Politieambtenaar valselijk beschuldigd van schieten op porknokker

25

Via sociale media circuleert een foto van een politieambtenaar met een bericht dat hij op de goudzoeker Furgil Aloeboetoe geschoten heeft. Het Korps Politie Suriname meldt dat het bericht vals is.

De politie laat verder weten dat de politieambtenaar werkt op een afdeling in Paramaribo en was niet op de locatie in Brokopondo waar het schietincident heeft plaats gevonden.De foto circuleert momenteel naast Facebook ook op andere sociale media kanalen zoals Twitter en Instagram en is inmiddels duizenden keren gedeeld.

Op Facebook vragen mensen zich af wat de politie gaat doen tegen de kwaadwilligen die het bericht de wereld ingestuurd hebben. Gehoopt wordt dat zij snel door de politie worden opgepakt. Beweerd wordt dat het vals bericht getypeerd kan worden als smaad en laster.

25 REACTIES

 1. Die doodgeschoten illegale porknokker was bezig op andermans concessie. Dus eigenlijk was die gast gewoon een dief en daarom begrijp ik niet waarom er zoveel ophef over z’n dood gemaakt wordt. Laat men gewoon rustig afwachten wat het resultaat v.h. onderzoek zal zijn i.p.v. voorbarig als een stel gorilla’s tekeer te gaan.


  Maak melding

 2. Wat inmiddels ook duidelijk is voor een ieder met verstand in hun hoofd is dat die hele commissie ordening goudsector (welke vele miljoenen heeft gekost) geen ene moer heeft geholpen en niets heeft geordend want op de goudvelden is het overduidelijk nog steeds een wild west toestand.
  Het is ook duidelijk dat de regering Bouterse niet serieus is met de ordening van de goudsector omdat figuren gelieerd aan de regering en de ndp een flinke vinger in de pap hebben bij de goudwinning. De regering wilt pas ‘ordening’ hebben wanneer het in het voordeel uitkomt van hun vriendjes en partijgenoten.


  Maak melding

 3. Helemaal eens met u Jay…..waar zijn de mensen nu die zoveel praatjes hadden over de politie agent(en)???kijk logisch na wiens fout het is…ILLEGAAL(E)☝️


  Maak melding

 4. Wendy heeft uit volle borst verklaard dat de agent die de porknokker doodschoot van Hindoestaanse afkomst was. Nu blijkt dit dus niet te kloppen maar door die reactie is wel een beeld neergezet over Hindoestanen. Wendy reageert wel varken uit een racistische koker terwijl zij zelf geen moer onderneemt om het land op te bouwen. Dit soort kakkerlakken moet je geen platform geven om te reageren.


  Maak melding

 5. Hoe je het draait of keert, linksom of rechtsom, het is een nationale sport in Suriname om anderen vals te beschuldigen, of dat men met valse berichten anderen in diskrediet brengt. Kijk maar naar kranten als de Ware Tijd of Surinam Herald. Het is om ervan te kosten hoe mensen misleid worden. Berichten worden zomaar gepubliceerd zonder dat men eerst gaat verifiëren of de informatie klopt. Er zou een tweede dode zijn gevallen bij de bestorming van de goudmijn. Nog steeds blijft men bij Surinam Herald in gebreke met harde feiten.


  Maak melding

 6. Triest dat die groep van Surinamers die het doen zich zo dom gedragen. Houden jullie je toch bezig met de feiten, de realiteit. Hierdoor zou jullie leven veel beter verlopen. Zaken helder zien en mee om gaan.

  Wat deze groep Surinamers doen is tijd verspillen en chaos creëren. Tijd, energie verspillen en achteruit gang. Deze mensen zullen geen vooruitgang in hun leven hebben. Ze kunnen niet goed met hun tijd omgaan en daardoor orde op zaken in hun leven hebben.

  Boen Sari (His)Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. Allemaal mooie reacties mi lobeng regels zijn regels en daar houden Surinamers niet van sorry dat ik t zo moet zeggen anderen schrijven op FB dat Rosebel is komen hengelen in hun achtertuin hoe dom kan je nog zijn…..foei…richting Kwakoe om te genieten van meer lekker Surinaams eten


  Maak melding

 8. Deze illegale goudzoekers, moeten opgepakt worden en achter slot en grendel voor 20 jaar opgeborgen worden. Wat zij doen is puur diefstal en vernietigen van ons milieu. Al die kwik toestanden zijn juist zij mede de oorzaak hiervan. Gooi deze bos gasten voor de piranha’s dan zijn wij van ze af.

  Wat een hebie’s opruimen die hele hap.


  Maak melding

 9. Wat erg is dat politieke tegenstanders,met gezag er mee zyn gaan bemoeien en er een schep bovenaan hebben gedaan door de overtreders in het gelyk testellen en daar door een politiek probleem hebben gecre’eer.
  Dus om politiek gewin en niet om de boel tebedaren maar om te stoken tegen de overheidt,men is erop uit confrontatie uit telokken en daar zitten dus politieke partyen achter.Wat een gevaarlyke zaak is


  Maak melding

 10. De goudmijnbedrijven en de stadsmensen zijn de grote hebie’s van Suriname die alle rijkdommen wegdragen en wegsluizen naar het buitenland. Die bosgasten die hebben die connecties niet om miljoenen, zoniet, miljarden USD naar off shore accounts en Zwitserland te sluizen.


  Maak melding

 11. Robgeit heb je het nou potverdorie over jezelf met je valse berichten, in diskrediet brengen,mensen misleiden,zomaar publiceren en harde feiten…gekke geit. Als je slim bent ga je morgen naar de kinderboerderij en leg je dit voor aan de geiten commissie daar want het gaat niet goed zo je begint af te brokkelen


  Maak melding

 12. Zo is het altíjd geweest in Suriname eerlijkheid bestaat niet rechtvaardig word er vaak gezegd maar velen weten niet wat dat is in het land der blinden zijn de niet de slimste koningin🔮


  Maak melding

 13. @Er wordt misbruik gemaakt van de nickname Boeboe bit sjorie
  Over de goudmijnen geschreven komt niet van de eerste persoon af.
  Shame on you


  Maak melding

 14. De familie van de illegale goudzoeker laat zien uit welk hout ze gesneden is:
  eerst eisen dat alle kosten van de illegale goudzoeker wordt betaald door de overheid. Daarna eisen dat de kosten van een ander familielid dat enkele weken geleden op natuurlijke wijze is gestorven ook wordt vergoed. Daarna eisen dat de overige families financiele ondersteuning krijgen van de staat. Dan weer eisen dat de naam van de arts die de vieze kleding van de illegale goudzoeker heeft laten verbranden bekend wordt gemaakt. (Deze heeft de arts laten doen vanwege ziektekiemen op de kleding). Als de regering dergelijke eisen gaat inwilligen kan de politie stoppen met hun werk. De criminelen uit het binnenland zullen straks ook eisen dat de schade die ze oplopen bij het roven ook moet worden vergoed.


  Maak melding

 15. Op de oproerkraaier is geschoten. Hij is helaas gestorven. Maar hij heeft zelf alle risico’s genomen. Dus wat wil men? De orde naar hartelust kunnen verstoren en ermee wegkomen?


  Maak melding

 16. Voor velen is een kritische reactie die ook nog eens onderbouwd wordt met feiten, reden het toverwoord racisme uit het sprookjesboek te halen, ik heb de reactie van Jay gelezen en kan geen racisme in ontdekken. Een terrorist is door dr politie neergemaaid ! Deed de politie dit zonder voorafgaande waarschuwing te geven ? Nee de terrorist ,niet toevallig zwart, wilde bigi mang spelen en werd agressief. Na gegeven waarschuwingen schoot de politie hem neer. Een import crimineel met de naam Hernandes beweert nu dat als de zwarte terrorist van Hindoestaanse afkomst zou zijn geweest Jay zijn mond gehouden zou hebben. Ten eerste moet ik beamen dat Hindoestanen zich over het algemeen wel aan de regels houden en van andermans spullen afblijven. Ten tweede is hier geen sprake van racisme maar een directe confrontatie van juiste geiten. En dit doet zeer ! Racisme ? Mi mars papa !!


  Maak melding

 17. Dus dan is su de achtertuin van elke Surinamer en kan hij doen en laten wat hij wil en schijt hebben aan de regels en wetten. Steeds maar zeiken over racisme dit rasisme dat is te makkelijk is weer slachtoffer gedrag en slaat nergens op als hij gewoon aan de regels had gehouden dan was dit nu niet gebeurd.. punt uit


  Maak melding

 18. Begrafenis wil men vergoed hebben van de overheid en wie gaat de kosten van de spullen en de bus bekostigen die in brand zijn gestoken of hoeft dat niet omdat het in hun woongebied is gebeurd


  Maak melding

 19. Quote
  “RobG 3 augustus 2019 at 18:26
  Hoe je het draait of keert, linksom of rechtsom, het is een nationale sport in Suriname om anderen vals te beschuldigen, of dat men met valse berichten anderen in diskrediet brengt. Kijk maar naar kranten als de Ware Tijd of Surinam Herald. Het is om ervan te kosten hoe mensen misleid worden. Berichten worden zomaar gepubliceerd zonder dat men eerst gaat verifiëren of de informatie klopt. Er zou een tweede dode zijn gevallen bij de bestorming van de goudmijn. Nog steeds blijft men bij Surinam Herald in gebreke met harde feiten”.

  Unuote

  Wat dacht je van Starnieuws? Ook zo een niet-objectieve c.q. niet-neutrale krant. GFC-Nieuws is enigszins objectief, maar de rest van de geschreven media is heel erg bepalend en heel eenzijdig gericht.


  Maak melding

 20. @ migeul hernandez, het is typisch dat wanneer men geen zinnige tegenargumenten heeft men gelijk de racisme kaart trekt als een dombo. Wel ik ben duizendmaal liever een ‘racist’ dan een achterlijke mongool zoals jij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.