Lions project voor scholen in Suriname

12
Lions project voor scholen in Suriname

Op zaterdag 17 augustus 2019 hebben Lions Club Paramaribo Central, Leo Club Gadotjo en Lions Club Rotterdam West (Nederland) aan zowel de Openbare School Kwatta, als aan het Miranda Lyceum en de Brahmarishi Ashram Vidypeeth Saramacca, sportmaterialen en andere goederen aangeboden. Bij deze overhandiging was ook aanwezig de Zonechairperson van de Lions te weten Lion Marilyn  Fung a Loi.

Aan OS Kwatta en de Ashram in Saramacca zijn schoolpakketten gedoneerd (in totaal 36 stuks). OS Kwatta heeft van de lions Rotterdam West en Lions Club Paramaribo Central ook stoelen voor de klassen aangeboden gekregen. Voorts hebben de lions ook fruitbomen (plant a tree project) in de grond gedaan voor OS Kwatta. De Swamiji’s van de Brahmarishi Ashram Suriname hebben samen met de pupillen van de ashram en OS Kwatta geholpen bij het planten van fruitbomen op OS Kwatta. De zegeningen voor de lions en hun goede werk en het surinaams kind in het onderwijs bleven niet uit.

Naast de schoolartikelen, stoelen en sportmateriaal hebben de leerlingen ook waardebonnen van de lions ontvangen. Na afloop hebben de kinderen allen genoten van een vedische maaltijd aangeboden door de lions en bereid door de Brahmarishi Ashram Suriname.

Het project welke de lions zaterdag hebben uitgevoerd kost  circa Srd 27000,-. Naast de fundraisingsactiviteiten welke de lions regelmatig organiseren hebben ook vrienden van de lions een steentje bijgedragen aan de uitvoering van dit project.  De vrienden die in dit project hebben bijgedragen zijn : Davinci Group of Companies, Meubel bedrijf Ramlal, HJ de Vries, Incasso Buro Hof, GO2 Derde Rijweg, inklarings officers Cheuk a Lam, Kohinor en andere collega’s. De president van Lions Club Paramaribo Central, lion Glenn Tewari bedankt een ieder voor deze ondersteuning en roept de gemeenschap op om de lions activiteiten altijd te blijven ondersteunen voor een goed doel.

Volgens de president van Lions Club Paramaribo Central , lion Glenn Tewari, hebben de lions samen met de leos invulling gegeven aan hun motto We Serve. Het Surinaams kind in het onderwijs project zal alijd ondersteund worden door de lions.Later dit jaar zullen er nog meer projecten voor het onderwijsproces in Suriname worden uitgevoerd door Lions Club Paramaribo Central.

12 REACTIES

 1. De Surinaamse regering weet heel goed dat investeren in het onderwijs vooruitgang met zich meebrengt. Daardoor ontwikkelt het volk zich en dat nu wordt door de Sur dictator tegengehouden. Want een volk dat zich ontwikkelt bepaalt zelf welke regeringsvorm het wilt. Dat nu wordt in de kiem gesmoord door de terroristen en fascisten van Bouterse. Daarom ook is de NDP zo bang voor de VHP want als die partij aan de macht komt ligt de weg naar ontwikkeling open. Daarmee is Bouterse niet gebaat.


  Maak melding

 2. Politiek moet situatie scheppen dat iedereen onderwijs kan volgen onafhankelijk ras, geloof of rijkdom.
  Nu moet de liefdadigheidsinstelling ingrijpen. Of moet bedelen bij vrouw van de opperhoofd.


  Maak melding

 3. Dit onderwerp gaat over onderwijs (onderwys) en daarom mijn (myn) vraag;
  hebben jullie ook problemen met de site.
  Het is de enige site die de pagina niet (juist) ververst. Bij geen enkele andere site treedt dit probleem op
  Ik moet dan F5 (browser cache opnieuw laden) of Ctrl F5 gebruiken.
  Mocht je dit probleem ook hebben gehad, hoe heb je dit dan opgelost.
  Als je het probleem niet gehad hebt, maar wel de oplossing weet , ook dan graag je reactie


  Maak melding

 4. Iedereen die hier commentaar heeft over de Surinaamse regering moet ook hetzelfde geluid geven tegen de Nederlandse regering omdat in Nederland voedselbanken zijn die door particulieren wordt gerund en waarbij de Nederlandse staat zijn verantwoordelijk niet kan of wil nemen om deze mensen te helpen want helpen betekent veruitgang de Nederlandse overheid wil liever dat deze mensen arm blijven en dom blijven


  Maak melding

 5. Liefdadigheid is van alle tijden. Het is universeel en een ieder die zich geroepen voelt zijn medemens te helpen , staat het vrij. Zo ook de Lions en andere actoren. Het staat los van de overheid. Het is onnodig bij ieder wissewasje het vingertje te wijzen naar de regering en met ongefundeerde uitspraken komen aandansen. Dit is iets goeds dat geschonken is en daarop valt de nadruk. Er zijn genoeg mensen die op individuele basis anderen helpen en die nooit het nieuws zullen halen. Wat ook niet hoeft , want daarvoor doe je het niet. Wederom komt de regering niet in beeld. Die doet van haar kant haar verplichtingen. Of het van een leien dakje gaat is een tweede. Maar hier praten we over liefdadigheid van de Lions en andere verenigingen , stichtingen, individuen enz. They serve!


  Maak melding

 6. @ Marino 18 augustus 2019 at 15:47. Wat een ongelooflijk slap gehuil zeg! Waarom moet ik de Ned. Staat verantwoordelijk houden voor de voedselbanken ? Je vergeet dat Nederland bijna 15 miljoen monden te voeden heeft en hoeveel Suriname ? En omdat je een sneer naar aanleiding van mijn reactie deelt wil ik jou de volgende voorstel doen. Laat al die honderdduizenden Afrikaanse vluchtelingen door Suriname worden opgevangen want in dat land is geen een voedselbank te bekennen. O wacht even …. Jos Steenman Shipping verzendt maandelijks duizenden pakketten met voedingswaren uit Nederland richting Suriname. Dus als jij beweert dat Suriname geen voedselbanken kent dan klopt het. En weet je waarom niet ? Omdat de luie Surinamer liever de handjes ophoudt ipv zelfvoorzienend is. Zie je wel dat mijn reactie hout snijdt ? Hou het volk dim en ze zijn monddood gemaakt.


  Maak melding

 7. Marino 18 augustus 2019 at 15:47

  Iedereen die hier commentaar heeft over de Surinaamse regering moet ook hetzelfde geluid geven tegen de Nederlandse regering omdat in Nederland voedselbanken zijn die door particulieren wordt gerund en waarbij de Nederlandse staat zijn verantwoordelijk niet kan of wil nemen om deze mensen te helpen want helpen betekent veruitgang de Nederlandse overheid wil liever dat deze mensen arm blijven en dom blijven

  ===========================

  Beste man er kunnen verschillende redenen zijn waarom mensen bij een voedselbank aankloppen. Heb 3 dg meegeholpen bij een voedselbank in Noord Holland. Niet alleen mensen met een minimum inkomen maken er gebruik van maar ook verslaafden, mensen met schulden, gok problemen etc etc….. de staat is tot een bepaalde hoogte verantwoordelijk maar daarna houd het op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.