Grondbeschikkingen uitgereikt aan gezinnen van Livorno

21
Grondbeschikkingen uitgereikt

Vanmorgen zijn er ongeveer veertig grondbeschikkingen uitgereikt aan gezinnen van het ressort Livorno. Deze uitreiking vond plaats op de Shri Lakshmischool op de hoek van de Botromanki-en de PT. Paltan Tewarieweg. De beschikkingen werden uitgereikt door de ministers van ROGB en LVV, respectievelijk Lekhram Soerdjan en Rabinder Parmessar, de onderdirecteur van ROGB Menig, districtscommissaris Eric Grauwde van Paramaribo Zuidwest en de kern voorzitter van NDP Livorno Claudia Maatsen.

De aanwezigen werden toegesproken door de toppers. Vooral de belanghebbende gezinnen werden op het hart gedrukt niet te speculeren met hun grond of deze te verkopen, maar om het juist in cultuur te brengen. Verder spraken de sprekers hun lof en dank uit, aan de president voor het werk dat verzet is, om vandaag dit resultaat te kunnen bereiken.

Gezinnen die reeds een aanvraag hebben lopen, maar nog niet in aanmerking zijn gekomen hiervoor, werden ter plaatse in de gelegenheid gesteld zich wederom te registreren, meldt het districtscommissariaat Paramaribo-Zuidwest.

21 REACTIES

 1. Maar efoe moni no de foe bouw oso fa dang? na zinkenplaten constructie met kartonnen als beschutting gaan menig domme ndper’ s opzetten. Leki na Afrikan.


  Maak melding

 2. @NDP bespotter, volgens mij moet verder kijken als je een stukje land krijgt. Voor de regering hoort het hier op te houden. Of moet de regering ook nog ff snel een huis voor je bouwen en om het helemaal compleet te maken dit ook nog inrichten????. Kan het verkeerd hebben maar dat lees ik uit jou reactie


  Maak melding

 3. Kilometers grond zijn door deze paarse hufters gestolen, en nu word bij het toekennen van een beschikking jouw verteld, om niet te speculeren met het perceeltje van een paar honderd meter, schaamteloze paarse ratten.


  Maak melding

 4. Jullie zijn gek aan het worden moeten ze ook voor geld zorgen om jouw Huis te Bouwen en wat jullie niet weten heeft alle Surinamers Recht op een stuk Perceel Suriname is 5maal zo groot als Nederland en wij tellen maar 600,000 inwoners ,Het is Goed dat de Mensen een stuk grond krijgen en dat ook niet goed volgens jullie hier op waterkant ik ben blij voor die gasten die Grond krijgen dan hoeven ze geen percelen te gaan kopen in Euro/Dollars zijn jullie niet blij ,Nee jullie zijn niet blij omdat jullie Familie geen Euro/Dollars meer kunnen verdienen daarom is het in jullie Ogen nu een politieke stunt maar dat is het niet ,want waar gaan die Mensen het Euro en Dollars vinden om een perceel te kopen jullie Gunnen die mensen niet omdat jullie hier wonen en niks krijgen ik ben blij voor die ,die een perceel krijgen en nu werken om hun huis te bouwen ✌️✌️👌👌👌👌👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍


  Maak melding

 5. Boeboe jouw Familie kan niet meer verdienen in Euro /Dollars jouw soort daarom ,ik juicht iedereen toe die een stuk perceel krijgt jouw soort verkoop percelen in Euro en Dollars zijn die percelen soms geïmporteerd soms dat jullie soort Valuta vragen , wat voor meer waarde hebben die stuk grond dat de Surinamer in Valuta moet betalen jij kan ook geen Huis hier in Nederland met Engelse ponden kopen of met USA dat weten jullie bliksem goed maar jullie soort buiten die gasten uit in Suriname eerst was het in NF ,ben je het soms vergeten toen was De NDP niet aan de Macht ,maar percelen werden in NF verkocht .


  Maak melding

 6. @Frank
  Laten we eerlijk zijn, als de overheid je een salaris uitbetaald, waar men niet van kan leven.
  Dan lijkt mij, het niet onredelijk dat de overheid ook bijspringt tijdens het bouwen.

  Ik weet niet welke politicus het was, maar die zei enkele decennia terug dat je met het salaris dat men toen kreeg, men 3 levens nodig had.
  1x perceel kopen
  2x huis bouwen
  3x huis inrichten.

  Er zijn toch economen?
  Die kunnen toch uitrekenen, hoeveel men nodig heeft om te kunnen leven?

  Sorry hoor!
  Zoveel natuurlijk hulpbronnen.
  Waar zijn de goud opbrengsten?
  De verkiezingen zijn in aantocht.
  Mensen oen opo oen ai!
  Laat je niet omkopen.

  Is er niemand die er op kan staan om het voortouw te nemen?
  Bouta, en zijn clan hebben hun tijd gehad.
  Laat er een nieuw wind waaien in Sranan.


  Maak melding

 7. Ontvanger van perceel beschikking heeft een ORANJE T shirt aan. NDP zoekt toenadering bij VHPers

  Kern voorzitter van NDP was ook aanwezig, volgens artikel.

  NDP zoekt nu stemmen


  Maak melding

 8. Elke Surinamer heeft recht op een stuk grond dus mensen die andere gedachten typen het klopt niet ,want die percelen die in Euro en Dollars verkocht worden vinden jullie hier op Waterkant goed dus jullie Keuren het goed dat Gronden in Valuta wordt verkocht ,nergens in de Wereld komt dat voor alleen in Suriname ,want als je een Huis in Nederland wil kopen moeten jij met Euro betalen ,als je in Huis in Engeland wil kopen moet jij het met Pond betalen ,als je een Huis in Amerika wil kopen dan moet je het in Dollars betalen ,dus Boeboe en NDP spotters jullie kunnen niet meer verdienen want het zijn jullie soort die ook toen der tijd percelen in NF ,verkocht toen was NDP helemaal niet aan de macht toen waren het NPS,VHP ,nu dat die mensen een grond krijgen noemen jullie die mensen Domme mensen ,en ga jullie nog 1ding vertellen die Hindoestanen kwamen naar Suriname als Gast Arbeiders ze hebben toen Geld gehad en Grond. Vandaag de Dag worden die gronden verkavel en verkocht in Euro of Dollars wat voor meer waarde hebben die Gronden worden ze soms ook Geïmporteerd dat ze in Valuta verkocht worden daar hoor ik niemand op waterkant praten maar jullie Reageren gelijkt als die mensen eindelijk een stuk grond krijgen gunnen jullie die mensen niks wat zijn jullie toch wreed als jullie leider van VHP Santhoki kan ik begrijpen want jullie soort verkopen alles ,ik gun iedereen die een stuk grond krijgt als VHP grond zou uit Delen wat zouden jullie zeggen wat nooit zal gebeuren wat jullie denken alleen maar aan Valuta ,alle Cambio’s die in Suriname zijn .zijn van Hindoestanen en daar moet er ook wat aan Gebeuren ,als de koers bij de centrale Bank 8SRD is moet het ook bij de Cambio’s 8SRD zijn anders sluiten die Handel ,want als ik hier bij de Grenswissel kantoor ga is de Koers ook dezelfde bij die Cambio’s op de Dam ,maar daar hoor ik jullie leider niet overpraten neee gaat hij niet doen want het is zijn soort ophouden .


  Maak melding

 9. Deze personen hebben jaren op een stuk grond gewacht en nu is eindelijk waarheid geworden. Dit stukje grond is niet te vergelijken met het bezit van Mahinder Jogie een van de vele grootgrondbezitters van de VHP. Jogie bezit meer dan 100 dtukken grond die elk minimaal 10 ha groot zijn. Mensen, denk toch na. Hoe is het mogelijk dat de deze figuren zoveel grond in bezit hebben? Het is bekend dat tijdens de regering van VHP/NPS vele politieke vrienden goed zijn gefaciliteerd.


  Maak melding

 10. Nu ontvangen ze, naar zal blijken, een waardeloos document. 1 dag na de komende verkiezingen, komt het demente fossiel DDB aankondigen dat de financieel/ economische situatie precair/ desastreus is en iedereen zijn beschikking in de prullenbak kan flikkeren. We kennen de criminele streken van de paarse Bouta-maffia inmiddels wel. Alleen laaggeschoolde, hersenloze paars geindoctrineerde, notoire domoren als een RobGay/Paki-RAT-igri blijven tegen beter weten in, recht lullen wat krom is.


  Maak melding

 11. Met grondpapieren uitreiken aan Surinamers mag door geen enkele regering politiek misbruik van worden gemaakt om daarvan van deze Surinamers te worden verlangt dat die voor die regeringspartij te stemmen.

  domeingronden, watervoorzieningen, elektriciteitvoorzieningen aanleggen, volkshuisvestingswoningen bouwen, bruggen bouwen, bus – en korjaalbootvergunningen, et cetera behoren tot taken van elke regering. Het gaat om beleid maken en uitvoeren, goed bestuur, van de regering en overheid.

  Iedere regering die hieruit munt wil staan moet door de overheid op 25 mei 2020 worden afgestraft als de kiezer m/v in het kieshok zijn/haar stem uit brengt.

  Gronden, enz zijn niet van de overheid of de huidige regering, maar van het Surinaamse Volk.

  Laat dit een waarschuwing zijn voor elke regering, sa de e soekoe was was godo ondro mi Sapatiabon.

  Recht En Waarheid Maken Vrij.

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 12. Iedere overheid/regering die hier misbruik van wil maken moet door de kiezer worden gestraft op 25 mei 2020.

  9 jaren heeft de ndp niets gedaan, dan opeens 1 jaar voor de verkiezingen met grondpapieren te gaan lopen strooien. Gekker moet het niet worden, nadat ndp zich al die tijd verrijkt hebben.

  Opzouten.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 13. @Robje-G, Paarse huisslaaaf :

  Gaat u de Paarse illegale Scalians uit onze wateren weghalen !

  Gaat de Paarse illegaal verkregen goudconcessies intrekken !

  Gaat u de Paarse illegale houtconcessies vernietigen !

  Het OM moet alle Paarse corrupte politici de bak in gooien !

  Vrije Democratische Rechtsstaat terug in Sranan !


  Maak melding

 14. Ik begrijp dit stuk niet. Ik ben geen deskundige op dit gebied, maar een grondbeschikking is niet meer en niet minder dan een bevestiging dat de overheid jouw aanvraag om een stukje grond heeft ontvangen. Het is een waardeloos stuk papier dat niet verhandelbaar is. Dus is speculatie uitgesloten. Daarna moet je een heel lang proces ondergaan voordat je eindelijk ter kadaster het perceel op jouw naam kan overschrijven aan de hand van een toewijzingsbeschikking. Intussen zijn we al 2 of 3 verkiezingen verder. Het afgeven van grondbeschikkingen nu is niets meer en niets minder dan een politieke stunt van Bouterse aan het eind van zijn Latijn. Het probleem van de daadwerkelijke toewijzing is voor een volgende regering. Als ik Bouterse was zou ik dus grondbeschikkingen als warme bolletjes verdelen. Stemmenwinst. En je krijgt ook nog een ander probleem. Tegen de tijd dat de grond op jouw naam staat ben je te oud. Banken willen geen leningen meer aan jou verstrekken voor de bouw van een huis. Maar geen man overboord. Ik zou die grond al die tijd beplanten en als er geen stropers zijn van de inkomsten van mijn arbeid genieten. Mensen onderzoek di torie en als je ziet dat je door deze regering om de tuin wordt geleid, stem dan op 25 mei 2025 verstandig. En wat betreft de mensen die veel gronden hebben gekregen. Gebruik maken van de oude wet genaamd alodiaal eigendom en erfelijk recht uit de slavernij. Ale je binnen 4 jaar ( in Nickerie gold 2 jaar) de grond niet in cultuur hebt gebracht vervalt het terug in de boezem van de staat.


  Maak melding

 15. Is proberen om stemmen te kopen in het zicht van de aanstaande verkiezingen.
  Voor de uitvallers zal het bij een registratie blijven. En trouwens alleen van zand kun je niet leven.


  Maak melding

 16. @ Rob
  Ben je niet in staat om in te gaan op het onderhavige onderwerp, zonder dat je, om de aandacht van het betreffende onderwerp af te leiden, er van alles bij haalt?
  Ik zal me er heel misschien ook eens schuldig aan maken, maar dit zal zeer incidenteel zijn.
  Besef je wel dat je, eventuele geloofwaardigheid, hierdoor er niet beter op wordt?
  Ik krijg meer het idee van:
  daar gaan we weer.
  Boring


  Maak melding

 17. @Pico,
  Jij bent zeker blind voor de commentaren van hen (jouw soortgenoten) die tot de oppositie gerekend worden. Je maakt je wederom schuldig aan selectieve verontwaardiging. Ik houd je alleen en spiegel voor vanaf mijn vakantieadres.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.