Aanpak vuilstortplaats Ornamibo in volle gang

8
ornamibo
Foto: (c) Nationaal Informatie Instituut

De centrale vuilstortplaats Ornamibo in het district Para, krijgt de nodige aandacht van het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie. Zo is de afdeling Vuilophaal- en Verwerkingsdienst samen met andere afdelingen van het ministerie bezig te werken op het terrein. Het hoofd van de afdeling, Claudia Maatsen, juicht de situatie toe en geeft aan dat er hard gewerkt wordt om verbetering te brengen op de stortplaats.

Het rehabiliteren en aanleggen van infrastructuur op de vuilstortplaats zijn enkele werkzaamheden die worden uitgevoerd door de afdeling Wegen van het ministerie van OWT&C. Voor Maatsen is het belangrijk dat de wegen er zijn zodat in geval van een calamiteit de plek makkelijker te bereiken is en deze wegen zorgen voor het sneller dumpen van vuil. Deze wegen zullen onderhouden worden door de afdeling Wegen.

Een andere ontwikkeling is ook dat de verlichting op de stortplaats wordt aangepakt. De werkzaamheden worden uitgevoerd door de Energie Bedrijven Suriname. Verlichting is zeer belangrijk omdat er in de avonduren ruim 60 dumptrucks zijn die zich naar Ornamibo begeven om vuil te dumpen.

Verder is het dagelijks afdekken van het gestort vuil ook een van de belangrijke werkzaamheden. Dit zorgt ervoor dat de stank wordt verminderd. Het afdekken van gestort vuil is tevens een vereiste die moet worden nageleefd.

8 REACTIES

 1. Dit is typisch een handeling van water naar zee dragen. Nog nooit gehoord van het scheiden van afval en vuilverbrandingsovens. Suriname komt straks op een wereldlijst te staan van met meest vervuild land met betrekking tot milieu vervuiling.Wanneer gaan zij het eens leren of zijn ze hardleers. Al die zogenaamde congressen die bezocht worden in het buitenland door sommigen, met hun snoepreisjes zet toch geen zoden aan de dijk. Kennen zij het woord een schoon milieu wel en wat dit inhoudt. De bevolking wordt stelselmatig gewaarschuwd geen vuil te verbranden. En wat doet deze stront lamlendige regering??? Hetzelfde dus verzamelen en in de open lucht verbranden met alle gevolgen van dien en sollen met onze gezondheid.

  Oeng libie mie.


  Maak melding

 2. al die coke die in beslag wordt genomen, wordt zogenaamd verbrand en met auto banden en al.. en dat doet de regering zelf..
  milieu vervuiling nooit gehoord in s m e..

  de regering is dis oerdom..


  Maak melding

 3. Neen, iemand uit de diaspora, een rijke klant van mij, wilde met vuilverbrandingsovens in Suriname beginnen. De vrijgekomen energie wilde hij gebruiken voor elektriciteit, maar toen hij zag hoeveel tjoekoes hij moest betalen, trok hij zich terug. Suriname is dus een klote tjoekoeland geworden.Iedereen wil over de ruggen van anderen zo snel mogelijk rijk worden en dat moet veranderen. Zo gaat een land niet vooruit. Ook de andere 8 diasporamensen, die ik heb kunnen verleiden om te investeren in Suriname op het gebied van landbouw, veeteelt, automatisering, medicinale kruiden, kippenteelt en bio diesel, hebben zich teruggetrokken. Reden; zij wachten nu op een frisse wind die door Suriname zal waaien en al dit soort projecten zal stimuleren zonder tjoekoes. Tot die tijd maken zij dus een pas op de plaats en kijken de kat uit de boom ,En daarom scoort de VHP en andere vooruitstrevend denkende partijen zoals Strei zo hoog. buitenlanders en met name de diaspora hebben heel veel intersse in deze partijen.


  Maak melding

 4. Aaah oke, dus eigenlijk heb jij je werk niet goed gedaan John.
  Je hebt jouw zogenaamde “rijke” klant niet kunnen overtuigen net zoals die andere 8!! Zoek een andere baan of lul niet zo dom idioot!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.