Bus over de kop na klapband: twee zwaargewonden

7
Bus over de kop na klapband: twee zwaargewonden

Bij een verkeersongeval op de Nelson Mandelaweg in het district Nickerie zijn afgelopen weekend twee mensen zwaar gewond geraakt. Een autobus met 14 inzittenden ging zaterdagmorgen 17 augustus over de kop na een klapband. Dat meldt het Korps Politie Suriname.

De gewonden zijn twee mannen. Zij liepen respectievelijk een ribfractuur en een sleutelbeenfractuur op. Volgens verklaring van de autobestuurder verloor hij door de klapband de controle over de besturing van de bus, met het gevolg dat de bus over de kop ging (foto).

De melding kwam binnen bij de politie van Wageningen, aldus de Surinaamse politie in dit persbericht.

7 REACTIES

 1. Niemand wil in een klapband bus zitten en nog minder verwond raken. Zo je vraag je af wat er gedaan is om de veiligheid van de passagiers te garanderen. Zijn er regelmatig onderhoud beurten gehoudenop de bus en bij olie vernieuwingen zijn de banden geroteerd en gecheckt? Kontroleren de overheid deze bussen wel?

  Verder zijn de passagiers verzekert tegen lichamelijke schade? Wanneer niet dan is rijden op zo’n bus een gevaarlijke avontuur.


  Maak melding

 2. Bij slechte banden heb je altijd het risico voor een klapband. Maar in combinatie van de snelheid wordt het risico als maar groter voor een ongeluk. Dat schijnt hier het geval te zijn. De technische dienst van justitie is beter in staat om een oordeel te geven.


  Maak melding

 3. No mang dit is overmacht. Maar ja, vaak worden er ook tweedehandse banden verkocht met allerlei verborgen gebreken. Dus alle opties staan open. Wie zal voor de gezinnen zorgen van deze mannen. Ik wens ze vanuit het hart beterschap. Krakti 💪


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.