Reisbureau zegt aangifte wegens oplichting te doen tegen Booster en band

36
Reisbureau zegt aangifte wegens oplichting te doen tegen Booster en band
Foto: Booster/Facebook

Reisbureau Paramaribo Travel Centre, dat onlangs in het nieuws was vanwege een ticketschuld die artiesten uit Suriname bij haar zouden hebben, ziet zich genoodzaakt om aangifte wegens oplichting te doen tegen de Surinaamse artiest Booster. Het reisbureau meldt in een verklaring dat de artiest verzuimd heeft te betalen voor 10 tickets Paramaribo – Amsterdam vv.

Booster zou deze tickets op afbetaling bij het reisbureau hebben gekocht vanwege een tour die hij met leden van zijn band (The Message Band) in Nederland heeft gedaan. In de afgelopen dagen heeft Paramaribo Travel Centre verwoede pogingen ondernomen om met Booster tot een betaalregeling te komen, voor de 10 tickets die hij bij het bedrijf aanschafte zegt het bedrijf.

“Na alle onderhandelingspogingen te hebben uitgeput, ziet Paramaribo Travel Centre zich nu genoodzaakt om aangifte wegens oplichting te doen bij de autoriteiten in Nederland en Suriname” aldus het reisbureau in een uitgegeven verklaring.

Booster en zijn band zouden vandaag, donderdag 22 augustus, terugkeren naar Suriname met die tickets. Het is nu nog niet duidelijk of ze inderdaad de reis hebben gemaakt.

36 REACTIES

 1. Ach toch niet vreemd voor een low budget bandje dat hobbymatig muziek ten gehore brengt ? Zo een bandje dat de financiën niet op orde heeft en zoals het de Surinamer eigen is, wordt overal de handjes opgehouden. Schaamtegevoel kennen deze groep niet want het is onderdeel van hun cultuur . Goed dat het reisbureau aangifte van oplichting doet en laten alle reisbureaus onderling afspreken aan dit soort pseudo muzikanten geen tickets meer te verkopen. Trouwens in Nederland zit niemand op dit soort muzikanten te wachten.


  Maak melding

 2. Waarom zitten dit soort mensen zo in elkaar. Het blijven profiteurs over de ruggen van hardwerkende mensen. Bewust schaden zij het vertrouwen die anderen in hun hebben. Je wordt bang om een andere te helpen. Deze gasten moeten gewoon de bak in met hun oplichters praktijken. Wie weet voor hoeveel geld zij anderen ook hebben opgelicht. De Surinaamse bandjes moet Holland nu een halt toe roepen.
  Dit soort zaait verderf voor de andere bandjes. Hoop dat niemand naar hun waardeloos optreden gaat. Hiermee vallen zij onder de slechtste Surinaameer band die er ooit heeft bestaan. Oplichtersband
  Bah bah bah. Stelletje klootzakken van de laagste orde. Alle namen van deze oplichters band leden moeten openbaar gemaakt worden met foto’s erbij.
  Lage oplichters streken. Dan gaat dit soort geweldig lopen doen in Holland.
  Opdonderen deze oplichters.


  Maak melding

 3. Ook weer te goed van vertrouwen van het reisbureau om niet vooraf af te rekenen. Boter bij de vis !!!! Ik heb altijd geleerd eerst sparen dan kopen. Dit soort lui maken misbruik van het vertrouwen dat in hen gesteld is. Zaken kunnen soms anders lopen maar blijf altijd met jou schuldeiser in gesprek om tot fatsoenlijke en redelijke afspraken te komen.


  Maak melding

 4. Het is schandalig maar het is ook dom van de verkoper.
  Ook is het geen oplichting maar “gewoon” een onbetaalde rekening. Hij moet een incasso starten en beslag laten leggen. Ben alleen bang dat hij weinig gat terug krijgen.


  Maak melding

 5. @ John Het reisbureau vergist zich. Deze mensen hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid: Fly now, pay later.

  Ze begrijpen het anders : van Fly now, pay later hebben ze gemaakt: Fly now, pay NEVER.


  Maak melding

 6. Ik mis toch meer van het verhaal. Wat is er precies afgesproken met elkaar?. En waarom kan hij niet betalen? Maar waarom zijn de tickets wel afgegeven?. Ik geloof nooit een kant van het verhaal. En zeker niet de partij die alles schreeuwerig en in het nieuws brengt.


  Maak melding

 7. Het is belangrijk dat er een registratiesysteem komt van wanbetalers in Suriname. Duizenden mensen leven in Suriname van oplichtingspraktijken. Vooral huurders van woningen maken misbruik van de regels van huur bescherming om woningen te huren en dan na 2 of 3 maanden geen huur meer te betalen. Verhuurders zijn dan 2 tot 3 jaar bezig om deze huurders eruit te krijgen, omdat ontruiming pas na een vonnis van de rechter kan plaats vinden. In de tussentijd wonen de huurders gratis en als ze er uit gezet zijn zoeken ze een nieuwe slachtoffer. Omdat deze wanbetalers nergens geregistreerd staan is het voor verhuurders erg moeilijk om te achterhalen of ze met een betrouwbare persoon te maken hebben. Het is wenselijk dat er een website komt waar oplichters gemeld kunnen worden.


  Maak melding

 8. Wat een achterlijke opmerkingen van tang en klaas.
  De een zegt risico van het vak
  De ander zegt het is gewoon een.rekening.die niet is betaald.
  Het is dom en geen oplichting.

  Risico is als een verkoper zijn producten bijv wegens bederf.niet kan verkopen.
  De andere lul laat precies zien hoe hij zelf is.a ne pai rekening
  Boi als iemand zijn rekening niet betaald dan heet dat oplichting.
  Te joe no sabi or ie go


  Maak melding

 9. Wat een onzin kruimel diefstal, terwijl er geld is om SLM geen vracht te laten vliegen wat een belazerij.

  Het nieuwe geld is door de in Duitsland gevestigde drukker Giesecke & Devrient geleverd met een vliegtuig van Qatar Airlines. Dit bedrijf drukt voor de Europese Centrale Bank de nieuwe eurobiljetten. De

  Lees meer: Centrale Bank vliegt lading Surinaamse dollars in – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/de-ware-tijd-online/laatste-nieuws/2019/08/23/centrale-bank-vliegt-lading-surinaamse-dollars-in/#ixzz5xPVsQlR6


  Maak melding

 10. Hahaha goed voor het reisbureau..wie doet tegenwoordig nog op deze manier zaken Ooi een Nederlandse reisbureau dit zien doen? waarschijnlijk rekent hij het dubbele van de prijs ..woeker prijs


  Maak melding

 11. Ik vind de mensen van het reisbureau zeer onbetrouwbaar. Het verhaal dat op Facebook verscheen hebben zij moedwillig geplaatst om druk op de bandleden uit te oefenen.De privacy van de bandleden is zwaar geschonden. De band moet naar de rechter stappen en een schadevergoeding eisen van het reisbureau. Het bedrag van de schadevergoeding moet gelijk zijn aan de kosten van alle tickets plus de gerechts-/advocaatkosten.


  Maak melding

 12. @ Wendy
  “Dus judas reisbureau wist van het geplaatste bericht af”. Waar staat dit? In een ander artikel staat dat het juist is dat de oplichters niet willen betalen, maar dat het reisbureau het bericht niet heeft verspreid.
  Over plaatsing van het bericht wordt niet geerept.

  @ Praserie.
  Ik heb het zelf nooit hoeven te doen. Eerst geld hebben dan plezier gaan maken is mij geleerd.
  Maar ook in Nederland gebeurt dit bij met name Surinaamse reisbureau’s.
  De extra kosten die de sukkels moeten betalen die dit doen is voor hen geen probleem.
  Later, later ga ik ’t betalen

  @ Straat
  Je bent in jouw ogen onbetrouwbaar als je je geld terug wilt hebben.
  Je hebt gelijk. Hoe durven ze om hun geld te vragen. Zijn ze helemaal gek geworden.
  KLM/SLM zijn ook helemaal gek geworden. Die gasten willen geld van het reisbureau. Zijn ze besodemietert.
  Het beste is inderdaad dat de bandleden naar de rechter stappen.
  Hopelijk stelt de rechter hen niet de vraag:
  bent u bandleden of bandietleden


  Maak melding

 13. Laat hem betalen!!
  Er bestaat niet iets zoals Gratis reizen .
  Voor bouta en bende gelden geen regels dus probeer niet van hem te kopieeren.
  Als klant, betaal voor de service,betaal de reisbureau!!
  Er zijn voorwaarden en regels bij koop van tickets op deze manier,kom dus niet voor dom spelen hier.Doe jou deel van je plicht waaraan je gebonden bent en Betalen dus.


  Maak melding

 14. normaal gesproken betaal je bij het boeken een gedeelte van de ticktetprijs en een bepaalde periode voor de vertrekdatum de rest , waarom is dit niet gebeurt, ze weten toch met wie en wat ze te maken hebben


  Maak melding

 15. het zijn allemaal nep-muziekanten die graag naar NL willen. hun aanpak is dat ze de reis laten financieren met een lening van reisbureau. slikken daarna wat in en krijgen in NL hun bijdrage.
  met de bijdrage lossen ze hun schuld af en kunnen ze ook een beetje cash scoren.
  helaas zit het bij sommige mensen in hun cultuur en gedrag.


  Maak melding

 16. @ kiran, je hebt 100% gelijk.
  Jammer dat er geen website of facebookpagina is van verhuurders die hun ervaringen met wanbetalende huurders delen inclusief een database met de namen van de desbetreffende huurders zodat de rest op de hoede kan zijn voor dit soort figuren. Het is trouwens waar dat het jaren duurt (notabene in een kortgedingzaak) voordat je een vonnis kan krijgen in een ontruimingszaak. Dat is ronduit belachelijk en het lokt eigenrichting uit.


  Maak melding

 17. Dat reisbureau is behoorlijk dom geweest. Je moet nooit zaken op afbetaling doen met zwartjes want die kennen de betekenis van de woorden “aflossing” en “terugbetaling” niet.


  Maak melding

 18. Dan ben je als reisbureau die gek om dit te doen. Vraag dan op zn minst 50% voorschot zodat je toch inkomsten hebt. En je kan een band niet kwalijk nemen hier gebruik van te maken. Alleen zou het wel zo netjes zijn nadien goede afspraken te maken omtrent het betalen. Misschien is je tour niet goed verlopen en heb je niet de inkomsten kunnen maken om je onkosten te dekken. Dat er hier mensen zijn die gelijk gaan praten over, zo zijn surinamers en nog shit laat alleen maar zien hoe dom je zelf bent. Want Ik ben Surinamer en betaal me ticket ineens. En zo zijn er veel meer die dit kunnen. Nederlanders doen dit ook!!!!!


  Maak melding

 19. JAY,

  Vooropgesteld dat ik mij niet aangesproken voel maar simpelweg een hekel heb aan figuren die lukraak denigrerende opmerkingen plaatsen.
  Jij moet niet zo hoog van de toren blazen en als je een beetje ontwikkeld bent dan zou je moeten weten dat generaliseren het domste is wat je kunt doen.
  Daarnaast ben ik goed op de hoogte van allerlei familieruzies en zakelijke geschillen binnen de gemeenschap waar jij hoogstwaarschijnlijk ook deel van uitmaakt. Het betreft hetzelfde waar jij de “zwartjes” van beschuldigt.
  Trouwens wedden dat jij voor de Hollander ook zwart bent?

  Verder helemaal mee eens dat er een soort database moet komen waar wanbetalers geregistreerd staan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.