Suriname Herald: ‘Nog een dode bij schietincident I Am Gold’

36
Suriname Herald: 'Nog een dode bij schietincident I Am Gold'

Het schietincident bij goudbedrijf I Am Gold, waar zondag de 25-jarige illegale goudzoeker Furgil Aloeboetoe kwam te overlijden, zou nog een dodelijk slachtoffer hebben gehad. Dat beweert de Surinaamse nieuwssite Suriname Herald vandaag, op basis van een gesprek met basja Calesta Prior van Nieuw-Koffiekamp. Het zou gaan om een gewonde die voor verdere verpleging opgenomen was in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en maandagmiddag de geest gaf.

De familie heeft de basja gebeld om dit slechte nieuws door te geven. Zij vindt dat de juiste informatie doorgegeven moet worden en zegt tegen Suriname Herald: “Ik kan niets schuilhouden. Het gaat om mensenlevens en zij konden ook mijn kinderen zijn“. Er waren volgens haar twee gewonden en een dode ter plekke en niet 1 gewonde en 1 dode zoals de Surinaamse politie eerder aangaf.

Op die bewuste zondagmiddag was een ’taskforce’ bezig met het verwijderen van een grote groep illegale goudzoekers uit een der mijngebieden van het bedrijf in kwestie. Deze taskforce bestaat uit leden van het Korps Politie Suriname, het Surinaams Nationaal Leger, leden van de organisatie Ordening Goud Sector en bewakers van het mijnbouwbedrijf zelf.
Op een bepaald moment liep de situatie uit de hand waarbij leden van de taskforce gebruik maakten van hun vuurwapens. Daarbij zijn Furgil Aloeboetoe en ene Leandro, P. door kogels gewond geraakt meldde de politie in een officieel bericht.

De verwonding van Furgil was van dien aard dat hij ter plaatse is gestorven. Volgens de politie werd Leandro eerst behandeld op een plaatselijke polikliniek, waarna hij werd overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo. Na behandeling in het ziekenhuis mocht hij volgens de politie gewoon naar huis.

Pogingen van onze redactie om informatie hierover bij de politie los te krijgen zijn tot nu toe niet gelukt.

36 REACTIES

 1. Ik weet niet of de redactie van het rioolblad Surinam Herald dit bericht bij de bevoegde autoriteiten hebben geverifieerd. Dit vod is belust om sensaties en zij willen vaak het primeur hebben, maar ze zijn ook vaak de mist ingegaan met hun leugenachtige berichten.

  Als er werkelijk een tweede dode is gevallen dan valt dit te betreuren. De ware schuldigen zijn echter de mensen die het groepje ongeleide projectielen tot actie hebben aangezet. Laten we realistisch zijn. De illegale goudzoekers behoorden daar op andermans concessie niet te zijn. De leiders zijn natuurlijk buiten schot gebleven en leven hun leven verder.Ik hoop dat zij, de leiders over enige zelfreflectie beschikken en zich zullen realiseren dat het door hun toedoen, door hun foute denkwijze zover is gekomen.


  Maak melding

 2. Volkomens eens…je kunt je ook afvragen waarom het al die jaren goed ging en nu escaleerd? Heeft ieman bewust de boel laten esaleren?

  Traditioneel gezag heeft maxht en invloed; wat wisten ze hiervan?

  Hoop niet dat er ophits groepen zijn die aanloop naar 2020, alles willengrijoen om ook maar een beetje chaos te creeren..dat zou pas a-nationaal zijn.


  Maak melding

 3. Een heilloze weg is men ingeslagen in het relatieve vredige Suriname. De zogenaamde goudordening heeft vooralsnog niet het gewenste doel bereikt. Al jaren en jaren is men hiermee bezig. Het enige wat de overheid verweten kan worden, is de onbekwaamheid de mensen aldaar, voldoende alternatieven aan te bieden. Werken als een illegale goudzoeker is een opportunistische keuze aangezien het ophoudt op een bepaald moment. Men is namelijk geen multinational. De landbouw en eenvoudige productie is duurzamer en ligt meer voor de hand, tevens beter voor het milieu. Daar moet de regering veel en veel meer aandacht aan schenken. Het gebeurt te veel bij mondjesmaat. Deze (on)gelukszoekers mogen de boel wel in de fik steken ,maar vergeten dat zij hun eigen vingers branden. Ik durf mijn handen niet in het vuur te steken voor ze. Ze roepen zelf het onheil over zich af.


  Maak melding

 4. Ik ben het pertinent niet eens met de bovenstaande reageerders, want concessies worden alladol gegeven aan de hoogste bieders en degenen die daar al jaar en dag wonen krijgen geen ene moer…ja kruimels en dat word hun zelfs afgepakt. Dus wat er nu gebeurt is een opstapeling van problemen die nooit adequaat zijn opgelost. Alle vreemde mogendheden mogen het land leegroven maat de eigen mensen krijgen kogels…triest!!!


  Maak melding

 5. De regering gaat niets doen,ze zijn allang blij.Hun droom gaat waar komen en dat is staatsveiligheid in gevaar,De verkiezingen en het 8 december proces kunnen gemakkelijk hierdoor worden beinvloed


  Maak melding

 6. Als je voor je rechten op wilt komen, probeer dan eerst eenheid te vormen om het gemeenschappelijk belang scherp te krijgen. Ga dan demonstreren, hou protest acties en stem vooral niet op een partij die niet opkomt voor jou belangen.
  Ja, ik weet dat ABOP de partij is die voor die zich sterk zou moeten maken voor betere sociale voorzieningen voor inwoners in het binnenland, maar met Lonnie aan het stuur, hoef je dat niet te verwachten. Want, Lonnie zegt dat hij kan sturen, net zo goed als de chauffeur, maar als hij het mag proberen, weet je wat er dan gebeurd…………………?
  Materieel in brand steken bij een multinational en hard schreeuwen dat je ook rechten hebt en het binnenland van jou is, zet geen zoden aan de dijk. Ook als je dat bij de DNA en het huis van de plees(ident) gaat doen, zal je weinig bereiken. Snap dat nou!


  Maak melding

 7. Paptutta gaat de su dan met een tandenstoker en een rietje het goud uit de grond halen als er kennis in het land zou zijn dan was dit bedrijf er nu niet. Luiheid,domheid, achterlijkheid etc etc is de probleem. Wij suries zijn lui tot op het bot praten veel maar kunnen niks enigste waar we goed in zijn is bedelen in de wereld en wachten op telefoon dat er pakket of geld uit Ned opgehaald kan worden van de blinde Ned’rs die denken dat de surie arm en zielig is de surie feest en geniet elke dag van andermans gelden


  Maak melding

 8. Wat verwacht je van dit soort tuig waarvan door hun eigen overgrootouders als koopwaar werden aangeboden aan de slavendrijvers, geen enkel moreel besef, eigenwaarde ver te zoeken. Dit tuig denk maar aan één ding hoe kan ik me verrijken door mij alles toe te eigenen en als het moet desnoods met geweld om zijn doel te bereiken. En het doel is, hun hele lichaam met goud ophangen en van tattoo’s voorzien om op te vallen en aandacht trekken en dit alles onbeschaamd in filmpjes op youtube zetten dan zijn ze in hun element en voelen zij zich pas een volwaardig mens, zoveel mogelijk vrouwen zien te bezitten en van de ene dans party naar het andere en gaat het materialistisch gedrag hoogtij vieren. Niet voor niks heb je een spreekwoord ” al draagt een aap een gouden ring hij is en blijft een achterlijk lelijk ding” of deze ”als apen hoger klimmen willen ziet men gauw hun blote billen”. de laagste soort dat er bestaat. Tijdens de evolutie zijn de hersenen niet verder tot ontwikkeling kunnen komen, zal het nog kunnen? ai boi sari tori wat een schande brengen deze mensen voor Suriname!


  Maak melding

 9. Daniel,

  Er zijn inderdaad maar een klein aantal mensen die profiteren van de rijkdommen van dit land, doordat het corruptelingen zijn, en vaak in de politiek zitten, of in de politiek hebben gezeten, en vooral de afgelopen 9 jaar is het heel opvallende geweest, dat armoedzaaiers op badslippers zoals een Abrahams, nu als miljonair door het leven gaan, zo ook die moordenaar met zijn paarse criminele vrienden, die allemaal consessies hebben, Kanhai, Doekhi, die pedogeestelijke van Godsbazuin, die andere zogenaamde voorganger van Misikonju, Abdoel, Hooghart, Hopkinson, opa Bouva, en zo kun je er nog wel een reeks opnoemen, die zich allemaal verrijkt hebben, maar zullen eens de rekening gepresenteerd krijgen betreffende hun zelf of famillie, die ook al die jaren hebben kunnen profiteren ten koste van het volk, en als je dan het voorbeeld van Singapore neemt, met iets meer dan 5 miljoen inwoners waar ze de corruptie hebben uitgebannen, en nu tot de 3e minst corrupte landen behoort en tot de top 10 rijkste landen behoort, terwijl dit land niet over natuurlijke hulpbronnen beschikt.


  Maak melding

 10. Afrikaanse toestanden, vind je het gek met die nazaten. Dubai me mars noh.
  In Afrika wonen en WERKEN geen afride.
  Dan wil een marron mishitkaba van Suriname een 2e Dubai maken.


  Maak melding

 11. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  A Srananpupil San Boekoenoe Djie A tiran ddb Sa Lasie Morro In Sanie Sa A Bouw Op Nanga In Jeje Dan A Koko Lampoe Dede, Dan Na Tap Eyes…

  Sinds 25 februari 1980 met de staatsgreep in Suriname gaat het niet meet goed met Suriname.
  Zie ook:
  – 8 december 1982 moorden,
  – Moiwana86 moorden,
  – moord, verderf, armoede, mensen bang maken, praatjes makers, poppenkast, voor de gek houderij met luchtkastelen, heel grote armoede en heel grote ellende, sranan skeer, US-$ is er niet, dure medicijnen, niet genoeg Surinaamse artsen, onderwijs en wetenschappen gaat achter uit, hoge criminaliteit, lege winkelschappen, hoge prijzen voor goederen in Chinese Supermarkten en winkels, winkels die sluiten, grote werkloosheid, Suralco die vertrekt uit Suriname, eigen belang ddb en sardjoe met open breken Brokopondo-Overeenkomst, moord en verderf bij mijnbouw goud mijn van Iamgold/ Newmont in Brokopondo,

  9 jaar heeft coalitie ddb en bep, niets gedaan en nu weer met valse beloften,

  Heeft u nog vertrouwen in soldaat ddb, ndp.

  Zie:

  – Venezuela, Cuba, Bolivia, Equatoriaal Guinee, vele moslim landen van dictators,

  De dictators zijn schatrijk en hun bevolking kan niet eens een sneetje brood kopen, heel grote armoede, priet broekoe ondro broekoe billen!

  ddb har a dan, liever vandaag dan morgen.

  Kiezers van Suriname
  Stem op 25 mei 2020 massaal voor de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP)

  De VHP gaat voor 28 en meer zetels bij de verkiezingen van 25 mei 2020.

  Kiezers van Noord – Zuid, Oost – West Suriname redden jullie Suriname.

  Samen werken met de huidige oppositie partijen van de DNA en anderen die na 26 mei bij komen voor de coalitie van Suriname na 26 mei 2020.

  Sluit u massaal aan bij de VHP en stemmen jullie bij de Algemene en geheime verkiezingen voor de DNA van Suriname.

  Redden jullie Suriname uit handen van de diktatuur van ddb, ndp.

  Time4Change!

  CS4Pres!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 12. Afrique di amacca, weer zo een bedrieger met een fakeaccount. Waarschijnlijk weer een snel inelkaar gezette fakeaccount door de moderator of een van de vaste valse nichten hier.


  Maak melding

 13. @Passant: C4P?? mijn mars!! Nooit, never nunca!! Gebrek aan leiderschapskwaliteiten, gebrek aan inzicht en visie op ontwikkeling, gebrek aan integriteit, gebrek aan charisma en vooral onkunde en onwil om van Suriname een welvaren, homogeen, patriottisch volk te maken!!


  Maak melding

 14. Veel slimmer en beter opgeleid dan ddb in ieder geval. Een hogere iq, en eq, betere persoonlijke eigenschappen, kan overal in de wereld gaan, geen moordenaar, niet veroordeeld, geen eis van 20 haar voor 8 december 1982 moorden, Moiwana86 moorden, geen wijziging amnestiewet 2012, geen smeergelden aangenomen voor de bouw van wijdenboscbruggen van Ballast Nedam, enz

  Een betere team van mensen achter hem en de ook bij andere oppositie partijen, die getoond hebben dat als ddb en gezin, adviseurs njam a moni (bakka), zij Suriname weer boven aan helpen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 15. Ik las een ingezonden artikel van een marron, die het heeft over een onrechtmatige daad en eist dat de familie van de omgekomen porknokker schadeloosstelling krijgt. In de afgelopen jaren zijn diverse burgers door marrons vermoord mishandeld, beroofd en vaak ook vermoord, maar nooit heb ik een marron horen pleiten voor een schadeloosstelling van de slachtoffers. Ook hoor ik de marrons niet over de vergoeding van de miljoenen schade die ze hebben aangericht. De binnenland bewoners moeten goed begrijpen dat ze dezelfde rechten en plichten hebben als alle inwoners van Suriname. heeft Rosebel niet het volste recht om zijn bezittingen te beschermen tegen indringers en rovers? Het wordt tijd om extra lessen in te lassen op scholen in het binnenland, waarbij de kinderen geleerd wordt om af te blijven van andermans bezittingen.


  Maak melding

 16. Tijdens het evolutieproces is bij dit volk de psyche stil blijven staan, waardoor ze animale gedrag vertonen. Ze hebben nooit een hoogstaande beschaving gekend. Het enige waar ze goed in waren, is om andere stammen te overvallen, het vee meenemen,
  de vrouwen bezwangeren en wegrennen.


  Maak melding

 17. @paptutta 31 juli 2019 at 15:23
  “Fucking i am gold go uit to suriname. Go way, go to your country.”

  IAm Gold:
  1>> Wint goud op een milieutechnisch verantwoorde manier en ruimt haar rootzooi op.
  2>> Betaalt royalties en Winstbelasting etc.
  3>> Werkt veel efficienter dan de porknocker en de Surinaamse bedrijven zij halen 90% van het goud dat er is uit de grond. De porknockers 30% en verliezen de rest om kunnen er niet bij komen.
  4>> Kan veel dieper en in hardere grond en steen goud winnen.

  De Procknokkers:
  1>> Vervuilen het hele binnen land.
  2>> Betalen nagenoeg geen royalties en belasting.
  3>> Laten enorm veel goud in de grond of in de backsands achter ofwel verliezen per jaar ongeveer 40 ton goud voor de nationale economie ofwel ongeveer net zoveel als er nu totaal geproduceerd wordn.
  4 >> Kunnen alleen het makelijke goud winnen in zachte grond en ondiep.

  Het is voor het land beter alle porknokkers naar huis te sturen en hun werk gebieden op een correcte manier laten exploiteren door echte ondernemers met verantwoordelijkheid


  Maak melding

 18. Allemaal idioten met hun politieke voorkeuren hier die onzin uitkramen. Door racisten zoals jullie zal er altijd verdeeldheid bestaan in Suriname helaas. Goed gedaan mensen 👍


  Maak melding

 19. Weg met bouta en iamgold moet met spoed vertrekken uit suriname .ze gaan ons vermoorden . Zo gaat het ook in afrika .wij lusten die witte mensen niet ze komen tot in ons dorp met opdracht van bouta ons goud vlak achter ons huis weghalen dan mogen wij als dorpelingen niet. Het klop niet .mensen worden rijk over onze ruggen en dat kan niet bouta en regering zijn tegen hun eigen surinamers om iamgold. Bouterse is de gevaarlijkste oplichter van suriname.


  Maak melding

 20. Is een hindustaan die deze jongen hft doodgeschoten. En maar 1 is overleden.
  Zag ex VP Sardjoe in AZ. Zn zoon is 1 van die gewonden n bootongeluk. Zoonlief was geen koekje nu ligt hij daar erg gewond. Karma


  Maak melding

 21. @ Wendy ….. Karma … maakt dat jij ziekenhuis in, ziekenhuis uit moet … al jaren !!!!!!!!
  Ik hoop dat het goed komt met de zoon van ex VP Sardjoe.


  Maak melding

 22. Voor de goede orde en reactie op de onzin die in de DNA over de vermeende fout uit 1994 uitgifte van een concessie met een dorp er in (Nieuw Koffie Kamp).

  Het is gebeurd en daar is niet mis mee. het gebeurd op meer plaatsen. Als men de wet maar na komt is het meer dan duidelijk dat oude rechten prevaleren boven nieuwe. Een concessie schakelt niet maar zo oude gebruiksrechten uit of overruled die.

  IAM Gold mijnt ook helemaal niet in of om Nieuw Koffiekamp op een wijze dat het leefgenot etc. aangetast wordt.
  De Porknokkers graven / groeven rondom Nieuw Koffiekamp en laten alles vervuild achter.

  De NDPers trekken alles uit hun verband om maar niet verantwoordelijk te zijn of te lijken


  Maak melding

 23. @Jojo,
  Gij onderneemt continu pogingen om de regering Bouterse in alles de schuld te geven. Ineens maken u en alle andere tegenstanders van de regering een draai van 360 graden, typisch het kenmerk van politiek opportunisme. In werkelijkheid menen u en ook uw politieke bondgenoten het helemaal niet met de illegale goudzoekers.


  Maak melding

 24. de weg dat deze regering is ingeslagen is in Suriname nooit eerder bewandeld,na 10 jr kan je wel stellen dat ondanks het niet altydt over rozen liep het ons een eindtweg heefd geholpen,zonder de economische steun van Nederland, om daadwerkelyk verandering in de hele structuur van ons landt door tevoeren zul je nog jaren aan de leiding moeten blyven en daadwerkelyk esentieele veranderingen door voeren


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.