Rovers kraken kluis securitybedrijf; miljoenen buitgemaakt

34

Gewapende rovers hebben afgelopen weekend in het gebouw van een Surinaams beveiligingsbedrijf een kluis gekraakt en een flink geldbedrag meegenomen. De rovers hebben de drie dienstdoende bewakers daarbij overmeesterd, ontwapend en gekneveld achtergelaten. Volgens Radio 10 gaat het om een miljoenen buit in SRD en vreemd geld.

De overval vond zaterdagavond in het centrum van Paramaribo plaats rond 21.30u. Het zou gaan om 4 of 5 rovers, waarvan twee zich met integrale valhelmen onherkenbaar hadden gemaakt. De buit werd in drie tassen meegenomen. Naast het geld werd er ook een vuistvuurwapen, het dienstapen van een der bewakers, gestolen.

Bij de roof liepen twee bewakers letsel op, na mishandeling door de rovers. Ze werden per ontboden ambulance voor behandeling afgevoerd.

Politiewoordvoerder Humphrey Naarden bevestigt het nieuws van de kraak tegenover Radio 10 en zegt dat de politie hard werkt aan het opsporen van de daders.

- Advertentie -

34 REACTIES

 1. Lijkt wel een inside job. Ik vermoed al bij welk bedrijf het plaats heeft gevonden. Normaliter is daar wel zware bewaking, je komt echt niet zomaar daar binnen. Wel ironisch dat de bewaking nu zelf geld kwijt is terwijl ze ook banken bewaken en geldtransporten doen voor veel bedrijven en banken, ze doen zelfs goudtransporten. Ik vermoed nogmaals een smerige inside job.

 2. Ik denk wel dat iemand heeft gesproken over cash geld ,anders zouden de rovers niet hebben geweten dat er zoveel geld daar lag. Als beveiliger (in Suriname zijn dat wachters) moet je altijd integer zijn en je houden aan je beroepsgeheim.

 3. Citaat:Bij de roof liepen twee bewakers letsel op, na mishandeling door de rovers.Einde citaat…Er waren drie bewakers Begin die ene stevig aan de tand te voelen Want dit lijkt een afgesproken zaak.Hoe wisten de rovers van het geld in de kluis en hoe kregen ze die Open?

 4. Ik ben het helemaal eens met de vorige reageerder dat het hier om een inside job gaat. Wat ik mij afvraag is waarom er zoveel geld in de kluis werd gehouden. Daarvoor zijn er toch bankinstellingen ???? Of vertrouwd men de banken niet of heeft dit security bedrijf bewust er voor gekozen om hun financiële handel en wandel buiten het zicht van de autoriteiten te houden. Zie daar het resultaat van deze handelswijze Geld weg !!!!!!!

 5. Deze beveiligingsbedrijf is maar een joke. Zeker geen zaken met deze clowns doen want hun eigen medewerkers zijn boeven, net als bij de andere security.

 6. Freddyy Weet je wat vaak het probleem is , toen ik mn beveiligingsbedrijf daar had, wilden de werknemers geen bankrekening openen waardoor ik met tienduizenden srd moest lopen om personeel te betalen. Ik moet nog 1,8 miljoen srd krijgen van de overheid. Ik weet niet in wie zijn handen dat geld is blijven hangen. Zaken doen met Suriname is nu tabu voor mij.

 7. Eerst de hond die aan gereden was, nu boefdraad die kluizen leeg rooft ter faveure staats tekort, wanneer gaan de trawlers goed gevuld met coke weg, wanneer kont de siri space shuttle lancering en wanneer komt de magneet trein naar zanderij intl. airport? Wanneer?????

 8. De politie werkt vanuit de binnen cirkel naar de buiten cirkel toe. Uiteraard zal de politie terdege rekening mee houden dat het een klus kan zijn met medewerking van binnen. Het is desalniettemin voorbarig om deze aanname tot een feit te willen promoveren zoals dat hier wordt gesuggereerd. Als ik beweer dat het geen insiders job was ,heb ik evenveel gelijk als degenen die het wel beweren. Gelukkig is het de politie die daarin opheldering zal brengen bij voldoende bewezen feiten. Het is wel een mooi groot bedrag. De security laat te wensen over. Het is de slechtste reclame voor een security onderneming. Men zegt wel dat de schoenmaker slecht voor zijn eigen schoenen zorgt. Groetjes van Ellery Queen , Kojak , Detective Columbo and last but not least, Inspector Gadget.

 9. Klinkt inderdaad als een inside job. Iemand heeft in ieder geval getipt (gesnitched) dat er veel geld in de kluis lag…

 10. Van harte! … als het maar een Beveiligingsbedrijf is van dat PAARSE BERM GEBOEFTE !!!!
  Staatskas is leeg … dus …ze kunnen het niet laten van mekaar te stelen.
  Berm Paars … is bezig … Berm Paars … te vernietigen !!!!
  MORE TO COME !!!!!!!!!!!!!!

 11. Inside job!
  ALS KPS dat niet inziet da mi no Sabi moro!!
  Die bewakers keihard ondervragen vanzelf gaan ze toegeven.

 12. Freddyyy
  Ben benieuwd waar dit geld vandaan komt.
  Is het soms geld dat moest worden witgewassen?
  Ik kan mij niet voorstellen dat een bedrijf zoveel cash (zie ook kirpalani) in een kluis in hun bedrijfsgebouw houden.
  Ben benieuwd wie deze security bedrijf is.
  Is het Afftron, PPS, Secas, Securitas, Security Guard, Brotherhood of Mozart

 13. @politiek neutraal : is het gebruikelijk dat werknemers in Suriname geen bankrekening wensen te openen ? Ik zou het als werkgever zeker verplicht stellen om het gesjouw met zoveel contant geld te voorkomen.

  @ Bigi Sma ; Het is inderdaad de vraag waar het geld vandaan komt . Je zou bijna in dit geval denken dat er iets niet klopt.

 14. Dit bedrijf is van de “inner circle” !!!
  Zwart geld wordt nu “wit geld” !! Even goed opletten op Zanderij en de grensovergang te Albina !!

 15. @Freddyyy Ja klopt dat de werknemers geen bankrekening wilden openen. Als je ze verplicht stelde om een rekening te openen liepen ze weg. Als bedrijf wil je ook niet teveel ongeschoolde mensen in dienst. Maar het blijft een puinhoop met personeel in Su.

 16. Wat een lariekoek komt uit de mond van sommigen hier,🤣😂🤣😂🤣😂. Ze weten het allemaal weer eens beter. Stelletje rechercheurs!

 17. Maarre … hoe zijn die rovers dan het gebouw binnengekomen dan … neem aan dat het geen huisje van papier is waar er zoveel geld wordt bewaard en opgeslagen.

 18. Meoonnozel kijk goed naar de foto zo ziet briefgeld eruit is qua gewicht ook lichter dan je muntjes en je gaat ervan ook niet scheeflopen als het in je zak is, laterrr rioolgangstertje

 19. Meoonzin de vreemde eend in de bijt is weer bezig onzin uit te kraaien.
  Geef nou eens eindelijk een mening op het onderwerp en zit niet steeds de mening van anderen belachelijk te maken , want dat ben jezelf .En nu doorgaan met ademhalen SUJET !!!!

 20. Stelletje dwazen er is niks gestolen. Dat securitiebedrijf zat in zwaar weer en heeft alles in scene gezet

 21. PRE PRE SKOTOE, BURENSTRAAT.
  HUN I.S.O CERTIFICAAT WORDT PER OMEGAANDE INGETROKKEN. WAARDE TRANSPORT IS GEEN WAARDE OPSLAG.
  OVERSLAG VOOR MAX 6 UUR CONFORM ISO PROTOCOL. EN DAN ZYN ZAKEN ALS CAMERA REGISTRATIE VERTRAGING KLUIS OPENINGS MECHANISME EN COMPLETE ISOLERING VAN HET OBJECT NOG NIET BESPROKEN. DE INTERNATIONALE VERZEKERING(LLOYD’S, MI6 & INTERPOL) KOMEN ERAAN

 22. Inside job. Waarschijnlijk via de derde bewaker.
  Ook is het heel vreemd dat ze daar zo enorm veel geld in de kluis hebben. Dat hoort niet bij de normale bedrijfsvoering. Denk dat er ook onderzoek moet komen naar de herkomst van al dat geld.

 23. Doorgestoken kaart. Als je een bewaker ben laat je jezelf niet overmeesteren. Dan ben je geen bewaker maar een grote lul. Er moet ook een knop zijn onder handbereik om alarm te kunnen slaan.

  Een bewaker hoort bij een overval direct te schieten en zich niet te laten overmeesteren. Op z’n minst moet één bewaker in het beveiligde gedeelte zijn waar geen rovers bij kunnen die zorg voor draagt om derden in dit geval de politie in te schakelen.

  Je moet deze bewakers eerst flink zwepen en dan de verhoorkamer inschoppen.
  Moet je kijken hoe ze dan gaan zingen.

 24. Freddy de meelopertje,ik heb tenminste een mening.
  Jij bent een pannekoek!!!😂🤣😂🤣.
  Hoi dombobhai. 😂🤣😂🤣

 25. Gisteren dit artikel. In no time volop oplossingen van onze detectives.
  Donderdag is toch detective avond.
  Gaan jullie slapen hor

 26. Roof kan je nooit goedpraten,
  maar snap men nu waarom sommigen organisaties z.a. CBVS & DSB pleiten voor meer girale overmakingen dan contant geld?
  Contant geld trekt BOEVEN aan!

 27. Er moet iets aan het volk verkocht worden,maar feit is dat er geen doden te betreuren zijn en dat het gestolen bedrag nooit meer teruggevonden wordt.Wat zal kritiek van de samenleving betekenen ?
  Kwacht op scenario leegplundering CBVS.
  Arme volk waarvan ik ook deel van ben,als kzo een functie bekleedde waar ik ook deel kon hebben aan zulke deals zou ik in me vuist lachen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.