Regeringsdelegatie brengt bezoek aan Boven-Suriname gebied

21
Regeringsdelegatie brengt bezoek aan Boven-Suriname gebied

Een regeringsdelegatie bestaande uit minister Antoine Elias van Volksgezondheid en minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), heeft een werkbezoek gebracht aan het Boven Surinamegebied. De delegatie bestond verder uit de DNA-leden Silvana Afonsoewa en Erwin Linga, Edwin Noordzee, Ryan de Gama, directeur van het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) en Herman Jintie, directeur van de Medische Zending (MZ). Er werden bezoeken gebracht aan de dorpen Asidonhopo, Djoemoe, Godo en Ligorio. 

Tijdens het tweedaagse bezoek, welke op 8 en 9 augustus 2019  plaatsvond, werden er diverse krutu’s gehouden met onder andere districtscommissaris (DC) Humphrey Jeroe, Granman Albert Aboikoni en diverse Kapiteins.

De leiding en de leerlingen van de scholen te Godo en Djoemoe heetten de delegatie van harte welkom in het gebied, door middel van enkele korte voordrachten, waarna zij werden toegesproken door de beleidsmakers. Minister Antoine Elias gaf tijdens zijn korte toespraak te Godo aan afgevaardigd te zijn door de regering met het doel te weten te komen wat de noden zijn van de bevolking in dat gebied. Hij gaf verder ook te kennen dat er tijdens zijn bezoek een krutu gehouden zou worden te Asidonhopo met de bedoeling de Granman te informeren over de plaatsing van de Cubaanse artsen binnen dat gebied.

Over ongeveer zes weken zullen de artsen zover zijn om tewerk gesteld te kunnen worden, waarbij er twee artsen voor Asidonhopo en omstreken zijn gereserveerd. Verder werd ook door de bewindsman meegedeeld dat er op dit moment medicatie ter waarde van 1.7 miljoen Surinaamse Dollars is gereserveerd voor de Medische Zending. “Er zijn voldoende medicijnen, er zal dus volop gewerkt kunnen worden en we hoeven niet te vrezen voor een tekort” aldus de minister.

DNA lid Afonsoewa maakte tijdens haar korte toespraak meteen van de gelegenheid gebruik om de minister van OWT&C aandacht te vragen voor de problematiek met betrekking tot het gebrek aan gedegen toegang tot televisie beelden, in het bijzonder voor de leerlingen die dit nodig hebben voor  hun eigen ontwikkeling. Vermeldenswaard is dat het de eerste keer is geweest dat een minister van OWT&C naar het Boven-Suriname gebied is afgereisd. De plannen zijn op dit moment in werking om een weg aan te leggen van Djoemoe naar Stonoekoe, welke langs de Surinamerivier zal lopen.

Tijdens de krutu te Asidonhopo werden de dorpsbewoners geinformeerd over het doel van de komst van de delegatie. Aan hen werd voorgehouden dat de regering ook oor heeft voor de noden van de mensen binnen dat gebied. Tijdens een vraaggesprek gaf de Granman aan dat hij blij is met de komst van de artsen, aangezien het een noodzaak is. “Als mensen op tijd geholpen kunnen worden, zal het het land ter goede komen, de behandeling komt op een betere manier tot uiting en kost het land minder. Het is dus een heel goed voornemen dat er permanent artsen geplaatst worden in het binnenland”, aldus de Granman.

21 REACTIES

 1. Dom volk van su, letop: de verkiezingen komen eraan en hiermee ook de bekende beloftes. Houd aub je hoofd erbij anders gaan creperen met nog 5 erbij. Kijkmaar het zijn allemaal ndp ers. Niang dringi en prisic partij!!!


  Maak melding

 2. In de stad zitten de “Njang, dringi en Presiri” gasten. In het Binnenland wordt er gewoon keihard gewerkt.

  Blij dat er medische ondersteuning naar het binnenland komt!


  Maak melding

 3. Regeringsdelegatie onder leiding van MUSKUSRAT { mi-ni-ster ELIAS } brengt oriëntatie bezoek aan het Boven Suriname gebied. Ik mis in dit plaatje … de paarse vlaggen.

  Is dit duidelijk een teken richting 2020 !!!! KONTLIKKER … DUNDAS … weet er alles van !!!!!!

  Heeft het PAARSE GEBOEFTE soms haast om het vege lijf te redden ????
  Smeekbede PAARSE GEBOEFTE: ” Boven Surinamers stemmen jullie tanyi tanyi op ons … we beloven beterschap tegen beter weten in …. stem op ons … tanyi .. tanyi … ANDERS … W’O DEDE INI A BELLEBLAAS FILM fu BAAS BOUTA !!!!!!”


  Maak melding

 4. De. Zoveelste ndp belofte machine op volle toeren met emmers gebakken lucht.
  Deze regering kan dit land met amper 600.000 inwoners het gros vd mensen alleen maar laten pienaren.


  Maak melding

 5. Alweer presenteren sommige gasten zich met een waardeloos lapje of over hun schouder, hals, middel, arm.
  Misschien probeert men indruk te maken wie ze zijn of waar zij vandaan komen. Symbolisch is het niet, meer een nietszeggend stukje stof, die niet zo’n positieve indruk maakt. Soms ook nog in de kleuren van de regenboog. Of de heren gaan gekleed in een pak van dezelfde stof. het liefst in grijs en bruin, kaki kleur. De moderne tijd is aan hun voorbij gegaan.In ons geautomatiseerde tijdperk, leven sommigen nog steeds in de jaren 50 of 60 wat kledingstijl betreft.


  Maak melding

 6. Ik vraag mij af waarom er een twee dagen durend bezoek wordt gepland om volgens de minister de problemen in kaart te brengen , alsof de problemen nog niet bekend zijn. Er wordt zoveel in kaart gebracht in Suriname , echter blijft de daadwerkelijke actie uit . Ook hier zal weer blijken dat er beloften zijn gedaan die niet waargemaakt kunnen worden.


  Maak melding

 7. Het is zo doorzichtig. Verkiezingen komen eraan vandaar dat er alles aan gedaan wordt om de mensen te paaien en voor de gek te houden alleen maar om hun stem te krijgen. Na de verkiezingen zullen ze weer prompt vergeten worden, zal je horen dat er weer geen geld is waardoor de cubaanse ‘artsen’ niet uitbetaald kunnen worden en weer terug naar cuba gaan.


  Maak melding

 8. @Jay,

  Hoezo doorzichtige politiek van de regering? Wat hebben VHP en NPS al die jaren voor de mensen gedaan?
  De regering heeft al in een vroeg stadium ervoor gezorgd dat er in dat gebied meer scholen / onderwijs kwam en toegankelijk werd voor de bewoners. Daarnaast werd de financiële ondersteuning in de vorm van kinderbijslag en pensioenen verruimd.De gezondheidsvoorziening t.b.v. dorpsbewoners kreeg een impuls en wordt verruimd met Cubaanse artsen die meer kunnen dan een tradionele huisarts. Wat voor zinnig woord kan je toevoegen met ‘ wat VHP en NPS voor de mensen gaat doen ‘. Kom concreet voor de dag met fe plannen die jullie gaan uitvoeren.


  Maak melding

 9. Hopelijk zullen ze van de 1.7mil meer dan 5 pakken paracetamol te zien krijgen als ze de medicatie daadwerkelijk hadden ingekocht en de dorpen hadden gegeven had men indruk op mij gemaakt gereserveerd betekent ruik ernaar en je moet blij zijn dat je niet ziek wordt of doodgaat.


  Maak melding

 10. RobGay,

  deze NDP regering heeft er in een vroeg stadium (2010) al voor gezorgd dat de munteenheid fors devalueerde…..dat de corruptie hand over hand toenam….dat de criminaliteit explodeerde….dat ze dwars door het leningenplafond zijn geschoten…dat de staatskas in no-time werd leeggeroofd….dat alle megalomane showprojecten zijn mislukt en/of nooit waargemaakt.
  Dus wat lul je nou over NPS en VHP.
  Weerleg mijn bovengenoemde FEITEN maar eens
  Paranoïde paarse pauper.


  Maak melding

 11. Nu de verkiezingen naderen kunnen ze plotseling naar alle hoeken en gaten van Suriname gaan…om zogenaamd de problemen in kaart te brengen…pfff worden ze niet draaiierig van al die problemen die ze merendeels zelf veroorzaakt hebbn??..Volgens mij komen ze kaarten tekort voor al die problemen…paisa no dehhhh


  Maak melding

 12. de moordenaar predikt in eens ,, vrede ,, als export product..
  nadat hij alles heeft uit geprobeerd, komt hij met iets nieuws op te proppen.. zal het poep volk deze keer weer intrappen in deze loze flodder..
  alles wat hij ten berde brengt, loopt op niks uit.
  die slapende leeuw die wakker is geworden, is weer in slaap gevallen mei 2020 komt met de dag dichter bij..


  Maak melding

 13. Die gasten zijn kokosnoten gaan eten en wat proeven van maripa, obè en awarra.
  Vrije tocht en terug naar Paramaribo voor het avond dinner bij de grote baas. Hij wil namelijk ook weten hoe het daar voorstaat met de aankomende verkiezingen.


  Maak melding

 14. Ik leer je wanneer je een w wel en niet moet gebruiken.
  Nu nog de punten en komma’s maar ik denk dat je dyslectisch bent dombobhai.
  😂🤣🤣😂🤣😂🤣


  Maak melding

 15. Laat die domme paarse rat en bouta’s kontlikker @RobG z’n kop maar eens uit het achterwerk van z’n meester en afgod bouta halen dan zal hij er wel achterkomen dat ALLE regeringen wel wat hebben gedaan voor de mensen in het binnenland.
  Men moest wel want daar kunnen goedkoop stemmen behaald worden.

  Z’n heel verhaal is dus niets meer dan een hoop onzin maar dat mag verwacht worden van een paarse propagandist. We weten allemaal wat zijn regering heeft gedaan: het leegplunderen van de staatskas, monetaire financiering waardoor de koers omhoog geschoten is en iedereen zwaar achteruit is gegaan in koopkracht en nu zit men zo zwaar te lenen dat toekomstige regeringen en generaties opgezadelt worden met torenhoge schulden. Laat RobG z’n paarse bek maar dichthouden want op mij maakt die domme en vieze paarse rioolrat totaal geen indruk.


  Maak melding

 16. Waarom moeten de minister en de apen daar polshoogte nemen. Wat doen de ambtenaren daar. Zij worden betaald om te slapen.
  Het is achterlijk dat minister moet gaan hoog het water staat. Geef minister emmer om het water naar de zee te dragen. Tenminste hij doet iets voor zijn salaris.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.