Natio Suriname speelt gelijk tegen Telstar

17
Natio Suriname speelt gelijk tegen Telstar
Natio Suriname bracht in augustus 2019 een bezoek aan de Johan Cruijff Arena te Amsterdam.

In het Rabobank IJmond Stadion te IJmuiden heeft de nationale voetbalselectie van Suriname dinsdag gelijk gespeeld tegen SC Telstar. Het was de tweede oefenwedstrijd van Natio in Nederland en bondscoach Dean Gorré was na afloop tevreden met de 1-1.

De ploeg uit Suriname is momenteel op trainingskamp in Nederland. Afgelopen weekend brachten de mannen een bezoek aan de Johan Cruijff Arena te Amsterdam (FOTO), thuishonk van Ajax. Ook brachten ze een bezoek aan het Kwaku Festival.

Natio sluit het trainingskamp donderdag af met een laatste oefenwedstrijd tegen amateurclub RKSV Leonidas. Het duel begint om 20.00 uur aan het Erasmuspad 9 in Rotterdam-Schiebroek. Entree is voor staanplaatsen € 6,00 en voor zitplaatsen € 10,00. Kaartverkoop alleen aan de kassa aan het Erasmuspad.

17 REACTIES

 1. Suriname slaagt er maar niet in om te winnen van Nederlandse eerste divisie clubs. Lachwekkend ! Zelfs met Kozakken Boys, Katwijk en Spakenburg zullen ze moeite hebben. Suriname stelt nauwelijks iets voor. De diaspora zal een handje moeten helpen willen ze ooit de WK halen.


  Maak melding

 2. Goed gedaan jongens

  Dit begint erop te lijken dat jullie het begrijpen voor de eer van het Surinaamse Volk en het Vaderland en stand houden als, zij die gaan sterven groeten u.

  Jullie hebben de vlag van Suriname in top gehouden. Let op alleen de overwinning telt, met minder moeten jullie geen genoegen nemen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Ze hebben nog een heeeeel lange weg te gaan . Het sleutelwoord hierbij is discipline . Iets waarmee velen in Suriname moeite hebben. Ondanks mijn oranje hart gun ik het Surinaams voetbal team het beste.


  Maak melding

 4. Suriname speelde gisteren tegen Telstar gelijk. Ik heb in ieder geval een team gezien dat nog plezier beleefd aan het spelletje hoor. Er werd gelachen, gevloekt en met passie gespeeld. Ach het was vriendschappelijk. Een speler viel mij op omdat hij mij deed denken aan Nwankwu Kanu qua fysieke bouw maar ook wat betreft techniek.


  Maak melding

 5. Ik heb de wedstrijd gezien, en vond dat Natio goede inzet heeft getoond. Maar of ze met dit spel op jacht kunnen naar wereldfaam, zoals Roy Ristie onlangs in zijn artikel op Waterkant hardop droomde, valt te betwijfelen. Daarvoor moet er op tactisch gebied nog veel bijgeleerd worden. Snellere balcirculatie, met individuele acties niet te ver door willen gaan (vooral de vleugelspelers), niet te gehaast spelen en meer oog voor de ‘vrije man’, om maar een paar voorbeelden te noemen. Maar dat zal de staf ongetwijfeld ook zijn opgevallen, dus hier zal vast aan worden gewerkt.

  Ik merkte dat veel toeschouwers na afloop teleurgesteld waren met het resultaat. Dit komt volgens mij omdat men te hoge verwachtingen heeft van de voetbalkwaliteiten van het team. Er lopen inderdaad spelers bij die aardig kunnen voetballen, maar het is niet fair om ze te vergelijken met het niveau van de Nederlandse voetballers. Daarmee doen we onze jongens te kort, want de beschikken niet over dezelfde faciliteiten, voetbalopleiding en trainingsmogelijkheden. Maar met hard werken komen ze wel een heel eind!

  Het enige wat we kunnen doen is ze blijven steunen en aanmoedigen. Zoals dat vanaf de tribunes dan ook luidkeels gebeurde, waardoor het uiteindelijk een leuke voetbalavond is geworden.


  Maak melding

 6. De Surinaamse nationale elftal (11tal), behoort een samenstelling van de afspiegeling van de volkeren van Suriname te zijn. Kracht en kennis uitputten van alles wat we in huis hebben.
  2 creolen
  2 hindoestanen
  2 chinezen
  2 javanen
  2 Boeroes
  1 indiaan
  En het zelfde aantal aan reserve spelers.
  Trainen en het zal lukken, hoe mooi kan dit niet zijn, “eenheid maakt macht”


  Maak melding

 7. @Times for Kranti: ik ben het volkomen met je eens!! Maar dan vind ik wel dat ze allemaal in hun eigen klederdracht aan de wedstrijd moeten kunnen deelnemen!

  Ik heb wel 2 vragen voor je: 1. uit welke bevolkingsgroep moet de trainer komen, of ben je van plan om zelf het team samen te stellen en te coachen? En 2. denk je niet dat de Inheemsen zullen protesteren, omdat je maar 1 indiaan in het team hebt opgenomen? Denk hier maar goed over na, want dit zou het hele land kunnen ontregelen…..

  Je bent echt een fatu!!


  Maak melding

 8. times for kranti dat is een heel mooi gedachte goed ik zou je hier in willen steunen als al die bevolkings groepen van su de beste voetballers zou herbergen maar ik denk dat we professineel te werk moeten gaan zoals alle landen dat is op moment het grootste probleem van het surinaamse voetbal en ik denk niet dat het een probleem zal zijn als bepalde bevolkings groepen niet bij de selectie zal zijn de beste moet spelen ongeacht kleur of ras reden waarom ik dat zeg ik ben vaak naar wedstrijden van de suri profs geweest wat overwegend uit creolen bestaat en dan kijk ik naar de supporters van suriprofs dan krijg ik pas een blij gevoel wand dan zie je alle bevolkings groepen van su samen feesten en blij zijn persoonlijk denk ik als suriname met een goed voetbalteam een mooi succes zou behalen de mensen nog dichter naar elkaar toe zal brengen


  Maak melding

 9. @Times for Kranti,

  Den Ingi o mandi a yu tapu. I no kan stel op wan ingi nomo. Luister wat we doen; we maken er twaalf spelers van met twee indianen erbij. Er mogen maar elf spelers spelen ,no sweat, de ene indiaan speelt de eerste helft en de andere de tweede helft. Dan den man no kan klage.😂

  Klinkt leuk en democratisch en de achterliggende gedachte is helder. Echter, sport op een hoog niveau is voorbestemd aan de allerbeste sporters. Tenminste, als je medailles ( geld) wilt winnen en je land op de kaart wilt zetten. Neem nu eens de Olympische Spelen . Als je kijkt naar het onderdeel 100 meter hardlopen van het Amerikaanse team ,zul je alleen maar donkeren zien. Er zijn witten zat in de US ,maar ze maken geen schijn van kans tegen de donkeren. Het heeft niks te maken met discriminatie. Nederland bijvoorbeeld, heeft een paar Afrikaanse atleten genaturaliseerd vanwege hun prestaties. Zelfs in Turkije zie je ook donkere ‘Turkse atleten’, allemaal genaturaliseerd zodat men medailles kan winnen en pronken.
  Kijk ,als er in elke bevolkingsgroep even goede kandidaten waren, dan gaf ik je hartgrondig gelijk. In de sport en wel op het allerhoogste podium, telt alleen maar het winnen. En wie wint maakt niet uit. Hij/zij vertegenwoordigt het land ongeacht ras. Wie weet wordt er ooit een Hindoestaanse Pelé geboren. 😉


  Maak melding

 10. juist pakira tigri jij snapt het power brada wand de gemiddelde surinamer begrijpt niets van professionalisme we moeten gewoon met de beste spelers willen voetballen zelf het grote machtige brazilie haalt zijn beste spelers uit de buitenlandse competitie zolang wij ook niet op de deze toer gaan zullen we het buiten beentje van de wereld blijven


  Maak melding

 11. Het probleem is dat hindoestanen en chinezen niet kunnen voetballen,alleen spelers die kunnen voetballen kan je opstellen en niet anders.
  Bij voetballen kijken wij niet naar rassen,alleen voetballers kunnen in een elftal.


  Maak melding

 12. De enige manier waarop dit Surinaamse elftal echt zal slagen internationaal is om de sport (ook andere disciplines) te professionaliseren. D.w.z. sporters moeten van inkomsten uit hun sport kunnen leven. In Su heerst totaal geen topsport mentsliteit, ondanks dat bijna alle Surinamers van sport houden. Het toestaan vd dubbele Nationsliteit zou ook helpen. Ik ga ervan uit dat in de “Surinaamse korfbalploeg” die furore maakt in Zuid Aftika ook niet alle spelers een Su paspoort hebben…denk a tori…het Surinaamse Nationale voetbalelftal is de laatste 100% amateurploeg bij de landenteams vd FIFA…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.