Sieglien Burleson officieel ambassadeur Suriname bij EU

20
Sieglien Burleson officieel ambassadeur Suriname bij EU

Ambassadeur Sieglien Burleson is nu officieel als Suriname ’s vertegenwoordiger bij de Europese Unie(EU). Daartoe heeft zij haar geloofsbrieven onlangs aangeboden bij EU president Donald Tusk. Tijdens de ontmoeting werden de goede betrekkingen tussen Suriname en de EU door beide functionarissen onderstreept. Over diverse onderwerpen die voor Suriname belangrijk zijn, is van gedachten gewisseld.

Tijdens het kort onderhoud is onder meer gesproken over de lopende Post Cotonou besprekingen in ACP-EU verband. Ambassadeur Burleson heeft de wens uitgesproken dat de EU de aspiratie van de ACP-landen voor economische groei en diversificatie, teneinde armoede uit te bannen, ook tot een prioriteit maakt.

Suriname put in kader van de bilaterale relatie met de EU, vanaf 2014 tot en met 2020 onder het 11e European Development Fund (EDF – Europese Ontwikkelingsfonds), uit een pot van 13,8 miljoen Euro. De middelen bieden ondersteuning van duurzame agrarische productie, economische diversificatie, bevorderen werkgelegenheid en het verbeteren van het welzijn van de Surinaamse bevolking. Uit het 10e EDF (2008-2013), is al voor 19,8 miljoen Euro ontvangen, gericht op verbetering van de infrastructuur voor transport. Het voornaamste project hieruit was de rehabilitatie van de Oost-West verbinding (Meerzorg-Albina) voor ruim 17,5 miljoen Euro.

In multilateraal verband heeft ons land de afgelopen periode ook geprofiteerd van het speciaal EU-raamwerk voor assistentie aan traditionele ACP-bananen exporterende landen. Voor 22 miljoen Euro werd de herstructurering van de bananenindustrie gefinancierd. Ook als Caricom en Cariforum lid neemt Suriname deel in de ACP-EU samenwerking, waarover thans wordt onderhandeld en van waar Suriname straks middelen nog verwachten. Dit onderstreept volgens Ambassadeur Burleson het belang van de accreditatie van Suriname bij de EU, een samenwerking met een meerledig karakter.

De scheidende EU-president wordt binnenkort vervangen door Charles Michel, nu nog premier van België. Ambassadeur Burleson is sinds oktober 2018 namens Suriname gestationeerd in België, als permanente vertegenwoordiger in Brussel en EU.

20 REACTIES

 1. Maar Santhoki loopt te schreeuwen dat niemand zaken wilt doen met Suriname wij zijn afgesloten door iedereen ,maar als het zo is en als wij Santhoki moeten geloven allemaal wat hij zegt ,dan wat doet Mevr Burleson daar ze is officieel als Surinaamse vertegenwoordiger bij de Europese Unie (EU) dus Meneer Santhoki en die achterband van jouw op Waterkant waar praten jullie over als ik soms moet lezen wat jullie zogenaamde mening is op Waterkant .


  Maak melding

 2. Nou wat voor geloofsbrieven kan Sieglien aanbieden na ontheven te zijn voor financiele malversaties. Nu moet de EU na elk bezoek van Sieglien de tafels, stoelen, asbakken, pen en papier, toiletpapierrollen natellen. Deze vrouw is een oplichter.


  Maak melding

 3. Hey ram singh wie ben je om dat te zeggen je bent zeker de grootste op lichter als je dat wil horen,wel respect tonen voor onze surinaamse vrouwen die ons land vertegenwoordigd in het buitenland als ambassadeur en zij oplicht niemand hoe kom je der bij met jou dome stomme reacties om dat tezeggen heb je niks beters tedoen het slaat helemaal nergens op ik ken haar heel goed als mens ze is de vrouw met heel veel kwaliteit in huis een vrouw die met op recht en met eer geweten haar werk heel goed zal doen in België, dus denk goed na wat je zegt je bent gewaarschuwd ram


  Maak melding

 4. Je kent haar goed dus hou ons op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen wat zich afspeelt in de EU dit hadden we net nodig iemand die in de bron zit je hoeft niet alle vertrouwelijke dingen die ze aan je verteld aan ons te vertellen gewoon in grote lijnen. Dit is pas nieuws


  Maak melding

 5. Tusk heeft waarschijnlijk geen idee waar Suriname ligt. Hij vroeg aan zijn secretaresse Suri….wie? Flam, hierboven is een beetje gek aan het worden. Alleen criminelen worden ambassadeurs van de republiek Suriname. Steel iets en je kan ambassadeur worden onder de leiding van Desi.


  Maak melding

 6. FLAM, WAT WIL JE DOEN NA JE WAARSCUWING, GA JE BOUTA OF DINO OP HEM AFSTUREN ? IS DEZE EX-MINISTER DAN GEEN OPLICHSTER ? WAAROM WERD ZIJ OPGEDONDERD DOOR ,PRECIES JA…. BOUTA ?? GAAT ZIJ NU BACOVEN VERKOPEN OF STELEN ?
  KAN ZE ZELF HAAR BROEK NIET OPHOUDEN OF MOET JIJ DIT DOEN NAMENS SIEGLIENTJE.
  DE EU MAAKT GEEN GRAP MET NDPLAYERS.
  DOOR HAAR OPTREDEN IS DE CENTRALE BANK VAN SUR. THANS BANKROET, DAM WAN SHIE FA JO NJANG SOUTMETIE !!


  Maak melding

 7. Ze heeft Donald al verteld dat she heeft good vriendin in su and ik ga everything vertellen to her zo dat she can iedereen vertellen on waterside wat happens in the EU


  Maak melding

 8. Jonny zit je net als mij ook in het Pieter Baan Centrum. People Lets keep it leuk and not nodig om dreigementen out te voeren door deze hele gedoe ga ik english talken alles fault from flam bam thank you mam


  Maak melding

 9. Weer een exponent uit de NDP koker die ambassadeur mag spelen. Het is bizar en komt bijna alleen in Suriname voor dat slechts regeringsgezinde personen deze functies toebedeeld krijgen. In Nederland is het vrij normaal dat personen die voorgedragen worden voor top functies niet altijd uit de regeringspartijen komen . Kijk maar naar de recente voordracht van Dijsselbloem als voorzitter van het IMF. Suriname kan daarvan wat opsteken !!!!!!!


  Maak melding

 10. ik zal deze dame alle succes toe wensen dat nodig is om ons land in de EU tevertegenwoordigen,by deze dan
  wat een schaamteloze vertoning jullie halen alles en iedereen met de meest gruwlyke verwenzingen onderuit
  zyn jullie doorgeslagen of hebben jullie een mentaliteit devaluatie ondergaan als men zich zo opsteld hoe wil je dat het goedt gaat met suriname ,en dan alles wat fout gaat is Bouta ,terwyl mensen als jullie alles afkeuren en maar vernederen ik vraag me af (How low can you go)


  Maak melding

 11. Jacobus) Dromen zyn bedrog,Nederland gaat nooit zyn Excuse aanbieden voor hun slaveny verleden
  want daar hoort een financiele vergoeding aan toegevoegd worden en daar zyn ze niet bereidt toe


  Maak melding

 12. Gelukkig maar dat de EU de criminele ndp regering van Suriname niet serieus neemt.
  Voor de bouta fans is dit een soort wonder..hallo domme ndpers de EU schudt handen met een ieder.Ze hebben manieren,ze schieten niemand dood,en geen van ze hebben amnestie en ze snauwen niemand af.Het zal bij 1 foto blijven hoor ndpers.De EU weet over bouta.En al de boven genoemde organisaties door Suriname wel die zijn van geen enkel betekenis voor ons.


  Maak melding

 13. Wanneer gaat ambassadeur Burleson uitleggen wat mevouw Silos van Dijk onlngas verklaarde omtrent corruptie, illegaliteit en de enorme omslag die er plaats moet gaan vinden om aan de internationale eisen te voldoen.

  mevrouw Silos van Dijk rapporteert dat het een zooitje is in Suriname.
  Dochter van Dijk adviseert de DNA 4 jaar gefrobel van de Presidentiele Alcoa onderhandelingscommissie integraal af te wijzen. er worden woorden gebruikt als onethisch voor afspraken die namens de president gemaakt zijn met Alcoa.

  Suriname wordt door haar eigen NDP loyalisten al afgeschilderd als rovershol.


  Maak melding

 14. @ FLAM yp mpp wat ga je doen? Die vrouw sieglien hoort thuis op de mannenafdeling van santo boma, ze is een dief, alleen de nationale dieven partij en gangst boss kabouta kan een benoeming voor haar vinden.


  Maak melding

 15. Wat zal er na de verkiezingen van 25 mei 2020 met het buitenland beleid gebeuren, wanneer Santokhi de verkiezingen gaat winnen.
  Ik heb mij laten vertellen dat hij van plan is om alle buitenlandse diplomaten en ambassadeurs te toetsen naar hun cv en achtergrond van functioneren. Ben je niet universitair geschoold dan zullen ze allemaal het veld moeten ruimen, want alleen een politieke benoeming zal sur niet vooruit helpen. Men moet ook wat in hun mars bezitten om surs belang optimaal te kunnen behartigen.


  Maak melding

 16. Ha haaaa daar hebben we onze slimme DB.
  De benoeming van Sieglien is puur om de Europese witte mannen te masseren. Al bij haar eerste optreden heeft zij namens sur de hand al opgehouden. Niet alleen dat, maar daarvoor met haar charmante achterkant de blanken een strelense aai gegeven. En die waren helemaal weg van. En geloof mij zij krijgen maar één keer de kans om van zo dichtbij te mogen proeven.
  En nu kijken wat zij tot mei 2020 binnen kan slepen voor haar hoogste baas.
  Een weloverwogen actie van meneer DB om zijn campagne straks te kunnen financiëren.


  Maak melding

 17. Bertje de betwetertje denkt het wéér te weten.😂🤣😂🤣😂🤣.
  Je bent zeker zo een sociale dienst meneertje die geen werk heeft en van de staat leeft. Hahahha,hij probeert iedereen neer te halen maar zelf heb je geen baan,waarschijnlijk geen relatie(met een persoon🤣😂),geen spaarcentjes en geen auto of een hele oude,je kan nooit langer dan maximaal 4 weken blijven in Su als je zou kunnen gaan,en je hebt geen diploma’s.
  🤣😂🤣😂🤣😂. Open boekje ben je voor mij en dat alleen aan je manier van schrijven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.