Startsein gegeven voor nieuw huizen project in Commewijne

45
Startsein gegeven voor nieuw huizen project in Commewijne

Deze week is het startsein gegeven voor het project Housing District Commewijne te Richelieu. De gewezen districtscommissaris van Commewijne Remy Pollack is initiatiefnemer van dit gloednieuwe woningbouwproject in Suriname. In de eerste van het project zullen er 200 woningen worden opgezet.

Projectmanager Sandra Visser gaf tijdens een toespraak uitleg over de type huizen die in fase 1 gebouwd zullen worden. Er zal ook een ontsluitingsweg naar Mariënburg worden aangelegd. Ook zullen er verharde wegen in het project worden aangelegd. Minister Chotkan voegde eraan toe dat de nutsvoorziening, zoals elektra en water aanwezig zullen zijn.

“We streven dat dit project binnen niet al te lange tijd operationeel is. We moeten blijven werken aan de toekomst van dit district” aldus zittend districtscommissaris Adjaikoemar Kali van Commewijne. Hij wenst verder succes toe aan alle actoren die aan het project werken.

45 REACTIES

 1. 200 huizen fase 1. Zo er kunnen in Groot ouders, Vader en moeder en kleinkinderen in de huizen wonen Hopelijk zijn de huizen een drie slaap kamer of. beter een vier slaapkamer woning. Als het huizen te kort heel groot is Dan is 200 maar een druppel op een gloeiende plaat. Als alleen ndpers de woningen krijgen Dan zijn ze Zo weg en neemt het aantal ndpers in Commewijne met tenminste 200 meer.


  Maak melding

 2. Wat gaan die huizen kosten. Zijn ze voor de armen bestemd.Hoe luiden de regels van toekenning. Reden van mijn opmerkingen: de meeste huizen, die in Suriname gebouwd worden komen in handen van mensen wie ze niet zijn gebouwd. Mensen met geld. Mensen zonder geld hebben het nakijken. Kom dus voortaan met betere informatie. Bouta : jij bouwt geen huizen voor de kleine man of vrouw. En met klein bedoel ik iemand met een smalle beurs.


  Maak melding

 3. Go, NDP go!
  Liever laat dan nooit….commewijne heeft het nodig voor haar ontwikkeling.
  Graag ook voor de middenstand, zodat onderwijzers en medisch personeel ook graag in komen wonen….


  Maak melding

 4. Voor de verkiezingen, zul je nog meer van die misleidende borden zien, dat zijn we nu wel gewend van deze paarse ciminele bende, er zouden met al die leugenachtige uitspraken van die moordenaar in de eerste periode van zijn aantreden, 18.000 woningen gebouwd worden, en zie wat gerealiseerd is, niks dus, deze klaplopers moet je gewoon hun leugens laten verkondigen, en in 2020 keihard afstraffen, wil je voor vooruitgang gaan.


  Maak melding

 5. En straks liggen alle huizen en straten onderwater zoals bekend is. Ze doen maar weer wat, want de verkiezingen komen eraan. Deze huizen zullen eruit zien als duivenkooitjes. Zieltjes winnen voor de verkiezingen. Wanneer houdt men nu een keer op met dit achterlijk gedrag??? Hopelijk kiezen de mensen voor VHP, want de NDP hersenloze gasten lopen steeds Bouta zijn bejaarde stinkende reet te likken. Mensen stem op VHP voordat heel Suriname verzuipt met jullie erbij.


  Maak melding

 6. de ndp is in het leven geroepen om er zorg voor te dragen dat ddb die misdrijven heeft gepleegd tegen te menselijkheid president van Suriname kon worden en op die manier niet in Suriname en het buitenland in de gevangenis terecht komt.

  ddb is een grote misdadiger en heeft mensen om zich heen verzameld die er zorg voor moeten dragen dat hij in de zadel blijft. Zie maar het kiesbureau die alleen bemand/bevrouwd wordt door alleen maar ndp-ers.
  ddb, gezin, adviseurs doen aan zelfverrijking, en zorgen voor heel grote armoede en grote ellende bij de Surinamers. Volk van Suriname, ( jonge, kiezers van Suriname zie u uw dagelijkse kosten niet kan betalen en wie de oorzaak hiervan is. Telkens als ddb, ndp, adviseurs aan de touwtjes trekken is Sranan Skeer, ja toch?
  zie: 500 miljoen van de verdragsmiddelen van de onafhankelijkheid die hij on 25 februari 1980 van Nederland kreeg, opgemaakt door ddb, ddb-palu-kliek,
  – regering jules wijdenbosch,
  – regering Venenitiaan – Sardjoe heeft meer dan 1,5 miljard us dollar voor de regering ddb achter gelaten op 25 mei 2010. ddb, ndp-adviseur Njam a moni bakka,

  ddb, jules wijdenbosch zeggen het herhaaldelijk is din kon, dow njam a moni bakka. Ze zijn daar voor hun enige eigen belang, niet in de gevangenis terecht komen, zelf verrrijking en niet voor het Surinaams Algemeen Volksbelang.

  Als het Surinaamse Volk rationeel is, logisch denkt en kritisch is heeft ze de poppenkast van ddb, ndp-kliek door en nemen ze op 25 mei 2020 een verstandige keus.

  ddb, ndp-kliek oe tik oe bondroe dan oe hoepel op. Jullie houden de ontwikkeling van Suriname op met jullie dicatoriale vrienden uit bolivia, venezuela, cuba, equatoriaal guinee, rusland, enz.

  Time4Change!

  Leve de democratische rechtsstaat.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. Alweer voorspelbare reacties die zoals altijd weer negatief zijn. Had een andere politieke partij dit initiatief genomen, dan werd zij in de hemel geprezen. Jammer dat sommigen zo achterlijk en bekrompen denken.
  Jullie hebben de mond vol van landsbelang en ontwikkeling van Suriname. Echter, zodra er iets goeds wordt ondernomen, zijn jullie er als eerste bij om goede initiatieven te torpederen. Wanneer gaan jullie nationaal denken? Wanneer gaan jullie out-of-the-box denken? Jullie houden het land Suriname achter met jullie domme manier van denken.


  Maak melding

 8. Je zal zien er worden maar vijf huizen gebouwd en volgend jaar kun je een perceel kopen voor heel wat euro’s en inderdaad wat Robin zegt het bord zal wegrotten met daarnaast percelen te koop Ric mensen zijn het zat om naar Disney verhalen te luisteren of aan te horen


  Maak melding

 9. Deze huizen indien gebouwd worden zijn bestemd voor NDP leden, en spionnen die daar zullen gaan wonen. Het is net wat @ John schrijft niet voor de kleine man / vrouw, maar voor mensen die reeds beter gesitueerd zijn.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 10. Behalve het nieuwbouw project in Commewijne, was er in andere delen van het land, dacht Hanna’s Lust, Richelieu, Oldenburg, Morgenstond, en andere gebieden, ook al gestart met het bouwen van huizen. De teller staat nu op pak weg 5.000 huizen, maar ik kan me vergissen.


  Maak melding

 11. Vervelend allemaal. Het startsein had beter niet gegeven worden vanwege de NDP, de huidige machthebber. Het is veel beter dat er geen nieuwe huizen bijkomen. Laat de mensen maar creperen. Pas wanneer de VHP en anderen aan de macht komen, mogen er huizen gebouwd worden, voorzieningen geregeld worden ,de medische sector en het onderwijs uitgebreid worden. Het is niet eerlijk dat de NDP dit allemaal doet. Het volk moet gewoon in protest komen wanneer dit soort vooruitgang zich manifesteert. Nee, het is unfair; wat moeten de VHP en andere partijen dan doen als ze aan de macht komen? Want de NDP doet alles al. Nee, het is niet eerlijk.


  Maak melding

 12. Waarom kon er niet jaren eerder begonnen worden met zulke projecten..en ook afgeleverd worden? Dat het nu net voor de verkiezingen… let wel… beloofd word van start te gaan met het bouwen van huizen riekt toch naar verkiezingscampagne of niet meneer pakiratigri..??.en zieltjes winnen.?? En of ze het allemaal waar maken is ook nog de vraag aangezien ze al zoveeeeeel beloftes hebben gedaan en niet zijn nagekomen!!!


  Maak melding

 13. Lieve mensen.
  Reken jezelf niet rijk. Project van 200 huizen is een ontzettend hoge aantal. Eerst zien dan geloven met hoeveel huizen wordt gestart met bouwen. Misschien 200 funderingen met 200 palen, maar hier kun je nog niet in wonen.

  En inderdaad, hoe groot zijn de huizen en indeling. Hoeveel slaapkamers. Zijn ze aan elkaar gekoppeld of vrijstaand. Het verleden leert dat bij koppeling ‘s-nachts elkaar al gauw hoort hijgen.
  Ook bij vrijstaand is het niet anders, want de muren zijn zo dun dat je ze kunt wegblazen en ‘s-nachts de liefde heel stilletjes moet bedrijven, zodat buiten geen argwaan ontstaat.

  Ik ben benieuwd hoe de nutsvoorzieningen zullen zijn, ik zie toch vaten staan dan waterleiding. Beloften zijn beloften dan realiseren. Allemaal een verkiezingsstunt.


  Maak melding

 14. Ten minste doet deze regering zijn best wat betreft woning tekort.Laten we onze handen zelf uit de mouw steken dan komen de 18000 woningen en meer zelf.Mensen waarom zijn jullie zo negatief?


  Maak melding

 15. Paki-RAT-igri,
  We hoeven toch niet nog eens het rijtje van paarse populistische, megalomane mislukte en nooit gerealiseerde showprojecten te herhalen????… van treinproject tot Dubai. Het dringt maar niet door tot die lege kokosnoot van je. Kloothommel.


  Maak melding

 16. Pakiritigri:
  “want de NDP doet alles al”.
  Joh paarse sufferd, het enige wat de NDP doet is beloven en af en toe een ‘zoet lekkermakertje’ die al snel superzuur blijkt te zijn! Jarenlang achterover leunen en in zicht van de aankomende verkiezingen wederom pretenderen de beste leerling van de klas te zijn en met vlag en wimpel te zullen slagen! Hoogmoed komt voor de val, jij zal straks op zoek moeten gaan naar een nieuwe ’broodheer’.


  Maak melding

 17. Na de verkiezingen zal het project weer stoppen zoals altijd. Surinamers zijn kampioen in het stoppen van een gestart project en het niet plegen van onderhoud in een bestaand object.


  Maak melding

 18. deze bende heeft geld geleend in het buitenland tegen 9.5 % ,,, waarom moet dit poep volk dan 24 % rente betalen bij de bank.,, om b.v. een huis te kopen of andere doel einden..

  waarom worden de banken niet verplicht,,, om de rente te verlagen naar 2.1 tot 3% 0ver de hele linie.., , in het buitenland betaal je niet meer dan 1.4 – 3% aan rente voor een hypotheek..

  IN Holland b.v. betaal je overal niet meer dan 3% aan bank rente voor elk soort lening..
  in s m e betaal je bond en blauw alleen aan rente , dit is moordend..
  hoe wil je dan, dat mensen gaan investeren..
  stap vandaag nog in de vliegtuig en morgen ochtend, ben je in Holland je kan je zelf overtuigen

  geloof die ka lijders niet in s m e..


  Maak melding

 19. Dit ding lijkt weer op een verkiezingsstunt. Waarom kon het niet eerder maar perse in het jaar voor de verkiezingen ??? Het zal me niet verbazen als men voor de show maar een paar huizen bouwt en de rest v.h. project na de verkiezingen doodbloedt.

  Uit dit artikel is het ook niet duidelijk geworden of het gaat om particuliere koopwoningen of sociale huurwoningen v.d. overheid. Want de arme mofinawangs help je niet met hun huisvestingsprobleem door ze koopwoningen aan te bieden want daar hebben ze het geld niet voor en vaak genoeg komen ze ook niet in aanmerking voor een hypotecaire banklening.


  Maak melding

 20. Elk begin is er een. Nu al commentaar dat het niets voorstelt.
  Onzin, lekker makkelijk vanuit onze woonkamer. Wij hebben onze woningen, met van alles erop en eraan.
  De gezinnen in SU die dit niet hebben zijn blij met woningbouw.
  En ja natuurlijk zullen er niet direct 20000 woningen staan. Duh.
  Dat de regering nu vlak voor de verkiezingen beloftes doet (en die hopelijk ook nakomt) is niet anders dan hetgeen overal plaats vindt op deze aardbodem. (of hopelyk haha)
  Ik ben kritisch op de het handelen van degenen die aan de macht zijn, maar wanneer ze iets doen waar de samenleving profijt (profyt) van heeft dan mag dat ook gezegd/geschreven worden.
  Transparantie en controle over de middelen (geld) moet echter hoog op de agenda staan.


  Maak melding

 21. Er worden 200 huizen neergezet in Commewijne en dat is ook niet goed. Wat is dan goed? De tegenstanders blijven maar zeuren over de 18000 woningen die VHP en NPS in feite hadden moeten bouwen om de woningnood te lenigen . De NDP heeft voornemens om dit probleem op te lossen. Dit probleem hebben VHP en NPS simpelweg niet kunnen oplossen.

  Naar Surinaamse maatstaven heeft de regering Bouterse een niet te verwaarlozen belangrijk deel van de broodnodige woningen reeds neergezet. Maar de contra’s blíjven maar rondjes draaien als een langspeelplaat die is vast blijven steken.Ze blijven maar eentonig klagen.

  Maar laten wij ook met een gezonde blik naar dit vraagstuk kijken. Het neerzetten van een woningproject kost geld, heel veel geld. In Suriname zijn er geen projectontwikkelaars die de huizen willen neerzetten. De overheid moet dit initiatief nemen en banken bereid vinden om de investering te plegen. Banken willen hun geld ook terugverdienen met winst.


  Maak melding

 22. Pico:
  Vooropgesteld dat elk nieuw huis er één is, daar zijn we het over eens, de frustratie zit hem in de non- transparantie en vage beloften. Als ik het nieuwsitem lees dan zie ik gelijk de bekende striptekening van de honde-wagen waar de menner een vishengel met daaraan een worst in zijn hand heeft en deze voor de snuit van de hond laat bungelen, de moraal is duidelijk dunkt mij!


  Maak melding

 23. wy mogen trots zyn op wat wy al hebben verwezenlykt en dat is nog nooit eerder vertoont in Suriname
  het landt ziet er goedt en modern uit ondanks wy als bananen Republiek zyn gestart zyn wy al een stuk verder gekomen ,alleen de middenstand klaagt maar ook die gaat er op vooruit, en de armere mensen die hebben het nog nooit zo goedt gehadt, natuurlyk moet het beter maar met al jullie pesimisme zal het niet lukken want
  jullie praten alles de grondt in,een soort blinde woede of haat ik weet niet wat met jullie aan de handt is of kykt men niet naar het wereld nieuws wat er allemaal aan de handt .alles wordt niet in PARAMARIBO beslist


  Maak melding

 24. @Jojo,
  Geeft u concreet an wat NPS en VHP van plan zijn met het huisvestingsveaagstuk en nog veel andere vragatukke? Deze regering gun ik nog de komendvraagstukken. Het lijkt erop dat jullie de echte sociaal-economische problemen niet benoemen en vermijden. Jullie willen de vingers niet aan dit soort onderwerpen branden.Kiezers willen duidelijkheid.


  Maak melding

 25. @@@RobG
  Je snapt heel weinig over het politieke beleid. Wanneer Desi Bouterse niet in staat is de bouw van het project te realiseren, waarom gaat hij dan zo hoog van de daken schreeuwen. Juist dit brengt hem nu in problemen. Om stemmen voor de a.s. verkiezingen te winnen gaat hij over duizenden huizen bouwen schreeuwen.
  Eigen schuld dikke bult.


  Maak melding

 26. Kondremangs
  Lawpi alias fakenieuws hft opnieuw de scheve schaats gereden. …..wie had in 2010 beloofd om 18.000 woningen te bouwen? ?????? Niet de NPS of de VHP. ….maar DiDiBri himself met zijn grote bek. ….er was in 2010 875 miljoen SRD in de staatskas en de valuta koersen waren stabiel op 2,80 SRD vr USD. …..dus opa Vene Had een stabiele basis achtergelaten zodat DiDiBri verder op kon doorgaan. …maar hij en zijn krabita adviseurs hebben binnen de korste keren sinterklaas gespeeld ZONDER dat er een dekking vr was. ……wat creëer je dan? ?? Een maatschappij die draait op leningen voor consumptie en giften van andere landen. ….dus wat krijg je? Een broko pranasie waar de hele infrastructuur in mekaar dondert en komende generaties worden met schulden belast. …dankzij DiDiBri en zijn boevenbende. ….graai club ZONDER een ontwikkelingsvisie. …waarom? ??? ALLEEN MAAR OM DIDIBRI ZIJN HACHJE TE REDDEN! !!!!! NIKS ANDERS. ….
  En wie krijgen de woningen? ???? NIET DE SOCIAAL ZWAKKERE ……..HET WORDT VERDEELD ONDER INTIMI RONDOM DE BOEVENBENDE. …….EN HUN FAMILIE CQ BUITENVROUWEN. ……..Makelaars en banken willen niet of nauwelijks investeren. …omdat ze weten dat ze heel lang moeten wachten op hun geïnvesteerd kapitaal. …..of het wordt ze meegedeeld dat het een schenking Is aan de revolutie. …net als firma De Vries in de jaren 80 over de mazdas 323…….arme meneer De Vries kreeg gelijk een hartaanval. …..
  Dus Lawpi hou op met je adoratie en fakenieuws hier op WKN. …..Trouwens iedere keer gebruikt @Jojo je als boksbal. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 27. “Robje-G Huisslaaf van Opa Desi :

  De door DESI aan n het volk beloofde 16.666 sleutelklare
  VOLKSWONINGEN , zijn nog steeds onderweg van China
  naar Sranan ! Ook de Paarse SNELTREIN komt er aan !

  Kondre failliet gemaakt door de Paarse corrupte politici,
  staatsschuld loopt in de MILJARDEN ! Haast geen enkel zinnig projec
  gerealiseerd in ACHT JAAR !

  Alle reserves weg, aantal banen DAALT !

  Financiele ISOLATIE van Sranan is nabij !

  Er liggen een dertigtal onberechte grote corruptiezaken bij
  het Openbaar Ministerie !

  Na KRIJGRAADVONNIS DESI, zal het OM hopelijk krachtiger optreden en
  de ROOFPOLITICI opsluiten !


  Maak melding

 28. Je moet eerst een lening aanvragen dan past word er gebouwd .

  Daarom is het mist gegaan met de nieuwe Fabriek uit China is gekomen .
  De Fabriek is niet de juiste voor de systeem woningen dat men in Suriname kent of bouwt .

  Het staat in de Grondwet de Overheid moet huizen bouwen en huren en verkopen .

  Hoe kan de Overheid je sturen om een lening halen dan gaan ze bouwen .

  Overheid of Regering Bouterse of Vrv Simons maken nu een wet voor de woning bouw .

  De Overheid gaat een bouw Fonds en een garantie Fonds op zetten waar burgers of Sociaal zwakkeren daar een lening kunnen aanvragen om dan te bouwen .

  Dat is wat men in de laatste DNA vergadering heeft besproken zie internet verslag vergadering .

  Het word niet makkelijker voor de Sociaal zwakkeren met dit systeem neem heel veel tijd en dat mensen anderen zaken doen met zo een lening .


  Maak melding

 29. @Djakkie / @Bruyamang,

  Ik kon het gewoon raden. Jullie beiden zijn het product van VHP/NPS. Het ouderwetse politiek denken waarbij de kiezer als stemvee wordt gezien. Gij vertolkt het denken van deze politieke partijen. Simpel uitgedrukt…..! Jullie nemen de kiezer niet serieus. Het stemvolk mag helemaal niet weten wat jullie van plan zijn. Er mag bij jullie helemaal niet gesproken worden over eenbheel belangrijk onderwerp, namelijk het huisvraagstuk van de bevolking. Daarnaast zijn er nog meer items die jullie angstvallig vermijden. Maak je borst maar nat.


  Maak melding

 30. @ RobG
  in 2010 heeft de Vene II regering afgesloten en verantwoording afgelegd en overgedragen. Indien de beoeken etc niet klopten had de nieuwe regering dat toen moeten documenteren en met feiten onderbouwen en haar verkiezingsdreigement na moeten komen en de helft ban de VHP op moeten sluiten.

  U hanteert een grammafoonplaat die maar steeds wijst naar de vene II en Vene III regeringen. Niet die regeringen hebben grootse beloften gedaan, Bouterse heeft loze beloften gedaan.
  Zet dan aub u grammofoon plaat niet aan over hulpgelden of over Crisis, Vene III heeft ook een crisisgehad in 207/2008 en die weg gewerkt. Vene had een r=fractie van de giud inkomsten en olieprijzen en desalniettemin heel goede cijfes.

  Bouterse heeft wilde beloften gedaan en die ondanks goede vooruitzichten etc kans gezien niets ban zijn beloften te realiseren ondanks hoge goud en olieprijzen en giga begrottingen.
  Waar Bouterse wel in geslaagd is:
  >> De staatsschuld met 700% te laten stijgen zodat die nu per jaar al bijna even veel SRD’kost dan waar Vene III het land draaiende te houden.
  >> De munt met 66% in waarde te laten dalen.
  >> het lamd onderwater te zettem.
  >. etc.
  Beste RobG wie naar een anderwijst wijst met3 vingerrs naar zichzelf. Bouterse moet zijn eigen beloften verantwoorden. Die resutaten zijn beroerd.

  Nu bouwprojecten starten is niet ,meer dan een boord op wat palen. Denk eenst terug aan de start van de bouw van het Ziekenhuis in Wanica. Waar is het Ziekenhuis. Denk eens aan de tram van ergens naar nergens, Waar is die, Denk eens aan de snelweg van Pengel naar paranan waar ook al 5 jaar geleden gestart is of denk eens aan de woningbouw fabriek die 3.000 woningen per jaar zou leveren.

  Bouterse en vrienden zijn goed in beloven en dat wordt niet meer geloofd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.