Één persoon zwaargewond bij aanrijding Johannes Mungrastraat

15
Één persoon zwaargewond bij aanrijding Johannes Mungrastraat
Foto: Kayling PG via Facebook

Bij een zware aanrijding op de hoek van de Johannes Mungrastraat en de Veldhuizenlaan in Suriname, is vanmiddag één persoon zwaargewond met de ambulance afgevoerd. Het ongeluk vond plaats rond 17.15u in de middag toen een personenauto vanuit de Veldhuizenlaan de weg overstak.

Op de Johannes Mungrastraat reed op dat moment een pick-up, vermoedelijk een dienstauto van de Surinaamse veiligheidsdienst. De zwart gelakte auto die voorrang aan de pick-up moest verlenen, zou de snelheid van de pick-up hebben onderschat toen hij optrok.

Daarna volgde een zware botsing waarbij de personenauto in de goot op de hoek van de straat terecht kwam. Op bovenstaande foto van Kayling PG die via een Facebook groep werd gedeeld is te zien dat een jongeman op de grond voor de auto ligt. Volgens omstanders raakte hij ernstig gewond.

Het is overigens niet de eerste keer dat er een auto in die goot belandt. Omwonenden rondom de hoek Johannes Mungrastraat, Veldhuizenlaan (richting Mankistraat) zijn alleen al in 2019, al meerdere keren opgeschrikt door harde knallen van aanrijdingen op deze betreffende hoek. Het is haast elke maand raakt vertelt een bewoner aan Waterkant.

Beide voertuigen liepen behoorlijke schade op en moesten weggesleept worden.

15 REACTIES

 1. De alom bekende dodenhoek. Hoe komen deze gasten aan hun rijbewijs??? Stoer gedrag achter het stuur, van kijk mij nou ik rij een auto???Ik kan harder gaan dan jij???Wat bezielt deze zielen.


  Maak melding

 2. ZWAAR GEWOND?? Dat is het land en de inwoners, niemand vraagt zich af waarom de trawlers niet vertrekken, waarom de EBS. toppers er zo cheap vanaf zijn gekomen? Ook al waren er SCHIJN PROCESSEN AAN VOORAF GEGAAN? Staat straks een ECHT CHINEES LEGER voor de deur?


  Maak melding

 3. Ik snap niet dat Veldhuizenlaan en Mankistraat geen drempels krijgen. Sommige zien niet eens dat het stoppen is op deze hoek. Ze nemen graag de kans. De auto’s over joh mungrastraat zullen niet afremmen want ze hebben voorrang.


  Maak melding

 4. Op precies deze hoek ben ik ontsnapt.
  Wij, ik zat niet aan het stuur, wachtten rustig op een mogelijkheid om de Johannes Mungrastraat op te gaan.
  Toen het veilig was gingen we.
  Maar een of andere imbeciel met een groot en zwaar voertuig besloot een ander voertuig in te halen (inhalen terwijl je kruising nadert, hoe achterlijk ben je dan) en kwam hierdoor op dat deel van de weg waar wij net op zouden rijden.
  Gelukkig kon mijn compaan het stuur zo danig draaien dat we niet meer op de Mungraweg kwamen maar “gewoon” rechtdoor reden.
  Een fractie van een seconde later en hij zou in de trens zijn beland en jullie zouden niet kunnen genieten van mijn bijdrage.
  Tegen zoveel domheid is niets opgewassen.
  Drempels werken in een geciviliseerde samenleving, de automobilist zal afremmen.
  In een niet- geciviliseerde samenleving zullen de auto’s worden gelanceerd.


  Maak melding

 5. Veiligheidsdiensten van het land rijden als idioten door de straten en je moet maar opzij springen of ze ontwijken zodra je ze ziet. In su moet je altijd op je hoede zijn want als men voorrang heeft dan nemen ze het ook en ze remmen niet af op kruisingen of waar dan ook. Brommers zelfde verhaal nooit ergens afremmen daarom worden veel te pletter gereden. Afremmen terwijl je voorrang hebt op een kruising kent men niet men zal ook altijd agressief voorrang nemen ook al hebben ze dat niet en is ook niet uit te leggen


  Maak melding

 6. Schooldagen rij ik elke dag daar het is erg. Daarom steek ik zelden de weg over ga liever een straat eerder in en kom zo weer op de weg. Als het niet in die trens is dat er iemand beland komen ze aan de schutting v h gele huis aan. Stel je voor maandag is hun schutting beschadigd door een aanrijding en hersteld in die week nog niet eens geverfd en donderdag is het weer raak. Andere beschadiging aan de voorkant van hun schutting. Men is blind en haastigheid hebben ze altijd. Rem een beetje af in je achtethoofd moet je altijd hebben dat by een kruising iemand de kans gaat willen nemen om eens over te steken. Trouwens dat leer je toch of is mijn rij-instructeur de enige die mij dat geleerd heeft vraag ik mezelf af. Maar neen ik heb voorrang en gaan maar niemand en niets kan een andere handeling plegen, want ze weten je komt eraan. Altijd afremmen by een kruising al hebe je voorrang jouw veiligheid en van een ander is belangrijk.


  Maak melding

 7. Ook al ben je voorrangsgerechtigd, betekent dit niet dat je als een waanzinnige een kruising kunt naderen. En zeker niet als het om een drukke kruising gaat.
  Uit de reacties blijkt, dat het op deze kruising schering en inslag is v.w.b. aanrijdingen.
  Misschien zou het helpen om voor de kruising (op de voorrangsweg) een drempel te plaatsen, zodat men wordt gedwongen de snelheid te minderen.
  In het ergste geval zouden verkeerslichten kunnen worden overwogen.


  Maak melding

 8. Als wil doen stoer en rijden met autootje met luide lawaai wat muziek noemen. Dan autootje kreuken als papiertje en jij liggen als dronkenlapje op straat.


  Maak melding

 9. Ik woon ad mungrastr en ik ga een dag gewoon de geluiden vd voorbijrazende auto’s, vooral id avonduren, opnemen.
  Met snelheden van zeker 120 en boven wordt hier geracet….ik weet dat een paar sportwagens een rode en goudkleurige en enkele kleine auto’s dit vrijwel elke dag doen. Ook een rode hoge pickup. Id nacht word ik wel vaker wakker gemaakt door de vliegende auto’s hier. Op de meest onbenullige plaatsen worden drempels geplaatst en waar dit hoognodig is zoals de mungrastr, niet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.