Bliksemgeleider EBS doorgesneden; Lelydorp en omgeving uren zonder stroom

8
Bliksemgeleider EBS doorgesneden; Lelydorp en omgeving uren zonder stroom
Archieffoto: werknemers van de EBS aan het werk.

De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft bekend gemaakt dat er zondagmiddag omstreeks 15:45u een storing is opgetreden in het 33 kV transmissienetwerk in de omgeving van Lelydorp. Een bliksemgeleider op een van de transmissielijnen is doorgesneden. Deze storing heeft tot gevolg dat geheel Lelydorp en omgeving verstoken zijn van electriciteit. Technici van de EBS hebben reeds een aanvang gemaakt met de herstelwerkzaamheden.

De storing is van dien aard dat de werkzaamheden tot middernacht zouden duren. Er is daarom voor een provisorische oplossing gekozen waardoor verwacht kan worden dat de stroomtoevoer in dit gebied zondag tussen 20:00u en 21:00u (lokale tijd) hersteld is.

De herstelwerkzaamheden om deze storing duurzaam op te lossen zullen aanstaande dinsdag worden voortgezet met als gevolg dat enkele buurten in dit gebied wederom verstoken zullen zijn van elektriciteit. Klanten zullen hierover gemeld worden via de bekende voorlichtingskanalen van de EBS.

De EBS betreurt het dat klanten uit delen van dit gebied gister reeds verstoken waren van elektriciteit toen een mast werd aangereden en ook blikseminslag een storing in de omgeving veroorzaakte.

Het bedrijf doet er alles aan om deze storing zo snel als mogelijk op te lossen en biedt haar verontschuldigingen aan voor het ongerief. De situatie gisteren:

8 REACTIES

 1. ACCRA – Steeds meer zwarte Amerikanen emigreren naar Ghana. Niet alleen om hun wortels te zoeken op het continent van hun voorouders, maar ook vanwege president Bouta.Ze geven ook gehoor aan een oproep van Ghana, dat 2019 heeft uitgeroepen tot Year of Return.

  De overheid wil dat nazaten van tot slaaf gemaakten naar het West-Afrikaanse land komen, als bezoeker of als immigrant. Deze maand is het vierhonderd jaar geleden dat de eerste groep aankwam in de huidige Verenigde Staten. Daarom greep Ghana dit jaar aan voor een terugkeercampagne.


  Maak melding

 2. Om dit soort ongerief te bestrijden, dient de overheid de koperopkoop bedrijven er toe te dwingen om de aangeboden koperwerk door te geven aan de politie. men moet verplicht worden om de identiteit van de aanbieder te controleren alvoeren de koop te sluiten. Het probleem ligt voor een zeer groot deel bij de opkopers van oud metalen. Alleen op die manier kan er een halt worden geroepen aan diefstal van koperen leidingen en installatie materialen die zoveel ongerief veroorzaken. Indien de opkoop bedrijven zich er niet aanhouden, direct de vergunning intrekken voor minimaal 1 jaar.


  Maak melding

 3. @Papa, je leverd commentaar op dit bericht, terwijl het op een totaal ander bericht hoort. Goed lezen en relevant comment schrijven schijnt moeilijk te zijn. Het heeft totaal geen zin om comment van een ander artikel hier te geven. Let daarop a u b.


  Maak melding

 4. ACCRA – Steeds meer zwarte Amerikanen emigreren naar Ghana. Niet alleen om hun wortels te zoeken op het continent van hun voorouders, maar ook vanwege president Bouta.Ze geven ook gehoor aan een oproep van Ghana, dat 2019 heeft uitgeroepen tot Year of Return.

  De overheid wil dat nazaten van tot slaaf gemaakten naar het West-Afrikaanse land komen, als bezoeker of als immigrant. Deze maand is het vierhonderd jaar geleden dat de eerste groep aankwam in de huidige Verenigde Staten. Daarom greep Ghana dit jaar aan voor een terugkeercampagne.


  Maak melding

 5. we kunnen ook helpen de boot de ,,, Perika ,, te scharteren event. de ansoe van de s m s deze vol te laden enkele reis terug naar Gana..
  ook een vliegtuig van gummels kan gescharterd worden..
  verder geen probleem wij betalen wel..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.