27 recreatieoorden veilig verklaard in Suriname

8
goedgekeurde recreatieoord suriname
Donovan Van van de Vijver van Palulu Camping ontvangt zijn toestemmingsbeschikking en goedkeuring van dictrictscommissaris Armand Jurel. Foto: (c) Nationaal Informatie Instituut.

Districtscommissaris Armand Jurel van het district Para heeft gisteren 27 recreatieoorden in het district goedgekeurd voor de piekperiode. Deze oorden zijn door het traject van controle op naleving van de geldende voorwaarden gegaan en er is voldoende bewezen dat zij de veiligheid van hun bezoekers kunnen waarborgen. 

De goedgekeurde recreatieoorden beschikken over onder andere getrainde en geüniformeerde lifeguards,  bemande EHBO-posten, dieptemeters die de diepte van  het zwemwater aangeven en hygïenisch verantwoorde voorzieningen.

De goedgekeurde oorden zijn: Colakreek, Baka Djari, Gran Swiet Djari, MTC-Resort, Palulu Camping, Drie Kokro, Marinalex, Bersaba, Caribo Beach Resort, Carolinakreek , Jungle Camp, Kankanku , Blaka Watra, Overbridge, Parabello, Kinderboerderij, Isri Kokro, Owos Resort, Severino  Waterpark, Relax Waterpark, Millie’s Resort, Cabenda Camping, Stichting Jan Starke (Zanderij 1), Da Kaboera en Bigi Kroetoe, Tuna en Kimberly pretpark.

De politie van Para is  elke dag met 8 motorrijders op de Indira Gandhi-, Kennedy- en de Martin Luther Kingweg.  In het weekend wordt de motorsurveillance opgevoerd met assistentie van verkeerspolitie regio midden en motorrijders van de militaire politie. Er zullen ook standby units worden opgezet, vanwaar er eerste hulpverlening zal plaatsvinden op zowel de oorden als op de wegen bij ongevallen, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

8 REACTIES

 1. De Puinhopen Van 10 Jaar NDP.

  Beste lezers.

  27 recreatieoorden zijn goed gekeurd door de DC.

  Ik heb nog nix goed gekeurd.. 1 deze dagen zal ik en mijn deskundigen op pad gaan ….richting Para.


  Maak melding

 2. Buitenlandse toeristen gaan niet naar suriname om veiligheidsredenen. En de surinamers hebben weinig te besteden. Dus zullen de vakantie oorden leeg blijven en voor de rovers valt toch niets te halen.


  Maak melding

 3. Zo jammer dit
  ..een eigen predikaat …onder welke garantie wordt de toerist veilig geacht…Tui en master cook overwegen zich terug te trekken uit de aanbid die nu op tafel ligt …230 reizigers hebben in de afgelopen 3 jaar zware trauma’s opgelopen…en de reisburo aansprakelijk gesteld…In Su kunnen ze niks ermee dan sorry te zeggen….ik hoop dat deze campings de bevolking voldoening zal geven …


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.