Familie doodgeschoten porknokker boos op politie om niet afgestane kleding

39
familie-porknokker
Broer en zus van de doodgeschoten porknokker. Beeld: (c) Apintie Televisie.

De familie van de doodgeschoten 25-jarige porknokker Furgill Aloeboetoe is weer boos op de Surinaamse politie. Dit omdat het lijk is afgestaan, maar de kleding van het slachtoffer verbrand is in opdracht van de medicus. Dat meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd op haar website.

Volgens de familie zijn de kleren gebrand omdat de medicus heeft laten weten dat die onhygiënisch waren. Whitney Aloeboetoe, zus van het slachtoffer, zegt aan de krant dat zij de kleren nodig hebben om in de kist te plaatsen. Volgens haar hoort dat zo bij de marrontraditie in Suriname. Beweerd wordt dat nu de kleding er niet, is haar broer niet begraven kan worden.

De zus zegt verder dat zij de politie al op de eerste dag erop hadden gewezen dat zij de kleding van hun dierbare willen. De familie wil nu weten wie de medicus is die de kleren heeft laten verbranden. Volgens de zus willen ze de persoon geen kwaad doen, maar het feit dat ze weten wie het is zou de familie geruststellen. De rugtas van haar broertje heeft de familie wel teruggekregen. Volgens de zus had haar broertje een telefoon en buiktasje bij zich, maar die zijn nergens te vinden.

Hermanus Aloeboetoe, oom van het slachtoffer, zegt aan de krant dat er nog geen officiële datum voor de uitvaart is vastgesteld. De familie streeft ernaar om de jongeman op 10 augustus te begraven. Een advocaat is inmiddels in de arm genomen die van de staat zal eisen dat die de begrafeniskosten dekt.

39 REACTIES

 1. Wat een hoop gezeur v.d. familie. Het begint nu echt te vervelen. Er zal vast een goede reden zijn geweest om de bebloede kleding te verbranden dus beste familie v.d. doodgeschoten ILLEGALE porknokker/gouddief/kwikvervuiler GET OVER IT !!!!!!


  Maak melding

 2. Deze mensen is boos. Maar zij boos op verkeerde mensen, politie en militairen volgen opdracht van regering. En wie geeft concessie uit en wie maakt honderden miljoenen USD. Dus moet weten wie is meesterbrein achter weghalen rijkdom en zelfverrijking. Denki bun


  Maak melding

 3. Al jaar en dag zijn er afspraken met een vaste groep goudzoekers die al jaren daar werkten.
  Op het moment dat eentje een beetje goud heft gevonden komen ze van heinde en verre.
  Heb je de filmpjes gezien hoe deze hebzuchtige figuren springen als een machine graaft?? Vreselijk.
  Groot en klein, man en vrouw.
  De kleren bestaan niet meer.
  Als ze willen dat de regering voor de begrafeniskosten moet opdraaien dan moeten zij ook bepalen waar en wanneer die vent begraven wordt, Ergens op een goedkope begraafplaats. Goedkoopste kist en in zand, geen kelder


  Maak melding

 4. Zeuren over die smerige kleding, terwijl ze voor miljoenen schade hebben berokkend aan het bedrijf.
  Heeft die man dan geen andere kleding in zijn huis die ze in de kist kunnen zetten als dat hun traditie is. De eisen die deze mensen stellen is absurd en ik zou hun eerst vragen om alle schade die het bedrijf heeft geleden te vergoeden. IK ZOU ARTSEN ADVISEREN OM DERGELIJKE FIGUREN NIET MEER TE TE BEHANDELEN. LATEN ZE IN HET VERVOLG NAAR HUN LUKU MANG GAAN.


  Maak melding

 5. Kleren waren onhygiënisch en dus vol met ziektebacterien. Verstandig dat de arts de kleren heeft laten verbranden want ik wil niet ziek worden. Baja wat een gedonder van deze familie zeg. Zooooo ondankbaar.


  Maak melding

 6. Ze willen zien hoeveel kogelgaten de kleding telt. Per gat is de claim 1 miljoen shitsrd! Succes!. Het woord zegt het, illegaal, dus neks no fout teh wang koegroe tek yu! Sterkte familie. De beste advocaat in dit soort gekronkel is kabouter plop alias sinterklaas.


  Maak melding

 7. Dank jullie allen voor de positieve reactie’s op dit bericht.
  Hou toch liever je bek dicht als je niks beters te melden hebt,stelletje zielige figuren!


  Maak melding

 8. Mijn condoleance aan uw fam.

  -Beste familie, zorg ervoor dat je goed erover gaat nadenken dat er wetten en regels in het land zijn. Uw fam was illegaal op het terrein. De consequenties zijn dat er van alles kan gaan gebeuren.
  U wilt dat de staat Suriname alles gaat bekostigen en u gaat hiervoor een advocaat in handen nemen.
  Ook wil u hebben dat het goudbedrijf de hele fam hun hele leven lang gaat verzorgen.

  Uw fam die overleden is woont in de stad en niet in koffiekamp. Als je geld wilt verdienen dan kun je dit op verschillende manieren doen en eerlijk aan jou geld komen. Nu is het zo dat men nu op de discriminatie toer gaat, de beelden liegen er niet om.

  Als een ieder die in het binnenland woont zich aan de regels gaat houden dan zullen er minder problemen zijn, dit omdat zelfs Gramman/kapitein hierin een rol speelt waarom er een chaos is in koffiekamp. Dit is ook vertelt.


  Maak melding

 9. Ja dat waren positieve reacties en als de kleding er niet zijn kan hij niet begraven worden mi sa sjie fu olanga zoniet maar daar laten tot hij zwarter wordt. En wat moet t bedrijf dan zeggen. Als ze allemaal bedolven waren onder de modder toen ze zo in t gat sprongen voor goud zouden ze ook ander kakelen


  Maak melding

 10. Meoonzin ben jij nu uitgeroepen tot woordvoerder van de familie om bedankjes in ontvangst te nemen. ….In plaats van te mekkeren zou men hem moeten begraven en later uitzoeken hoe en wat verder. Kleren zijn al verbrand en zal niet weer terugkomen willen ze hem niet begraven dan moeten ze hem maar thuis in de vriezer plaatsen tot er een oplossing is.


  Maak melding

 11. @Jay,
  Ook de familie van de gestorvene heeft tijd nodig om de dood van hun geliefde op de eigen manier te verwerken. Hij, het slachtoffer kan dan illegaal bezig zijn geweest op de concessie maar de dode is en blijft een slachtoffer van het foute beleid dat door NPS en VHP in het verleden is gevoerd . Als stongfoetoe VHP-er mag jij je niet verantwoordelijk voor de fouten van de goeroes van VHP en NPS.Maar een beetje respect kan je als VHP er wel tonen voor de familie.


  Maak melding

 12. Typisch RobG, hij gaat de fout bij iemand anders opzoeken, Rob ik mag je wel maar, je bent en blijft een paarden lul ! Ik ben toch al onder censuur geplaatst dus het interesseert me geen moer.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 13. Robgekkegeit zo te zien ben je niks wijzer geworden van de geitencommisie het gaat om de dode pork en niet om zijn fam dus waarom moet je respect tonen voor de fam gekkegeit. Als overheid de begrafenis betaald dan ga je niemand meer horen over de kleding dit is gewoon een perfect moment om slaatje uit te slaan


  Maak melding

 14. @ meoonzin ;
  jij bent echt een dwaas mag een ander geen afwijkende mening hebben dan de jouwe ? Hou maar op met je onzin.

  De familie maakt het drama alleen maar groter door nu te stellen dat ze willen weten wie de medicus is die de kleding heeft laten verbranden.
  Dat is helemaal niet relevant . Er zal wel een gegronde rede ten grondslag hebben gelegen.
  Medische en/of hygiënische overwegingen gaan boven tradities.


  Maak melding

 15. De fam heeft niet eens respect voor de dode pork om hem te begraven dan moet een vreemde respect gaan tonen gekkegeit en kom met iets zinnigs dan je politiek gekkegeit gepraat


  Maak melding

 16. Wat een drama als of het niet erg genoeg is, jullie lopen elkaar af tezagen en neer tehalen terwyl het een heel heldere zaak is,de gezagdragers zyn er voor omde uitvoerende macht tebedienen.en die moeten hun taak naar eer en geweten uitvoeren. De dorpshoofd die geen politiek mag bedryven moet de regels en wetgeving in het gebiedt waar hy het hoofd van is handhaven, de wetten van onze grondwet geld tot aan onze landt grenzen
  En voor een ieder gie xjch jn Suriname bevinden zonder aanzien des persoon op een NA de President
  die val onder wet Presidentiele onaantasbaar ,maar dat zolang hy deze ambt vervuld
  verder staat niemandt bovende wet,het is jammer maar de slachtoffers waren ook mensen ,maar helaas er zyn grenzen,en wetten ,je mag je niet begeven op andermans eigendom ,en als een wetsdienaar jouw sommeerd stil testaan dien je gehoor aan tegeven en je mag matriaal van een ander niet vernielen
  soms heb ik het gevoel alsof het een bepaald politieke instructie is om chaos te cre’eren men kan ook raden welk party dat is het kunnen maar twee zyn,voort wil ik nog kwyt dat by de medische spoed eissende hulp het kleding stuk van alle overleden personen tervernietiging aan afvalverwerker wordt mee gegeven
  de indruk wordt nu gewekt alsof de overledene in het slachtoffer rol zit tewyl een bedryf die aan tientallen werk verschaft en belasting afdraagt de slachtoffer is ,want overledene was met criminele daden bezig


  Maak melding

 17. @ RobG, jouw paarse NDP regering zit al 9 jaren aan de macht. Als er in het verleden fouten zijn gemaakt m.b.t. de uitgifte van concessies dan heeft jouw regering Bouterse ruim genoeg de tijd gehad om dat te corrigeren. Dat is echter NIET gebeurd en het is duidelijk nog steeds een wild west toestand op de goudvelden. Die hele miljoenen kostende commissie ordening goudsector v.d. regering bouterse heeft dus geen moer geholpen.

  Dat deze dode is gevallen als gevolg van een gebrek aan ordening in de goudsector is dus net zo goed de schuld van de huidige regering want jouw regering Bouterse heeft overduidelijk al 9 jaren lang GEFAALD om ordening te brengen in de goudsector. Bespaar me dus je paarse propaganda bullshit.

  Dankzij het beleid van de voorgaande Front regeringen heeft SU grote goudbedrijven als IamGold en Newmont kunnen aantrekken die geld brengen in de staatskas waar de regering Bouterse flink van profiteert. Maar dat durven jullie gehersenspoelde paarse zombies niet te erkennen.


  Maak melding

 18. Gedane zaken nemen geen keer. Men kan alleen maar lering trekken uit deze uiterst onsmakelijke kwestie. Het is ongekend voor Suriname dat dit soort gevallen zich afspelen. Ik hoop niet dat men zich laat ophitsen. De porknokkers hebben niet voldoende nagedacht over de consequenties. De politie en veiligheidsdiensten moeten de koppen bij elkaar steken om in het vervolg adequater te werk te gaan. Niet dat er een vervolg moet komen ,maar je weet nooit. Er is een dode te betreuren en het is begrijpelijk dat de familieleden boos en verdrietig zijn ongeacht of de porknokkers zelf debet waren. Dat zijn pure menselijke emoties. Bovendien hebben ze hun culturele tradities. Dat zou men moeten weten in Paramaribo. Onhygiënische kleiding of niet, stop het in een luchtdichte zak en sta het af. Niet de eerste keer toch? De mensen weten er wel raad mee. Ik bedoel , we praten niet over iemand die de pest of ebola had.

  De begrafeniskosten is een mooie. Dekt de overheid dat ,verklaart zij impliciet schuldig te zijn. De zaak kan gedraaid worden door de nadruk te leggen op coulance voor het slachtoffer en familie. Daardoor is de schuldvraag wat minder relevant. Dekt de overheid dat niet, krijgen we een gehaal en getrek. Zelfs nadat de rechter een oordeel heeft geveld, zal deze zaak nog lang blijven na sudderen. Wat betreft de vergoeding die ze willen van het goudbedrijf , heb ik niets zinnigs daarover te zeggen. Eens maar nooit weer. Er is genoeg huiswerk.


  Maak melding

 19. Niemand is met kleding aan zijn lijf geboren. Gewoon poedelnaakt begraven is ook een optie. Het liefst zo snel mogelijk anders is de stank niet te harden. Wanneer gaan de bosland bewoners het eens leren om een nette begrafenisverzekering af te sluiten? Wat een stelletje profiteurs, zijn ze altijd geweest, liegen stelen en de boel bedriegen. Ze gaan toch door met hun agressie, laat dit een les zijn voor de rest van de porkers of hoe ze zich zelf noemen willen zijn. Een normale baan zoeken bij een baas. Of de begraafplaatsen en de straten schoonmaken is ook een baan. De mens vergaat en ook hun kleding.

  Pork R.I.P.
  Familie sterkte hoe hard deze bittere pil ook is..


  Maak melding

 20. @Meoonzin.
  Wat ben jij toch een hersenloze irritante kwast. Het zal mij niet verbazen als jij ook zo’n pork bent of ze zijn familie van jouw. Je agressie hier op waterkant.net spreekt boekdelen uit wat voor soort hout je gesneden bent “waardeloos”. Ben je een kapitein of een basja?? Vrije meningsuiten,trouwens je zult dit woord niet kennen ongeschoold als jij bent. Mensen krijgen plaatsvervangende schaamte voor jouw gedrag. Ben blij dat jij geen familie van mij bent.


  Maak melding

 21. Gedane zaken nemen geen keer. Men kan alleen maar lering trekken uit deze uiterst onsmakelijke kwestie. Het is ongekend voor Suriname dat dit soort gevallen zich afspelen. Ik hoop niet dat men zich laat ophitsen. De porknokkers hebben niet voldoende nagedacht over de consequenties. De politie en veiligheidsdiensten moeten de koppen bij elkaar steken om in het vervolg adequater te werk te gaan. Niet dat er een vervolg moet komen ,maar je weet nooit. Er is een dode te betreuren en het is begrijpelijk dat de familieleden boos en verdrietig zijn ongeacht of de porknokkers zelf debet waren. Dat zijn pure menselijke emoties. Bovendien hebben ze hun culturele tradities. Dat zou men moeten weten in Paramaribo. Onhygiënische kleding of niet, stop het in een luchtdichte zak en sta het af. Niet de eerste keer toch? De mensen weten er wel raad mee. Ik bedoel , we praten niet over iemand die de pest of ebola had.

  De begrafeniskosten is een mooie. Dekt de overheid dat ,verklaart zij impliciet schuldig te zijn. De zaak kan gedraaid worden door de nadruk te leggen op coulance voor het slachtoffer en familie. Daardoor is de schuldvraag wat minder relevant. Dekt de overheid dat niet, krijgen we een gehaal en getrek. Zelfs nadat de rechter een oordeel heeft geveld, zal deze zaak nog lang blijven na sudderen. Wat betreft de vergoeding die ze willen van het goudbedrijf , heb ik niets zinnigs daarover te zeggen. Eens maar nooit weer. Er is genoeg huiswerk.


  Maak melding

 22. Meoonzin 4 augustus 2019 at 20:40
  Dank jullie allen voor de positieve reactie’s op dit bericht.
  Hou toch liever je bek dicht als je niks beters te melden hebt,stelletje zielige figuren!

  Juist omdat ze iets te melden hebben hoeven ze hun mond toch niet dicht te houden. Dat jij je verlaagd tot een ordinaire scheldpartij laat zien dat jij een van hun bent. Altijd maar schelden en agressief gedrag vertonen nooit verbaal een oplossing zoeken. Daarom worden jullie ook overal zo gehaat. Misschien dat er ooit een tijd komt dat jij het begrijpt.

  @RobG. Werkelijk geen gelegenheid laat je onbenut om je gal over de VHP en met name over Hindoestanen uit te spuwen. Het lijkt wel alsof de VHP jou persoonlijk misvormd heeft tot wat je bent. Jawel, je bent een achterbakse gemene racist die alleen op dit forum een grote mond heeft. In werkelijkheid ben je een muizenpiemeltje die zich achter de rok van zijn moeder schuil houdt.


  Maak melding

 23. @Jay,
  De concessie is door de regering van VHP/NPS na een vooronderzoek afgegeven in een gebied waar er goud te vinden is.Zij hebben toch geen concessie afgegeven in een gebied war er niets te delven valt? Denk jij dat de blauwe ogen in zouden trappen? Definitieve ontracten werden afgesloten en de belangen van de plaatselijke bevolking speelden hierbij geen rol. Juridisch was er hiertegen niets meer in te brengen.
  De bevolking was overgeleverd aan de willekeur van VHP en NPS. Thans zwijgen beide partijen. De mega blunders kunnen zij nooit meer goedpraten met de ” kralen en spiegels ” en de inhoudsloze vage beloften die zij meenemen naar het binnenland.

  Ter verduidelijking het volgende. De dienst ordening van de goudsector werd in het leven geroepen om ordening te brengen in de chaos die was ontstaan door het beleid van VHP/NPS. Deze dienst verricht met haar ten dienste staande beperkte middelen toch goed werk.Natuurlijk is nog het een en ander voor verbetering vatbaar. Maar zoals je weet ‘ lantie no habie monie ‘.


  Maak melding

 24. Gekkegeit je mekkert weer onzin, ordening goudsector plundert zelf het goud in gebieden waar het voor de binnenlandbewoners verboden is om zich te begeven ze ordenen helemaal geen moer.


  Maak melding

 25. Jullie zijn respectloos. Ik keur het handelen van die illegale goudzoeker hiermee niet goed, maar ik wijs er wel op dat het hier om een mens gaat. een een ieder wil zijn overledene op een waardige wijze begraven of cremeren. Daar heeft deze familie wel recht op. Bovendien kun je ook stellen dat deze jongeman opzoek was naar werk. Hij wilde werken, ook al was dat illegaal. Want hij had ook iemand kunnen beroven. Ik zou jullie daarom willen adviseren je te matigen in je oordeelsvorming.


  Maak melding

 26. pieter dus als hij geen ander werk zou kunnen vinden dan zou hij kunnen gaan stelen en roven is dat respect hebben voor de slachtoffers als de familie zelf respect voor hem had was hij al begraven niet komen met jullie zijn respectloos


  Maak melding

 27. Abaisa dacht ook dat als hij een of ander kruid smeerde op z’n lichaam, geen enkele kogel hem kon raken.
  Het verhaal van die bacterieel besmette kleding is wel twijfelachtig. Had die man dan zoveel bacteries en virussen op z’n lichaam?
  Bacteriën gaan ook dood na een bepaalde tijd, tenzij de kleding een voedselbron was voor ze.


  Maak melding

 28. @RobG, het is duidelijk dat jij een hoop troep zit uit te kraaien want voor een ieder met verstand in hun hoofd is het volstrekt duidelijk dat die hele commissie ordening goudsector welke vele miljoenen heeft gekost GEEN ene moer heeft geordend maar juist heeft gezorgd voor nog meer chaos. Iedereen kan zien dat het op de goudvelden nog steeds een chaos en wild west toestand is met als gevolg deze dode. De enigsten die ervan beter geworden zijn, zijn al die paarse ratten die zichzelf flink gezegend hebben met goudconcessies en ook de figuren van de commissie hebben hun zakken flink gevuld. Waarschijnlijk ben je ook 1 van ze dus hou maar liever je paarse bek en kruip terug in de kont van je afgod/meester Bouta. Feit is en blijft dat jouw regering en partij al 9 jaren lang GEFAALD hebben om ordening te brengen in de goudsector. Bij de NDP is het altijd veel gelul maar weinig daden en de weinige daden zijn ook nog eens doordrenkt met corruptie.


  Maak melding

 29. Suriname, heeft wetten en regels? ??
  Gelukkig kent de medicus de regels.
  Als hij ook het geloof, zou respecteren, zou hij de wegen bewandelen om ervoor te zorgen dat de kleding ziektekiemvrij bij de nabestaanden werd afgegeven.
  In dit geval, durf ik te zeggen dat het in Nederland, altijd lukt, zonder rancune.

  Groenten en veel wijsheid,


  Maak melding

 30. Als die kleren er niet meer zijn en hij daarom niet begraven kan worden anof ung hor ing lijk na oso😂 jullie maken nu echt van muggen olifanten vind ik. In plaats zo gauw mogelijk te begraven lullen jullie een hoop. Na moni un dink fu feni so snel na Gra lanti??? jullie willen nieuwe auto’s kopen waarschijnlijk tap a dede boi ning. Hij is dood wat voor geld zoeken jullie eigenlijk. If lanti ber a boi is al voldoende ma no kon eis sa dim doe want overal zijn er regels en jullie zijn Master in vertrappen daarvan, gedonder😌😒


  Maak melding

 31. Mag ook in hun traditie dat er niet gecoupeerd mag worden en dat Suriname van de Inheemse bevolking is dan kunnen we verder praten.
  Trouwens een medicus houdt zich bezig met andere dingen dan verbranden van bebloede kledingstuk.
  De hiërarchie in Suriname is van die aard dat zelf een verpleegkundige hun handen niet vuil aan zou maken.
  Waarschijnlijk moeten ze de schoonmakers aanspreken.
  Zoek een punt maar niet deze.


  Maak melding

 32. #Leek soso law waar in Nederland waar jij woont doen ze dat.
  Je maakt alles mooier dan ze zijn in Holland de Surinamers die jou geloven zijn 👹


  Maak melding

 33. Als ik kijk hoe de marrons reageren op het voorval met de illegale goudzoeker ben ik bang dat Suriname 100 jaar terug gezet wordt in de tijd als de ABOP ooit aan de macht komt. Een grootscheepse scholingsprogramma in het binnenland is noodzakelijk om mensen te leren dat ze ook een eigen verantwoordelijkheid hebben. Miljoenen euro schade veroorzaken en dan nog de overheid chanteren is absoluut onacceptabel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.