw en dochter. Het ministerie van Justitie kan hem helpen vrij te komen, maar doet dat niet. Op bezoek bij Singh in de San Quentin-gevangenis in San Francisco.

Liever dood dan een bekentenis
De Nederlander Jaitsen Singh zat 31 jaar vast in de VS voor twee moorden die hij altijd heeft ontkend. Waarschijnlijk is hij erin geluisd door een corrupte aanklager

39 REACTIES

 1. Ziehier en wees getuige van de oprechte onvoorwaardelijke bekommering , zorg en liefde van Nederland voor Nederlanders van Surinaamse afkomst. Weliswaar wordt er gesteld dat deze arme man langer dan vijf jaar niet meer in Nederland verbleef. Maar dat geldt dus ook voor die gozer die momenteel vastzit in Thailand. Tenminste, dat beweert de advocaat. Als het inderdaad zo is ,valt dit onder geen enkele omstandigheid goed te praten. Hopend dat Nederland dezelfde inspanningen verricht. Maar, reeds 35 jaar hebben ze geen moer om hem gegeven. Je ziet een Rutte geanimeerd praten met de lummel Trump . Dat was recentelijk tijdens een bezoek aan de VS. In plaats van dat hij dit soort onderwerpen aanhaalt, gaat hij liever de schoenen poetsen van de narcist Trump. Trump , the man himself ,was niet te beroerd om de Zweedse premier te vragen wat die kon betekenen voor de rapper A$AP Rocky ,die destijds in bewaring zat. Natuurlijk kansloos vanwege de scheiding der machten en toch deed Trump het. Dus Nederland, doe maar beter je best .


  Maak melding

 2. Dit is het zeer verfoeilijk gedrag van Nederland t.o.v. niet westerse allochtonen.
  Het zijn en blijven ‘kaaskoppen’, die wel opkomen voor de mensen die op hen lijken. Racisten zijn het dus!


  Maak melding

 3. Als dit klopt heeft de Nederlandse regering een probleem. Men maakt onderscheid tussen witte Hollanders en gekleurde Nederlanders.Dit is een grote rel waard. Ik wil graag de mening van Gerard Spong hierover horen.


  Maak melding

 4. Het grote verschil in deze 2 zaken is dat het OM in de zaak v/d persoon in Thailand fouten heeft gemaakt en in de andere zaak is conform de procedure gehandeld.
  Dus alle reactie’s zijn te begrijpen maar er wordt niet met 2 maten gemeten. En het is typisch dat altijd de discriminatie kaart wordt getrokken, de meneer in Amerika zit er niet voor zweet voetjes.


  Maak melding

 5. Is hij nog wel Nederlander? Paspoort is vervallen. Hij blijft ontkennen, waar er rook is, is er vuur. Dat Nederland niet wil mee werken, heeft volgens mij niets met huidskleur te maken. Zo zie maar weer misdaad loont niet. Hij kan makkelijk terug naar Suriname en zich melden als NDP ér dan is er niets aan de hand. Wanneer hij terug zou keren naar Nederland zal hij op kosten van de hard werkenden leven “een uitkering” dus
  in een verzorgingshuis. Nederland is voor velen een lui lekker land. Suriname mag een voorbeeld nemen aan de straffen in Amerika. Misschien houdt roven, moorden en criminaliteit dan op.

  Sarie Torie


  Maak melding

 6. Een allochtoon wordt nooit en never een hollander ook al heb je het bordeaux boekje mocht deze man onschuldig al die jaren vastzitten gaat het de staat miljoenen aan schadeclaims kosten. Als hij dan slim is wijkt hij na zijn vrijlating uit naar een ander land dan Ned


  Maak melding

 7. Dagopa 22 augustus 2019 at 16:55
  Lekker laten zitten goed voor opa zo moeten ze alle criminelen opsluiten en laten rotten in de cel opgeruimd staat netjes. Helemaal met jou eens te beginnen met die surrogate president van Suriname die ongeveer dezelfde leeftijd heeft. Wat mij betreft mag deze massamoordenaar door de Amerikanen opgehaald worden en direct zonder vorm van proces opgesloten worden; wegrottend in de Nevada woestijn.


  Maak melding

 8. Er zitten meerdere Nederlandse zwaar gestraften een lange gevangenisstraf uit in het buitenland..een Joran vd sloot bijv..in Peru.
  Die blijven ook waar ze zijn .
  In Suriname heeft men niets te zeggen..met die criminele bejaarde stront president die er nu zit.


  Maak melding

 9. Je zit niet voor zweetvoeten 35 jaar achter de tralies. Lekker laten zitten daar. Dinootje in de buurt, gezellig toch, criminele Suri’s onder elkaar. Trio compleet maken met het Monster van Bastion Veere.


  Maak melding

 10. Dit moet zijn Advocaat en de Nederlandse OM oplossen en geen Enkele Bouterse en de Surinaamse die hebben Helemaal niks te maken met deze Man deze heeft toch zijn Nederlands nationaliteit of niet laat Meneer Santhoki hem helpen want die is toch vaker in de VS ,waarom hoor ik jullie niet dat Schreeuwen ,Santhoki kan wat voor hem betekenen ,misschien kan VHP scoren met een paar zetels


  Maak melding

 11. @Bert en Robert Packard
  Jullie slaan de spijkers op de kop.
  Klopt 200% wat jullie hier schrijven. Zeer duidelijk waarom Nederland deze bejaarde daar laat wegrotten.


  Maak melding

 12. @PAPIRATIGRI :

  Tjek de bekommernis van een Legerleider om zijn
  Landgenoten die, onder zijn leiding als bevelhebber,
  werden gemarteld en vermoord !

  Meneer ZAT TIJDENS de ZEER WREDE MENSENRECHTEN-
  SCHENDINGEN, OP HET TOILET !

  VONNIS VAN TWINTIG JAAR SANTOBOMA KOMT ER AAN !


  Maak melding

 13. Opeens is t een surinaamse opa? Normaal gesproken worden hindustanen in de media aangeduid als Hindoestanen nooit als surinamers.Nu ze hebben gezien hoe de vrienden van chan in werkelijkheid tegen ze aankijken zijn ze plotseling surinamer geworden


  Maak melding

 14. In Amerika zitten heel veel mensen onschuldig vast. Er zijn gevallen bekend waarbij zelfs de doodstraf is uitgevoerd en later toch bleek dat ze onschuldig waren. Bij deze man stapelen zich steeds meer bewijzen regen zijn onschuld zich op.
  Maar Amerika blijft volhouden dat hij schuldig is. Vooral mensen met een donkere huidskleur overkomt het vaker dat ze onschuldig in de gevangenis verdwijnen. Ook in Amerika gaat de blanke bevolking voor op de donkere, net als in Nederland.
  Nederland heeft altijd achter de kont van Amerika aan gelopen.

  De zaak van deze man is al vaker in het nieuws geweest. Al vaker wordt bepleit dat hij onschuldig is, met bewijzen en al.
  Amerika heeft aan deze man gevraagd om schuld te bekennen voor strafvermindering. Hij weigert dat en zegt dat hij liever in de cel doodgaat dan schuld te bekennen. Zoals het naar uitziet zal hij hoogstwaarschijnlijk ook in de cel komen te overlijden.
  Ook in Nederland hebben rechters in een paar zaken behoorlijk de plank misgeslagen en mensen schuldig verklaard terwijl ze juist onschuldig waren. Maar om hun ego niet te verliezen, hebben ze voet bij stuk gehouden en hebben hun fout niet willen herzien.
  Amerikaanse rechters zijn daarin nog harder.


  Maak melding

 15. @Veno,

  Je bedoelt Dino Bouterse. Man, Dino heeft schuld bekend in een aantal zaken. Hij heeft zelfs spijt betuigd voor zijn fouten. Minder kletsen jij.


  Maak melding

 16. Het gaat hier om een man die afkomstig is uit Suriname, een tijdje in Nederland heeft gewoond en zes jaar na emigratie uit Nederland naar de VS veroordeeld is voor moord op zijn echtgenote en dochter. Waarom zou Nederland zich druk moeten maken over zijn lot? Waarom zou men zo iemand naar Nederland willen halen?

  Voor de bekende Nederlandhaters is het weer een gretig aangegrepen aanleiding om hun afkeer van de inwoners van het land waar ze wonen te ventileren, soms, zoals Pakiratigri in ordinaire taal, of, zoals Jiyani, gelijk maar racisme beginnen te roepen. Kijk eens in de spiegel mevrouw Jiyani, dan zie je een racist.
  Wel verwachten natuurlijk dat Nederland voor al hun behoeften zorgt en direct te hulp schiet als ze in problemen komen. Daar is Nederland wel goed voor.

  Wat een misselijk stelletje hypocrieten! En dan raar kijken als Nederlanders zich af gaan vragen wat ze hier eigenlijk doen als ze Nederlanders zo onaangenaam vinden. Wat een droevig leven als je ergens moet wonen waar je je niet thuis voelt! Maar ja, in welk land zorgt men zo goed voor kneuzen en losers.


  Maak melding

 17. John,
  Nederland is al 20 jaar geïnteresseerd in de drugsveroordeelde maffiabaas BOUTERSE, om zijn straf van 11 jaar hier uit te zitten. Maar hij wordt door het laffe Surinaamse volk beschermt door hem politiek onschendbaar te maken middels hun stemgedrag. Ik wil ook niet sarcastisch overkomen, maar waag eens een blik in de spiegel.


  Maak melding

 18. @Hans van den Broek,

  Je hebt lef mij voor te schrijven dat ik in de spiegel moet kijken dan zie ik een racist.
  Wel Hans als jij in de spiegel kijkt dan springt die gelijk kapot om de racist in het kwadraat niet te zien, die ons heeft willen wijs maken dat de slavernij eerder een romantisch bedoening was dan dat ze zeer onmenselijk zijn behandeld.

  Jij gaat er steevast vanuit dat elke nederlander met een kleurtje de handen ophoudt en vraagt dat alles wordt voor hen wordt geregeld. Als dat geen racistische opmerking van jou is, dan ben ik gek nietwaar!

  Moderator, ik heb deze witte hoogmoedige bakra geantwoord. Plaats mijn reactie en boycot die niet, want ik pik van niemand om zo’n denigrerende toon tegen mij of andere gekleurde nederlanders te bezigen.


  Maak melding

 19. Hans van den Broek je spreek jezelf voor de zoveelste keer weer tegen, hypocriet dat je bent. Anderen hebben je misschien niet door maar ik weet waar jij op aast.


  Maak melding

 20. Heb deze H. van den Broek al geruime tijd door hoor. Niet dat hij altijd ongelijk heeft maar zijn bewoordingen, diep en diep triest en misselijkmakend. Walgelijk deze gast. Jullie zijn naïef hier op dit forum en hebben niet door dat deze walgelijke racist dit medium gebruikt om zijn gal te spugen. Hij zal wel blank zijn geteisterd door een traumatisch ervaring, of een zwarte Surinamer die denkt dat hij blank is omdat hij wat halfbloedjes heeft verwekt.


  Maak melding

 21. Waar of hoe zijn de reacties van Jiyani te bekomen ? Waar kan ik die lezen ? Laat de lezer zelf beoordelen of de inhoud daarvan racistisch zijn of niet. Het artikel lezend zie ik dat twee mensen een verklaring hebben afgelegd waaruit de onschuld van opa moet blijken. Waarom wordt daar geen aandacht aan besteed ?


  Maak melding

 22. Hans van den Broek due smerige min van BuZa die medeschuldig is aan de dood van duizenden onschuldige Iraakse burger moet gewoon zijn mond houden. Deze oorlogsmisdadiger en massamoordenaar wist te vertellen waar Saddam de massa vernietigingswapens had verstopt. Namelijk in zijn onderbroek.


  Maak melding

 23. Sommigen snappen niet dat justitie ook fouten maakt. De man in kwestie blijkt nu onschuldig te zijn. De twee van de Puttense Moordzaak (vaak door Peter R. de Vries benoemd) zaten ook onschuldig vast en zo zijn/waren er meer van die gevallen. De verpleegster had zogenaamd enkele bejaarden om zeep geholpen en zat ook onschuldig vast. Kortom: als deze man onschuldig is, moet hij direct door de Verenigde Staten van Amerika op vrije voeten worden gesteld. Voor de 33 jaar van zijn leven moet hij schadeloos gesteld worden.


  Maak melding

 24. @ Jiyani

  Welkom terug, terug ben blij met je was ff weg met vakantie, had geen zin om te reageren zoals je dat van mij gewend bent ! Sta 100 % achter je zoals je dat van mij gewend bent, maar laat ze maar schrijven wat ze willen, maar je hebt de kennis en je bent altijd objectief met je antwoorden.

  Jacko


  Maak melding

 25. Hallo.
  Hebben jullie nu ingezien dat jullie geen Nederlanders zijn maar buitenlanders,maar je hebt wel de Nederlandse nationaliteit.
  In Nederland mogen alleen 2% buitenlanders voor de overheid werken meer niet.
  Voor de rest moeten jullie in de zorg en productie bedrijven gaan werken.
  Maar als jullie Hollander willen spelen is ook goed.
  Ik ben Surinamer en ik blijf Surinamer.


  Maak melding

 26. TRIEST TRIEST TRIEST, wat ik leest is alleen maar wraak, discriminatie, boosheid en gif. Niemand vraagt zich af :
  is de man echt schuldig of onschuldig
  is er nog een onderzoek en verhoor onder de (eerlijke familie en bekenden)geweest
  is er ruzie, scheiding of relatieproblemen voor af geweest
  hoe lang heeft hij in Ned. gewoond voordat dit zich heeft afgespeeld
  DAN PAS KAN JE OORDELEN EN GAL SPUGEN OP ALLE GROOTHEDEN ONDANKS HUN TEKORTKOMINGEN EN VOORAL BEKROMPENHEID.JE HEBT SLANGEN MET 2 OF 3 KOPPEN ZO HEB JE MENSEN MET MEERDERE GEZICHTEN OF 101 PERSOONLIJKHEDEN.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.