dinsdag, mei 28, 2024
HomeFotoVIDEO: Zelfs beenderen gewild tijdens Offerfeest in Suriname

VIDEO: Zelfs beenderen gewild tijdens Offerfeest in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Gisteren werd door moslims in Suriname het Offerfeest gevierd. Bij de moskee aan de Keizerstraat wordt er ieder jaar vlees van geslachte dieren, uitgedeeld aan behoeftigen. In een filmpje van Starnieuws is te zien dat het vlees snel op was. Uiteindelijk werden zelfs de beenderen (botten) die over waren gebleven na het wegsnijden van het vlees, verdeeld. Opmerkelijk was dat er flink gekibbeld werd om deze ‘bonjo’s’ te bemachtigen.

Aan de Keizerstraat is het elk jaar druk. Honderden wachten al vanaf de vroege morgenuren. Maar dit jaar waren ze pas tegen vijf uur geholpen. Het vlees is laat aangekomen. Het is druk geweest bij het slachthuis, deelt gemeentelid Farley Bichoe mee aan Starnieuws.

“Er zijn meer dan 200  bonnen uitgedeeld, maar het is niet genoeg,” geeft hij aan. “We willen de mensen zonder een bon ook tegemoet komen”. Dat aantal is niet weinig. Zelfs na het delen van de botten blijft men rondhangen. Meer dan vijftig mensen wachten af of er voor hun nog ergens  “wan tjien meti” te vinden is. 

opening
Fernandes Express
Passion in concert

69 REACTIES
 1. Zo goed gaat het nou met Suriname, na 8 jaren incompetente paarse dictatuur vecht staat men in de rij voor botten, volgend jaar nog staarten, oren, ogen en hoeven. Maduro zou echt trots op kabouta moeten zijn, Castra en Chavez zwaaien uit hel.


  Maak melding
 2. Zo kan het dus ook! Liefdadigheidswerk verrichten zonder omgeven te worden door grote aantallen partijvlaggen en -kleuren. En ook de behoeftigen hoeven niet per se een partij t-shirt aan te hebben om in aanmerking te komen voor een stuk vlees of een bot.

  Lovenswaardig wat deze mensen voor de samenleving doen. Maar tegelijk heel droevig dat ze door de economische situatie in het land, niet datgene kunnen doen wat ze graag zouden willen.

  En dan de trieste gezichten van de mensen die de offers in ontvangst nemen, en zo dankbaar zijn met een bot…. Geen fijne beelden om te zien van een land dat volgens zeggen meer dan 200 miljard USD aan schatten in de bodem heeft zitten.


  Maak melding
 3. De zogenoemde behoeftigen hebben het niet makkelijk. Daarom staat de overheid hen extra financieel en met voorzieningen bij. In Nederland hebben de voedselbanken het ook ontzettend druk met mensen die minder hebben te besteden. In Suriname valt het wel mee met deze groep dankzij de steun van de overheid. Met de botten kan men in elk geval een lekkere soep maken.


  Maak melding
 4. In geen jaren was dit gebeurd !! Het ziet niet goed uit in ons voedselschuur land !!
  Maar de “blackbelly schapen” komen binnenkort aan en dan zal er volop vlees zijn .


  Maak melding
 5. Maakt niet uit voor mij of de creool of Hindoe zich bekeerd heeft voor een stuk mals rundvlees. Aan iedere behoeftige moet het vlees verdeeld worden, creool of Hindoe of Jood of Christen iedereen is welkom.


  Maak melding
 6. Zo hoog is de nood, dat er zelfs mensen met een paar botten, heel blij zijn, heel triest, en dan te bedenken dat dit land tot ėėn van de 17 rijkste landen kan behoren.


  Maak melding
 7. Mensen , zoals u weet heb ik ook in de getto gewoond. Niet dat mijn leven intteressantwas, maar ik heb hele interessante mensen in mijn leven ontmoet en ook besloten mijn memoires te schrijven. Hieronder een klein stukje.

  Offerfeest.
  Aan het Pad van Wanica, naast de Henriettesteeg te Ephraimzegen staat een Moskee. Tegen een van de minaretten staat de tekst: “There is no God but Alla and Mohammed is his profet.” Elk jaar met offerfeest mochten de armen uit de buurt, waaronder wij, daar vlees gaan halen. Het hoeft natuurlijk geen nader betoog, maar deze kleine geste heeft een heleboel armen uit onze wijk, in ieder geval één dag per jaar zeer blij gemaakt.Rundvlees was voor ons niet te betalen. Voor het geval ik deze mensen voor die ene dag plezier nooit heb bedankt, wil ik het hierbij en langs deze weg doen. Ik heb gezocht naar onze weldoeners en ik denk dat ik ze gevonden heb.
  Volgens mij was deze moskee van de Surinaamse Amadya vereniging te Ephraimzegen. Lieve mensen, Bedankt dus voor het feit dat wij armen via u één dag in het jaar rundvlees mochten eten. U kunt zich waarschijnlijk geen voorstelling maken hoe gelukkig wij daarmede waren.


  Maak melding
 8. Na mie/Hadji Pir,
  Zoveel creolen?
  Wat denk je van de Hindoestanen die heel arm zijn. Ze pienaren, dat familie niet eens naar ze omkijkt. Dus aub, met je shit opmerking. Kijk jij wel eens naar 1 voor 12. Dus? Bij deze, ga kijken. En zie wie ook huilen en schijten, net als de creolen.


  Maak melding
 9. Het is de schuld van de blanken, de overheersers dat we er nu zo voor moeten staan.
  Samen zullen we vechten.zij aan zij schouder aan schouder.
  We zullen ze leren.
  En nog meer bla bla bla.
  Slaap zacht
  Zzzzzz


  Maak melding
 10. John is na jaren nog steeds dankbaar dat hij éénmaal per jaar vlees kon eten. In Nederland leven heel wat ex-Surinamers die dankzij een uitkering elke dag vlees kunnen eten. Van dankbaarheid heb ik nooit wat gemerkt, integendeel. Misschien doet Nederland het fout en moet men ze af en toe een aalmoes geven.


  Maak melding
 11. Hans , je hebt kennelijk nooit armoede meegemaakt. ik wel. en met een Nederlandse uitkering van ongeveer €1.000 kom je niet verder dan kip, want rundvlees, schapen- en geitenvlees is in Nederland niet te betalen. Wees dus niet jaloers als ik de weldoeners uit mijn armoedige jeugdjaren dankbaar wil zijn. Straks moeten we de Nederlanders dankbaar zijn voor de slavernij.


  Maak melding
 12. Ik heb daarom liever niet dat ik van iemandt iets kryg ze gaan je altydt op een nette manier vernederen
  als het offer feest is en er wordt her en der wat vlees verdeeld ,wil ik morgen niet horen hoeveel creolen
  erby waren of dat ze armoede leiden want waarom verdeel je vlees dan het hoort toch by dit geloof
  gelukkig hoef ik van niemandt wat tekrygen


  Maak melding
 13. Hansje, me jonge, bijna iedereen in NL leeft va uitkering. De één nog meer dan de ander.

  Wat denk je va al die subsidies [en vooral onrechtmatige] die aan allerlei bedrijven, zoals vele boerenbedrijven, worde verstrekt.

  Je moet nie doen alsof je beter bent dan de ander.


  Maak melding
 14. Hahaha nog even dan moet bouta by jullie het huishouden en de afwas komen doen het dak en jullie riolering inorde brengen de auto wassen enz ,waar zyn jullie mee bezig, dit is veel te doorzichtig waar sommige mensen mee bezig zyn,of moet de staat ook by deze offerfeest vlees gaan verdelen .mensen laten we wel wezen
  niet alles wat er in het landt gebeurt moet men de politiek by betrekken, wy hebben als gemeenschap ook onze verantwoordelykheid te dragen en niet blyven schuldigen aanwyzen kondre disi bouta dati en nooi naar jullie eigen gedrag kyken .Hou toch op


  Maak melding
 15. Wel wreed voor de surinaamse dieren voor dit laffe feest. Hoe erg kan je het maken om erven vol dieren leeg te roven voor het vreetzucht van deze laffe feestvierders. Nog een paar jaar en het worden kannibalen,, laten ze elkaar maar afslachten !


  Maak melding
 16. En Hans, weet je hoe het komt dat ik in armoede leefde. Daar heb je nooit naar gevraagd. Mijn vader moest tijdens de tweede wereldoorlog de Nederlandse grenzen in het buitenland verdedigen en hij is gesneuveld. ik ben dus zonder vader opgevoed. En wat doet Nederland? Ze veranderen eenzijdig de contracten en overeenkomsten, afgesloten met de militairen en mijn moeder heeft geen cent weduwen en wezenpensioen gehad. Ze moest gaan hosselen om ons op te voeden. Dit staat ook in mijn memoires en het interesseert mij niet of Nederland en de Nederlanders dit zullen waarderen.. Ik zal dus nooit en te nimmer Nederland dankbaar zijn Door Nederland heb ik een armoedige jeugd gehad. Dus houdt een keertje op over de geweldige Nederland die intussen helemaal niet sociaal meer is. en die alleen maar ellende over Indonesië, Suriname en nu de Antillen heeft gebracht. dus geniet straks van mijn memoires.


  Maak melding
 17. Dank aan de weldoeners om het leed voor 1 dag te verlichten van de Surinamers. Maar Hans van den broek er zijn veel arme blanken en vele van een uitkering en toeslagen hoor. Sommigen voeden zich niet goed. Huilen vaak op Tv. Voedselbank ‘ schuldproblemen van de midden klasse. Velen zijn werkloos.


  Maak melding
 18. Door Nederlanders wordt beweerd dat de buitenlanders de grootste drugssmokkelaars zijn. Met name Surinamers. Inmiddels weten wij natuurlijk beter dat de grootste drugscriminelen de Nederlanders zijn. Wereldwijd zitten ze overal vast voor drugssmokkel. Hans van de Broek beweert nu dat de meeste Surinamers in Nederland van een uitkering leven. Laat deze schavuit maar eerst onderzoek doen naar de percentage Nederlanders met een uitkering en vergeet vooral de kampers niet.


  Maak melding
 19. Suriname een land met hooguit 120.000 gezinnen ( of 591.919 inwoners (info 2017)). Een land oppervlakte van 163.820 km².

  Gelet op de oppervlakte van Suriname is er meer dan genoeg grond, domeingrond aanwezig in Suriname voor de Surinamers.

  Landbouw, grote landbouw, zie rijstbouw, bananen, productie en export. Kleine landbouw, iedereen die grond heeft kan aan kleine landbouw doen: diverse groenten, fruit, ook op erven van bewoners.

  Als er ook sociale zaken ook een helpende hand biedt, zie dan hoe dit probleem van Suriname opgelost kan worden. Zie grote groepen handjongeren op hoeken van straten, ook in de (late) avonduren. Als de overheid deze hangjongeren in de grote landbouw bij hand- en spandiensten zou laten verrichten, zie dan daar een oplossing om hongersnood in Suriname op te lossen en een wezenlijke bijdrage aan het huishouding waar ze deel van uitmaken.

  Visserij, rivier, zeevisserij, trenzen, kreken, meren, zwampen, wateren meer dan genoeg vis voor de Surinamers.

  Het probleem in Suriname van de voedselprobleem is dat er door de politiek niet een goed beleid voor is om er zorg voor te dragen dat iedereen actief wordt en is in de landbouw, voor zelfvoorzienend of verplicht te worden gesteld dat ze in de grote landbouw ondersteunen.

  Ook de criminaliteit zou hierdoor worden opgelost, omdat deze hangjongeren, hangouderen niet meer overlast bezorgen of doelloos op hoeken van straten staan. Samen scholing op hoeken van straten moet de kop in worden gedrukt. Het moet verboden worden. Te werk worden gesteld bij landbouwondernemingen.

  Kindertehuizen, zouden ook hierdoor van fruit kunnen worden voorzien.

  De politiek moet beleid maken om er zorg voor te dragen dat iedereen gaat planten of in landbouwondernemingen te werk worden gesteld.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 20. @ Hans bezoekt dit platform om te kunnen kleineren en te beledigen. Zielig hoopje mens die denkt dat hij superieur is.

  Een ware gelovige, zal hetgeen geschonken is, nooit benoemen en zeker ook niet nawijzen.
  Naast die “Hans” zijn er dus meer die goed in de spiegel moeten kijken en hopelijk gaan nadenken.

  @John, ik vond jouw dank zeer mooi om te lezen en ontroerend. Dank aan jou!

  Veel die hier de boel becommentariëren, kennen noch zichzelf, noch hun geschiedenis, van welke etnische achtergrond dan ook.

  Je hebt het over memoires. Is daar meer informatie over? Ik hoor het graag.


  Maak melding
 21. je wordt door je lijder arm gemaakt, door je s r d waardeloos te maken dus ,, inflatie ,, vervolgens krijg je een voedsel pakketje voor een paar dagen .

  of je nou gelooft of niet bij Allah zal je wel een bot krijgen voor de brood nodige soep..
  de lijder zelf ook een muslim hij doet aan alle geloof overtuigingen maar geeft niks gratis weg..

  ik hoop dat men nu afstand neemt met de ,, nog 5 ,, beweging en andere partij kiest..


  Maak melding
 22. @ Hans jij moet gewoon je bek houden. Ik woon vanaf 1963 in Nederland . Over armoede gesproken er was die tijd niet veel te vreten in Nederland, het was armoede troef. Op school kwamen de Nederlandse kinderen zonder eten van huis. Ze waren brood mager. Hadden vaak vuile kleding aan. Van armoede hadden ze niet eens een douche in huis. Ik gaf zelf mijn eigen brood op school af aan sommige kinderen die honger hadden. Dus hou je grote muil dicht. Je was niet eens geboren in die tijd dus ga je oma of overgrootmoeder maar vragen of ze genoeg te vreten hadden. Ik had genoeg te eten want zwarte / bruine mensen waren die tijd een bijzonderheid in Rotterdam dus had mijn vader wel een goed betaalde baan in het ziekenhuis. Ze hadden dus ook niet te vreten in Nederland en nu nog steeds niet met al die voedselbanken. Ga onderzoek doen over de armoede in Nederland voor dat jij je stinkende bek open doet over Suriname. Riool rat dat je bent.

  Verder zag ik ook hindustanen op de video om ook wat vlees te krijgen. Dus die randdebiel die alleen creolen ziet… haal je ogen uit je stinkende reet en bekijk de video nog een keer.


  Maak melding
 23. En hans, ik vergeet iets heel belangrijks, wordt ook in mijn boek opgenomen. de Koreagangers. Mijn verontschuldigingen richting deze groep om ze te vergeten. Dat zal je ook niet hebben meegemaakt. 115 gezonde surinamers gaan onder Nederlandse vlag vechten in Korea. Ik denk dat je dit niet hebt meegemaakt maar zeker is dat de overlevenden de doden zeken moesten benijden. 2 van die jongens komen aan het front te overlijden en de 113 anderen worden na de oorlog door Nederland gedumpt in Suriname zonder nazorg en één cent pensioen door ook een eenzijdige wijziging van het contract door Nederland. Een herhaling van Atjeh dus.Pas wanneer er enkele familieleden oud en versleten zijn overgebleven zal Nederland excuses aanbieden om zo weinig mogelijk te betalen.. En ik dacht dat ik de enige in Suriname was die te maken had met een familielid, die kierewiet was, maar het blijken dus 113 families te zijn. Alleen Korea heeft achteraf gedacht aan de nabestaanden van de Koreagangers . En niet vergeten de discriminatie door de witten in Suriname. Denk aan Marienburg. Op het witte accountantskantoor waar ik werkte kon ik geen staflid worden. Ook directeur van een bedrijf kon niet. Daarom ben ik mijn heil gaan zoeken in Nederland en aangezien ik ook werd gediscrimineerd in Nederland heb ik besloten mijn boek te schrijven en ik ga man en paard noemen. Dus: hoe je het draait of keert: mijn lijden moet mij en mijn nazaten uiteindelijk geld opleveren..


  Maak melding
 24. Ik eet al 35 jaren geen rund-schap-varken.kippen vlees de laatste 4 jaren .

  Een mens is niet geboren om vlees te eten maar om groeten te eten .

  Een Olifant is niet geboren om vlees te eten maar Groene Gras

  Vlees moeten kinderen eten maar geen volwassenen .


  Maak melding
 25. Dit is tekenend voor hoe diep SU gezakt is in de put. Het zijn voornamelijk de arme onderklasse mensen geweest die op de NDP hebben gestemd. Door het wanbeleid van die partij is SU zodanig gezakt dat men nu zelfs moet bekvechten om wat botten te kunnen krijgen terwijl de kinderen van Bouta wel vrolijk naar Parijs en andere wereldsteden gaan om flink te shoppen op kosten v.d. belastingbetalers. Ik vraag me af wanneer de ogen van de mofinawangs open zullen gaan dat ze gewoon misbruikt worden voor hun stem of houden ze er soms van om misbruikt te worden ???


  Maak melding
 26. Oom Bert dan moet je maar die hoektanden van jou laten uittrekken want je eet toch alleen maar groen
  Je bent niet goed bij je hoofd
  Behandel je vlees niet als he beste vriend maar als je beste maaltijd !!


  Maak melding
 27. Wat heb je voor de 35 jaren gegeten!!!! Is keus die je zelf hebt gemaakt oom bert en is jouw goedrecht maar val andere mensen niet lastig met mens hoort geen vlees te eten dat bepalen ze zelf wel als je de wereld ermee kon veranderen dan had je een punt maar dat is helaas niet het geval


  Maak melding
 28. In ieder land zul je afvalligen hebben. En zo zijn er die ook in suriname. Ook een rijk land heeft armen, maar die kun je niet vergelijken met de armen in de derde wereld landen. In nederland zijn ze arm in vergelijking met de rijken.

  Nederland is een zorgstaat. Dat betekent dat een ieder recht heeft voor onderdak en een minimum maandelijkse inkomen om van te leven. Dat mensen afglijden in de nederlandse samenleving, heeft met uiteenlopende redenen te maken.
  Bijvoorbeeld:
  – door echtscheidingen
  – alcoholverslaafde
  – drugsgebruik
  – leven boven je stand
  – gokverslaafde
  – exorbitante leningen
  – je bent crimineel
  – door een faillissement
  Je wilt niet werken gratis krijgen is makkelijker. Nederland steekt miljarden in deze problematiek om dat te bestrijden. Er zijn zoveel ingangen en organisaties die deze groepen bijstaan om weer terug te keren in de maatschappij. Let op!!!! Ik zeg zorgstaat, je krijgt altijd zonder te werken een mimimum aan bijstand. Maar als je hebt gefraudeerd dan kun je die uitkering helemaal kwijt raken. Dan ben je zelf hieraan schuldig voor. Zo raak je op de zwerftocht.


  Maak melding
 29. Op een voorlichtingsbijeenkomst kreeg ik te horen, dat Abraham om zijn intense trouw aan Allah te tonen, hij bereid was om zijn zoon aan Hem te offeren. Toen verscheen er een Engel en die zei een schaap is voldoende en zo geschiede het.
  Kan iemand mij uitleggen waarom runderen worden geofferd en geen schapen.


  Maak melding
 30. @@@Nathalie
  Hoe jong ben je eigenlijk. Heb je de geschiedenis van suriname goed gelezen.
  Stel je eens voor, dat de blanken jouw voorouders niet naar sur hadden gehaald. Zou je zelf dan niet in een getto ergens wonen. Heb je ooit hieraan gedacht. De blanken de schuld geven is te simpel en kortzichtig. Sur heeft toch zelf de onafhankelijkheid opgeeist. Waar hebben we het dan nu over.

  Je schrijft, zij aan zij gaan we vechten, ik vraag mij af tegen wie ga je vechten. Heb je goed hoerover nagedacht?
  In ieder geval succes in jou strijd.


  Maak melding
 31. Deze dierenbeulen hebben naar het lijkt een paar koeien geslacht voor de eigen geloofsgenoten. Die kregen zakken of tassen vol met vlees om naar huis mee te nemen. De niet geloofsgenoten hadden dikke pech. Als men zich echt betrokken voelde met de ‘ armen ‘ dan had mijn mijn inziens de armen voorrang moeten geven bij het verdelen van het vlees. Maar nee hoor, dat deed men niet. De armen kregen botten mee om te gaan kluiven.


  Maak melding
 32. de goeden na gelaten maar Surinamer schynen het niet zo serieus te nemen betrefd normen en waarden
  enig fatsoen befeefd zyn respect voor elkaar , daar moet men zich op zo,n dag over gaan bezinnen


  Maak melding
 33. @@Djakkie;

  Ik geef graag antwoord op jouw vraag: er worden óók schapen geslacht. Het is namelijk zo dat er 4 soorten geslacht mogen worden: óf een koe, óf een schaap óf een geit óf een kameel.

  Het woord “offeren” word in het algemeen verkeerd gebruikt bij deze feest van de moslims. De moslims “offeren” niet, ze slachten. Het woord “adha” is afgeleid uit het Arabisch woord “sobha” wat “slachten” betekent. Daarom is het verkeerd om “offerfeest” te zeggen. Het is een “slachtfeest”. Maar omdat men al van oudsher offerfeest zegt, is het nu moeilijk, maar uiteraard niet onmogelijk, om het te veranderen.


  Maak melding
 34. @RobG;

  Alvorens nare opmerkingen te maken, vraag ik je beleefd om te gaan onderzoeken eerst. Zoals ik het eerder in een commentaar las: ” niet praten voor je beurt!”
  Er zijn regels hoe er verdeeld moet worden. En nee, noch de leden, noch de armen gaan met zakken en tassen vol naar huis. Let op je woorden!
  Als je iets niet weet, dien je het te vragen.
  De moslims verdelen al. Maar het is soms, in dit geval dan, onmogelijk om een ieder te voorzien van een behoorlijk stukje vlees. De slacht dieren worden gekocht door de leden An de moskee. Het word heus niet gratis gegeven door niemand, in het byzonder niet door de staat. Wat men kan doen op dat moment heeft men gedaan.
  Maar nee, mensen zoals jij waren, zijn en zullen altijd ONDANKBAAR blijven!


  Maak melding
 35. Suriname is een multiculturele staat die probeert alle geloven te ondersteunen. Tegelijkertijd is het ook een seculiere staat.
  Het offeren is het aanbidden van Allah (GOD) en getuige van de gehoorzaamheid aan Allah (GOD). Het beste offer is een jonge kameel , koe , geit (geit of bok), en schaap (ooi of ram). Suriname heeft geen kamelen, dus kunnen we dat wegstrepen. Een derde is van degene die offert ,een derde is als geschenk en nog een derde als liefdadigheid. Degene die offert moet gezond zijn van verstand en het onderscheid weten tussen goed en slecht.

  Bij voorkeur moet het geslachte dier richting Mekka wijzen. Dus vanuit Suriname zou de standhouder de voorkant van het offer zo een beetje noordoostelijk mogen positioneren. De slager dient een moslim te zijn , doch de lieden van het Boek ,(De Joden en christenen ) mogen ook het dier slachten. Wel volgens islamitisch gebruik. Men moet ook niet gaan vragen wie het dier geslacht heeft. Het moet wel in de naam van Allah geslacht worden. Er komen een heleboel zaken bij kijken . Maar , in vele gevallen is het ook niet zo strikt dat men alles zou moeten opvolgen. Indien men echter in staat is het te doen zou het niet vermeden moge worden.
  Creolen ,Hindoestanen ,whatsoever, daar wordt niet over gerept. Behoeftig is behoeftig. Per slot van rekening zijn we allen Surinamers en het voert te ver om dan weer onderscheid te maken in kleur en ras en weet ik wat allemaal. Peace man.


  Maak melding
 36. Djakkie, de mensen die niet uit Afrikaanse landen zijn meegenomen door de slavenhandelaren, dus de achtergebleven mensen in Afrikaanse landen, wonen niet in ghetto’s, maar in gewone steden en dorpen in Afrikaanse landen. And guess what, ondanks de armoede waar men het over heeft in Afrikaanse landen, zijn er toch nog advocaten, artsen, kunstenaars, atleten en andere sporters onder de huidige Afrikaanse populatie. Hoe kan dat?

  Haji Phir, bekijk de video nogmaals en dan zul je zien dat er niet alleen creolen te zien zijn in het filmpje. Maar ja, het is waarop je gefocust bent he? De rest zie je niet toch? Ik zie alleen maar mensen uit Suriname, oftewel, Surinamers. Ik zie geen kleur of ras of wat dan ook, ik zie alleen maar Surinamers uit Suriname die het offerfeest vieren. Maar om op jouw vraag terug te komen: voor jouw informatie, er zijn veel creolen bekeerd tot moslims. Een bekende moslim-creool was Mohamed Ali en een andere bekende moslim-creool was Malcom X en een nog steeds bekende moslim-creool is Louis Farahkan.

  En last but not least: het is waarop je gefocust bent. Zo zijn er sommige helaas veel achterlijke mensen die zeggen dat ze creolen voeden in Suriname en dat creolen het niet zonder hen zouden redden in Suriname. Daarmee bedoelen ze dat ze rijst verkopen aan creolen en werk geven aan creolen. Maar volgens mij zijn het niet alleen creolen die rijst eten in Suriname en het zijn niet alleen creolen die in bepaalde bedrijven werken. Volgens mij eet zowat de totale Surinaamse bevolking rijst en er zijn velen die zelf hun groenten en cassave en tayers en zoete aardappelen planten en in het binnenland groeit zelfs hoogland rijst, zodat de binnenlandbewoners in hun eigen voedselbehoeften kunnen voorzien. Maar ja, het is wat je wilt zien hoor, ook al is de realiteit anders. Keep on dreaming.


  Maak melding
 37. RobG 14 augustus 2019 at 00:53
  Deze dierenbeulen hebben naar het lijkt een paar koeien geslacht voor de eigen geloofsgenoten. Die kregen zakken of tassen vol met vlees om naar huis mee te nemen. De niet geloofsgenoten hadden dikke pech. Als men zich echt betrokken voelde met de ‘ armen ‘ dan had mijn mijn inziens de armen voorrang moeten geven bij het verdelen van het vlees. Maar nee hoor, dat deed men niet. De armen kregen botten mee om te gaan kluiven.

  Bah bah wat een verschrikkelijk naar persoon moet je zijn. Je bent geboren om onderscheid te maken zielig hoopje mens. Was het nog maar mogelijk om de mens op te offeren dan had ik zeker aan jou gedacht. Lummel eerste klas.


  Maak melding
 38. @ Redskin
  Solliciteer je naar domste op Waterkant?
  Hoeft niet hoor, je bent aangenomen. Je bent veruit de stomste.
  Lezen is meer dan letters verbinden. Maar geeft niets hoor je hebt je uit de gotro ophoog gewerkt.
  Je bent zeker zo een achterlijke jampa, die niet meer in SU woont en zich verheven voelt boven zijn achterlijke lotgenoten.


  Maak melding
 39. Je kan ook zoetigheid offeren, en geen geslachte levende wezens.
  Ieder levende wezen heeft het recht om te leven. Er is genoeg plaats voor iedereen.
  Gij zult niet doden !!!!!!


  Maak melding
 40. Djakkie en Redskin, jullie hebbe nie goed geleze/begrepe, wat boze Nathalie bedoelt. Want ze distanciert zich juist tegen die uitspraken, want ze zegt aan t eind: ….bla blabla, slaap maar lekker.

  Maa ze neemt niet eens de tijd om t jullie uit te legge; daarom noem ik r ‘boze Nathalie’.


  Maak melding
 41. @@@Nina
  Ontzettend ontzettend bedankt voor je uitleg. Ik zou op deze uitleg zelf nooit zijn gekomen.

  ADHA
  Ik dacht dat adha betekende, met het offeren van een dier aan ALLAH heb je je schuld aan Hem hebt vereffend. Daarnaast heb je jezelf hiermee je onvoorwaardelijke trouw aan Hem bewezen.
  Maar volgens jou betekent adha gewoon slachten en heeft niets met offeren te maken. Maar juist dit versterkt mijn tweestrijd meer. Wat is dan offeren. En wanneer gebeurt dat wel? En als het slachtfeest niets met het Goddelijke te maken heeft met wat dan wel.

  Ten tweede, de engel zei tegen Abraham, het offeren van een schaap is voldoende in plaats van je zoon. Maar jij benoemd nog drie andere soorten dieren namelijk; koeien, geiten en kamelen. Van waar de link naar deze dieren terwijl de Engel duidelijk heeft gesteld ,,het offeren van een schaap,, en geen andere soorten beesten. Misschien heb je een mooie uitleg voor mij.


  Maak melding
 42. Surinamers mogen niet klagen dat ze botjes hebben gekregen in Marokko worden de koppen aan de poort gehangen voor de liefhebbers.en op de openbare weg worden afvalvlees uitgedeeld.


  Maak melding
 43. Wel een mening hebben maar nooit naar de kerk/moskee gaan, heel erg apart,botten kan je gebruiken voor soepen/sauzen etc etc.. wat is hier zo slecht aan en waarom zo denigrerend hierover? Zouden maar meer mensen aan elkaar denken zoals de moslimgemeenschap doet dan zouden we een mooier Suriname hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES