Gewapende overval op bewakingsbedrijf was ‘inside job’; 4 mensen aangehouden

19
Twee man beschoten bij woningroof door vier criminelen, verdachte aangehouden
Arrestatie team van de politie in Suriname in actie.

De gewapende overval en het kraken van een kluis bij een bewakingsbedrijf, waarover Waterkant op 14 augustus jongstleden berichtte, was een zogenoemde ‘inside job’. Dat heeft het Korps Politie Suriname woensdag bekend gemaakt. In deze zaak waarbij rovers de kluis van het security bedrijf kraakten en miljoenen buit maakten, zijn drie mannen en een vrouw opgespoord en aangehouden. Het gaat om Romario C.(27 jr.), zijn wederhelft Lucienne-Sara J.(27 jr.), Aniel C.(33 jr.) en Safiero T.(25 jr).

Waterkant verneemt uit betrouwbare bron dat Romario C. de zoon is van een ex-militair officier, die eerder een leidinggevende functie heeft bekleed binnen de CIVD. Daarnaast heeft hij een link met een ander bekend beveiligingsbedrijf in Noord, dat vaker in opspraak is geweest.

De politie van het bureau Centrum kreeg op zaterdagavond 10 augustus de melding, dat drie gewapende mannen een beroving gepleegd hadden bij een bewakingsbedrijf gevestigd te Paramaribo. Op die bewuste zaterdag avond bevonden drie personeelsleden zich in het gebouw toen zij overvallen en gekneveld werden. De criminelen maakten een dienstwapen en een groot geldbedrag in vreemde valuta buit. Het geld was in een kluis bewaard.

Uit het voorlopig politioneel onderzoek van de afdeling Kapitale Delicten, is naar voren gekomen, dat de verdachten met het gestolen geld hoogstwaarschijnlijk verschillende kostbare spullen zoals auto’s en elektronische apparaten aangeschaft hebben. Een deel van deze spullen zijn hangende het onderzoek in beslag genomen alsook een som geld.

De genoemde verdachten zijn na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het onderzoek in deze zaak duurt voort, meldt de Surinaamse politie.

19 REACTIES

 1. Was te verwachten dat het in inside job was. Ceder zn papa heeft veel geld gemaakt tijdens Venetiaan. Nu doet hij het met minder dus gaan kinderen roven. Is ook familie van Vene


  Maak melding

 2. De Puinhopen Van 10 Jaar NDP.

  Dat er steeds meer overvallen en straat roof worden gepleegt is het directe gevolg van armoede..

  Ik kijk er niet van op als zulks soort tavrelen zich voor doen..9 van de 10 zijn insite job.


  Maak melding

 3. Roof en verduistering gebeurt in alle lagen van de samenleving. Ik moet ook nog 1,8miljoen srd krijgen voor geleverde beveiligingsdiensten voor het ministerie van binnenlandse zaken. Pi a monnie dè . Daarom ben ik weer opgerot naar Nederland waar het heel goed gaat met mij en mn bedrijf nu.


  Maak melding

 4. DIT BLIJFT DE GROOTSTE INSIDE JOB:

  financieringsflexibiliteit is beperkt geworden. In de periode 2017-2019 heeft de regering haar externe financieringsstrategie verlegd naar duurdere leningen van China (6% geschatte gemiddelde kosten) en andere bilaterale en commerciële bronnen, terwijl multilaterale instellingen de netto nieuwe leningen niet hebben uitgebreid sinds het IMF-programma van Suriname in 2016 van de rails liep (netto multilaterale uitbetalingen waren bijna nul tussen 2017-mei 2019). Beperkingen op de binnenlandse markt brachten de overheid ertoe om nieuwe financiering uit niet-traditionele bronnen in 2018 te verkrijgen en de centrale bank (2,4% van het bbp netto nieuwe financiering) verhoogde in 2019 de buitenlandse staatsschuld/bbp in vreemde valuta tot 9,1 % in mei 2019. Meer dan een verdubbeling van de 4,3% in 2016.

  Fitch verwacht dat de staatsschuld/bbp van Suriname eind 2019 zal stijgen naar 79% (in 2018 was het 72%), ruim boven de huidige ‘B’-mediaan van 50%. De grote financieringsbehoeften van de overheid te midden van oppervlakkige lokale kapitaalmarkten en stijgende financieringskosten hebben het opwaartse verloop in de schuldquote versterkt, waardoor risico’s voor de houdbaarheid van de schuld zijn toegenomen. De rentelast is bijna het dubbele van de huidige ‘B’-mediaan. De coupure van driekwart van de overheidsschuld in vreemde valuta stelt deze bloot aan valutaschokken. De enige wereldwijde obligatie vervalt in 2026.


  Maak melding

 5. Volgens de ware tijd: De beroving is een ‘inside job’, aldus de voorlichtingsafdeling van het Korps Politie Suriname. Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat de verdachten met het gestolen geld hoogstwaarschijnlijk auto’s en elektronische apparaten hebben gekocht. Een deel van deze spullen en een som geld zijn in beslag genomen. Het onderzoek duurt voort.

  O, bedankt dat jullie zo stom zijn. Jullie hebben het opsporingswerk van de politie behoorlijk ingekort. Je hebt geen geld en je gaat als een gek spullen kopen. Dat valt op. Jullie waren slim om die geslaagde overval te plegen, maar jullie ware zo stom om het geld als een bezetene uit te geven. Bedankt voor jullie stommiteit.


  Maak melding

 6. Prade:heeft in de afgelopen maanden een groot netwerk van drugs-, wapen- en anabolenhandelaren opgerold. Er is beslag gelegd op 450.000 euro aan contant geld en banktegoeden en voor meer dan 1 miljoen euro aan xtc, anabolen en geneesmiddelen.


  Maak melding

 7. Vroeg of laat worden ze alml opgepakt n belanden in de gevangenis maar toch blyven ze ht proberen. Nu mogen ze dromen vn n rooskleurige luxe leven in de gevangenis tussen 4 muren. TOEKOMST VERPEST.


  Maak melding

 8. @Papa the ogri wan. Dan heb ik er goed aan gedaan dat ik weer opgerot ben naar Nederland als ik het zo lees. In 2015 werd ik geïnterviewd door apintie (in de branding) omdat ik mijn personeel 4 mnd niet kon betalen. Al wat er ook gebeurt of is gebeurt, ik blijf politiek neutraal.


  Maak melding

 9. Ondertussen roven en stelen ndp roverheid olv van baas en Boefdraad, land, volk en gelukkig ook al die paarsdomme ndp paria’ s, dagelijks, open en bloot, met hu n paarsdomme motto, a no mi. ie sabi tog, neks no fout.


  Maak melding

 10. Stelen is al erg, maar jou werkgever bestelen is helemaal het einde.
  Opsluiten deze klerelijers, en zo lang mogelijk en ver van de maatschappij.

  Het liefst zie ik ze rondlopen met afgehaakte armen, maar dan moet de samenleving voor deze honden zorgen, en dat is niet eerlijk !
  Voor de kleine man loont de misdaad niet, maar voor de hoogwaardigheid bekleders wel.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.