Surinaams-Nederlandse rapper Dopebwoy definitief doorgebroken

7
Definitieve doorbraak van Surinaams-Nederlandse rapper Dopebwoy

Hij wil de eerste Nederlandse rapper met een Grammy worden en de Ziggo Dome uitverkopen. We hebben het over Dopebwoy, oftewel Jordan Jacott. Zijn nummer ‘Cartier’ is ‘the most streamed Dutch song on Spotify‘ maakte hij vorige week zelf bekend. Het nummer betekende in de zomer van 2017 de definitieve doorbraak van de rapper van Surinaamse afkomst.

‘Cartier’ is in samenwerking met Chivv en 3robi tot stand gekomen en is goed voor 63 miljoen streams op Spotify. Anno 2019 heeft het nummer op YouTube meer dan 78 miljoen views. De track is al triple platina en nu al zelfs diamant.

De slechts 25 jaar oude Dopebwoy heeft 6 tracks in de Nederlandse top 50 gehad waarvan eentje met rapper Boef. Zijn nummers belandden zowel in de Turkse als Franse hitlijsten; in Turkije zelfs op nummer 3. Ook heeft hij inmiddels meer dan 25 ver­worven gouden en platina platen.

In mei dit jaar verscheen er nog een uitgebreid artikel over hem in de bekende Nederlandse krant Het Parool met als titel: ‘De muziek van Dopebwoy is een ‘serieus dingetje aan het worden’‘. Dit naar aanleiding van zijn onlangs verschenen debuutalbum ‘Forever Lit’.

Tegenwoordig reist hij wekelijks door Europa voor shows en het is nog maar het begin van zijn carrière, dus hou deze man in de gaten.

Lees ook: Dopebwoy: ‘Hit Cartier heeft echt alles voor me veranderd’ (Nu.nl)

7 REACTIES

 1. @HongkonNasi, dat zal best wel kloppen wat je zegt. Maar juist deze artiesten zijn verantwoordelijk voor toename van schietpartijen waarbij vaak onschuldige mensen geslachtofferd worden. En neen, het is geen muziek die je hersenen tot nadenken zet omdat de teksten inhoudsloos zijn. Wie lopen achter dit soort artiesten aan ? Juist ja, de minder ontwikkelden onder ons.


  Maak melding

 2. Top! Gefeliciteerd and keep going strong!

  Jullie zijn pas blij als hij rooft, dealt of aan de grond ligt. Want zo zien jullie zwarte mensen graag.
  Wat een sneue reacties weer van sneue mensen!


  Maak melding

 3. Dat is een artiestennaam of een nickname en zijn artiestennaam betekent cool of supergaaf of supertof.
  In de muziekwereld geven performers zichzelf een bepaalde naam om daarmee een bepaalde identiteit te creëren of een bepaald statement te maken of bekendheid te verwerven. Hoef je geen dope voor te gebruiken om jezelf zo te noemen. Dope staat voor cool en gaaf en is niet per definitie drugsgerelateerd.


  Maak melding

 4. “ik Heb een sok van de zeeman…een sok van de zeeman.. Een broek van h&m…een broek van h&m. Een schoen van de bristol een schoen van de bristol.

  Zo heb ik ook effe reclame gemaakt… T publiek dat naar je luistert heeft het geld niet om zich dit allemaal te veroorloven en om toch erbij te horen..maken ze keuzes: nep kopen/ hard werken tot je t je kunt veroorloven of ROVEN… Hopelijk spoort jouw muziek ze aan er hard voor te werken…want die fibraties van jullie muziek stimuleert vaak tot anders.
  Voor de rest succes met je award voor t brainwashen vd jeugd..want daar worden jullie voor gebruikt… Chaos creeren in de maatschappij. Jammer..maja…Book of revelation zegt genoeg over de tijd waarin we leven.


  Maak melding

 5. Dice,als je niet weet waar je over praat houd je grote mond. Jullie,jullie roep je heel de tijd maar je praat onzin. Er zijn genoeg positieve liedjes en helaas ook negatieve,dus shut up!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.