Bisschop Steve Meye weer in functie hersteld als voorzitter VVEPS

46
Bisschop Steve Meye uit Suriname beschuldigd van misbruik
Foto: Facebook pagina Steve Meye

Bisschop Steve Meye is door de Vereniging van Volle Evangelie en Pinkstergemeenten en Bedieningen in Suriname (VVEPS) weer in zijn functie hersteld als voorzitter. Dit is sinds 1 juli al gebeurd, maar op verzoek van de Bisschop zelf heeft hij besloten per 1 augustus geleidelijk aan de draad weer op te pakken. Meye kwam vorig jaar onder vuur te staan nadat hij beschuldigd werd van misbruik. Daarbij had hij besloten tijdelijk zijn functies neer te leggen totdat helderheid is in de zaak. Ook was hij teruggetreden als voorzitter van de VVEPS.

De organisatie laat weten dat zij conform haar belofte aan de samenleving om de kwestie over Meye volgens Bijbelse normen af te handelen een diepgaand onderzoek heeft verricht. Hierbij zijn beide partijen gehoord en is tevens overleg gepleegd met zowel nationale als internationale geestelijke leiders.

Bij de besluitvorming is de VVEPS blijven stilstaan bij een aantal overwegingen, waaronder:  • Het feit dat deze kwestie zo in het openbaar bekend is gemaakt en een negatieve impact heeft gehad op het Evangelie van het Koninkrijk Gods in Suriname. • De schade aan het imago van betrokkene, die geestelijk en nationaal zeer gerespecteerd is. • Het feit dat voor het terugkeren van de rust in de samenleving met betrekking tot bovengenoemde kwestie en het bieden van de ruimte voor herstel van betrokkene de nodige zorgvuldigheid en tijd noodzakelijk is. • Het feit dat betrokkene de gehele verantwoordelijkheid op zich heeft genomen, omdat hijvan mening is, dat hij niet geheel volgens de regels heeft gehandeld.  • Het feit dat de Vereniging officieel geen kennis draagt van een afgerond of een lopendstrafrechtelijk onderzoek en er ook geen dagvaardiging is uitgevaardigd van enig strafbaar feit.

De VVEPS hoopt dat met haar besluit tot herstel van de bisschop per 1 augustus 2019 de noodzakelijke rust in de samenleving met betrekking tot bovengenoemde kwestie zal terugkeren.

46 REACTIES

 1. Wel ,het kerk gebeuren is een grap in Suriname.Alleen maar duistere figuren met duistere praktijken staan te prediken op het podium.Ze aanbidden duivel bouta.Waarom de kerkgangers hun ziel verkopen aan de duivel aan zijn handlangers is een raadsel……


  Maak melding

 2. Ach ja, hoe vromer de geest hoe groter het beest.
  De meeste geestelijke leiders zijn niet te vertrouwen. Seksuele misbruik komt vaker voor en wordt ook in de meeste gevallen in de doofpot gestopt.


  Maak melding

 3. “Valse profeten”, Sranan is er helaas vol mee. Dit soort figuren moeten voor het gerecht gebracht worden en niet door de VVEPS de hand boven het hoofd worden gehouden. Verzuipen zou beter zijn.


  Maak melding

 4. Ben je nou r.k priester of predikant van de Volle of Pinkstergemeente het is nationaal en internationaal een kwestie van “lood om oud ijzer”! In Ruanda heeft de president Paul Kagame bepaald dat kerken aan kwaliteitsnormen moeten voldoen die de regering stelt, met als gevolg dat in het afgelopen jaar veel kerken zijn gesloten omdat het niveau en de staat van de gebouwen niet voldeden aan deze eisen. De volgende stap is dat predikanten een door de regering goedgekeurde opleiding moeten hebben om de kerk te kunnen dienen.


  Maak melding

 5. Haha echt een lachtertje ik zou me schamen. Ik zou bepaalde mensen aanraden liever niet naar zulke pastors te luisteren of te gaan. Bidden kan je zelf ook en liefst thuis. Niemand zegt dat het een verplichting is deze kerken waarvan awari domries pastor van zijn te bezoeken. Hulp vindt je niet in zulke clowns maar door geloof in god en of jezus christus, Amen. Dus pak je Bijbel heb geloof en doe het in je eigen Kerk je huis waar je woont🙌


  Maak melding

 6. Steve Meye , Van der Valk hotel, Amsterdam. Beschuldigd van misbruik van een vrouw. Weliswaar geen minderjarige. Eerst keihard ontkennen ,vervolgens kwam de waarheid mondjesmaat eruit. En dan nog niet de hele waarheid. De vrouw heeft aangifte gedaan en kennelijk heeft de politie er niets meegedaan. Het laatste punt van de Vereniging staaft dat. Of is de politie nog steeds bezig met het onderzoek? Ik zou bij God niet weten wat er in dit geval nog te onderzoeken valt twee jaar na dato. De Verenging geeft aan dat Stevie Wonder Meye de algehele verantwoordelijkheid op zich neemt aangezien hijzelf van mening is niet geheel volgens de regels te hebben gehandeld. Wat een gotspe. Die man heeft totaal niet volgens de regels gehandeld. Wie is de andere partij die gehoord is behalve Steve? Met welke internationale geestelijken is er overlegd? Toch niet de paus Franciscus hemzelf?

  Volgens Bijbelse normen afhandelen? Dat klinkt heel mooi. Er staat de doodstraf erop bij overspel. Zo ging dat vroeger als men de bijbel letterlijk vertaalt. Gelukkig heeft Jezus orde op zaken gesteld. Maar goed ,hij heeft zeker om vergeving gevraagd .Hij stond op het punt te gaan naar Israël als niet-residerende ambassadeur. Van mij mag deze bisschop alsnog een (bis) schop richting Israël krijgen. Het liefst aan de Palestijnse kant(Gaza strook bijv.) en laat hij Hamas de weg vragen naar Jeruzalem. Nanga palm wi de go.


  Maak melding

 7. Deze gast is een beste maatje van de meest zeer bekende Moordenaar van Suriname zo doende is deze gast ook zo populair onder de zwakkeren en daardoor ook aan top met misleiden,oplichter,misbruiken, genoeg te doen,enz,enz,Agenda voor 2 jaar volgeboekt. Komt binnenkort de dag dat men verlost gaan worden.Nieuw Suriname….Weg met beheerser van de duisternis en misleider.


  Maak melding

 8. Steve Meye is met God getrouwd en toch is hij een grote zondaar. Er heerst nu een grote smet op zijn naam.
  Mijn advies voor Steve is gebruik je handen. Jezelf aftrekken is geen schande en is prive. Hiermee richt je geen schade aan bij anderen. Misbruik van vrouwen om je seksuele lusten te botvieren voor 5 seconden, geeft je een hele slechte naam en slapeloze nachten. Een mierennest opzoeken kan ook geen kwaad.

  Sarie Torie


  Maak melding

 9. Er is nooit aangifte gedaan door wie dan ook.
  Allemaal valse beschuldiging door de ware tijd,deze journalist blijft schor vrij.
  Jullie forum leden komen jullie maar met bewijs,jullie weten toch alles?
  Is precies als de politieman die wordt beschuldigt van het doden van een man,terwijl die politieman helemaal geen bewaker is en daar niet werkzaam is.
  Let maar op wat jullie schrijven sukkels!


  Maak melding

 10. De heer Veno zal maar wat te graadboog de schoot van deze pedofiel zitten daarom neemt hij het voor deze bisschop op. Het geloof wordt door niemand meer serieus genomen en is al achterhaald . Behalve bij veel achterlijke Surinamers.


  Maak melding

 11. Kan ie weer gaan bidden voor 10.000 SRD per maand..met onze altijd hebberige seniele volksplesident.
  Zo koopt onze volksplesident een schoon geweten….


  Maak melding

 12. Zolang de duivel veel aanhangers blijft behouden in Suriname zal het grootste deel van de bevolking pinaren. Geen gerechtigheid sinds 25 februari 1980, geen gerechtigheid voor al de politieagenten die het leven lieten, al de mensen die stierven van zonnesteek, al de vermoorde Tucajana’s, al de mensen Moiwana, 8 december, 11 en 12 maart 1982. Bouw niet jouw geluk op het ongeluk van een ander. Suriname het komt pas weer goed als jullie de mede Srananman die al 38 jaar wachten op gerechtigheid blijven beschimpen


  Maak melding

 13. Playboy and Mojo papa Steve Meijer laat van zich horen. Ik geloof niet meer in het woord dat hij in naam van de Here Jezus gelooft en ik geloof ook niet meer in het Hemelrijk. Dit alles door de houding van deze geloofjunk en extremist%


  Maak melding

 14. Kondremangs
  Dezelfde valsaard had gezegd dat DiDiBri het Surinaams volk vergiffenis zou vragen op het plein. …..nooit gebeurd. ….en ook deze awari domri had gebrald dat God DiDiBri zelf op de plek had en dat critici vijanden van Su waren. .. …vr 10.000 SRD per maand heeft hij zijn ziel aan DiDiBri verkocht voor een bord linzensoep ala Ezau……
  Bijbelse normen? ??? Waar staat het woord Bisschop in de Bijbel? ??? Nergens. ….selfmade en geërfd van zijn vader Pudsey Meye. ..mba mr rolex. ….
  Dus Stef me Anus kan doen wat hij wil net als DiDiBri en zijn boevenbende. …
  Maar GODS MOLEN MAALT LANGZAAM. …MAAR ZEKER. ……
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 15. Als deze man liefde voelt voor de gemeenschap dan bedankt hij voor het vertrouwen dat in hem wordt gesteld, maar dat hij desalniettemin bedankt voor de functie
  Alleen dan kan hij iets van geloofwaardigheid terugwinnen.
  Doet hij dit niet dan is het wederom een ordinaire geldkwestie.

  Hopelijk is mijn gedachtedwaling helemaal fout, maar in een ander artikel las ik dat een vrouw uit de kerk liep en helaas verdronken is.
  Zij zal dit nieuws toch niet daar te horen hebben gekregen?


  Maak melding

 16. Tot op de boden onderzoeken wat er is gebeurd door deze bishop.

  Ook op welke universiteit hij gestudeerd is ? zijn afstudeerscriptie die hij geschreven heeft en wie de professoren waren waar hij zijn proefschrift verdedigde?

  Waar, bij welke universiteit kan je zijn proefschrift bestellen?

  Hoe is hij aan hey geld gekomen om zijn kerkgebouw te bouwen?

  Hoeveel groot is zijn salaris van ddb per maand?

  Kortom een bishop vol vraag teken?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 17. ddb kan liegen, maar deze zelf benoemde bischop weet daar ook alles van.

  Hij is maar een clown, een clown met een zelfbenoemde titel.

  Gewoon oppakken en opsluiten

  Laf (his)Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 18. In haar bericht met de uitkomsten van de zogenaamde oplossing op basis van bijbelse normen, besteedt de VVEPS alleen aandacht aan de reputatie schade van Meye en de negatieve invloed op hun kerken.
  Over de ellende die het slachtoffer van de verkrachting heeft ondergaan, wordt met geen woord gerept.
  Van een kerkelijke organisatie mag je verwachten dat ze vooral oog hebben voor wat het slachtoffer is aangedaan en niet dat ze verkrachter Meye in bescherming nemen.

  De VVEPS heeft meer weg van een duivelse sekte die haar sekteleider kost wat kost beschermt.
  Duivels en niet christelijk dus.


  Maak melding

 19. STEVE MEYE OF HOE DIE VARKEN MAG HETEN. HIJ IS DE MEEST VROUWONVRIENDELIJKE VULGAIRE VARKEN IN KWADRAAD. DEZE MANNEN ZIJN DE MEEST GEWETENLOZE VARKENS. DEZE SATAN’S MOETEN IN DE HOL VAN DE ALIGATORS GEGOOID WORDEN EN DE REST VAN DE PAARSE VARKENS ZULLEN HEM DAN VOLGEN. LATEN ZE MAAR UITKIJKEN NAAR DE DAG DES OORDEELS DIE ZAL KEIHARD TOESLAAN.


  Maak melding

 20. Valse profeten genoeg bij die paarse criminele partij, Misikaba is wel het grootste voorbeeld met die rotzooi die hij predikt, en nu dan een Steve de zedendeliquent, die weer terug is van weggeweest, en schaamteloos weer zijn oude praktijken voortzet.


  Maak melding

 21. Dames u kunt zich weer aanmelden voor een prive gebed compleet met een sperma doping van onze heilige bischop zijne eminentie bisschop stijve meyer in zijn bisdom van Sodom. Gelieve paarse onderbroek dragen voor de bischops gemoedsstelling.


  Maak melding

 22. Moordenaar en de clown zijn weer in actie.
  Normaal gesproken als iemand beschuldigd wordt van zaken die niet door de beugel.kunnen, treden zij af. Dit kennelijk niet voor de moordenaar en de clown.


  Maak melding

 23. De commentaren op de scheve schaats van Steve Meye zijn niet mals. Ik denk dat velen die nu commentaar geven niets anders zijn dan hypocriete leugenaars. In mijn ogen is Steve Meye net als ieder ander mens een kwetsbare schepsel van vlees en bloed. Ooit zei Jezus tegen de farizeeën die commentaar hadden op de op overspel betrapte vrouw. ” Qui sine peccato est primus lapidem mittat “. Letterlijk vertaald, ” Wie zonder zonde is werpe de eerste steen “.
  In mijn ogen heeft Steve Meye niets verkeerd gedaan. Ik ga uit van het principe ‘ Utameris ama ‘, letterlijk vertaald ‘ om bemint te worden moet je liefde kunnen geven ‘.


  Maak melding

 24. Se segge dat die duifel sit in die broek. Mense, sex is sterk, heel sterk. As je ben eenmaaal ferslaaf, dang is moeilik te stoppe. Alleen as je gaa faste 40 daage, dang je kan ooferwinne. Ma weet ik nie of bisgop Stief heev gefast 40 daage.


  Maak melding

 25. Kondremangs
  Er staat ook geschreven dat wie achter onbekeerde moordenaars en zichzelf verrijkende pastors staat een nog GROTERE hypocriete leugenaar is. …….JOE BONGROBITA. ……i rest my case. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 26. De enige schuldige is de satan Bouterse die de man heeft beschuldig omdat hij Bouterse zie als een moordenaar van die december moorden van 1982.God heeft alles gezien en weet ook dat het zo is.


  Maak melding

 27. Als Jezus weer op aarde zo terug komen , welke evangelische kerk denk je dat hij zou bezoeken , GEEN ENKEL ze zijn allemaal corrupt collecte mag niet rinkelen , en het gezwam van de predikanten is je reinste BULL SH..
  Als ik S’avonds in mijn korjaal op de Bilo kawna liba lig en ik kijk naar de majestueuze sterren hemel dan heb ik een regelrechte telefoon verbinding met de schepper die dit alles gemaakt heeft , daarvoor hoef ik niet naar de kerk . Kijk naar die Populaire Dominees die zijn allemaal stinkend rijk sommigen hebben prive jets , Denk je dat Jezus iets met dat tuig/ Gajes te maken wilt hebben Hij noemde ze wolven in schapen vacht en wit gekalkte graven , De beste kerk is in je binnen kamer en onthoudt de telefoon lijn met de Schepper is ALTIJD OPEN , NOOIT BEZET , Je hebt geen oplichter cq charlatan nodig om je te komen vertellen dat God van je houdt , dat weet je zelf… En nu het belangrijkste … Als Jezus terug naar de aarde zou komen , zou hij niet lang leven , ze zouden hem gelijk vermoorden , want men kon geen collecte meer innen in de naam van Jezus


  Maak melding

 28. Deuteronomium 22:25
  En indien een man een ondertrouwde jonge dochter in het veld gevonden, en de man haar verkracht en bij haar gelegen zal hebben, zo zal de man, die bij haar gelegen heeft, alleen sterven;


  Maak melding

 29. @ RobG wie zei eens VULPUS PILUM MUTAT NON MORES ?? dit is een waarheid als een koe
  oja de ondertiteling DE VOS VERLIEST ZIJN HAREN . MAAR NIET ZIJN STREKEN


  Maak melding

 30. @RobG jou Quote ( Ooit zei Jezus tegen de farizeeën die commentaar hadden op de op overspel betrapte vrouw. ” Qui sine peccato est primus lapidem mittat “. Letterlijk vertaald, ” Wie zonder zonde is werpe de eerste steen “.)
  DIT IS NIEUW VOOR MIJ… IK GA MIJN SCHOOL GELD TERUG OP EISEN
  WANT IK HEB GELEERD DAT JEZUS ARAMEES SPRAK , ,
  en jij levert her bewijs dat het latijn was
  De bijbel moet herschreven worden …of niet ???


  Maak melding

 31. @Maxi fu opo kawna sabiman fu liba
  Ik dacht al: die quote van Robbedoes, die klopt niet, dat is latijns.

  @RobG, Hahahatsjeee! Sorry ik moest ff niezen. Die latijnse quote van jou begrijp ik wel. Overgehouden aan de Vrije Atheneum jaren natuurlijk. En wat betreft het waarom van die quote: Het zou toch heerlijk zijn als wij Surinamers, alle in dit land gereden scheve schaatsen, met de mantel det liefde zouden bedekken. Mn neus kriebelt weer zo..h¤h¤h¤ tsj…


  Maak melding

 32. Heten heten toch al het geloof is een grote farce en de Heilige boeken zijn niets anders dan sprookjesboeken die geschreven zijn om mensen onder controle te houden. De Heilige geschriften staan vol met afschuwelijke straffen … waarom ? Door met zware straffen te dreigen zaai je angst aan. Angst is de beste remedie om mensen monddood te maken. Dus figuren als Jezus hebben nooit bestaan. Waarom bidt Meyer niet tot zijn God met het verzoek om zijn broeders en zussen tegen het ebola virus te beschermen ? Of om te zorgen dat er geen armoede meer is in Suriname ? Van mijn part kan manna uit de lucht vallen werende dat het niet zal gebeuren. Ik heb altijd geleerd “ hoe vromer de geest des te groter het beest” een waarheid als een koe !


  Maak melding

 33. @takrisj hahahahahahah boi je bent gezellig
  maar luister noh! als jij zelf geen scheve schaats rijdt wordt het voor jou gereden ..
  iedereen hier is BLIND te vertrouwen


  Maak melding

 34. Dhr Mey is nooit door de Paus benoemd tot bisschop. Deze titel heeft hij zichzelf gegeven. De man gaat ook nooit naar het Vaticaan voor welke conferentie ook. Tri3st toch


  Maak melding

 35. @Maxi fu OPO kawna sabiman fu liba,
  Jezus sprak inderdaad Aramees, een heel mooie taal die ik helaas niet beheers in woord en geschrift. Latijn doet het beter bij mij vandaar dat ik deze taal gebruikte om op een hoger niveau over dit onderwerp van gedachten te wisselen.Ik relativeer veel.

  @takrisj,
  Het zijn van die heerlijke momenten om toertochten te maken op de scheve schaats. Vooral als je voor de eerste keer de ijzers vastbind om je kunstjes te latennzien.Dat is een spannend en een uitdaging moment waarbij de adrenaline in hoog tempo door de ledematen zoeft. Ik houd van uitdagingen en gedeelde ervaringen en daarom ga ik niemand stenigen zoals dat heden in sharia wetgeving wordt voorgeschreven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.