Suriname verliest oefenduel tegen Almere City FC

17
Natio Suriname komt naar Nederland en speelt tegen Telstar
Natio Suriname

Het Surinaamse voetbalteam heeft vrijdag in Almere met 2-0 verloren van de voetballers van Almere City FC. De Almeerders waren in het eigen Yanmar stadion tijdens een oefenwedstrijd te sterk voor NATIO uit Suriname.

17 REACTIES

 1. De Olympische Gedachte, meedoen is beter dan winnen.

  Wereldfaam is op dit moment nog lichtjaren ver gelet op de criminele situatie in Suriname. Suriname is een roversnest. Eerst flink kruipen voordat we kunnen (hard)lopen.

  Hai Baja, Boen Sari (his)Tory. Weer niet op de wereldkaart met ons voetbal.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Door zelfdiscipline en hard te werken aan je sport en school, want school is het belangrijkste komen zij er wel.
  Dit houdt ze van het criminele pad af


  Maak melding

 3. A so yere. Ai mi boi. Komt niet als een donderslag bij heldere hemel. Almere City FC komt uit de KKD. Dat zegt dus iets over het niveau van het Surinaamse elftal en Surinaams voetbal in het algemeen. De Guyana` s zijn de enige drie landen die ondermaats presteren in Zuid-Amerika. Een gemiddeld voetballand als Ecuador bijvoorbeeld, gaat niet tegen FC Almere spelen. Het speelt tegen Oranje. Suriname moet het echter met de kruimeltjes doen.

  Waar zijn de Wiene Schaal en de Frits Purperhart en Roy George o.a. van nu? Er moeten miljoenen gepompt worden om het voetbal niveau omhoog te krijgen. En dan moet je maar hopen dat er een goede lichting doorbreekt. Tot dan moeten we het hebben van individuele sporten waar zo nu en dan Suriname in de picture komt. Maar voetbal? Tè kakafowru kis’ tifi. En toch zal er een dag aanbreken dat Suriname aan een WK kan deelnemen. Ze moeten de Chinezen een aantal stadions laten bouwen ,wat hotels en meer infrastructuur. Vervolgens kan Suriname zich inschrijven om organisator te worden van een WK. Dan zal het wel lukken. Good Luck!


  Maak melding

 4. Beste mensen dit is allemaal een goed bedoeld trainingskamp in Nederland dus laten we de jongens het maar bewijzen op het voetbalveld.
  Er is een opmerking hierbij te plaatsen : een aantal jaren geleden probeerden Seedorf , Kluivert , Bogarde en Davids ( pitbull ) die kennen jullie he , het voor elkaar te krijgen dat Suri profs in Nedreland voor het Surinaams voetbal elftal te laten voetballen.
  Maar ja je raad het al , dit voorstel is in Suriname van tafel geveegd om onduidelijke redenen. Ten tijde dat dit speelde sprak ik een slijterij houder aan de Poelepantje ( Saron ) en zei tegen hem dat de Suri profs in Nederland voor Suriname kunnen spelen. De meneer zijn antwoord was typisch surinaams : wat gebeurt er dan met onze voetballers ( Surinaamse voetballers in Suriname ). Ik heb deze meneer proberen uit te leggen dat de Suri profs professionele voetballers zijn , ze drinken niet , gaan niet of zelden stappen , roken niet , trainen de hele week en spelen hun wedstrijden. Met respect in Suriname zijn ze wat dat betreft amateurs , welke voetballer in Suriname heeft de CHAMPIONS LEQUE ooit gewonnen zoals recentelijk ene
  Suri prof voetballer Giorginio Wijnaldum.
  Kijk maar naar Curacao 1/2 finale gold cup , Haïti halve finale gold cup , Jamaica 1/4 finale gold cup.
  Ja juist al deze eilanden spelen met spelers die in Europa of de VS actief zijn als prof voetballer.
  Je ziet het resultaat van het Surinaams elftal verliezen met 2-0 van Almere city die ploeg speelt niet op het hoogste platform in Nederland ( keuken kampioen divisie )


  Maak melding

 5. Countryman,

  Het land moet ook geld hebben om steeds de tickets en verblijfkosten van de Suri-profs te betalen. Bovendien krijg je ook niet de beste Suri-profs uit Nederland, want die hebben al voor Oranje gekozen.


  Maak melding

 6. P.S. Ik denk dat die Suri-profs het na een wedstrijd of 2 voor gezien zouden houden, want het niveau zou zo groot blijken te zijn, ze zouden zich alleen maar ergeren.


  Maak melding

 7. Hallo,Countryman
  Je hebt helemaal geen verstand van voetbal en de onafhankelijkheid van Suriname.
  Er kan geen enkele Surinaamse voetballer met een Nederlandse paspoort voor Suriname voetballen.
  Wil een Surinaamse voetballer in Suriname voetballen dan moet hij zijn Nederlandse paspoort inleveren.
  Dit is het verdrag dat Suriname heeft getekend met Suriname over Surinamers.
  Voor Curacao is het makkelijk zij beschikken nog steeds over de Nederlandse nationaliteit.
  Over de andere landen gesproken de spelers aldaar beschikken nog steeds over hun eigen nationaliteit.

  En Poelepantje is geen Saron,je hebt van Suriname gehoord maar je kent dat land niet.


  Maak melding

 8. Ik zal nooit naar dit soort shit voetbsl gaan kijken om in slaap te vallen.Seedorf en davids hebben het geprobeerd dat klopt idd en dat idee ging van de tafel en terecht….want de surinamer komt laat op de training…of is gister gaan feesten met meiden en vrienden….en moet de grootste djonk roken voordat ze op de training verschijnen…dus die bullshit trap ik niet in…laat hen naar op de rovers tour blijven en veel wiet of djonkos roken en laat liggen luieren op bed.🥀🥀🥀🥀🥀🥀


  Maak melding

 9. country man je slaat de spijker precies op zijn kop ik denk zelf dat het probleem anders is de mensen van daar willen gewoon niet met profs uit ned. werken je hoor al zelf hoe achterlijk ze praten met wat moet er dan met onze spelers van su competitie gebeuren maar je kan eingelijk niet boos worden op deze lui ze weten niet wat professionaliteit is er zijn genoeg prof spelers die gewoon uit liefde willen doen niet eens voor het geld ze zullen altijd wel een reden vinden om geen document aftegeven dit huidige natio is gewoon een recreatie ploeg hoe kan je als natio verliezen van almere het is niet eens de top van de keuken kampioen diviesie buy the way ik heb genoten van haiti en curacao op de gold cup en guyana is ook met een mooi project bezig omdat deze landen wat slimmer zijn en begrijpen dat je met profs moet werken dus de mensen die daar over gaan zet je domme trots op zij en ga aan het werk wand wij zijn allemaal surinamers waar dan ook je mag wonen


  Maak melding

 10. Almere City te sterk?? Dat is scorebordjournalistiek. Ik heb de wedstrijd gezien en Suriname was in de tweede helft duidelijk de betere ploeg. Van de 11 spelers van Suriname waren er 10 beter dan die van Almere maar de balcirculatie was te traag, men speelde vaak uit de discipline en er werd te veel gelopen met de bal. Als ze deze zaken verbeteren zitten we aan het niveau midden eredivisie. Dat is mijn stellige overtuiging.


  Maak melding

 11. Wat een boel schele schijterij zeg. Iemand dacht te menen dat Suriname op weg is naar wereldfaam dankzij spelers als Wijnaldum en de vroegere spelers Seedorf en Kluivert. Allereerst moet ik opmerken dat de sportmentaliteit van de Suriprofs niet te vergelijken is met due van de Surinaamse spelers in het buitenland. Een uur later op de training komen is normaal en can alles en nog wat eten is ook gewoon. Die mentaliteit ontbreekt dus.


  Maak melding

 12. Su is kansloos. Niet eens kunnen van een Nederlandse eerste divisie ploeg. Su elftal is vergelijkbaar met Spakenburg, Kozakken Boys of een andere hoofdklasse ploegje. Echt triest.


  Maak melding

 13. # Veno ik blij dat jij weet dat ik geen verstand heb van voetbal en onafhankelijkheid. Wist jij dat toen Suriname onafhankelijk werd dat primier Joop Den UyL de regering van Suriname had gezegd dat elke Surinamer die in Suriname bleef wonen kon laten kiezen om de Nederlandse zwarte paspoort te behouden maar regering Aron heeft dit verzwegen aan het volk , als mulo schooljongen Froweinschool heb ik ook meegedaan om de Surinaamse vlag te formeren op het onafhankelijkheids plein. Heb je wel van dubbel paspoort of sport paspoort gehoord : waarom hebben Brazilianen die in Italie voetballen een braziliaans en een italiaans paspoort , geld voor veel zuid amerikaanse voetballers die in Europa spelen , waarom Suriname niet , het zijn Surinaamse jongens.
  Als Wijnaldum met de beker naar Suriname komt DAN WIL MEN WEL OP DE FOTO MET HEM EN DE BEKER.

  # 100% suri jij snapt het verhaal thank you brother.

  # Robbie Het land hoeft geen tickets en verblijfkosten voor de Suri profs te betalen , ze nemen wel geld
  mee want veel van hen zijn al miljonair en het klopt je krijgt niet de beste spelers maar die zijn dan nog
  veel beter en professioneler.


  Maak melding

 14. hallo bangie ik ben blij dat jij en ik 1 ding gemeen hebben dat we allebei het beste willen voor het surinaamse voetbal maar ik kan mij niet in vinden met jouw pleidooi dat natio zoveel beter was in de 2de helft aansluiting midden moot eredivisie en dat nog meer zaken let wel je heb maar tegen almere gespeeld uit keuken kampioen divisie en verloren het is niet zo dat je tegen een eredivie ploeg heb verloren wat ook erg zou zijn dus beste bangie laten we met z’n allen het surinamse voetbal op een kritische maar eerlijke manier bekijken wand ik merk wel dat wij surinamers problemen hebben met eerlijk opbouwend kritiek we moeten ook met zijn allen willen om met profs te gaan voetballen de fifa heeft de drempel zo laag gezet dat het in deze tijd bijna onmogelijk is om met amateurs te voetballen wand zo gaat het niet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.