President Bouterse bezoekt Inheems dorp Bigi Poika

40
Aankomst president Bouterse Bigi Poika
Aankomst president Bouterse bij zijn bezoek aan het Inheems dorp Bigi Poika afgelopen week.

President Desi Bouterse van Suriname heeft een bezoek gebracht aan het Inheems dorp Bigi Poika. Dit bezoek is bedoeld om met het volk van gedachten te wisselen over de pijnpunten en oplossingen. Naast de president waren ook de districtscommissaris Armand Jurel van Para, volksvertegenwoordigers Patrick Kensenhuis en Jennifer Vreedzaam en Kim van Zichem van het Bureau Volkscontacten aanwezig.

Dc Jurel zegt blij te zijn met de ondersteuning die hij krijgt van de regering om Para tot ontwikkeling te brengen en dat de president in hoogst eigen persoon aanwezig is om van gedachten te wisselen met de gemeenschap. Namens de gemeenschap van Bigi Poika sprak Keith Arumio over zaken die de gemeenschap graag tegemoetziet.

Het staatshoofd dat aandachtig heeft geluisterd naar de punten zegt te begrijpen dat als iets niet gelijk gebeurd men ongeduldig kan worden. “Als er samen gewerkt wordt en we de handen in elkaar slaan, dan ben ik ervan overtuigd dat wij dit land tot ontwikkeling kunnen brengen”.

Tijdens dit bezoek, welke plaats heeft gevonden op 21 augustus 2019, werd er niet alleen gesproken, maar werden ook verschillende presentaties gegeven om de gemeenschap te motiveren zelf te kunnen ondernemen. Er zijn presentaties verzorgd over aqua- en hydroponics. Ook de ondernemersorganisatie Wi Uma Fu Sranang heeft presentaties gehouden. De bewoners van Bigi Poika zijn ervan overtuigd dat verdere ontwikkeling niet lang meer zal uitblijven, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

40 REACTIES

 1. Ga liever je loeku mang bezoeken want check this out:

  financieringsflexibiliteit is beperkt geworden. In de periode 2017-2019 heeft de regering haar externe financieringsstrategie verlegd naar duurdere leningen van China (6% geschatte gemiddelde kosten) en andere bilaterale en commerciële bronnen, terwijl multilaterale instellingen de netto nieuwe leningen niet hebben uitgebreid sinds het IMF-programma van Suriname in 2016 van de rails liep (netto multilaterale uitbetalingen waren bijna nul tussen 2017-mei 2019). Beperkingen op de binnenlandse markt brachten de overheid ertoe om nieuwe financiering uit niet-traditionele bronnen in 2018 te verkrijgen en de centrale bank (2,4% van het bbp netto nieuwe financiering) verhoogde in 2019 de buitenlandse staatsschuld/bbp in vreemde valuta tot 9,1 % in mei 2019. Meer dan een verdubbeling van de 4,3% in 2016.

  Fitch verwacht dat de staatsschuld/bbp van Suriname eind 2019 zal stijgen naar 79% (in 2018 was het 72%), ruim boven de huidige ‘B’-mediaan van 50%. De grote financieringsbehoeften van de overheid te midden van oppervlakkige lokale kapitaalmarkten en stijgende financieringskosten hebben het opwaartse verloop in de schuldquote versterkt, waardoor risico’s voor de houdbaarheid van de schuld zijn toegenomen. De rentelast is bijna het dubbele van de huidige ‘B’-mediaan. De coupure van driekwart van de overheidsschuld in vreemde valuta stelt deze bloot aan valutaschokken. De enige wereldwijde obligatie vervalt in 2026.


  Maak melding

 2. Dc Jurel zegt blij te zijn met de ondersteuning die hij krijgt van de regering om Para tot ontwikkeling te brengen en dat de president in hoogst eigen persoon aanwezig is om van gedachten te wisselen met de gemeenschap.
  Wat voor shit berichtgeving is dit. aan de ene kant lees je dat de 3 parlementariërs van Para geen moer hebben gedaan voor Para en ineens lees je dat Para bloeit. weet je wat of wie ik geloof. Ik geloof de Indiaan. Ik ben bekend met de Indianen van bigi poika, matta en Powaka en ik weet uit ervaring dat een Indiaan een heel geduldig mens is. Als een Indiaan gaat klagen dat is er zeker iets mis. en als wij praten over een klagende Indiaan dan zijn alle indianen klagend.
  indianen: in de jaren 1600 hebben de Engelsen met het oog op hun verdeel en heers politiek de Arrowakken en Caraiben tegen elkaar opgehitst om Suriname te veroveren. Tussen deze twee groeperingen is een eeuwenlange strijd ontstaan. Jullie zijn dus overduidelijk genaaid door de Engelsen en het slachtoffer geworden. Wordt het nu geen tijd om de koppen bij elkaar te steken, te gaan inzien dat jullie historisch belazerd zijn geworden en dat het tijd wordt de vredespijp met elkaar te gaan roken? Ga je krachten samenbundelen en ga een politieke vuist maken. Stem Amazonepartij en laat die klootzak van een Bouterse , die veel beloofd en weinig doet als een baksteen vallen. jullie moeten nu eens opkomen voor jullie eigen belangen.


  Maak melding

 3. Prade:heeft in de afgelopen maanden een groot netwerk van drugs-, wapen- en anabolenhandelaren opgerold. Er is beslag gelegd op 450.000 euro aan contant geld en banktegoeden en voor meer dan 1 miljoen euro aan xtc, anabolen en geneesmiddelen.


  Maak melding

 4. Het is altijd te verwelkomen als de hoogste gezagsdrager van een land zich ter plaatse oriënteert. De associatie met de president is hiermee gelegd voor de plaatselijke bevolking. Voor wat betreft de pijnpunten ga ik ervan uit dat de president wel degelijk weet wat er allemaal schort in de verschillende wijken en districten. Ik neem aan dat de noden van Bigi Poika niet als een donderslag bij heldere hemel overkomen bij de president.
  The story has been told. De DC geeft aan blij te zijn met de ondersteuning van Paramaribo. Ik neem aan dat hij de waarheid spreekt aangezien hij de burgervader van Para is en als geen ander op de hoogte is van de ontwikkelingen aldaar. De president van Jan met de pet en Sara met het hoofddoekje ,heeft zich wederom van zijn taak gekweten. Hij toont aan er niet met de pet naar te gooien.


  Maak melding

 5. john 22 augustus 2019 at 08:37

  Veel beloven en weinig geven doet de gekken in vreugd leven…luidt een Nederlands spreekwoord. In Suriname is er maar een bevolkingsgroep die met recht kan stellen dat hen veel onrecht is aangedaan. Deze bevolkingsgroep zijn de Indianen en de rest die zichzelf tot slachtoffers van slavernij hebben gebombardeerd moeten de verantwoordelijke aanspreken. De Indianen hebben strijd geleverd om te overleven en op hen is genocide gepleegd door de Engelsen.
  Alleen Indianen hebben recht van spreken en de rest zijn ordinaire parasieten.


  Maak melding

 6. NDP Regering kijk naar pijnpunten van de inheemse al 9 jaren ook de Grondrechten .

  Brandstichters zijn ze in NDP van 1980 liegers en bedriegers .

  Boefdraad is geld gaan lenen met een rente van 9% voor NDP Regering hoe dom kan je zijn .

  Bouterse je heb meerdere kansen gekregen nu is de tijd dat je overdraag stelletje knutselaars .

  Na de verkiezing 2015 heeft Bouterse met iedereen gesproken over samenwerking maar NDP is zo gierig dat ze niemand bij betrekken in de Regering .

  NDP is gaan samen werken met een paar overlopers Sapoen ,Waterberg ,Hooghart Dagoe Hoogie .

  Limbo SRS Radio na de verkiezing mei 2020 ben jij de eerste die ontslag krijg ga lekker straten schoon vegen onderdrukker dat je ben en maat Slooten de wetten kenner .


  Maak melding

 7. Kijk er de reactie’s van de valse profeten. Chan nr moengo vinden ze geweldig. Jullie lijken wel nederland. Er zijn 5 kinderen omgekomen in Su in woningbranden nergens gelezen in telegraaf. Na 2 weken waren het 5 in USA en heel artikel. Waar lag het verschil??? Ze moeten USA kont likken in nl. Bouta moet puffen gelijk nieuws over Su in telegraaf. Hypocrieten


  Maak melding

 8. Potsierlijk uitgedost Pipo.

  Fitch heeft hem, en zijn incompetente graaiersbende weer gedegradeerd naar NEGATIEF.

  Lees goed, paarse domoren…NEGATIEF !!!!!!!!!!!


  Maak melding

 9. @ Wendy
  waar ligt het aan? Suriname telt niet mee
  Chan is geen president
  @ Redskin
  Hij is net zoveel Indiaan als jij, met een vleugje blaka mang. Van je eigen soort moet je het hebben tok

  Een president die een dorpje gaat bezoeken. Zo das geweldig hor, heeft er een ramp plaatsgevonden?
  Oh nee nou gewoon. Oh gewoon noh?
  Dus geen overstroming of zo; noh gewoon


  Maak melding

 10. De Surinaamse crimineel Darryl N. met zijn evenzo criminele vrouw moeten een bedrag van €1.945.393 aan de Schatkist van Nederland terugbetalen. Daarnaast worden deze laffe natte zakazakas veroordeeld tot 3 hele jaren achter de tralies. Dat zal deze moerschotten leren. Geld dat bestemd was voor de zorg van ouderen verdween in de zak van deze twee Surinaamse schoften. Ze leiden een leven als dat van popsterren, dure autos veel gouden sieraden want hun soort houdt van bling bling bling.


  Maak melding

 11. De vloek van het land zelve is ook een vloek voor zichzelf, familie, vrienden, oerdomme aanhangers en land en volk. Ook dieren, vogels, vissen, insecten, ongedierte, de de rivieren, de bomen, planten en zelfs de bodem lijden sinds 1980 onder zijn duivels listig slecht a-nationaal, verdervend en verdelgend wanbeleid. Veertig jaren ddb paarse woestenij zal in 2020 tot het verleden gaan behoren en alle dwaze paarse paria’ s zullen dan beseffen dat men nooit meer een misdadig mens als herder en leider moet kiezen, maar een bedienend rechtvaardig en eerlijk Godvrezende leider, wiens familie, vrienden en aanhangers ook Godvrezend zijn, dan zal er zowel zegen zijn voor de komende rechtvaardige leiders, als voor land en volk. Maar wee wee wee het dwaas, debiele idioot oerdom tot in hun gebeente paarsdom volk, als ze wederom driemaal is scheeprecht gaan stemmen op deze paarse vloek. Opmerkelijk is dat des te meer de paars verworden pastoors Meye, Misieba en Breeveld voor land en volk bidden, des te meer paars verderf en vloek vol moorden, drugs en roof, naast moreel en geestelijk verval om zich heen grijpen. opa en oma taki, dati soortoe pastoors na valse apostelen en valse profeten in dienst van de duivel ddb zelve, op loonlijst.


  Maak melding

 12. Nathalie jij weet niet eens wie je vader is. Jullie zwartjes pronken graag met indiaans bloed. Jij is gewoon Afrikaans bloed en Zeeuws gemengd en een beetje indiaan. En deze indiaan heeft een school met 540 kids in India denk daar maar eens over na.


  Maak melding

 13. Ik heb tenminste een vader. Een mens van vlees en bloed. Dat kan jij niet zeggen
  Pronken met Indiaans bloed. Je moet Roue V vragen of je mee mag doen
  Jij is? gewoon enz. Boi ga iets an je taal doen hor.


  Maak melding

 14. Kondremangs
  Nu er verkiezingen naderen laat DiDiBri zijn dikke opgezette varkensnuit overal zien en dingen te beloven die ALLANG gedaan moesten worden. ….dit is niks anders dan stemmen en zieltjes proberen te winnen om niet in de bak te gaan vanwege zijn misdaden en drugshandel. ……wonnabe pikin ingi boi. …..
  Na 9 jaar wanbelijd en een broko pranasie met een gigantische staatsschuld en voedselpakketten en een lege portemonnee midden in de maand. ….zijn we DiDiBri en zijn boevenbende meer dan zat. ….Helaas zullen een aantal landgenoten zich opnieuw voor de gek laten houden of omkopen. ……maar always. ..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 15. De kans is reëel dat Bouterse weer president wordt.
  Dat betekent nog meer leningen,
  nog meer verval,
  nog meer corruptie,
  nog meer criminaliteit,
  koersstijging,
  armoede.

  De groep dom-Surinamers is groter dan de groep slim-Surinamers die gaan stemmen.
  En nog steeds gaat de grootste groep Surinamers niet stemmen.

  Alle Surinamers die niet van plan zijn te stemmen moeten beseffen dat hun stem naar Bouterse gaat.

  Als je van Bouterse afwilt,
  Als je genoeg hebt van corruptie en criminaliteit,
  Als je genoeg hebt van het leenbeleid van de NDP,
  Stem Bouta weg !

  Tra fas no de ! Bouta mus gwe !

  Mek Sranang switie baka !

  Ga stemmen, jouw stem maakt het verschil !


  Maak melding

 16. we gaan voor nog vyf en een optie voor de vyf erna ,dan zyn we een zelfstandig onafhankelyk Land en Natie
  want het gaat om de Natie vorming en een staat met twee politieke partyen


  Maak melding

 17. nog 5 en de ellende wordt nog erger dan het al is.
  nu al gaan de meeste zonder ontbijt van huis, de kinderen pinaren no ka., wat gaat er gebeuren na de verkiezing van 25 mei a. . s
  is men al enig sinds voorbereidt over de komende tijd..
  denk even na..


  Maak melding

 18. Een NDPer houdt niet van het land Suriname maar houdt alleen van Bouterse.
  Voor een NDPer is Bouterse belangrijker dan het Surinaams belang.
  NDPers zijn geen patriotten, zij houden niet van hun land.
  Jammer dat zij in de meerderheid zijn.
  Bouterse blijft helaas president tot zijn dood.
  Santokhi doet zijn best maar Suriname kiest voor de Nyang Dringie Presirie partij.


  Maak melding

 19. NDPers houden niet van het land Suriname maar houden alleen van Bouterse.
  Voor een NDPer is Bouterse belangrijker dan het Surinaams belang.
  NDPers zijn geen patriotten, zij houden niet van hun land.
  Jammer dat zij in de meerderheid zijn.
  Bouterse blijft helaas president tot zijn dood.
  Santokhi doet zijn best maar Suriname kiest voor de Nyang Dringie Presirie partij van Bouterse.


  Maak melding

 20. Idee voor alle media in Suriname van “Apintie” tot “Starnieuws” tot “Waterkant” en van “1 voor 12” tot “tap a bankstel”.

  De media zou een onafhankelijk stemwijzer kunnen lanceren met alle info over de politieke partijen en hun leiders.
  Een stemwijzer waarmee men met behulp van stellingen aan kan geven in welke mate men ermee eens is, het resultaat zou dan moeten aangeven welke politieke partij voor die persoon de beste keus zou zijn.

  De media kan ook openbare / publiekelijke debatten organiseren waarbij leiders van politieke partijen reageren op stellingen en op elkaar.

  Dat zou spannend worden, Hoge kijkcijfers en veel internethits.

  Ik denk dat ook NDP-ers dit zullen toejuichen, want het gebeurt ook in Nederland.


  Maak melding

 21. Wanneer gooit deze dementie bejaarde de knuppel in het hoenderhok? Steeds weer proberen zieltjes te winnen. Als hij maar met zijn poten afblijft van de jonge meisjes.
  Bejaarde pedofiel.


  Maak melding

 22. Chan, is altijd welkom in Bigi Polka. Hij mag ook NPS en Abop aan zijn start meenemen. Maar……! Chan moet niet denken dat hij de stemmen van de mensen met spiegels en kraaltjes kan winnen.


  Maak melding

 23. @RobG,

  Dat is het probleem met de zwartjes uit het bos. Ze denken niet (na) over goed en fout, juist en onjuist, ze hobbelen steeds achter iemand aan van hun eigen groep. Ook al is die persoon bejaard, versleten en zonder capaciteit.


  Maak melding

 24. Nu de verkiezingen eraan komen is die criminele volksverlakker bouta opeens wakker geworden en sleept hij z’n ouwe versleten karkas overal in het land in een poging om de mensen weer voor de gek te houden. Maar heel wat mensen hebben hem inmiddels al door en het zijn alleen maar de hersenlozen en de corrupte parsieten die nog achter hem aan rennen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.