Automobilist wijkt uit voor hond en belandt met auto in trens

21
Automobilist rijdt hond aan en belandt met auto in trens

Deze auto belandde maandagochtend vroeg in een trens langs de Surinaamse Oost-West verbinding. De bestuurder reed over de weg vanuit Meerzorg richting Tamansari. Daar zou deze omstreeks 03.45u met het voertuig tegen een hond zijn gebotst, waarna de automobilist de controle over het stuur verloor en in de trens terecht kwam (foto links).

De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij. De hond was echter op slag dood. De resten van het dier werden door leden van het Korps Brandweer Suriname van het wegdek verwijderd (foto rechts). Ook werd de weg weer schoon gespoten.

De auto moest met een speciale takelwagen uit het water gehaald worden.

UPDATE: Volgens nieuwe informatie lag de hond reeds dood op de weg. De bestuurder van de auto moest uitwijken en reed daardoor in de trens.

21 REACTIES

 1. Loslopende honden vormen sinds mensen heugenis een gevaar voor het verkeer, vooral tweewielers zijn meer dan eens slachtoffer geworden. Niet alleen kunnen ze deze verkeerdeelnemers ten val brengen, maar er zijn ook agressieve viervoeters die voorbij gangers aanvallen. En niemand is de eigenaar bij schade, letsel of dood. Het wordt weer tijd voor het invoeren van de honden belasting en de dagoe wagi. Wie dekt in dit geval de schade aan het voertuig en de kosten van de takelwagen?


  Maak melding

 2. Hoe komt het dat er zoveel honden op straat belanden!!!!! De suries droppen de puppy’s massaal links en rechts omdat het harteloze idioten zijn. In het dierenasiel kun je ze laten steriliseren voor maar 50 srd maar nee dat is teveel geld ervoor en zuipen het liever op of vreten er liever van dan naar de asiel te gaan. Als deze automobilist niet hard had gereden dan zou hij/zij ook niet in de sloot belanden en zou de hond nu ook ergens vrolijk rondhuppelen dus alle kosten lekker zelf betalen denk zelfs dat de hond zich opgeofferd heeft zodat de automobilist zich niet te pletter heeft gereden of een ander. Rip Hond


  Maak melding

 3. ten alle tyden allert zyn achter het stuur, en houdt rekening dat onze wegen niet op hardt ryden berekend zyn
  als hy niet in de sloot terecht was gekomen was hy dan ook doorgereden…? Hoeveel was zyn alcahol Promilage…?


  Maak melding

 4. Flordelyn Pejana 12 augustus 2019 at 11:51
  Loslopende honden vormen sinds mensen heugenis een gevaar voor het verkeer, vooral tweewielers zijn meer dan eens slachtoffer geworden.( Gelijk heb je brother,)
  Onlangs was ik op Zanderij Luchthaven JAP, wat denk je er renden gewoon loslopende honden op de landing/ en Taxibaan, dit is toch te gek voor woorden, hoe hopeloos kan men nog in Suriname zijn.


  Maak melding

 5. Op het tijdstip van de aanrijding was het nog donker. Daarbij is enige voorzichtigheid geboden ook al rijdt men op een buitenweg.
  Ik kan mij voorstellen dat je niet direct rekening houdt met loslopende honden, maar zoals zo vaak wordt gezegd “in Suriname is alles mogelijk”. Een triest ongeval, hond dood, auto beschadigd.

  De schade zal voor rekening van de eigenaar van de auto blijven, tenzij het voertuig allrisks is verzekerd.
  De eigenaar van de hond ligt spreekwoordelijk gezegd op het kerkhof, dus van die kant valt niets te vorderen.
  Shit happens!


  Maak melding

 6. Forum schrijvers die anders denken, je moet maar zelf een keertje mee maken voor een plotseling overstekende hond.
  Geloof mij, dan zal jou kijk helemaal veranderen voor het verkeer en dat het verkeer altijd risico’s met zich meerbrengt.


  Maak melding

 7. Als men stelt dat de hond reeds dood op de weg lag, vraag ik mij af wie de dader is geweest en waarom een dood dier op de weg niet wordt opgeruimd??? Hardleers wat hardrijden betreft. Altijd maar haast hebben voor niets.

  R.I.P. Hond, zo’n wrede dood heb je zeker niet verdient.
  Dat men ook over dode dieren heen rijdt, is meer dan schandelijk gedrag.
  Na Gado mik ing toe.


  Maak melding

 8. Ja Meoonzin: verkeersveiligheidsmaand. Houdt de statistieken bij ter voorkoming dat je achteraf gaat zeggen dat dit uit de duim is gezogen..Jij probeert jouw frustraties over anderen uit te storten. Nu gaan we jou met dezelfde wapens aanvallen door onze frustraties op jou te botvieren.


  Maak melding

 9. Flordelyn Pejana :
  Anderen gaan straks zeggen dat ik dit uit mijn duim heb gezogen, maar volgens één van de eerste politieverordeningen van Suriname uit de slavernij, waarover ik beschik, mochten politieagenten loslopende honden gewoon doodslaan. Misschien moeten we deze oude wet heractiveren. Of misschien moeten we de Chinezen vragen de loslopende honden voor ons op te ruimen. Dit neemt niet weg dat in dit geval het riekt naar een vooropgezet en mislukt plan om iemand die stopt te beroven.


  Maak melding

 10. @ john, Je documentatie is goed !! Ik ken nog de dagoewagi die bij ons in de buurt langs kwam om loslopende honden te vangen. Geweldig vaardige mannen die dat deden !!!


  Maak melding

 11. Meoonzin je begint al te voelen waar ik naartoe wil. Jou die k onzin afleren. Je kan niet met woorden vechten vanwege je lage opleiding en dan wil je mij dood hebben. ik ben van de getto en ik wil je leren hoe ze in de getto vechten. Nu doe ik het met woorden, maar in mijn jonge jaren moest ik daadwerkelijk elke dag vechten. Dus zou ik je toen graag uitnodigen voor een robbertje. Je bent de tijger die zijn kont aan de verkeerde boom heeft gekrast. en ik houd pas op als jij weer in jouw hol verdwijnt. Dit krijg je als je mij boos maakt.


  Maak melding

 12. Johny boy,,denkt u dat u de enige was in de ghetto???
  Hahaha,in mijn tijd werd er jammer genoeg niet meer gevochten maar gestoken en geschoten,,nu ik weet dat u een ouder persoon bent zal ik met iets meer respect tegen u praten. Mijn ouders hebben mij geleerd respect te hebben voor de ouderen. ✌🏾. Maar ik.vind wel dat u soms een beetje ouderwets denkt(niet dat dat verkeerd is)en dat is niet meer van deze tijd.
  Sorry van die opmerking over doodslaan,excuses meneer.


  Maak melding

 13. Bertje, Kan jij niet ónder een vrachtwagen terechtkomen?🤣😂🤣😂🤣😂
  Onder een auto is ook goed genoeg voor mij hoor,grote dombo dat je bent!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.