Porknokkers verhit; stichten brand op straat

66

Porknokkers hebben dinsdagavond rond 22:30 uur en weer iets na middernacht brand gesticht aan de Martin Luther Kingweg nabij het kruispunt van de Meursweg. Beide keren zijn enkele banden en een paar stukjes hout in brand gestoken. Hierna vluchtten de daders in verschillende auto’s.

Omstanders en enkele buurtbewoners vertellen aan de Waterkant verslaggever dat de porknokkers boos zijn. Volgens enkele hebben zij de daders zien wegrijden in verschillende auto’s. Beweerd wordt dat tijdens het wegrijden werd gezegd dat de regering de zaak niet serieus neemt. Als wraakactie zullen spullen en gebouwen vernield worden en daarnaast ook branden worden gesticht.

Bij de eerste melding was de brandweer samen met de politie op de locatie. Het vuur werd gedoofd en de zogenaamde barricade werd opgeruimd. Iets na middernacht werd er weer brand gesticht. De brandweer ging weer samen met de politie naar de locatie om het vuur te blussen en alles onder controle te krijgen.

66 REACTIES

 1. Ai booi mijn wensen komen uit. Hier heb ik op gewacht, hoop dat de mensen met wie ik gesproken heb over een burgeroorlog in su nu beseffen hoe k.u.t. het is in su.


  Maak melding

 2. Nu op naar het parlement gebouw , steek die ook in brand en laat de baas vluchten , geef hem geen kans om ook maar een cent mee te nemen wat hij gestolen heeft van het volk. Ook zijn vriendjes moeten worden aangepakt. Let op :Nederland zal te hulp schieten!!!


  Maak melding

 3. Beelden van de jaren ’80 herrijzen. Suriname staat financieel/economisch en moreel in brand. Die paarse maffia-bende van killer Bouta met pek en veren verjagen.


  Maak melding

 4. Geen enkele politieke partij mag deze chantage praktijken goed keuren. De NDP regering zie ik liever vandaag dan morgen verdwijnen, maar wel op via een democratische weg. Over minder dan een jaar verwacht ik dat het volk een verstandige keuze zal maken. Wat de groep porknokkers nu doen zie je alleen maar in ongeciviliseerde samenlevingen. Hier moet het leger van Suriname schoon schip houden.
  De ABOP speelt een zeer smerige rol hierin. Ronny Brunswijk bezit grote hout en goud concessies in het binnenland, maar zijn eigen achterban laat hem met rust. Nu er signalen zijn dat de porknokkers door de ABOP wordt aangezet om staatseigendommen te vernietigen moet de overheid alle vergunningen van de ABOP leider intrekken. De groep eist dat niet alleen de kosten van de begrafenis van de illegale porknokker wordt vergoed, maar ook van een ander familie lid die enkele maanden geleden is overleden. Zo zie je hoe vals ze bezig zijn. Ik hoop dat de NPS zich realiseert dat de samenwerking met de ABOP ertoe zal leiden dat de beschaafde achterban de partij zal verlaten


  Maak melding

 5. Datra visie 31 juli 2019 at 07:21
  Ifa moes bos meka bos
  Ifa moes panja meka panja
  Wie zei deze woorden ooit??
  Karma is a bitch….
  ***********************************
  Komen deze woorden niet uit het kamp van de BERM-PARTIJ ??????

  Oorzaak en Gevolg
  Ik voorzie in de nabije toekomst ” guerilla oorlog ” toestanden in ons binnenland !!!!!

  De Berm-regering is … NIET IN STAAT … het {de} proble{e}men … op te lossen.
  The Yankee dollars zijn belangrijker dan Mensenlevens !!!!!

  Weg met de Multi-Nationals !!!!!! Weg met de Chineze-vernietigers van ons binnenland !!!!!!!


  Maak melding

 6. Datra visie 31 juli 2019 at 07:21
  Ifa moes bos meka bos
  Ifa moes panja meka panja
  Wie zei deze woorden ooit??
  Karma is a bitch….
  **************************************
  Morning,
  komen deze woorden niet uit het kamp van de Berm-partij ???

  OORZAAK en GEVOLG
  Ik voorzie in de nabije toekomst ” guerilla oorlog achtige ” toestanden { hit and run } in ons binnenland.

  De BERM-partij regering is niet in staat het {de} proble{e}men op te lossen.
  THE YANKEE DOLLARS … zijn belangrijker { meer waard } dan Mensenlevens.

  Weg met de Multi-Nationals !!!! Weg met de Chineze-vernietigers van ons Binnenland !!!
  Ze hebben het land genoeg geplunderd … GENOEG is GENOEG !!!!!!!
  TRA FAS’ NO DE !!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 7. Nood toestand wordt uitgeroepen en verkiezingen worden voor onbepaalde tijd uitgesteld.

  Het is een complot. Suriname wordt wakker en laat dit niet escaleren. Anders komen wij nooit van Bouta af.


  Maak melding

 8. Avanavero 31 juli 2019 at 09:13
  Nood toestand wordt uitgeroepen en verkiezingen worden voor onbepaalde tijd uitgesteld.

  Het is een complot. Suriname wordt wakker en laat dit niet escaleren. Anders komen wij nooit van Bouta af.
  ***********************************************
  @ Avanavero …. als de verkiezingen voor ONBEPAALDE tijd uitgesteld moeten worden … dan komen wij JUIST NIET af van de Misdadige Moordenaar ple-si-dent Desire Delano Bouterse, zijn Abanie-collega
  mi-ni-sters en paarse parlementariërs.

  Ik stel voor: Vervroegde Verkiezingen { binnen zes {6} maanden }.
  Genoeg voorbereidings tijd …. minder tijd om op grote schaal te frauderen {NDP}.


  Maak melding

 9. Geen gedonder, pak de orde verstoorders en vernielers aan !!
  Surinaamse economie is ten dode opgeschreven !!
  Tegen de Fransen kruipen we in onze hol !!!!


  Maak melding

 10. Jullie zijn zieke mensen hier op waterkant
  Ik weet niet wat voor idiooten jullie zijn ga een leven zoeken jongens jullie zijn gestoorde mensen ga jullie hulp zoeken


  Maak melding

 11. @Davis
  In troebel water is het goed vissen (voor de ABOP). Brunswijk is geniaal in die praktijk en Street/Jungle wise genoeg om nergens meer de handen aan vuil te maken.
  Hij zit stil waar chantohki die boer op moet om zijn kiezers basis te vergroten. Verroerd Brunswijk en praat huij rustig met z’n maties.

  Onder tussen zijn Bouterse en Adhin helemaal weg gekropen in hun hollen en moet Moestadja de kastanjes uit het vuur halen.
  Je ziet ook steeds meer dat Simons de NDP bij elkaar houdt en redelijkheid betracht.

  Bouterse heeft nog 6 maanden om aan het geld te komen om het land om te kopen.


  Maak melding

 12. Het begin van een nieuwe tijdperk met dju-gu dju-gu. Ik maak me alleen zorgen om m’n broers en zussen daar. Voor de rest mi no i bemoei nanga politiek. Ik heb het redelijk goed hier in Nederland.


  Maak melding

 13. Er gaat daarom nooit rust in die Marrons hun leven zijn . Hoe serieus moet de regering nog meer nemen met deze la mensen ???? Zijn ze God???????. .Wanneer ze in de stad komen roven en moorden wat doet de gemeenschap van ht binnenland ???? Aaacch kom moe man. Laat ze ophouden met dit gedoe. Laat ze nu richten hoe ze die JONGEMAN gaan begraven. Burgerlijke man.


  Maak melding

 14. Dan als ze nu dood gaan moet niemand klagen ,want is geen regering heeft die man dood gemaakt en niet de samenleving heeft het gedaan dat ze nu dit doen


  Maak melding

 15. Volgens het rioolblad Suriname Herald is er een tweede dode m.b.t. de onlusten te betreuren. Ik weet niet of zij deze informatie hebben geverifieerd bij de bevoegde instanties.

  @jojo,
  Brunswijk houdt zich opvallend stil omdat hij ook concessiehouder is. Ik weet niet of hij het toestaat dat illegale porknokkers op zijn concessie gaan delven. Gij weet zelf ook dat de regering zich met dit vraagstuk bezighoudt.


  Maak melding

 16. Aanpakken die raddraaiers wat denken wat ze zijn, orde verstoren, illegale goud winnen, milieu vervuilen, geen belasting betalen, kortom ze stelen van de staat Suriname, dus oppakken die handel, en in het binnenland orde op zaken stellen en opleggen, want Sranang mang tranga jesi.


  Maak melding

 17. Als ik jaren geleden leider van suriname was. Zou niemand concessie vergunning krijgen.
  IK zou consessies opzetten en burgers een vaste BAAN aanbieden.
  Huizen bouwen voor die werknemers.
  ALS het ware je werkt voor de overheid is overheid gebied.
  Dan kwam geen enkel iamgolg etc nog porknokkers aan te pas.

  Maar tja alla sma I kisi concessie vergunning!!
  Zoalng je valuta neertelt!!!


  Maak melding

 18. Visionair of hoe tf je naam hier is. Wat is de reden dat mensen zoals jou bij deze dingen moeten aanhalen dat mensen terug moeten gaan naar Afrika. Wat heeft dat hiermee te maken. Hebben hun ook niet het recht om in Suriname te blijven? Hebben hun voorouders ook niet hard gewerkt in dit land? Wie ben jij??? Suriname is van ons allemaal niemand, geen enkel persoon heeft het recht om de ander te komen zeggen dat ze terug moeten gaan naar God weet waar, maakt niet uit wat er gebeurt. Je bent geen God als je niets te zeggen hebt, denk aan je toekomst en hou je bek, want je weet niet wat voor leed jou te wachten staat. Zulke reacties zijn totaal niet nodig op dit moment. Niemand keurt hetgeen ze doen, maar steeds meer rasistische opmerkingen gaat het probleem niet oplossen. Dit alles gaat zorgen voor een burgeroorlog wat nadelig gaat zijn voor ons allen, trust me.


  Maak melding

 19. De kleine man denkt, als de grote man en met al zijn geld en mensen met een hoge positie die denken dat ze een god op aarde zijn kunnen doen wat zij willen en schijt hebben aan wet en regel, dan gaat die kleine man zich ook niet houden aan wet en regel en daartegen rebelleren. In Frankrijk krijgen de Marrons de nodige ondersteuning en financiering om zich te scholen en hun gemeenschap te ontwikkelen. Surinamers zijn egoïstisch als het gaat om geld, noch de regering, noch de kapitaalkrachtige marrons denken eraan om het binnenland verder te ontwikkelen, ze denken alleen aan hunzelf. Die miljoenen dollars die omgaan in de concessies laat al die mensen hun hoofd niet goed werken, daarom smijten sommigen met geld naar de armen als zoethoudertje.

  Brunsie deed een keer de uitspraak dat goud verslavend is als je het in je handen hebt. Daarom noemen ze het ook goudkoorts.


  Maak melding

 20. Opkomen?? Brand steken?? Waarvoor???
  Jullie zijn FOUT!! ILLEGAAL bezig!
  Sorry far, so good. Nu jullie door de mand gevallen zijn, gaan jullie de boel in brand steken. Deze porknokkers zijn de grootste oorzaak van het vergiftigen van hun eigen genoten en de dieren. Allemaal opsluiten!
  Als ze werkelijk zo stoer waren, waren ze niet gevlucht na de daad. Jullie zijn banger dan de ratten. Stelletje ongeschoolden.

  Zolang wij, het volk, maar ongedeerd blijven. Kom niet aan ons en ook niet aan onze kinderen!


  Maak melding

 21. Ze zijn al illegale goudzoekers.dat betekent dat ze geen recht hebben om daar goud te gaan zoeken noch het terrein van rossebel te betreden…wat voor nonsens halen ze dan uit om alles door brand te vernielen…het is niet hun bezit….er is zoveel werk in Suriname..laten de illegale goudzoekers een andere baan zoeken…


  Maak melding

 22. @Ric;

  Maar jij bent ook hier op Waterkant. Wat kom je dan doen als het je hier zo stoort??
  Je maakt nu, willen of niet, ook deel uit aan “hier”😂😂


  Maak melding

 23. Alleen maar geweld, stelen en roven etc. alles wat niet goed is voor ons prachtig land Suriname. De wereld kijkt mee…. is dit ons visitekaart naar het buitenland toe?. De wereld telt 7 continenten waarvan Afrika er één van is en zie daar één en al verloedering. Een primaat soort waarvan de hersenen tijdens de evolutie niet verder zijn ontwikkelt….met enkele uitzonderingen daargelaten. Kijk maar naar het verleden door eigen overgrootouders verkocht aan de kolonialisten/slavendrijvers zegt al genoeg van dit soort, eigenwaarden ver te zoeken. Ik verwijs ook naar de filmpjes getoond op Youtube van zogenaamde leiders in het binnenland die menen het land te kunnen besturen ‘nou, ik denk niet dat de Surinamers in het algemeen zo dom zijn en zich daarmee inlaten. Wij het volk van Suriname moeten het niet willen Afrikaanse toestanden van Anarchie en verloedering in ons ‘nogmaals, prachtig land Suriname, zie wat er zich allemaal afspeelt op het Afrikaanse continent heden ten dagen en eeuwen lang… geen enkele progressie. Dit tuig weet niet beter en houden van onder het juk van de onderdrukker gebukt te gaan, men kiest liever die weg dat dan zelf het vermogen te ontwikkelen om iets te maken of te bedenken wat goed is voor Suriname en de mensheid in zijn algemeen….wat juist de bedoeling was van de revolutie die jammer genoeg niet begrepen werd ‘namelijk het bewustwordingsproces aanwakkeren tot zelf ontplooiing en het land op te bouwen.


  Maak melding

 24. En ik vind ook als je illegaal bent en je bent geen werknemer of gever van het bedrijf,dan moet de bedrijf geen onnodige kosten voor ILLEGAAL of ILLEGALE goudzoekers doen…hoe de porknokkers nu overal samen brand stichten,laten dan zij ook zo samen voor de begravenis van die “held” zorgen!!!!


  Maak melding

 25. Ai Ou Bosz now, boeng sani. Marron no din mik grap. De Geest Van Boni.

  If A bozs, mik a bozs!.

  ddb na po(o)r laai! Me Taigie! Sinds 25 februari 1980 is Suriname onder leiding van ddb in heel grote armoede en heel grote ellende terecht gekomen.
  Sranan Skeer, ddb, wijdenbosch bin taki, Oe njam a moni en if oe kon, wo njam a moni baka. Sranansma skeer,

  2 termijnen ddb, vanaf 25 mei 2010 tot heden sranan skeer bakka. ddb, gezin, adviseurs, inner cirkel din man nanga oema dat bakka ( abraham, mie ka ke ba, a booi koni witie in foetoe en draagt tegenwoordig een witte kostuum en witte pet, zie smeergelden wijdenboschbruggen, enz.

  A srananpupil K.!. Me Taigie. Loekoe Koffiekamp, getrouw sinnie skoewtoe foe goes Los schot tapoe pocknockers. Dede fa dong. Boen Sari (his)Tory. Dín booi din soekoe wan libie, getrouw mik din man beer schot die jing potie booi.

  A vloek Foe ddb no soso dé kerie din booi in koffiekamp, maar in her Sranan. Noord – Zuid, Oost West. Libie kon tranga ondro ddb, ndp, Boen Sari (His)Toy. Me Taigie. Din Sranansma dé dede in a kino.

  ddb, ndp betre oe har dan. Din Sranansma dé dedé in a kino.

  Moge Hun Zielen In Vrede Rusten

  Sterkte aan de familieleden van de overleden pocknockers toegewenst

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 26. wat een zooitje tuig. maar ja porknokkers zijn niets anders als piraten en boeven. het goud lokt allerlei slag figuren en dat zijn zeker niet moeders braafste. maar dit soort gedrag kan niet getolereerd worden. maar ja in su is het een slappe hap, want juridisch systeem is gebaseerd op die van nederland waar criminelen met de zijden handschoenen worden aangepakt.


  Maak melding

 27. visionair, je “visie” is alleen gericht op het Westen. Je hebt zeker nooit gelezen of gehoord van Aliko Dangote, de rijkste zwarte neger van Afrika met een vermogen van meer dan 10 miljard USD. In Ghana en Zuid-Afrika zul je ook zien dat er ook veel vermogende en geschoolde ondernemende zwarte negers vertoeven. Maar daar heb je natuurlijk geen boodschap aan, je gelooft zeker alleen wat die Europeaan je voorschoteld…


  Maak melding

 28. @P. Boeriki
  Op naar Leonsberg?
  Ik geloof dat die “pikien ingi boi”, aan alles denkt.
  Het gaat mij niet verbazen, als er een onderzeeër daar op Leonsberg is.
  In geval van nood, neemt DDB zijn boot naar Cuba.

  Dus volk van Suriname, Bouterse gaat het niet voelen als de stad wordt plat gebrand.
  Het is al erg genoeg in het land.

  No mek a panja, no mek a bos.


  Maak melding

 29. No Spang CHAN e kong, mei 2020 alles komt tot rust, nog even geduld.
  Alle illegaale consesies welke to de staat Suriname behoren, inleveren of het nou Brunswijk is of Ali is of Ramsingh, of Pawiroredjo is, er worden massaal gestolen, of het nou zand is water is, goud is, hout is, vis, garnalen, groenten, vindt je gek dat get land Suriname niet vooruit komt, door al dit soort wan praktijken, als is president van Suriname zou zijn, had ik allang kortemette gemaakt, met wie dan ook die het land nadelig maakt, en de armen maar pinaren. weg met dit systeem.


  Maak melding

 30. @Waterkant.net, met name Kolibri en andere varkens hier: Ik heb al eerder aangegeven dat de WK.net oproepen tot burgeroorlog actief ondersteunt. Nu het er zo verhit aan gaat blijken mijn woorden weer eens waar te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat dit schietincident een uitvloeisel is van het racistische beleid van de VHPtop en niemand moet nu gaan beweren dat dat niet zo is, want ik heb vaak genoeg de VHPtop, met name Santhoki opgeroepen om zich te keren tegen wat jullie hier al heel lang aan het voorbereiden zijn. Het is logisch dat hij zijn werk niet gaat bekritiseren. Nu zijn jullie te ver gegaan en is de geest uit de fles! Venetiaan heeft in de haat voor zijn eigen soort vele concessies uitgegeven aan Hindustanen in het goud gebied en die hopen natuurlijk dat met Chan aan de macht ze een cleansweep kunnen uitvoeren om zo eindelijk het goud van Suriname te kunnen roven! Maaar unu de na ai, en geloof me, jullie zullen daar nooit, nooit, nooit voet aan de grond krijgen. Dit gevaarlijk spel is jullie nu al aan het opbreken, want alle binnenlandbewoners weten nu hoe het zit en zullen nooit op de VHP stemmen. Een goede raad aan jullie, aasgieren, blijf weg, kom niet meer naar het binnenland met je VHPgezicht noso yu o si va krontowatra e go na ini krontobere!!!


  Maak melding

 31. @Menno. Verklaar je nader en begin met het geargumenteerd mijn beweringen te weerleggen i.p.v. met holle frasen hier je domme mond open te trekken. Wie heeft de concessie, wanneer, aan wie uitgegeven. Hoe en wanneer is IAG ontstaan. Wie waren de machthebbers toen, die een concessie hebben gegeven aan welke multinationals, een gebied met man en muis? Weet dat het bloed van Abaisa dat gevloeid is, die toen ook door een Hindustaan in zijn hoofd is geschoten en nooit zijn straf heeft gehad, ons nog vers in het geheugen zit. Nu weer!! Deja vu? Jullie hebben je hand overspeeld!! Un mek a ka fu unu tumusi langa, a kaba now!! Had de VHP kans om misschien 1 zetel te halen in het binnenland, nu zullen het er -10 zijn want de boslandcreolen over het hele land zijn nu eindelijk wakker. VHP nooit en te nimmer!!


  Maak melding

 32. Als Brunswijk zo’n geweldige leider is met al die duizenden bajas in de binnenlanden, die denken alles in de hand te hebben. Is dit verrassend, dat de realiteit anders is. Hiermee maken de binnenlandse bewoners de stad mensen met hun actie duidelijk, hoe doemdenkend ze zijn. Wat een vernietigend volk zijn deze mensen.
  De boslandcreoolse vrouwen hebben dit karakter niet. De bosjesmannen vertonen verschrikkelijk onacceptabel gedrag. Oppakken en verplicht scholing laten volgen. Beginnende bij niveau 1. Dat Misiekeba en Akiemboto hun soort genoten niet tot orde kunnen roepen zegt ook heel veel. Jezus mang dit soort gasten, vernietigen ons land door hebzucht. Het zijn geen eerlijke goudzoekers maar grote gore dieven.


  Maak melding

 33. Ach ja, Bert of Menno of welke fakename je maar wil gebruiken, inhoudelijk reageren is nooit jullie sterkste kant geweest. Racistische opmerkingen plaatsen, schelden en re realiteit geweld aan doen is het enige dat uit jullie komt. Lege hulzen, holle vaten, 1-hersencelligen. Jullie zijn betrapt, sta nou ook maar in voor de consequenties. Die domme Vene zou zeggen: unu bori a yorkasupu go, bori hem kom! We dan now,….dringi hem, mek a akka yu mars!!


  Maak melding

 34. Deze awaries zitten al jaren op een goudberg maar te lui om er iets mee te doen en steken liever overal waar een gat is hun lul in slechts een enkeling die slim waren en deze awariedorpen wouden verlaten zijn goud gaan delven om vooruit te komen. Nu al het harde werk door anderen zijn gedaan willen deze awaries het goud gaan oprapen en eisen de gronden op


  Maak melding

 35. @Bert: Het feit dat je je weer bedient van termen als awaries zegt genoeg over jou, je opvoeders en je gemeenschap. Vroeger als kind, noemden we Hindustanen insecten, maar we zijn dat allang ontgroeid door onze opvoedres en gemeenschap. Dat even terzijde. Het lukt je maar niet om inhoudelijk te reageren, dus zal ik het hierbij laten. We hebben jullie allang door en zeggen dan ook: bring it on!


  Maak melding

 36. Lucien
  Het is niet schuld een iemand de Surinamer heeft schijt aan wetten en regels, afspraken wat zijn dat , Dit geval sleep al vanaf 1994, en wat dat betreft zijn we achterover gaan leunen en afwachten ,en na 25 jaar escaleerde het.
  De hoog geplaatste ambtenaren en ministers doen er geen flinker aan omdat men zelf consessies hebben
  En ze gaan zichzelf niet de wet op het eggen hoe noemen ze dat ook alweer hypocriet.
  Deze regering kent geen enkele verantwoordelijkheid ,laat maar lulle eerst zakkenvullen


  Maak melding

 37. @Haco: De regering Venetiaan-Adhiodia heeft deze shit veroorzaakt omdat de NPS en VHP toen niet en nu nog steeds niet weet hoe je grote zaken moet aanpakken. In hun drang naar verkiezingswinst hebben ze een gebied waar mensen wonen, leven, sterven en begraven zijn, als een stel schapen verkocht aan een goudbedrijf. Hierbij hebben patijbonzen en loyalisten concessies gehad in hetzelfde gebied Toen de mensen van dat gebied daartegen in opstand kwamen heet Santoki als minister van Justitie er de CleanSweep op losgelaten, om de enge persoonlijke belangen te beschermen. De huidige regering heeft getracht middels ordening en afspraken de bewoners van het betreffend gebied tegemoet te komen, waardoor zij gedoogd worden in het goudgebied. Nu de goudprijs stijgt komen er steeds meer illegale gouddelvers bij. Velen van ze zijn geronseld en worden aangestuurd door derden die naar nu blijkt politiek gelieerd zijn. Ga voor het gemak even na wie de mensen zijn die toen zijn gefaciliteerd in dat gebied, dan zal je zien hoeveel beschuldigende vingers wijzen naar de VHP.


  Maak melding

 38. Luciën vindt het triest dat Bert het woord AWARIE heeft gebruikt,maar wat dan als hij zelfs het woord varkens gebruikte!!!!d.w.z dat hij ook 1 van de aller grootste VARKEN is..Luciën er zit letterlijk een hol in je achterhoofd…je geeft je snuit gewoon te veel werk!!!!


  Maak melding

 39. Lucien je moet helderziend werk gaan verrichtten vind knap dat je weet wie of wat ik ben. natuurlijk heb je voor werken geen tijd want je moet 24/7 je slachtoffer rol vervullen en zielig doen. Bepaalde mensen en jij zullen denk ik altijd hekel hebben aan de hindoestaan want zij hebben alles Door hard te werken maar dat kan iik jouw helaas niet wijsmaken omdat je het te druk hebt met slachtoffer spelen en zielig te zijn. Je noemde ze vroeger insecten denk andersom zou toepasselijker zijn want insecten willen altijd overal alles gratis zonder iets ervoor te hoeven doen


  Maak melding

 40. De geschiedenis herhaalt zich. De binnenland bewoners worden altijd achtergesteld. Scheve welvaartsverdeling is een recept voor volksopstand. Zijn de revo bros dat vergeten????!!!!!


  Maak melding

 41. @ Bert,
  Waarom verspil je zoveel energie aan een waarschijnlijke “imbiciel” als Lucien ??
  Dit soort figuren hebben nooit geleerd om als samenleving, gezamenlijk het land te helpen opbouwen !!
  Misschien is hij in de “leerschool” bij Mughabe geweest of bij Ronald Hoogie !!


  Maak melding

 42. Met alle respect van alle hier boven reacties : wat ik 200 % wel zeker weet in 1994, toen ik nog veld assistent van de toenmalig directeur Imro Holder was; is dat Bouterse zelf de illegale goud zoekers tot haat tegen de regering Venetiaan aanzette om in opstand te komen, zodat de deal tussen Suriname enerzijds en Cambior-golden star anderzijds niet door gingen. Alwel ging de deal tussen 5% tegen 95% , waarop ik zeer tegen was ;niet werd gehonoreerd, ging na een jaar weg naar de billiton. Bouterse had toen tijdens een bijeenkomst of vergadering te ghanda dus oude koffie kamp de bewoners annex illegale goud zoekers beloofd , dat als hij de verkiezing zou winnen iedereen voorzien zou worden van een lapje grond om zelfstandig te gaan ontginnen naar goud in buurt van loksi hatti te boven saramacca. Vandaag de dag stuurt Bouterse manschappen om de oorspronkelijk bewoners van koffie kamp aan fladderen dood te schieten , een genocide karakter van 1982 dat nog steeds wordt gehanteerd . Mensen dit is geen shit of een onzin gekamde verhaal . Is echt waar . Mijn werkzaamheden toen bestond uit ; het toezicht houden op de exploratie en bewoners registeren . Dank u .


  Maak melding

 43. Aanvulling hierboven ; ik was assistent van de directeur van de grassalco en moest toezicht houden op de exploratie activiteiten in koffie kamp . Concessie is van de grasshopper aluminium companie.


  Maak melding

 44. @Luciën 31 juli 2019 at 17:08, weet jij wat jij moet gaan doen, ga analyseren ga na wat jou soort tot nu toe in Suriname volbracht heeft,.ga na hoe vol de gevangenissen vol zitten met jou soort,ga na hoeveel hang jongeren van jou soort rond hangen, ga na hoe vaak jou soort in de criminaliteit zitten en dagelijks afgeschoten worden, ga na hoeveel % van jou soort niets doen en teren/roven en steken van anderen, als jij zo door gaat met denegrerende uitlatingen, dan lijkt het mij verstandig apartheid in te stellen in Suriname. Wij gaan jullie soort apart houden van de rest van de hardwerkende van
  volk. No so prakser bung if yu taki. Yu dib dibri


  Maak melding

 45. @Lucien jij ziet ze echt vliegen ga hulp zoeken voor het te laat is of kijk in de spiegel hoe achterlijk je bent. Ga voor het gemak even na wie de mensen zijn die toen zijn gefaciliteerd in dat gebied, dan zal je zien hoeveel beschuldigende vingers wijzen naar de VHP. Bepaalde mensen en jij zullen denk dat ik altijd hekel hebben aan de hindoestaan want zij hebben alles Door hard te werken maar dat kan ik jouw helaas niet wijsmaken omdat je het te druk hebt met slachtoffer spelen en zielig te zijn. Je noemde ze vroeger insecten denk andersom zou toepasselijker zijn want insecten willen altijd overal alles gratis zonder iets ervoor te hoeven doen, en dat is het Luciën.


  Maak melding

 46. Hahahah, ik ga stuk hier. Zoveel reacties op mij?? De waarheid is duidelijk zeer pijnlijk hier op dit forum. @time for enz: Door hard werken?? Laat me niet lachen! Door hard drugs verhandelen bedoel je, onder het mom van todo en sneki! En jullie gaan groepen in Su apart houden? Zoals de daliths in India? Dat strookt niet met jullie kaste van Tjamaar. @Brantimaka: Bla bla bla. Ik was zelf ook de persoonlijke lijfwacht van Obama….eey go dok yereh!! @ R: Takru taki e tja takru piki. Zoals jullie,varkens, hier o.a. marrons beesten en apen noemen, kan je alleen doen als je een varken bent en een varken komt uit een….vul maar in.


  Maak melding

 47. Het verschil tussen mensen en beesten is:
  Mensen hebben intellect en beesten hebben instinct.

  Personen die instinctief handelen zouden aan beesten gelijk kunnen zijn.

  Wellicht wordt het tijd om onderscheid te maken tussen mensen en beesten.


  Maak melding

 48. Psycholonderzoek 1 augustus 2019 at 03:57
  Personen die instinctief handelen zouden aan beesten gelijk kunnen zijn.
  *******************************
  De Abanies van de Berm-partij = de Nationale Dieven Partij … passen precies in dit plaatje !!!!!!!!


  Maak melding

 49. @ Luciën … dat de VHP je als aspirant-lid geweigerd heeft …. a hat’ moro soro !!!!
  YOU ARE A LIFE-TIME LOSER !!!!!!!!!!!!!

  Wie kaatst moet de …. verwachten !!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.