Vietnamees probeerde groot bedrag in euro’s uit Suriname te smokkelen

32
De 19 miljoen euro uit Suriname zit nog steeds vast in Nederland
Heel veel Euro's

Een Vietnamese passagier is onlangs op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven van Suriname aangehouden op verdenking van overtreding van de Deviezen Wet en het Smokkeldecreet. In de handbagage van deze reiziger, die op vertrek stond naar het buitenland, werd namelijk een groot geldbedrag in euro’s aangetroffen.

De man beschikte niet over de nodige bescheiden om Suriname met zo’n groot geldbedrag te verlaten, meldt de Surinaamse politie. De douane recherche droeg de verdachte en het geld daarom over aan de politie van het politie bureau Zanderij.

Deze verdachte werd, op grond van de wet, in de gelegenheid gesteld de zaak buiten proces af te handelen. Na het betalen van een fikse boete in Euro’s is de Vietnamees twee dagen later in vrijheid gesteld en mocht hij uit Suriname vertrekken.

De douane recherche hield de man op zaterdag 27 juli aan maar het bericht werd op 6 augustus officieel door het Korps Politie Suriname naar buiten gebracht.

Sinds de Amerikaanse dollar schaars is in Suriname proberen steeds meer mensen grote hoeveelheden contanten euro’s uit Suriname, bijvoorbeeld naar de VS te smokkelen. Daar wordt de euro dan omgezet in Amerikaanse dollars en vervolgens teruggebracht naar Suriname. Vorige week werd bekend dat de Amerikaanse douane 1,6 miljoen euro van Surinaamse cambio’s in beslag had genomen:

32 REACTIES

 1. Een Vietnamees !!! In Suriname !! Om geld weg te smokkelen voor Bouterse ! Zou men dan een argwaan gevoel hebben dat ie onschuldig is . Goed uitgeprobeerd maar heel dom.


  Maak melding

 2. Als in Suriname al het crimineel geld over de hele wereld wordt gefaciliteerd door de president, zullen wij altijd last ondervinden van zulke activiteiten


  Maak melding

 3. Heel goed meneer de president haal het schorem naar binnen toe. Dat was jouw doel toch ? Zometeen nog aansluiting van de Russische maffia in SU wat zal toeleiden tot meer geweld en criminaliteit want de Russische maffia laat niet met zich sollen.


  Maak melding

 4. @Brantimaka ….Natuurlijk mis het geld van Bouterse …Feitelijk moet hij chan vragen om geld voor hem te smokkelen want die wordt nooit gecontroleerd


  Maak melding

 5. Hier begaat men de fout om zonder enig bewys wat teroepen men doet alsof men niet begrypt dat hier een netwerk van criminelen aan het werk is valuya te verplaatsen, heefd niks met deze man temaken
  hy zal wel zyn eigen kanalen hebben maar dit slaat de plank gelyk mis met zulke aantygingen
  Het zal wel van een politieke tegen Party komen,nu eens goed nadenken waarom het de afgelopen vyf jaar economisch niet wilde exceleren omdat er miljoenen aan de economie werdt onthouden door een bepaalde bevolkings groep en die is nu het geldt aan het verplaatsen zodat het hier niet wordt aan geslagen want europa is nu wakker geworden dat er miljarden zwart in suriname bevindt en die zyn vrywel zeker niet van Bouta dus als men oordeeld doet het dan goedt en belast een ander niet ten onrechte omdat de persoon zich al in een lastige positie bevindt, of kan de surinamer alleen kwaadt spreken over een ander?


  Maak melding

 6. Dit zal niet ophouden. Gelukkig doen onze jongens op het Luchthaven hun werk goed. 200% controle. Niemand over het hoofd zien. Het is toch belachelijk dat mensen dit doen. Waar zijn de banken voor. In wat voor eeuw leven wij, dat de banken geen USD kunnen kopen via normale transacties in het buitenland. Smokkelen en nogmaals smokkelen. Komt het ooit goed in ons land.


  Maak melding

 7. Deze dingen zyn al decenia gaande, door onze voorouders werdt ons geleerd dat ding sma e dien wang snikie
  of na bakroe ,al die jaren was men lekker bezig


  Maak melding

 8. @ Boeboe bit Sjorie
  Banken kunnen nog steeds USD kopen hoor.
  De kortste weg gaat bijv via de CB.
  De CB ontvangt Euro’s.
  Als zij op haar beurt de Euro’s wil verschepen dan zal het buitenland willen weten hoe de CB hieraan gekomen is.
  De CB zal op haar beurt willen weten hoe de particuliere bank aan de Euro’s gekomen is.
  De eeuw waarin we leven is dus een eeuw waarbij controle nodig blijkt te zijn.
  De CBVS heeft las ik enige tijd geleden hier Euro’s.aan cambio’s aangeboden voor USD.
  Dit deed zij om.dollars uit de markt te halen en daarmee de koers in overeenstemming te brengen met de koers op de vrije markt.
  Cambio’s hebben hun Euro’s vervolgens aan de VS moeten afstaan.
  Men zal dus op zij USD gaan zitten.
  Niemand wil ze kwijt.
  Dan kan je nog maar 1 ding doen:
  de rente op een USDrekening verhogen.
  Het volgende geldt niet voor jou.

  Wat kan je soms een ongelooflijke.onzin hier lezen.
  Ik heb het dan niet (zoals.sommigen misschien direct gaan denken) over Rob.
  Hij verdedigt zijn voorkeur al weet hij dat het onjuist is. Hahaha
  Ik heb het over mensen die echt denken dat wat ze schryven yuist.is.
  En bovendien.anderen vertellen dat ze fouten begaan!!!
  Ook
  Grammaticale fouten:
  ach. de inhoud is belangryker zeg ik altijd
  Maar 10000000 in een kleine posting vind ik wel storend.
  Dat zegt toch wel.wat
  “D, t, dt” ach de inhoud is belangryker belangrijker, zolang dit soort fouten bij werkwoorden worden gemaakt.
  Maar lulkraak dit neer te kwakken
  dat vind ik wel gruwelijk.
  Een voorbeeld stadt grrrr.
  Oom Bert schreef hier dat hij alleen lagere school heeft afgemaakt, dat hij het timmeren heeft.geleerd.van zijn vrouw, maar toch.zie je amper fouten en in ieder geval nooit een storende fout.
  Hij bewijst dat het wel kan.

  Ik.heb in deze posting bewusd.enkele.fouten gemaaktdt
  Wy weten het altyd beter


  Maak melding

 9. om in Suriname orde en respect te handhaven vrees ik dat wy toch een streng bewindt moet worden om zo de normen en waarden aan onze kinderen kunnen toevoegen aan hun opvoedig
  al vaak heefd suriname vele generatie verspeeld en dat is iets om over na te denken
  een streng bewindt om alle neuzen weer de zelfde kant op terichten
  een multy culty samenleving is goedt als wy allemaal voor het zelfde gaan maar als de een aan de afkomst van xyn voorouders meer waarde hecht dan de samenleving waarin die zich in bevindt dan vermoedt ik dat er in ons landt iets fundamenteel fout is. ik heb er geen probleem mee of je voorouders uit Africa of India komen maar besef wel dat je in een Landt woont met een eigenwaarde en wetten en normen met mensen die iets anders uitzien als jy maar dat wy surinamers zyn,kun je hier niet aan voldoen dan kan je nog altydt naar het landt der voorouders, ik wil nog wel kwyt dat men in deze landen niet zo snel aan de nationaliteit komt want ze zyn overbevolkt .De volgende PRESIDENT zal geen jopi popi moeten zyn want daar bereik je niets mee


  Maak melding

 10. Dit gaat nooit meer ophouden in Suriname sterker nog het zal veel erger worden, omdat de president van dit land een crimineel is en zijn handlangers zoals Abraham ondersteunen hem continu met criminele adviezen.
  Nooit meer is niet helemaal waar als het volk in mei 2020 haar verstand gebruikt en deze boevenbende langs democratische weg massaal wegstemt, dan zal er een nieuwe wind geleid door de VHP waaien in ons geliefd Suriname. TIME WILL TEL.


  Maak melding

 11. Men spreekt van een groot geldbedrag dat in beslag is genomen , om welk bedrag gaat het dan ? Hoe groot is de “fikse boete” die deze Vietnamees heeft moeten betalen ? Aan wie is er betaald ? De autoriteiten zijn heel vaag in hun berichtgeving met betrekking tot deze zaak. Het zal mij helemaal niet verbazen als er op z’n Surinaams wat Euro’s hier en daar in bepaalde zakken verdwenen zijn. Transparantie is hier wel gewenst. Als er geld in beslag wordt genomen dient het totaal bedrag geteld en vermeld te worden .


  Maak melding

 12. Jullie weten precies voor wie dat Geld was het Geld was van onze gladde Haar broeders ,en Geen enkele Bouterse dan weten jullie bliksem goed weer van onze Hindoestaanse broeder die blijven het maar proberen hebzucht zijn niet afgeleerd en maar blijven proberen ,ze zijn zo Gierig dat ze eigen Familie vermoorden voor Geld hebzucht en nogmaals Hebzucht .VHP aan de Macht dan wordt het nog erger .


  Maak melding

 13. Pica, en nog zijn er van die figuren die niet willen of kunnen begrijpen wat jij bedoelt
  en op wie de laatste alinea’s betrekking heeft. Nobody is Perfect, maar dit is wel heel erg


  Maak melding

 14. Probleem in Su is dat je bijna geen grote geldzaken kan doen als ondernemers,de banken in Su zijn zwak…… met als gevolg dat mensen geld gaan smokkelen om het naar de gewenste bestemming te krijgen!!


  Maak melding

 15. Dit is toch wel identiek wat Nederland heeft gedaan met Suriname.
  Geld in beslag nemen omdat niet bewezen kan worden hoe aan dit bedrag is gekomen.
  Deze Chinees kon misschien vertellen waar het vandaan komt en daarna afrekenen en het geld weer als zijn bezit beschouwen.
  iets dat Suriname niet kan omdat Nederland zo een shit bedrag niet noemswaardig vind en geen valuta nodig heeft dit in tegenstelling met Suriname die ieder valuta bedrag hoe klein dan ook nodig heeft


  Maak melding

 16. onlangs was Adhin naar Afrika geweest Gana waar de roots liggen van de blaks, vraag is hoeveel geld goud heeft hij meegenomen, want hij werd niet gecontroleerd op zanderij..
  het zal wel ettelijke miljoenen zijn geweest, om straks rustig te kunnen leven na de verkiezing daar in Afrika..


  Maak melding

 17. Degenen die beweren dat een Vietnamees geld voor Bouterse naar een ander land moet smokkelen, zijn niet wijs. Bouterse is slimmer dan men denkt. De kans dat die Vietnamees gepakt wordt, is 100%.


  Maak melding

 18. @ astaman.
  Ja,hahaha
  Hiermee wordt het gestelde bewezen.

  @ Wendy
  Je vraag: “Waarom geeft men de voorkeur aan $$$ boven de euro???”
  Het zal de gewone man weinig uit maken, maar personen die behoorlijk in de slappe was zitten willen hun valuta ook in het buitenland kunnen gebruiken. Dit gaat niet meer met Euro’s
  Daarnaast kunnen het speculanten zijn die een verdere waardestijging van de USD verwachten
  Een derde optie is dat bij betaling in Su de ontvanger dollars eist

  Je tweede vraag/opmerking
  “Een boete betalen??? Alles afpakken. We maken te veel grappen in Su.
  Waar komt het geld vandaan???”
  Het is gebruikelijk dat je een boete betaalt bij smokkel, maar hier blijft het niet bij. Hetgeen je wilt smokkelen wordt verbeurd verklaard. Dat wil zeggen dat ben je kwijt.
  Anders zouden smokkelaars het toch proberen als ze alleen maar een boete zouden moeten betalen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.