Criminelen gebruiken gestolen paspoorten om cocaïne te posten

13

Een 83-jarige moeder en haar 58-jarige zoon zijn onlangs slachtoffer geworden van criminelen, die hun paspoorten hebben gebruikt om drugs via de post te smokkelen. Ze werden aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet Verdovende Middelen.

Volgens het Korps Politie Suriname zouden zij postpakketten met cocaïne hebben aangeboden bij een postbedrijf ter verzending naar het buitenland. Uit het nader onderzoek dat volgde is gebleken, dat op 13 juni van dit jaar de paspoorten van de vrouw en haar zoon gestolen zijn uit een voertuig. Zij deden aangifte van deze auto inbraak bij de politie en kregen daarvoor een bewijs van aangifte.

De pakketten inhoudende onder andere cocaïne bleken na 13 juni te zijn gepost. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de moeder en haar zoon, na verhoor, door de politie heen gezonden.

De Surinaamse politie benadrukt dat het van groot belang is om bij diefstal van documenten, zoals paspoorten rijbewijzen en identiteitsbewijzen, altijd aangifte bij de politie te doen en wel zo snel als mogelijk.

13 REACTIES

 1. Deze criminelen gaan wel heel erg ver. Tot het uiterste om nog schaamteloos een bejaarde vrouw en haar zoon te schade te zetten. Dit soort apenstreken moeten een halt worden toe geroepen. Niets en niemand is veilig in ons land. En de buitenlanders maar denken dat Suriname een vredelievend volk zijn en goed voor elkaar zorgen.De pruimentijd is dus duidelijk voorbij. Wij leven in een keiharde maatschappij, dit zien wij weer in het denken en handelen van een bepaalde hersenloze groep. Drugscriminelen en verslaafden is een regelrechte grote ramp in ons land.


  Maak melding

 2. @ John

  Het feit dat Moeder en zoon aangifte hebben gedaan van auto inbraak, is toch al voldoende lijkt me zo !!!

  @ Boeboe bit Sjorie

  Deze soort mensen gaan over lijken, ze zijn in staat om hun eigen familieleden om te brengen als dat nodig is.


  Maak melding

 3. Sangopang,waarom niet op elke hoek van de straat een camera,heb heb iets te verbergen???
  Zou Su een stukje veiliger maken voor de Surinamer,grote dombo!!


  Maak melding

 4. Hmm zo kunnen kwaadwillenden hun paspoort gestolen opgeven om vervolgens toch een gokje te wagen drugs te verzenden.
  Hoe kun je met andermans legitimatie iets posten?! Er is toch “controle” van identiteit?!


  Maak melding

 5. Be real dit is tog kinder spel met hetgeen de chinezen flikken? Zelf de gratis pc geschonken aan BUZA incl Huawei lees:Technici van Huawei hebben Afrikaanse overheden geholpen om politieke tegenstanders te bespioneren. Dat blijkt uit onderzoek van The Wall Street Journal.


  Maak melding

 6. Dan zijn de gene die bij zo een postkantoor werken niet geschikt voor hun werk, komt een jongeman van 30 jaar met een paspoort van iemand van 83 jaar iets posten en dan wordt er geen actie ondernomen?
  Al deze instanties Politie, Cbb, Duane Postkantoor en de belasting moeten een gekoppelde systeem hebben.
  Zodat dat men gelijk kan zien als iemand met een gestolen paspoort of rijbewijs iets wil uithalen.


  Maak melding

 7. De criminelen in Suriname zijn vindingrijk.
  Ze zijn voor niets en niemand bang.Dit hebben de surinamers aan hun zelf te danken.Ze kiezen voor een crimineel al lijder ,nu moeten ze niet doen alsof ze vrezen met al die criminaliteit gaande in Suriname.Misschien dat de criminelen hun best doen tot next lijder gekozen te worden.Surinamers maken de juiste keuze niet en nu zitten ze met een criminele lijder.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.