Vrouw met cocaïne in handvat van koffer op luchthaven Suriname aangehouden

25
Opnieuw lid van Surinaamse band op vliegveld aangehouden om drugs
Waterkant Archieffoto van het BID-Team van de Surinaamse politie op Zanderij.

Leden van het Surinaamse Bestrijding Internationaal Drugs Team (BID-Team) hebben onlangs de 35-jarige Sheliza Z. op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven aangehouden, nadat de wetsdienaren ruim 700 gram cocaïne in de handvat van haar reiskoffer ontdekten en in beslag namen. De vrouw stond op vertrek naar het buitenland.

Uit nader onderzoek is verder naar voren gekomen, dat Sheliza meerdere keren postpakketten ter verzending naar het buitenland aangeboden had bij postbedrijven in Suriname. In zeker zes van die pakketten is cocaïne aangetroffen.

Sheliza wist uit handen van de politie te blijven omdat zij een valse identiteitskaart gebruikte bij het posten van die dozen met drug. In het jaar 2018 was zij wel aangehouden voor het ter verzending aanbieden van postpakketten waarin drugs verborgen zat.

De vrouw en de in beslag genomen drug zijn vervolgens door het BID-Team overgedragen aan de Narcotica Brigade voor verder onderzoek. Na overleg met het Openbaar Ministerie is deze drugscrimineel hangende het onderzoek in verzekering gesteld meldt het Korps Politie Suriname.

25 REACTIES

 1. Hardleers opsluiten en goed ondervragen wie haar drugsbaasjes zijn, want zij is geraffineerd bezig. Weer zo’n hersenloze gast die er verder aan meewerkt om Suriname nog meer op de kaart zetten als narco state.
  Op het luchthaven, blijkt dat onze jongens goed speurwerk verricht hebben. Ga zo door.Deze gasten moeten geregistreerd worden en mogen never het land uit om Suriname te schande te zetten..


  Maak melding

 2. Regelgeving veranderden, maar dat zal onder deze corrupte regering nooit gebeuren. Drugshandelaren, drugsdealers, drugskoeriers paspoort afpakken en statenloos verklaren, en eens voor altijd de gevangenis in. alles van ze afplakken maak ze een bedelaar van. In philipijnen worden dergelijke criminelen afgeschoten “De wet van Dutarte”


  Maak melding

 3. (Genoeg mogelijkheden in Suriname onderstaande toe te passen).
  De Filipijnse president Rodrigo Duterte is bereid meer mensen te doden in zijn oorlog tegen drugs. Hij wil hierbij militairen gaan inzetten.

  Dat meldt persbureau AFP donderdagochtend (Nederlandse tijd).

  Afgelopen maandag werden alle politieoperaties in de jacht op drugs stopgezet vanwege grootschalige corruptie binnen de politie. Duterte riep daarop een anti-drugsagentschap in het leven en militairen moeten dit agentschap versterken.

  Onlangs nog zei Duterte niet te aarzelen de noodtoestand uit te roepen als de drugsproblematiek in het land verder escaleert. Hij zwoer daarbij dat hij het land zal beschermen tegen alle dreigingen, zoals drugs. “Als ik het wil, en wanneer het helemaal de verkeerde kant op gaat, dat zal ik de noodtoestand uitroepen. Niemand kan mij stoppen.”

  Duterte is sinds zijn presidentschap halverwege 2016 begonnen aan een oorlog tegen drugs. Meer dan zesduizend mensen zijn inmiddels gedood en ruim een miljoen drugsdealers en gebruikers zijn gearresteerd.


  Maak melding

 4. @ Times for Kranti” 1 augustus 2019 at 05:49. Je ziet een belangrijk aspect over het hoofd. Duerte geeft om zijn volk en probeert het volk te beschermen terwijl de dictator Bouterse geen moet om zijn volk geeft. Voor de vorm deelt hij her en der een voedselpakket in de hoop zo stemmen te winnen. Verder zoekt het volk het maar uit. Bovendien heeft Bouterse er belang bij dat de drugshandel in Suriname niet aangepakt wordt. Zo strijkt deze crimineel miljoenen op. Duerte daartegenover en het Filipijns volk kennen nog eergevoel en zijn trotse mensen. Surinamers zijn geboren pessimisten met de grootse mond. Dat is het verschil !


  Maak melding

 5. Toi toi Shelza, je wilde rijk worden toch? Nu, mag je bek en nek in Santo eten. Er valt nog veel te zuigen en te ontvangen in Santo. Als iedereen structureel afwerkt, kom je na je detentie periode met een zakcentje op straat. Bye bye Sheliza…vergeet niet te vertellen wie jou suplier is.


  Maak melding

 6. Ach neks no fout !! Over zes maanden is ze al vrij !! Zes maanden gratis verzorging in Santo Boma !!
  En daarna “directrische van de Nieuwe Canabis Onderneming” !!!


  Maak melding

 7. Shelza is het slachtoffer van hetgeen als doodnormaal door de president van Suriname wordt beschouwd, hij is tenslotte ook een van degene die Suriname door dit soort zaken ten schande heeft gebracht. Wie weet is Sheza een medewerkster van hem, anders zou ze nooit zoveel lef hebben en geraffineerd te werk gaan.
  Volk van Suriname stem vooral niet op deze moordenaar en drugsbaas anders zal Suriname nog verder wegzakken in deze rotszooi.


  Maak melding

 8. Deze dame is misschien gedwongen: om dit verderfelijke spul mee te nemen als, tegen prestatie van haar vakantie in Su. In ieder geval is ze tegen de lamp gelopen en dat is, de consequentie als je drugs transporteert !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 9. ai boi a dame ow snoivie poenta i.pv coke in boma .Mik a gie ding BigBoys namen door zoniet hogere straf zodat ing poenta kang kies moro paddestoel in a jail


  Maak melding

 10. @@@Nina
  Ik ga mee met Nina!!

  Suriname zou net als Amerika het beleid moeten voeren, dat wanneer sprake is van veroordeling door Justitie, voor deze personen te weigeren om visa te verlenen, die suriname zouden aandoen.

  En vervolgens Surinamers die met Justitie in aanraking zijn gekomen, paspoorten voor altijd in te trekken zodat zij niet meer naar het buitenland kunnen reizen.


  Maak melding

 11. Sang, het loopt de spuigaten uit, echt.
  Ze moeten een 10jarig in-/uitreisverbod opleggen voor veroordeelde smokkelaars.
  Wel goed werk van het BIDteam!


  Maak melding

 12. O.o. Sheliza Sheliza wanneer wordt je wakker om je levenswaarde
  waarde te ontdekken. Zonder leven heb je geen lichaam om met
  koffers vol te sjouwen.


  Maak melding

 13. Meid maak je niet druk 1jaar gevangenis is net als of je naar de toilet ga is zo voorbij .volgende keer laat iemand het voor jou doen want jij bent de Queen,nu moet jij slim tewerk gaan.komt allemaal goed.


  Maak melding

 14. Smokkelen is altijd een lucratieve handel geweest in Suriname en het gaat komende jaren nog lucratiever worden als dan niet via Zanderij. Relevant hierbij is ‘de juiste’ mensen op de ‘juiste’ plaatsen. Alom is bekend dat Surinaamse ambtenaren zeer gevoelig is voor steekpenningen (meki njang eerste klas). Kennelijk had deze mevrouw geen ‘ambtelijke handlager’ tot haar bezit.


  Maak melding

 15. Het is moeilijk om over iemand te oordelen die we niet kennen , Gecreëerde armoede laat mensen de domste dingen doen , maar fout is deze Dame 100% dat staat buiten kijf . In de bovenstaande Reacties wordt verwezen naar Duarte die man kent alleen wit en zwart niets anders , en hij wilt zijn volk behoeden , maar ja Duarte is Duarte velen kunnen hem als een LICHTEND VOORBEELD nemen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.