De Palmentuin in Suriname wordt opgeknapt

20
palmentuin wordt opgeknapt
Foto: (c) Nationaal Informatie Instituut

Het Ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie (OWT&C) werkt samen met andere ministeries aan het verfraaien van de palmentuin in Suriname. Dat zegt Anwar Moenne, onderdirecteur Technische Diensten van het Directoraat Openbaar Groen tevens de voorzitter van de taskforce, die door minister Vijay Chotkan is geïnstalleerd voor verschillende werkzaamheden, aan het Nationaal Informatie Instituut.

Gelet op de taskforce is deze volgens Moenne enorm belangrijk als het om verschillende spoed optredens gaat. Daarom is volgens hem ook een beroep op de taskforce gedaan om de Palmentuin te verfraaien. Vanuit OWT&C zijn onder andere de afdelingen van Openbaar Groen en afdeling Wegen ingezet.

Het ligt in de bedoeling dat het werk die ruim 2 weken gaande is, voor 9 augustus wordt afgerond. Dit omdat er op die dag een grote viering van de Inheemsen dag op de plek zal plaatsvinden. Behalve het werk in de Palmentuin is het ministerie ook bezig met afrondingswerk van de Waka Pasi naast de Palmentuin. Dit is een project dat in opdracht van het kabinet van de First lady, Ingrid Bouterse Waldring wordt uitgevoerd.

20 REACTIES

 1. Opvallend zodra er iets te vieren valt, krijgt de plek een opknap beurt. Vervolgens zullen er ministers van BUZA ook Palmentuin bezoeken.Dit is toch te triest voor woorden. Heel Paramaribo dient onderhouden te worden voordat de Suriname rivier de macht overneemt en het land met zijn bewoners verzuipt. In de binnenlanden worden onze bomen gekapt er verkocht, terwijl juist de bomen een functie hebben. Hersenloze paria’s. Allemaal corrupte zakkenvullers. Wanneer worden de gore van binnen uit bejaardenhuizen grondig opgeknapt zodat onze oudjes van een welverdiende rust en goede hygiene kunnen genieten???? De badkamer en toiletten zijn smerig. En de oudjes en hun familie veel laten betalen voor een smerige kamer met smerige vitrages. Schaamteloos gedrag. Noemt men dit voorruitgang??

  Sarie Torie


  Maak melding

 2. Lekkerd boeiend alsof Palmentuin de burgers eten gaat bezorgen. Het lijkt meer op een bomengroep dan een tuin waar je tot rust kan komen en even tussenuit waar je plezier hebt.

  Kuilen graven met een loader en weer dicht doen alsof het park een nieuw look krijgt.
  En in de avonduren moet je daar echt niet zijn, want dan is het de rovers uitgaanstijd.
  SARIE TORIE🙀🙀

  Wie zou willen dat je m.b.t. Palmentuin op de NDP gaat stemmen. Ben benieuwd😅😅


  Maak melding

 3. @@@Braincare
  Bij het minste regen loopt de stad over van stront en zit je zo tot je halve been in water. Het risico dat je allerlei ziekten gaat oplopen. En in de avonduren moet je niet in de Palmentuin zijn, want dan is het roverstijd. Op 9 augustus zal er nog geharkt worden en daarna zie je geen hond meer.


  Maak melding

 4. Is er een plan van aanpak, is er een aanpassingsontwerp gemaakt, wie heeft het goedgekeurd, of is men weer klakkeloos aan het werk,


  Maak melding

 5. Kirpalani Stichting heeft nog eens US$ 150.000 geschonken aan Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) voor het beddenhuis van het Suriname Eye Center. Eerder had de stichting reeds US$ 500.000 geschonken aan het .

  Wanneer gaat de stichting van de president zulke bedragen schenken misschien kan hij hiermee zijn boetedoening voor de decembermoorden afkopen.


  Maak melding

 6. Plat gooien en wat leuks daar neerzetten voor de mensen/toeristen iedereen doet of het zo geweldig daar is alsof de Bomen tegen je gaan praten als je daar bent je kan niet eens fatsoenlijk zitten


  Maak melding

 7. Weet je wat niemand is opgevallen. Suriname heeft slecht één park en een niet werkend fontein. het park is de palmentuin en het fontein staat op Spanhoek. Ik heb intussen heel veel landen en steden bezocht en ik wordt jaloers op de vele parken en fonteinen, die ik in het buitenland mag bewonderen en die in Suriname gewoonweg ontbreken. Suriname doe er wat aan. Het is heerlijk om tijdens de hitte lekker te verpozen in de schaduw van de bomen in een park. Suriname heeft toch land zat? Volgens mij hebben jullie een verkeerde prioriteitenschema of leggen jullie de accenten verkeerd.


  Maak melding

 8. @@@John
  De politiek is a-intiligent. De beleidsmakers zijn dom en asociaal. Ze houden van parasiteren. Weten dondersgoed wanneer je je land vooruit wil helpen, dan dat je ook hard ervoor moet werken. Maar nee John, ze gaan liever naar de parken in Brazil, Amerika en Nederland. In Nederland blijven ze bij familie en eten en drinken en drank wordt ook voor gezorgd en de lol gaat maar niet op!!!

  Wanneer je ze op iets wijst hoe ze sur vooruit kunnen helpen en hun ook zelf, krijg je de reactie van; we wonen in ned en weten niets over sur. Wordt je mond gesnoerd maar ze blijven wel van je profiteren. Driekwart van de surs zijn een achterlijk volk geworden, komt weinig positiefs uit hun handen. Een deel blijft wachten tot dat de boot uit ned arriveert.


  Maak melding

 9. @@@HongKongNasi
  Waar praten we eigenlijk over. Het heeft geen zin. Sur is een bagger Republiek geworden. Bij minste gerinste regen gaan de drollen al drijven en al gauw sta je tot de helft met je been onder water in de binnen stad. DIEP TRIEST!!!


  Maak melding

 10. Het is nooit goed voor die gasten die de helledag maar commentaar leveren hebben jullie echt niets anders te doen er is ook genoeg in NL om daar je commentaar te leveren schaamteloos zijn jullie wat ze dan ook doen in su is nooit goed en dat soort mensen noemen zichzelf Surinamers


  Maak melding

 11. Ric we gaan door met zeiken totdat het nieuwe Dubai in zicht is erger je niet en ga lekker hier kletsen…Viva.nl. (Iets leuks van palmentuin of de stad aantrekkelijker maken is dat commentaar leveren!!!!)


  Maak melding

 12. Weet je wat wijsheid is. Wijsheid is het vermogen dat iemand bezit om positieve van negatieve kritiek te onderscheiden.Domheid is door alle kritiek als negatief te bestempelen. Als wij Suriname willen veranderen moeten wij Suriname wijzen op haar tekortkomingen. Ook al doet dit pijn.En let op . Ik ben basaal bezig. Ik zou de eisen die we aan Suriname mogen stellen ook kunnen opkrikken, Toeristen lachen ons uit wanneer ze tot de ontdekking komen dat Suriname slechts één park en een niet functionerend fontein heeft. Dat is de waarheid. Doe er wat aan.


  Maak melding

 13. Bertje Bertje toch. Voel je je superieur in het land van de voedselbanken en hypotheekhuisjes en leaseauto’s??
  Je hebt een uitkering,zit in de bijstand en probeert een beetje interessant te doen.
  Je bent een grote dombo!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.