Vanaf 15 oktober geen toeristenkaarten meer aan balie op Schiphol

53
Paspoort Suriname toeristenkaart

Vi­sum­aan­vra­gen voor Su­ri­na­me kun­nen voort­aan al­leen on­li­ne wor­den in­ge­diend. Van­we­ge de­ze maat­re­gel, die gis­te­ren is in­ge­gaan, zal er ook geen ‘Vi­sa Bij Aan­komst’ (VBA) meer wor­den ver­strekt door de Vi­sum­dienst op de Johan Adolf Pen­gel­ lucht­ha­ven meldt het Mi­nis­te­rie van Bui­ten­land­se Za­ken (BUZA).

Vi­sum­aan­vra­gen in het bui­ten­land kunnen tot en met 15 ok­to­ber op een van de Su­ri­naam­se am­bas­sa­des of con­su­la­ten, aan de ba­lie wor­den in­ge­diend en af­ge­han­deld. De mo­ge­lijk­heid tot het in­die­nen van vi­sum­aan­vra­gen bij de vi­sum­ba­lie van het mi­nis­te­rie aan de Hen­ck Ar­ron­straat, zal van­af nu ook niet meer mo­ge­lijk zijn.

De ver­koop van toe­ris­ten­kaar­ten op de bui­ten­pos­ten zo­als Schip­hol, de Johan Adolf Pen­gel­lucht­ha­ven en Sout­h­drain bij de Ca­na­wai­ma Ma­na­ge­ment Com­pa­ny NV zal tot en met 15 ok­to­ber wor­den voort­ge­zet. Na 1 au­gus­tus zul­len ook vi­sum­aan­vra­gen en de ver­koop van toe­ris­ten­kaar­ten uit­slui­tend via de we­blink mo­ge­lijk zijn.

BUZA is vol­gens het be­richt in sa­men­wer­king met VFS Glo­bal be­last met het elek­tro­nisch in ont­vangst ne­men van aan­vra­gen voor een toe­ris­ten­kaart en vi­sum.

53 REACTIES

 1. Een volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen dan dooft het lucht…

  ddb geeft toestemming dat bolivianen, russen, cubannen, venezolanen, caricomburgers, enz zonder visum, toeristenkaar Suriname mogen binnen komen.

  Surinamers die in Suriname geboren zijn, een band met Suriname hebben, familie in Suriname ondersteunen, euro’s meer dan 110 miljoen jaarlijks naar Suriname sturen , thans een andere nationaliteit hebben en in andere vreemde landen wonen moeten kei hard betalen voor een toeristenkaart of visum als ze naar Suriname komen.

  Als Surinamers, joden, kunnen aantonen dat zij een band hebben met China, India, Israel wordt niets hun in de weg gelegd als ze naar hun moederland terug willen komen of voor korte tijd willen zijn.

  Zie hoe ddb met Surinamers omgaat in vergelijking met cubanen, bolivianen, russen, caricomburgers, enz.

  ddb hoepel op! Liever vandaag dan morgen. Ingi booi ka, har a dan.

  Time4Change!

  De VHP gaat voor 28 en meer zetels voor de Algemene en Geheime Verkiezingen van de DNA op 25 mei 2020.

  Surinamers, kiezers van noord – zuid, oost naar west in Suriname sluit u massaal aan bij de Vooruitstrevende Hervormings Partij(VHP) en stemmen jullie op 25 mei massaal op de VHP.

  Redden jullie Suriname van de dictatuur, machtsstaat.

  Stemmen jullie ook op de huidige oppositie partijen in de DNA en anderen die ook na 26 mei 2020 in de DNA gaan komen. Deze gaan met de VHP de coalitieregering vormen na 26 mei 2020 in de republiek Suriname.

  Leve:
  – Deze nieuwe regeringscoalitie,
  – de democratische rechtsstaat,
  – opbouw van Suriname en welzijn en welvaart voor de Surinamers,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Zie hoe slecht het gaat in:

  – cuba, venezuela, bolivia, rusland, vele moslimlanden, equatoriaal guinee, enz.

  Time4change!

  CS4Pres!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Heel slecht .je jaagt nu de toeristen weg die ff naar Su willen komen voor een bliksem bezoek of een combi reis wil maken .Suriname-Frans Guyana.visa versa.


  Maak melding

 3. En wat zal deze aanvraag kosten? Staat nergens beschreven. Dus het is nu mogelijk dat de prijs voor een visa opgeschroefd gaat worden. Eerder is dit niet gelukt.

  Weer een manier op geld uit je zak te kloppen?


  Maak melding

 4. Moet je als Surined ook zelf een visum aanvragen voor Suriname? Of regelt het reisbureau dat zelf. Ik ben al een tijdje niet geweest naar Suriname.


  Maak melding

 5. Wie is (zijn) de eigenaar (s) van VFS Global. Tegenwoordig komt het vaker in het nieuws, waarbij de overheid en/of haar werkarmen contact mee hebben.


  Maak melding

 6. Een Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  De dictator ddb die er alles aan doet om van Suriname een dictatuur te maken zoals in rusland, vele moslimlanden in de wereld of in Afirka, equatoriaal guinee, rusland, cuba, venzuela, bolivia, noord-korea, enz. haalt de betrekkingen met deze dictaturen aan. In deze landen leven de dictotors in rijkdom en weelde en het volk in heel grote armoede. Het volk wordt monddood gemaakt, geen humanitaire rechten, mensenrechten, het wordt bedreigd, ze leven in heel grote armoede en heel grote ellende, moeten bevel voor de dictators klappen, huilen, tot aan de grond toe buigen, krijgen voedselpakketten, worden opgesloten, vermoord, enz.
  Volk van Suriname, kiezers van Suriname u zulf waakzaam moeten zijn en heel rationeel moeten zijn,kritisch zijn en logisch zijn en op grond daarvan moeten in zien als u naar uw leven kijkt en van uw kinderen, moeten kiezen voor een democratische rechtsstaat of machtsstaat, mensenrechten, humanitaire rechten, vrije heden, enz. een oordeel moeten maken.

  Waar kiest u voor democratie of dictatuur?

  Zie
  – Straat arem cubanen, russen, venezolanen, bolivianen allen uit dictatoriale arme landen wil ddb zonder toeristenkaarten, visum naar Suriname laten komen, waar u door zijn schuld in armoede en verval terecht is gekomen.
  Er wonen in buitenlanden,zoals Frans-Guyana, Guyana, Nederland veel duizenden Surinamers, waarvan vooral die in Nederland een Nederlandse nationaliteit hebben. Al deze Surinamers die in buitenlanden wonen sturen jaarlijks meer dan 110.000.000 miljoen euro naar Suriname voor familie, of om te investeren in Suriname. Deze Surinamers waarvan een heel groot deel in Suriname geboren zijn moeten als ze naar Suriname komen nu voor een visum of toeristenkaart betalen. Waarom de vreemdelingen uit cuba, Venezuela, rusland, boliva, enz dan niet? Hoeveel geld investeren deze vreemdelingen in Suriname? Wel niet een koper surinaamse cent. Wat heeft Suriname aan deze arme drommels? Niets!

  Alles wat ddb u geeft is van u, niet van hem of de ndp, de voedselpakketten worden niet gekocht van zijn geld, de grondpapieren zijn niet van hem/de gronden zijn niet van hem, de vergunningen zijn niet van hem. andere politieke partijen kunnen u deze zaken ook geven, ja toch? Alles wat hij u geeft aan nemen en als u moet gaan stemmen, stemt u dan op: VHP, NPS, ABOP, PL, DOE, SPA, enz.

  De diaspora is voor elke land in de wereld waar deze mensen vandaan kwamen belangrijk. Wat ook belangrijk is, is dat er landen in de wereld zijn, moederlanden die mensen die kunnen aantonen dat ze een band met dat moederland hebben vrij in dat land kunnen komen en erin mogen wonen. Landen zoals, Israel, China, India, enz. Er worden geen beperkingen aan de nageslacht van deze mensen opgelegd. Ze zijn van harte welkom.
  Ziehoe ddb omgaat met Surinamers die een band met Suriname hebben. Deze moeten een visum of toeristenkaart hebben en voor betalen ook. En waarom mensen uit rusland, cuba, Venezuela, bolivia vrij naar Suriname laten komen. Zelf Caricomburgers mogen Suriname vrij in komen.

  Time4Change!
  Weg met :
  – de vervloekte dictator ddb en de vervloekte paarse partij ndp en vervloekte paarse kakkerlakken,
  – cuba, Venezuela, rusland, equatoriaal guinee, enz

  kiezers van Suriname, jonge kiezers van Suriname redden jullie Suriname dat het geen dictatuur wordt.

  Time4Change!
  Stemt u bij de Algemene en Geheime Verkiezingen van 25 mei 2020 van de DNA voor:
  – Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP),
  – De VHP gaat voor 28 en meer zetels in de DNA,
  – De huidige opposiite partijen in de DNA,
  – Andere politieke partijen met ook goede plannen voor de opbouw van Suriname die nu buiten de DNA zijn.

  Leve:
  – VHP en deze politieke partijen die voor de democratische rechtsstaat en opbouw van Suriname zijn,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Zie uw leven en armoede en zie wie daarvan de oorzaak is. De VHP is voor alle Surinamers van noord – zuid, van oost – west in Suriname.

  Time4Change!
  Redden jullie Suriname van de dictatuur onder ddb, ndp. ddb is een dictator, een misdadiger die in Suriname en het buitenland in de gevangenis voor jaren moet worden opgesloten. Hij wil pres zijn om zijn enige belang, niet om Suriname beter te maken. Hij is veel te dom.

  CS4Pres!
  Samenwerken met alle politieke partijen van Suriname, behalve de ndp. ddb, ndp oe har a dan!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. Beste Suri,het roven begint nu al bij je visum aanvraag.Eenmaal in het land ga je afgezet worden met de prijzen en als je nog ietsje meer pech hebt,loop je tegen een gewapende rover aan die jou van je sieraden en geld ontdoet.


  Maak melding

 8. @JZwartmans,

  U gebruikt vandaag wel vaker de afkorting “MPP” 😂😂😂
  Ben ik echt niet gewend van u. De paarse slaaf heeft nog niet gereageerd. Hij zal met uw uitspraak niet echt blij worden, gezien hij zich dan aangesproken voelt.


  Maak melding

 9. klopt geen ene moer van wat er nu gebeurd, ben bezig geweest met de aanvraag en er is niet doorheen te komen, fouten op de site, verschillende manieren van documenten uploaden etc, met de vraag wie is uw garantsteller in su kom je niet verder omdat wij daar een huis hebben en geen persoon als garantie gever, vanwaar deze idiote vragen terwijl een toeristen kaart zonder vragen en alleen het overleggen van een ticket en boardingkaart gekocht kon worden, ik zie de meerwaarde niet, daarnaast de prijs is hoger dit door de betaling van 14 us dollar voor het bedrijf die dit zogenaamde visum maakt, eeeeeeeeeeehhhhh volgens mij doe ik alle werk op de site en zij geen ene moer, SCHANDALIG


  Maak melding

 10. Waarom zouden wij de visa in us dollars moeten afrekenen? Wat is de meerwaarde hiervan? Er was toch een mini ster die fel op tegen was dat prijzen in winkels in us dollars of euro’s worden geprijsd?
  Waarom voor een visa in us afrekenen als ik Felo mag geloven?
  Welke paarse rat kan dit uitleggen?


  Maak melding

 11. Ik snap de opmerkingen niet! Ik reis naar veel bestemmingen en veel landen moet je heel veel formulieren invullen online en kosten lopen op tot €200 voor een vakantie visum.


  Maak melding

 12. Electronisch een visa aanvragen moet ook als je als Nederlander naar bij voorbeeld de VS wilt . De zogenaamde Esta-aanvraag. Op zich handig alleen vraag ik mij af of Suriname instaat is een goedwerkend electronisch aanvraag systeem te realiseren. Geen haperend systeem waar je uren mee bezig bent om je aanvraag in te voeren. Ik denk zelf dat een land als Suriname gebaat is bij bezoeken van grote groepen toeristen. Maak het mensen dan makkelijk en stel de bezoeker instaat om gewoon op de luchthaven Schiphol of zanderij een visum of toeristenkaart aan te kopen.


  Maak melding

 13. Freddyyy systeem is uit de oertijd en zal voor grote problemen zorgen nu kun je al voor iets simpels urenlang bezig zijn op een site, systeem is nu al door bezoek van drie mensen overbelast of werkt voor geen meter laat staan voor duizenden toeristen straks


  Maak melding

 14. Steven, ik weet niet naar welk gat je met vakantie gaat maar ik reis ook geregeld. Naar Amerika en Azie. De meeste landen kan je gewoon tot 30 dagen zonder visum. Diaspora van Surinaamse origin moeten 30 tot 40 euro betalen voor een toeristenkaart. Dan willen ze het toerisme aantrekkelijk maken.Wie is nou gek. Je gaat ook liever naar een winkel die voor hetzelfde product goedkoper is. Blijf jij maar lekker betalen


  Maak melding

 15. Ik denk dat deze idioten geld zoeken kunnen de Nederlanders niet protesteren ? Het land gaat naar de klote en anderen moeten ervoor opdraaien wat een waardeloze regering.


  Maak melding

 16. Hoewel ik een GROTE tegenstander ben van dat Visum gedoe ( ik vind dat Alles Surinamers of PSA mensen gratis zonder visum naar Suriname moeten kunnen komen ) maar als de regering het visum geld willen verhogen tot bv 300 Euro’s voor een bezoek aan Suriname vind ik dat ook goed , want dan krijgen de Surinamers die in Europa wonen de kans om het Caraïbisch gebied te ontdekken , je hoeft geen cadeautjes mee te nemen want je hebt geen familie daar bv neem nu eens het eiland Margarita . voor nog geen 800 euro’s heb je vlucht plus hotel en ook nog ontbijt . Onthoudt je hoeft in Isla Margarita GEEN VISUM te betalen . . Martinique is ook zo’n geval het enige nadeel is dat er nu weinig Europese toeristen naar Suriname zullen komen , maar de regering zit daar niet mee er komen meer Russen dus dat maakt het weer goed .
  dus land genoten DON’T WORRY BE HAPPY de toekomst is in Uw handen


  Maak melding

 17. Het is een goede zet van Bouterse, op deze manier voorkom je corruptie.
  Het geld word nu rechtstreeks op de bankrekening van de regering gestort
  Zo weinig mogelijk kassa stortingen dan kan het geld ook niet verdwijnen
  of mee manipuleren
  Hiermee word corruptie bestreden


  Maak melding

 18. Dure tickets en een duur visum. Suriname is voor toeristen nu onbetaalbaar. Lekker voor 595 euro zonder gezeik naar Aruba inclusief luxe hotel.


  Maak melding

 19. Bij een Esta formulier kan je op de officiele site van U.S.A en betaal je enkel de kosten voor je Esta omgerekend €11,- en die is 2 jaar geldig. Bij de toeristenkaart betaal je kosten boven op de zo’n kaart omdat Su niet de faciliteiten heeft de afhandeling digitaal te verrichten. We worden dus gedwongen en op hoge kosten gejaagd. Niet toerisme vriendelijk😏😏


  Maak melding

 20. maak je niet druk, binnen kort na 25 mei a.s. zal dit gedonder z s m afgeschaft worden, nadat de regime is change..
  laten we het hopen….

  als je vanaf nu tot de verkiezing 2020. niet gaat naar s m e gaat, dan heb je al voor je zelf een hele boel geld bespaart tot na de verkiezing..
  blijf hopen, zegt Santokhi voor een nieuw bewind met nieuwe ideën frisse moed..

  dan beginnen ook de grote onderzoeken, waar al die …. money … naar toe is gegaan.. er komt een oplossing..

  blijf hopen..


  Maak melding

 21. Bai-bai sranang. Met m,n Nederlandse paspoort kan ik ook kwie-kwie vangen in Orlando Florida en grote ook! Mooi was Suriname, soso rommel! Doei Suriname, RIP


  Maak melding

 22. De Russen mogen zonder visum naar Suriname komen , Tja de leiders willen ook onder Putin’s paraplu schuilen , en er wordt gehoopt op Roebels hahahahah wacht maar onze economie is al Troebel met al dat geleen hier en daar


  Maak melding

 23. Suriname is natuurlijk op zoek naar extra dollars. Her en der heeft Suriname ook ambassades en consulaten waarvan het onderhoud, personeel etc., ook betaald moeten worden. De kosten zijn eenmalig, dus ik snap niet wat het punt is. Suriname blijft een goedkoop land vergeleken met Europa en Amerika. Dat beetje geld dat je uitgeeft aan een visum zal er toch niet voor zorgen dat je blut raakt en derhalve niet naar Su kan reizen? Het veiligheidsaspect is een tweede. Online gegevens invullen geeft de autoriteiten de tijd om bepaalde informaties na te gaan. Zo kun je mensen met snode bedoelingen effectiever buiten de deur houden dan wanneer iemand reeds op Jap- luchthaven staat en een visum of toeristenkaart koopt. Het enige dure is een vliegticket en dat is vanaf het begin zo geweest en er schijnt geen verandering hierin te komen. Je kunt Su net zo duur of net zo goedkoop maken als je zelf verkiest. De bedoeling is ontspanning en familieleden en vrienden weer zien. Als het feit dat vanwege het prijskaartje van een visum, dat dit je weerhoudt om naar Suriname te gaan, is dat jammer.

  Wellicht dat het online systeem tijdelijk wat kinderziektes heeft ,maar dat zal tot het verleden gaan behoren.


  Maak melding

 24. @snelle Henkie
  ‘Het geld word nu rechtstreeks op de bankrekening van de regering gestort’. Dan kunnen ze het direkt onder de ‘armen’ verdelen.
  Een fijn gevoel. Toch??


  Maak melding

 25. I am not happy about that rules. Because my planing is try biring tourist in Suriname. Now i stop all my travel flights etc project. Ducht people said always Jammer. Stupid rules.


  Maak melding

 26. De politieke rovers hebben weer een scenario bedacht om snel dollars binnen te halen voor de verkiezingen!!! Hoe doorzichtig….waardeloos!!!!


  Maak melding

 27. DE SATAN/DUIVEL REGEERT, LANG LEVE SUR.
  R.I.P PLEEFIGUUR BOUTA …..🕯🕯🕯😑😖💀☠💀☠💀☠💀☠🐷🐽🐷🐽 HAGOE DAGOE MPP


  Maak melding

 28. De eerste woorden op de site. Let vooral op “beschikbaar vanaf € 89,95”. Dit is welhaast het dubbele wat werd gevraagd.

  U kunt uw aanvraag voor Suriname eenvoudig online invullen. Het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag. Een visum voor Suriname is beschikbaar vanaf € 89,95 per persoon. Wij accepteren betaling via o.a. iDEAL, overschrijving en PayPal.

  verder is aangegeven dat
  TOERISME: BESCHIKBARE VISUMS
  Een toerismevisum is geschikt voor toeristische reizen. Vraagt u dit type visum aan indien u op vakantie gaat of bijvoorbeeld vrienden gaat bezoeken.

  Max. reizen Dagen verblijf Prijs
  Enkele reis max. 90 dagen in totaal – uitgezonderd
  Meerdere reizen max. 90 dagen in totaal € 189,95

  Opmerking
  Nergens iets te zien van een éénmalig visum voor een retourreis dus geen enkele reis.
  Verder zijn de vragen hetzelfde die je invult op het formulier die bij aankomst moet worden ingevuld.

  Vraag
  Waarom de visum zo duur maken iets dat in het begin € 20 koste en recentelijk dacht ik iets van € 35?
  Waarom verplichten om een meerdere reizen visum?
  Opmerking
  een esta visum (USA) voor 2 jaar geldig kost je € 29,95 terwijl de Surinaamse visa je dus € 189,95 kost.

  Dit is schandelijk en schadelijk voor het toerisme om dan nog niet te spreken over de ticketprjs


  Maak melding

 29. De hindoestanen zijn al de vierde en vijfde generatie die in Suriname of in Nederland wonen, als die kunnen aantonen dat hun voorouders uit India komen hebben ze visum meer nodig om het land binnen te komen.Maar geboren en getogen Surinamers die ineen andere land zijn gaan wonen kunnen niet zonder een visum Suriname binnen komen het is belachelijk dit.


  Maak melding

 30. In andere landen in de wereld wordt je ontvangen met een rode loper bij terugkeer maar in su ben je zou je zeggen een last en willen niks weten van mensen waarvan de hersens goed ontwikkeld zijn


  Maak melding

 31. Ik zie niemand een “posting” plaatsen over de “PSA” !! Komt die te vervallen ?? Of moet je dat ook via-via aanvragen waardoor het duurder wordt, omdat ites moet bliven hangen/plakken bij die “via-via” persoon of instantie !!
  Misschien weet sabie-mang @ RobG iets meer hierover >


  Maak melding

 32. Hee Bert je hebt helemaal geen verstand van vissen want het is duidelijk te merken met de onzin die je uitkraamt. Als iemand strond in je bek wil stoppen hoef je het niet te vreten,precies zo wil ik geen geld betalen voor een visum naar Suriname. Dus lul maar over iets anders Bert en verander je naam als je denkt een Surinamer te zijn. Saka mie safri yudati.


  Maak melding

 33. @Roy Kaikusi groenberg 4 augustus 2019 at 23:49,
  Gun een ander de kans om ook iets moois te laten zien, wat opbouwen van een land inhoud, trouwens de grootste gros aan ministers en adviseurs van de huidige regering is Hindostaans, Groenberg waar praat je over, stop liever je kop in het zand, zoals een struisvogels ook dat doet.


  Maak melding

 34. Nee…niet stemmen op de VHP, dan is het land echt verloren aan de hindostanen. Laat het land niet in handen van de Hindostanen vallen, dan negre KA ernstig, dan zijn we echt t haasje. Gewoon massaal stemmen op de NDP, en bouta weer een termijn geven. Alles behalve San-tokkie!


  Maak melding

 35. “Alles behalve San-tokkie” lees ik in een commentaar !

  De racistische kaart wordt weer getrokken !

  Sranan is failliet en dat is zeker niet door Santokhi veroorzaakt !

  Militaire bende heeft de 8 Decembermoorden gepleegd,
  zeker niet Santokhi !

  Militaire bende heeft bewoners van dorp Moiwana compleet
  uitgeroeid ! Zeker niet door Santokhi gedaan !

  Militaire bende is NOG STEEDS NIET OPGESLOTEN VIA
  ZWAAR VONNIS !
  Komt zeker niet door Santokhi !

  Sranan zit met een Mega-staatsschuld, met begroting met meer
  gat dan dekking, er heerst leningziekte tbv financiering
  consumptieve uitgaven ! Komt echt niet door Santokhi !

  De Paarse devaluaties zijn niet veroorzaakt door Santokhi !

  STOP het racisme, kijk naar oorzaken van de ELLENDIGE
  staat, waarin Sranan helaas verkeert !

  Santokhi is geen allesweter of heilige, maakt ook fouten,
  echter Sranan zal er niet slechter op worden. Wij zijn door
  het huidige bewind in een financieel moeras gesmeten !

  MOESJE EN MAI EN ALLE ANDERE SRANAN MOEDERS
  KUNNEN VAN DEZE MACHTHEBBERS, DE POT OP !

  FREE THE SURINAM PEOPLE !

  STOP THE CORRUPTION AND THE HATE !

  NO MORE KILLING OF INNOCENT AND UNARMED SURINAM
  PEOPLE !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.